Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Da li su i S22+ ovakav otpad od telefona ili ovo što pišete važi samo za Ultra model?

Sekunda je bila da uzmem Plus model, pa me srećom odgovoriste i ostadoh na A52s na kome nijedan problem godinu dana
Savet, kada želiš da kupiš neki telefon, najpamentije je da zaobiđeš ovaj forum i kupiš oni što želiš.

Zar ne bi trebalo da ljudi koji su zadovoljni da pišu, da bi potencijalni kupci mogli da kupe uredjaj po pozitivnim iskustvima?

S obzirom da je na forumu 60-40% u korist lošeg iskustva, normalno je da se ljudi preispitaju da li da daju te pare na tako skup uredjaj.

Molim te nemoj samo floskulu da povlačiš da ljudi koji su zadovoljni ne pišu na sav glas da su zadovoljni.

Korisnici foruma su jako specificni ljudi.. ako bi samo slusao forumase verovatno ne postoji nijedan uredjaj na svetu koji je "topla preporuka" i niko nikad ne bi nista kupio :)

@Djilkosh_Ns možda da napravimo jednu anketu u prvom postu, u fazonu "Da li ste imali neki problem" i ako jeste koliko često, i slično, pa da vidimo...?

Ja prvi kažem da imam probleme da mi se S22U "zaglupi" prilikom dolaznog poziva jednom u recimo 7-10 dana, koji rešim tako što odbijem poziv na satu, pa mi se ne dešava reset telefona nakon toga. Sve ostalo radi kako treba, kamere, baterija, sve OK (za sada, pu pu :p)

Korisnici foruma su jako specificni ljudi.. ako bi samo slusao forumase verovatno ne postoji nijedan uredjaj na svetu koji je "topla preporuka" i niko nikad ne bi nista kupio :)
Eto meni je @Proday preporučio da uzmem 13pm dok sam čekao da izađe S22U. Plus je rekao da ću za polovnog 13pm dobiti novog S22U i još doplatu. Čovek je od reci do reci bio u pravu. Tako da vredi poslušati određen deo ljudi sa ovog foruma.

Ja nemam nikakvih problema koji se ovde pominju, a i da postoje, prešao bih preko njih ako se retko dešavaju jer alternative u android svetu nema. IPhone kosta duplo više pa ko zeli da mu sve radi besprekorno i može da koristi ios, , neka pljune duplo više para i to je to.

^ šta pričaš duplo više? Razlika u Yettel mreži na istom paketu između S22U 256gb i 13PM 256gb je 15.000 dinara. Za tu razliku para sto ti kažeš Iphone radi duplo bolje.

^ šta pričaš duplo više? Razlika u Yettel mreži na istom paketu između S22U 256gb i 13PM 256gb je 15.000 dinara. Za tu razliku para sto ti kažeš Iphone radi duplo bolje.
Ja nisam spominjao ultru, ja imam obican s22, njemu je ekvivalent u iphone svetu 14 pro, koji kosta duplo vise novca. Citajte malo bolje pre nego sto krenete u napad.

Ja nemam nikakvih problema koji se ovde pominju, a i da postoje, prešao bih preko njih ako se retko dešavaju jer alternative u android svetu nema. IPhone kosta duplo više pa ko zeli da mu sve radi besprekorno i može da koristi ios, , neka pljune duplo više para i to je to.
Jako lepo i besprekorno radi :D i bench i reddit i twitter puni bagova i problema i sa iphone-om i sa iOS-om. Ovaj njihov iOS 16 stable kao nekada Cyanogenmod nightly.

Zar ne bi trebalo da ljudi koji su zadovoljni da pišu, da bi potencijalni kupci mogli da kupe uredjaj po pozitivnim iskustvima?

S obzirom da je na forumu 60-40% u korist lošeg iskustva, normalno je da se ljudi preispitaju da li da daju te pare na tako skup uredjaj.

Molim te nemoj samo floskulu da povlačiš da ljudi koji su zadovoljni ne pišu na sav glas da su zadovoljni.
Ljudi koji su zadovoljni i koji kažu da do sada nisu imali probleme se nekako olako okarakterišu kao fanbojevi tako da ostaje samo da ili se žališ na sav glas ili u tišini uživaš u tome što ti radi kako treba, bez ikakvog izražavanja zadovoljstva.

Ja nisam spominjao ultru, ja imam obican s22, njemu je ekvivalent u iphone svetu 14 pro, koji kosta duplo vise novca. Citajte malo bolje pre nego sto krenete u napad.
Moja greska, razlika je 24,000 sto je daleko od duplo. A sto si spomenuo da prošla serija Iphone bolje radi nego najnovija Samsunga.

@psychofedex slabo si uporedivao telefone, a sto se tiče poznavanja na Iphone se ne koristi reddit nego apollo. A najbolje od svega kad sam nadogradio ios16 veličine 3.11gb nisam morao raditi factory reset kao sto se obično radi na samsungu jer telefon prolupa posle veliko update. Koristim 13pm 7 meseci i nisam imao ni jedan problem kao sto S22 serija ima. Tako da je daleko android od ios.

