Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Hvala, hvala, nadjoh sam nekako (u pretrazi ispisujuci "dozvole) i nabodoh ko ćorava koka, pre nego sto ovde procitah...

Evo na mali S21 stigla i novembarska "zakrpa".
Mozda su uvideli da su se malko presli kad su "pojacali" bateriju, pa je mozda i vrate na staro stanje ;)

Prilozi

• Screenshot_20221116_105851_Software update.jpg
    Screenshot_20221116_105851_Software update.jpg
    91.8 KB · Pregleda: 45
Instaliraj, pa javi utiske za neki dan, posto na yettel uvek malo kasni update.

Meni danaas dosao A13, MTS korisnik.
Imam nekih primedbi...
1. Pobrljao mi je sve za snimanje glasa.
Skrljao mi je "onaj" Call recorder sto je mogao nekako da snima razgovor, nije se mogla aplikacija pokrenuti, deinstalirao sam ga...
Pokvario je i samsungovu aplikaciju voice recorder al ju je nekako uspeo popraviti i proradila je.

2. U Viberu kada bi do sada hteo poslati slike isao sam na onu ikonicu za slike i sad mi otvara samo folder sa slikama iz vibera (primljene i poslate), a da bi poslao sliku koju sam ja ufotkao moram desno u malo prikrivene opcije (tri tackice iza gif i sata) pa na send file i tu mi izlista slike.
Moze li se ovo izmeniti da otvara sve slike cim kliknem na oni drugu ikonu u viberu, onu za fotke, pa da pokazuje sve fotke, kako one iz vibera tako i ove snimljene telefonom, kao sto je bilo do sada?
Ovo me bas nervira i produzava put za slanje slika...

3. Meni pokazuje brzo i super brzo punjenje, zavisno od kabla koji koristim a koji su u razlicitim usb konektorima na nekom boljem Baseus punjacu (UsbA na usbc daje brzo a usbC na usbC daje superbrzo i vise struje)

E, da uradio wipe cache i ne menja se nista u Viberu povodom ovog mog problema.

Da nije omoguceno snimanje telefonskih razgovora sa A13 ?
Ko velim da pitam kad je vec izbrljavio snimanja glasa...
Za pranje broj 2 su ti odgovorili već, broj 1 je odgovor da na A13 ne radi snimanje sem ako nije native call recorder kao što ja imam. Pisano više puta, treba ti indonezija firmware.

Sinoć sam instalirao A13, zasad mi fino djeluje, animacije zaista djeluju nešto bolje, multitasking mi se dosta sviđa, za bateriju i drugo ću da vidim.

Ali primjećujem jednu promjenu a više bih volio da radi na stari način, naime do sada kada sklonim posljednju notifikaciju cijeli prozor sa notifikacijama se sam sklanjao, a sada ostaje otvoren. Kako je to kod vas, i ima li negdje u opcijama da vratim taj neki "auto close" za notifikacije?

Evo na mali S21 stigla i novembarska "zakrpa".
Mozda su uvideli da su se malko presli kad su "pojacali" bateriju, pa je mozda i vrate na staro stanje ;)
Vezano za tu pojacanu bateriju...posle nekog vremena korišćenja, baterija (tj. autonomija) je definitivno lošija od one što sam imao sa nadogradnjom iz maja.

Zena na s21+ danas instal. 13/cu. Jedini sto je primetila i ceo dan se bori sa tim je promene u galeriji. Kada hoce da posalje sliku preko vibera ranije je tel otvarao slike koje su slikane sa tel a sada neke albume .... Zna li neko lek ? Hvala

Zadrzite ikonicu vibera i idete na kružić u desnom ćošku gore i idete na dozvole i kliknete na slike i video snimci i to je to.

21 Ultra dual sim koristim,
Da li je neko imao problem da potpuno neopaženo nestane mreža? Ikonice stoje ali interneta nema, a posle kada se oporavi dobijam i poruke o propuštenim pozivima?

Imao sam slican problem na s8+, tako je bilo u pocetku, kasnije nisam imao mrezu uopste, menjali su mi maticnu u servisu, srecom tel je bio u garanciji.
P.s. probaj da resetujes mrezna podesavanja za pocetak.

Meni je ostao na 8gb kako je i pre bilo, nisam imao potrebu da gasim, posto sam dobio preko 15gb slobodne memorije nakon prelaska na a13.

Meni bilo na 4gb(verovatno fabrički talo bilo...nisam pre proveravao), pa sam je isključio.

Imao sam slican problem na s8+, tako je bilo u pocetku, kasnije nisam imao mrezu uopste, menjali su mi maticnu u servisu, srecom tel je bio u garanciji.
P.s. probaj da resetujes mrezna podesavanja za pocetak.
Pocelo je da se desava nakon update na A13, ni ovaj manji update posle nije resio problem
na koja mrezna podesavanja konkretno mislis?

Ja ne menjam ovaj prvi A13.

Posle jucerasnje zakrpe 13-ica zaista stedi bateriju. Ladno nocas nece na punjac.

Presao na A13 i odmah instalirao i zakrpu pa factory reset, baterija iz prve mnogo bolja. Imao sam problem sa drainovanjem baterije na septembarskom pa uradio isto factory reset koji je malo poboljsao stvari ali mi se telefon opet dosta grejao, medjutim sada sam prezadovoljan u odnosu kako je bilo, vidjecemo jos koji dan kako ce se pokazati..

Da pitam, valjda je prikladno pitati ovde...

U aplikaciji za sms (slika 1), za koju ne znam tacno da li je samsungova (mislim da nije) ili neka treća (ne znam koja, cija), u mnogim porukama koje ne dobijam od privatnih lica vec od banke i sl. ustanova, kada otvorim sms javlja se ovaj oblacic sa obavestenjem (slika 2) u kojem me obavestavaju da ne mogu odgovoriti na tu poruku. Kad kliknem na desni deo "da naucim jos" izbaci oblacic sa obavestenjem...
Kako ja to da iskljucim da ne iskace ovo obavestenje i da me ne obavestava svaki put da na poruke neke ne mogu da odgovorim?
Pokusavao sam nesto da gatam u podesavanjima same aplikacije ali bez uspeha...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    118.7 KB · Pregleda: 32
  • 2.jpg
    2.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 32
  • 3.jpg
    3.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 31
To je Google Messages. Prebaci samo default na Samsung i koristi nju

Mislim da je suludo prebacivanje na Samsung poruke, jer svi sada prelaze na Gugl i mnogo je bolja podrška na Guglu koji je bukvalno u svakom smislu postao sjajan chat servis za Android.

Edit: @Zeha Kao što ti se izbaci typing box kada možeš da odgovoriš, tako ovde imaš pop-up da nije moguće odgovoriti. Što te toliko proganja? 😁

Poslednja izmena:
Društvo da li vam se dešava da vam kasne notifikacije (poruke) sa instagrama? Često mi se dešava da tek kad udjem na instagram, vidim da mi je stigla poruka, i onda posle 5-10 min mi stigne notifikacija za poruku.
Samo do ove aplikacije je, sve ostalo radi kako treba.

Nazad
Vrh Dno