Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Meni jednom random restart na letovanju. Ali bas je bio u paklu jedno sat vremena, plus se snimalo i slikalo u neljudskim uslovima. Ovako u kucnoj (i posao) upotrebi ne.

Btw, narucio sam novi original C na C kabal. Ovaj fabricki se rasklimao, gubi kontakt na oba kraja. Smesno...

Random restart na Ultri. Telefon je bio u mirovanju prethodnih 45 minuta i samo opičio ponovno pokretanje. Nije bila uključena automatska optimizacija, a u statusu stoji da je uključen nekoliko sati.

Slično mi se dešavalo i na 22 Ultra pa je leteo na oglase.

Nego, da li je neko imao ovako iskustvo u ovoj seriji?

Nije odrađen factory reset posle ažuriranja na 5.1
Nikad, koliko kod da ga maltretiram, apsolutno nikad, nemoj samo da je to neki "upgrade" koji je došao sa 5.1 :(

Pa i ja se plašim da nije upgrade 🫣 Razumem to na letovanju i pri opterećenju, ali ovo da je na stolu i pravo niotkuda samo primetim Samsung logo. Nije mi bilo uključeno ono za automatsko slanje izveštaja ako se ustanovi problem, a sada sam ga uključio, pa ćemo da vidimo

Kod mene nikad. Kad si uradio update na 5.1 uradio si wipe cache i app booster?
Javi ako ti se opet bude desilo.
Moram da pohvalim kameru na 5.1. Slike su mi napokon kao sa predstavljanja, 108mpx mod je brutalan, poceo sam preko dana samo sa njim da slikam, nivo detalja je visok i na tv-u se najbolje vidi, od mene sve pohvale. Zum nisam probao, a i ne koristim ga. Zao mi je sto ide na prodaju bas kad su sve resili, ali sta da se radi.

@Stefan199 Ma sve sam odradio. Svaki put to odradim kada je ažuriranje i ovako na desetak dana čisto reda radi.

Dobar je 5.1, ali baterija je loša, vrlo vrlo loša, skoro nije bila ovakva.

Kamera je super, ali na 10x primetio bag da ponekada u lošem osvetljenju potpuno izgubi fokus.

Mozda ti se sasvim slucajno javilo, ako ti se opet bude desilo, pa da se zabrines.
U pravu si za bateriju, jeste losa, ali makar meni je vazno da izdrzi do uvece kad odem na spavanje.
Lose osvetljenje i 10x zum ne ide 😁

Pozzz svima, ovo mi se desilo u toku razgovora, sta mislite da li je do mreze ili samog tel, posle minut je proradilo normalno, nikada mi se pre nije desavalo.received_554764549941516.jpeg

SmartSelect_20230222_234251_Software update.jpg

Meni stoji ovo da radim update ali nisam hteo. Ako ce da zezne bateriju ili da se restartuje random, neka ga.

Mislim da mi je ovo treći update koji sam preskočio

Sačekaću da se javi kod ljudi, prethodni komentari ne ulivaju poverenje 😁

Evo da probam i ja da ti pomognem, odradio sam 5.1 čim je izašao i nikakvih problema nemam. Primećuje se da je telefon fluidniji, brzo se oko navikne na to, ali u prvom danu sam dosta puta mogao da osetim to. Ja sam odradio FR kad sam presao na andorid 13, jer sam imao problema sa onim karticama sim i esim, često sam bio nedostupan, ali nakon Factory Reset-a, sve šljaka odlično. Upaljen Volte.
Za bateriju nemam neke razlike, nit je gora, niti je bolja, ja izguram prosek oko 5h SOT-a, nekad više, nekad manje.
Lep napredak, odnosno povratak kamere kao što je i bila, čak u camera assistentu, imaš da uključis brže okidanje slike i ja iskreno vidim i tu razliku. Tako da moja preporuka je svakako da se predje na 5.1 UI.
S21U Yettel.

Odradih debloat preko adb-a, oko 70 gluposti sam pobrisao.. Telefon primetno brze radi, a SOT je sa 5, otisao na 6h... Nisam jos uvek imao neki restart ili lrimetio da nesto ne radi. Naravno, treba biti pazljiv.

Mislim da postoji lista na netu za debloat.

Da, sigurno ima na xda. Mada znam da su neke kolege ubacivali ovde listu i skrinsot sta moze da se obrise, ali treba naci.

Naravno. Planirao sam da okacim kada se i ako javi neko zainteresovan. Proverite svaku app da li koristite pre "gasenja".