Hahahah sta? Sta me boli uvo da li se na iphone-u skida reddit ili apolo aplikacija, ja pricam o forumu generalno. Nisam rekao da Reddit/Apolo aplikacija baguje, nego da je ceo reddit pun primedbi i zalbi.
A to da je daleko android od ios-a, slazem se ;)

Jeste daleko, na samsungu da se dobije 10h sota sa 1.5 dan korišćenja može kad se dopuni. Znaci toliko si fanboy da se vidi iz aviona, idi na 13 Iphone temu i nadi gde se telefon restartuje iz cistog mira, da u po razgovora se opet restartuje, da kad zazvoni ne možeš se javiti nego mora hard reset…

Xaxa, radi duplo bolje, koji vic, da nemam jedan iP 13 Pro svaki dan kraj sebe, pa da poverujem u tu bajku.

@Lemaja Pa ja ne znam ko je ovde fanboy, na s22 temi spamujes o iphone-u :D u se i u svoje kljuse

@NemanjaZ88 a o tebi tek ne vredi raspravljati, ti kao da imaš deonice u samsungu pa ih toliko branis. Sreća da nemaš ovlaštenja kao na mobilnom svetu jer kad bi neko nešto rekao protiv Samsunga dobio bih ban.

@psychofedex posto je ovo forum normalno je raspravljati o dva brenda, staviti prednosti i mane oba proizvođača da se neko može odluciti šta da kupi.

Ljudi koji su zadovoljni i koji kažu da do sada nisu imali probleme se nekako olako okarakterišu kao fanbojevi tako da ostaje samo da ili se žališ na sav glas ili u tišini uživaš u tome što ti radi kako treba, bez ikakvog izražavanja zadovoljstva.
Ima uz tebe još jedan respektabilan član kojeg mogu da uvrstim da nemate problema, možda eventualno dvoje. Dok ima bar 7-8 ljudi koji su isto tako respektabilni koji imaju probleme.

Naravno Nemanju izbacujem iz plusa i minusa, jer čovek nikad nije imao problem sa Samsungom verovatno su videli titulu advokata, pa mu daju flawless telefone.

Opet ja povlačim jednu paralelu sa IP14Pro, gde 90% sveta kuka na bateriju, a evo u temi kod nas niko ne kuka tako kao ranjen za bateriju. Stavise ja imam brutalno bateriju. Bag možda 1 i to je pitanje da li ga se sećam da sam imao.

Krajnja stvar koja mi nikako ne pije vodu je da neko pljuje po Samsungu eto tako da pljuje. Nit iz džepa ni u džep. Meni kao korisniku Apple uredjaja smeta loš Samsung, a pogoduje dobar, jer to znaci konkurencija da će da gura jedno drugo. Kad Samsungu prodje 6 meseci posle lansiranja uredjaja i zakrpe koje još nisu resile neke stvari, dolazimo do toga da i Apple kakav god bio vidi da ljudi gutaju to i dobijemo problem kakav smo i videli tipa rattling camera ili death screen, samo sto kako bi rekli englezi blazing fast posle par dana izaslo 2 update-a koja su zakrpili sve te probleme. Samsung još uvek i dan danas nije rešio Call dropove.

Molim samo nemojte naše operatere da krivite, jer ako je iko malo putovao po inostranstvu zna kakve su strane mreže i da se ljudi raduju 2-3 crte sa 30Mbit 4G protokom. Ja imam ozloglašenu A1 karticu i tu mrežu koristim 10 godina skoro, pa nula problema, a Net da ne kačim SS u najskorijim merenjima 150-200Mbit.

I da za kraj se vratim malo u istoriju… Kad se setim Samsung je uvek važio za prvu klasu za pozive i slušalicu i to su uspeli da useru. Flesovali se pre ROMovi Neat od Saleta, pa nije bilo dropa…

To je tačno, ali ovde niko nije rutovao, debloatovao telefon i instalirao neke aplikacije za sistemski tweaking, već se radio o najobičnijem korišćenju uređaja gde se na najosnovnijoj funkciji koju apsolutno svi koriste (razgovori) ne čuje sagovornik ili gubi mreža. A i nasumični restarti...

Niko od onih sa ovim problemima ne kaže da svi uređaji imaju taj problem, već da je procenat i vrsta kvarova preveliki za uređaj od 50€, a kamo li za uređaj od 1.350€.

Problem je što "okoreli navijači Samsunga" govore kako nijedan uređaj nema te probleme, da su to felerični primerci, da su retki, a i da se javljaju zato što korisnici ne znaju da koriste telefon ili zbog nekih aplikacija (koje ne prave problem nijednom drugom uređaju, a i nije do aplikacija jer više njih koji imaju probleme imaju skroz različite aplikacije).

Mislim da bi svi trebalo da imaju ove činjenice u vidu pri izboru telefona, sve i da je 50€, a ne 1.350€. Pa neka svako odluči da li mu to odgovara ili ne.

