Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Da li vam se dešava loš kvalitet poziva u poslednje vreme, junski update + ?

Sa nekima mi savršen zvuk a nekog kad zovem kao robotski glas bude, kao da je los signal, a nije?

Sim free je telefon sa T mobile mreže iz EU.

Jel se gubi garancija ako ubacim neki drugi rom? Tipa ovaj nas iz srbije? Jel i dalje moze modem da se menja kao pre?

Nešto kontam da bi trebalo i factory reset da uradim ali me strašno mrzi, previše stvari za podešavanje.

Da li vam se dešava loš kvalitet poziva u poslednje vreme, junski update + ?

Sa nekima mi savršen zvuk a nekog kad zovem kao robotski glas bude, kao da je los signal, a nije?

Sim free je telefon sa T mobile mreže iz EU.

Jel se gubi garancija ako ubacim neki drugi rom? Tipa ovaj nas iz srbije? Jel i dalje moze modem da se menja kao pre?

Nešto kontam da bi trebalo i factory reset da uradim ali me strašno mrzi, previše stvari za podešavanje.
Upgrade na avgust preko odin, avgust je resio taj problem.

Upgrade na avgust preko odin, avgust je resio taj problem.
Aha, znači ipak je bio prijavljen taj problem. Dobro je. Hvala na odgovoru.

Ako mozes, prosledi mi link ka tom update file-u.

Ne secam se sta smo rekli za garanciju, da li remeti?

Edit: ja sam dobio ovaj update poslednji. Čini mi se češće nakon njega da se dešava.

Prilozi

• SmartSelect_20220808-152229_Software update.jpg
    SmartSelect_20220808-152229_Software update.jpg
    99.3 KB · Pregleda: 46
Aha, znači ipak je bio prijavljen taj problem. Dobro je. Hvala na odgovoru.

Ako mozes, prosledi mi link ka tom update file-u.

Ne secam se sta smo rekli za garanciju, da li remeti?

Edit: ja sam dobio ovaj update poslednji. Čini mi se češće nakon njega da se dešava.
Nije se svima desavalo. Pojedini su to prijavili kod 2G mreze.

Imas ovde kucaj svoj model i nadji i skini. Ja naprimer skidam za DBT region.

Ne zaboravi da csc stavis home, da ti ne izbrise sve sa telefona.
Mislim da ne gubis garanciju Ako radis update sa odin.

Hvala na linku. S obzirom da mi ke update bio 29og Jula, kontam da sam onda dobio taj na koji ti mislis :/

Dodao sam sliku iznad

Kada otkucam moj model i moj CSC (SEE) prikazuje da je poslednji Security patch level 01.07.2022.
Na mom telefonu pise 01.06.2022. a nemam mogucnost da update na telefonu...

Ako odradim update preko odina da li gubim garanciju? Da li na dalje moram svaki put preko odina?

Mislim da se manje greje tel na avgustom abdejtu, mada jos je rano, posto sam ga jutros instalirao.

Samo da javim da nakon flasha preko odina imam bolji zvuk sa novijim softverom. Nisam mnogo pricao za ova tri dana, ali imao sam 10ak poziva i nijedan problem sa prekidanjem. I meni se cini da se manje greje sad telefon, ali verovatno su i manje temperature pa tripujemo

Pozdrav drustvo,imam s21 ultra snapdragon sa verizona zakljucan na njihovu mrezu,trazio sam kod nas niko ne zna da ga otkljuca.Dali neko zna nesto u vezi toga i ima neko resenje?

Nije da ih baš ima u izobilju zaključanih na verizon po oglasima 🙂

Moram da priznam da mi za S21U nije jasan rizik da se uzme telefon skinut sa mreze samo da bi bio SD. To je jedina serija u kojoj nema toliko znacajne razlike izmedju Exy i SD pri cemu u uobicajenoj upotrebi tu razliku moze da primeti minimalan procenat korisnika. U vecini slucajeva SOT nije tolilo drasticno drugaciji i mora na punjqc isti dan ili ev. sutradan, nije vredno rizika za ovako nesto.
Ako je zbog igrica, ciljna grupa za ovaj model nisu ljudi kojima je to znacajna stavka, i nije mozda pravi izbor za tako nesto.

Nije ni namenjen za nase trziste. Cak i da neko proba, moze vise stete da napravi nego koristi ako ne zna.

A kako je telefon dospeo u Srbiju a nisu placeni racuni? Jel veliki iznos?

Uglavnom tako što ih donesu za prijatelje/rodbinu pa tamo prijave da su izgubili telefon ili da su im ukrali...ko plaća to neko osiguranje ima pravo na novi telefon

Poslednja izmena:
Inace ne znam jel ko primetio clear view na preklop na s21 ultra isto pravi burn in kao i na note 20 ultra.Uzas kakav su propust napravili.Jos mi always on iskljucen nikad nista ne sija na prozorcicu ovamo da je konstantno.

Pozdrav svima! Kupio sam S21+ pre jedno dve nedelje, od coveka koji ima firmu, sve pozitivne, polovan, star godinu dana, sa jos godinu dana A1 garancije. Sve je ok sa telefonom, sve sam isprobao, proverio, testirao. Pre ovog telefona sam imao P30, koji je sjajan, ali mu je baterija bila ocaj, tehnicki do uvece je dolazila baterija na oko 40 posto, tako da sam svako vece morao da ga punim. Sada sam mislio, zbog jace baterije da sam taj problem resio sa S21+ makar da mi ostane oko 60 posto baterije do uvece, jer je i po gsm areni izdrzljivost baterije veca za 30 sati, od P30. Ali avaj, koliko vidim potrosnja baterije je jako slicna. Recimo da uz koriscenje light- medium, ostane mi slicno kao na starom, oko 40 posto baterije.
Kada napunim telefon (koristim onaj samsungov super fast punjac) uvece, pustim neki vlog u pozadini pred spavanje, max sat vremena. Ujutro je baterija na 95 posto. I onda sam na poslu od 8h, ali vrlo malo koristim tel, do 16h, vrtim malo insta, neki poziv. Doduse, imam dve sim kartice, ne znam koliko to ima veze (pri tom sam ovu drugu spustio na 2g, samo za javljanje). Poneka slika, malo facebook i brave. Bluetooth mi je upaljen, koristim par sati wireless sluske. Data iskljucena kada je wifi ukljucen. 120hz upaljen, ali sam stavio da se gasi od 22 - 8h ujutru. A i kad stavim na 60hz, nije nesto manja potrosnja. Aod upaljen samo na dodir. Brightness na auto i uglavnom negde na pola vrednosti najcesce.
Evo danasnji primer, napunjena baterija oko 13h, screenshotovao oko 16h.
Screenshot_20220813-161047_Device care.jpgScreenshot_20220813-161110_Device care.jpg

Evo sta koliko trosi, ovde i jeste otprilike ta potrosnja za te app. Za to vreme mozda pola sata muzike i 2 poziva.
Najvise me zanima jel ovo normalna potrosnja? Imam avgustovski update, od tada je malko bolja situacija, ali i dalje je fuj.
Da li mi se isplati da kupim novu bateriju? Koliko bi bila bolja situacija?
Ne znam da li treba jos neki dodatni info, 5g iskljucen, asistenti iskljuceni, koristim neke bixby rutine, to je to.
Inace ovo mi je prvi samsung telefon, i pre pre prezadovoljan sam kolicinom opcija i prakticnoscu. I telefon je prelep.
Ovo je exynos verzija od 8/128gb.
Hvala puno unapred i trazite ako treba neki dodatni info.

Vrh Dno