Npr, nisam ugasio Notes i Print spooler..

com.android.apps.tag
com.android.bookmarkprovider
com.android.chrome
com.android.dreams.basic
com.android.dreams.phototable
com.android.hotwordenrollment.okgoogle
com.android.hotwordenrollment.xgoogle
com.android.managedprovisioning
com.android.printspooler
com.android.providers.partnerbookmarks
com.android.providers.userdictionary
com.diotek.sec.lookup.dictionary

com.facebook.services
com.facebook.system
com.facebook.appmanager
com.google.android.apps.tachyon
com.google.android.printservice.recommendation
com.google.android.projection.gearhead
com.google.android.tts
com.google.ar.core
com.google.audio.hearing.visualization.accessibility.scribe
com.justride.stbbuch
com.plantronics.headsetservice
com.samsung.android.accessibility.talkback
com.samsung.android.app.ledbackcover
com.samsung.android.app.notes
com.samsung.android.app.notes.addons
com.samsung.android.app.readingglass

com.samsung.android.app.routines
com.samsung.android.app.settings.bixby
com.samsung.android.app.spage
com.samsung.android.app.tips
com.samsung.android.ardrawing
com.samsung.android.aremoji
com.samsung.android.aremojieditor
com.samsung.android.arzone

com.samsung.android.bixby.agent
com.samsung.android.bixby.agent.dummy
com.samsung.android.bixby.service
com.samsung.android.bixby.wakeup
com.samsung.android.bixbyvision.framework

com.samsung.android.game.gamehome
com.samsung.android.game.gametools
com.samsung.android.kidsinstaller
com.samsung.android.knox.containeragent
com.samsung.android.knox.containercore
com.samsung.android.livestickers
com.samsung.android.mateagent
com.samsung.android.service.airviewdictionary
com.samsung.android.service.pentastic
com.samsung.android.service.tagservice
com.samsung.android.six.webtrans
com.samsung.android.spay
com.samsung.android.spayfw
com.samsung.android.svoiceime

com.samsung.android.visionintelligence
com.samsung.android.vtcamerasettings
com.samsung.desktopsystemui
com.samsung.knox.securefolder
com.samsung.SMT
com.sec.android.app.bluetoothtest
com.sec.android.app.desktoplauncher
com.sec.android.app.dexonpc
com.sec.android.app.kidshome
com.sec.android.app.magnifier
com.sec.android.cover.ledcover

com.sec.android.desktopmode.uiservice
com.sec.android.emergencylauncher
com.sec.android.mimage.avatarstickers
com.sec.android.widgetapp.webmanual

com.sec.spp.push
com.spotify.music
com.swiftkey.swiftkeyconfigurator
com.touchtype.swiftkey
de.axelspringer.yana.zeropage

Dobra je lista, ali ima mnogo toga što se koristi. Lično mnoge funkcije i servise koristim jer je ona stara priča, zašto bih radio ograničavanja na telefonu od 1000+€?!

Na S23 vidimo da sve to lepo šljaka, što je ovde blokirano, a pritom je baterija za najmanje 30% bolja.

Meni je malo žao što prvi put posle nekoliko godina nemam mogućnosti da uzmem noviji uređaj, makar malo da se igram, a verujem i dugoročno se zadržim na njemu.

Pa ne znam, nisam primetio da mi bilo sta fali.. A da je glupo bilo sta cackati na telefonu od 1000e, to se slazem..

Jel ti rade Bixby rutine kad sve ovo isključiš?

Ne radi nista od Bixby. Nisam je nikad koristio doduse.

Pa da, treba voditi računa šta se isključuje jer nešto što možda ti ne koristiš, koriste drugi, zato mislim da ne postoji default lista onoga što treba isključiti. Ja recimo imam rutinu za punjenje preko noći, koristim Chrome i Fb a ti si sve to ćao ćao :)

Naravno. Zato sam i napisao da se proveri pre gasenja.

Пуно људи гаси samsung pay и сервисе везане за исти, а ја без истог не умем. Буквално не носим новчаник.
За све ове године коришћења разних андроида (углавном топ модели), закључак за трајање батерије је следећи: ако ниси у авиончић моду, шта год да радиш, које год оптимизације да правиш, све се на крају сведе на квалитет сигнала...

Ostavio sam napunjen tel preko noći namerno da bih video kolko će 5.1 svući % u odnosu na 5.0 i potrošio je 7% za 8:42 min stand by a 5.0 za to neko slično vreme oko 5%. Što se sot-a tiče, on je sličan kao i ranije.

Sta ti je ostalo ukljuceno na tel preko noci?
Kod mene je 2 ili 3%, zavisi koliko spavam..

^ Sve mi je uključeno kao i preko dana, bt, gps, nfc, 3 mail naloga sinhronizacija, jedino je aod isključen pošto koristim sat :)

sm-g998b/ds oznaka modela kod S21 ultra, jel sa Exynos procesorom ili SD?

S21u na 5.1 radi odlično od prošle nedelje.
Bagovi sa fokusom sa prošlog update su izgleda rešeni.

Nazad
Vrh Dno