@Lemaja , a sa tobom ima smisla raspravljati, pljuješ Samsung bez ikakvog razloga.

@Djilkosh_Ns , eto rešena misterija, ko ima titulu advokat dobija telefon bez mane. Samo mi reci jedno, navodiš sledeće, citiram "Krajnja stvar koja mi nikako ne pije vodu je da neko pljuje po Samsungu eto tako da pljuje. Nit iz džepa ni u džep", a zašto misliš da onim koji brane Samsung išta ide u džep. Ovde pričamo o telefonim koji koštaju 1000+ evra, ako imaš Samsung i ne radi dobro, ti sam sebe lažeš ako ga hvališ, a imaš uređaj koji ne funkioniše dobro, šta je tu onda logika.

Nemanja

Odgovor je jasan.

Gde će neko da pljuje telefon za koji je izdvojio silne pare i odvojio je sve za njega stopio se sa njim, mora da ga brani, jer je sebe ubedio i zaludio. Kako njegovo čedo da loše radi cuti i trpi biće bolje.

Ljudi koji gledaju na telefon kao parče tehnike i alat za rad nemaju emocija toliko da se stope kao neki koji gledaju na telefon kao da mu je drugo srce…

Letos kad mi crko telefon svi su kao bili au crko ti telefon šta ćeš sad više se ljudi oko mene stresirali nego ja. *** parče tehnike kako ja gledam dok drugi gledaju to kao veliku stvar organ koji je stopljen. Koristio poslovni telefon i ludeo sa androidom, došao novi telefon i idemo dalje. Emocija nula.

Evo ja ću da pljujem telefon (ima i dobrih strana) bez ikakvih problema, samo da ugrabim malo vremena da napišem roman. I nemam tih problema sa restartom i mikrofonom. To radi dobro. 😂

Niti sam ikada negirao postojanje problema (šta više rekao sam da mi je žao što se to dešava drugima), niti sam sa bilo kim merio patku bilo da je u pitanju android vs android, bilo da je u android vs iOS sa svojim perjanicama (rekao sam da iP i iOS meni ne odgovaraju i ne se, ne i da su loši), a prozvan sam fanbojem tako da je najbolje po bosanskom algoritmu za rešavanje problema (Jel radi? Radi. Dobro je)

Nemanja

Odgovor je jasan.

Gde će neko da pljuje telefon za koji je izdvojio silne pare i odvojio je sve za njega stopio se sa njim, mora da ga brani, jer je sebe ubedio i zaludio. Kako njegovo čedo da loše radi cuti i trpi biće bolje.

Ljudi koji gledaju na telefon kao parče tehnike i alat za rad nemaju emocija toliko da se stope kao neki koji gledaju na telefon kao da mu je drugo srce…

Letos kad mi crko telefon svi su kao bili au crko ti telefon šta ćeš sad više se ljudi oko mene stresirali nego ja. *** parče tehnike kako ja gledam dok drugi gledaju to kao veliku stvar organ koji je stopljen. Koristio poslovni telefon i ludeo sa androidom, došao novi telefon i idemo dalje. Emocija nula.
Zar ne misliš da kada je neko dao silne pare na telefon, ima probleme, lepo proda taj model kupi bilo šta drugo, recimo iPhone ili bilo koji drugi telefon. Ne zalazim u pishičko stanje onih koji telefon video kao organ tela. Poznato ti je čime se ja bavim, da moj primerak S22 ultra ima problem sa pozivima ja bih doslovno gubio novac i klijente, a koristim S22U za poslovne svrhe, pa koja bi bila logika da branim nešto što mi šteti. Na kraju svih krajeva, bez obzira na uređaj i vrstu uređaja, mi kupci kupujemo taj telefon, ne on nas.

Zar ne misliš da kada je neko dao silne pare na telefon, ima probleme, lepo proda taj model kupi bilo šta drugo, recimo iPhone ili bilo koji drugi telefon. Ne zalazim u pishičko stanje onih koji telefon video kao organ tela. Poznato ti je čime se ja bavim, da moj primerak S22 ultra ima problem sa pozivima ja bih doslovno gubio novac i klijente, a koristim S22U za poslovne svrhe, pa koja bi bila logika da branim nešto što mi šteti. Na kraju svih krajeva, bez obzira na uređaj i vrstu uređaja, mi kupci kupujemo taj telefon, ne on nas.
To bi ti uradio, ali gomila ne bi i takvi su ljudi.

^ probaj pa ćeš videti. Ja sam bio na samsungu do zadnjeg i odličnog telefona a to je N10+. Kad sam video S20U koji je gubio 14% baterije lezeci na stolu bez korišćenja, onda i S20U sa istim procesorom, zatim S21U kojem je trebalo 1 godina i 15 update da se upegla i radi kako treba, S22U koja posle 6 meseci i dalje ima probleme… naravno da radi duplo bolje po svemu sudeći.

Vrh Dno