Pozdrav svima! Kupio sam S21+ pre jedno dve nedelje, od coveka koji ima firmu, sve pozitivne, polovan, star godinu dana, sa jos godinu dana A1 garancije. Sve je ok sa telefonom, sve sam isprobao, proverio, testirao. Pre ovog telefona sam imao P30, koji je sjajan, ali mu je baterija bila ocaj, tehnicki do uvece je dolazila baterija na oko 40 posto, tako da sam svako vece morao da ga punim. Sada sam mislio, zbog jace baterije da sam taj problem resio sa S21+ makar da mi ostane oko 60 posto baterije do uvece, jer je i po gsm areni izdrzljivost baterije veca za 30 sati, od P30. Ali avaj, koliko vidim potrosnja baterije je jako slicna. Recimo da uz koriscenje light- medium, ostane mi slicno kao na starom, oko 40 posto baterije.
Kada napunim telefon (koristim onaj samsungov super fast punjac) uvece, pustim neki vlog u pozadini pred spavanje, max sat vremena. Ujutro je baterija na 95 posto. I onda sam na poslu od 8h, ali vrlo malo koristim tel, do 16h, vrtim malo insta, neki poziv. Doduse, imam dve sim kartice, ne znam koliko to ima veze (pri tom sam ovu drugu spustio na 2g, samo za javljanje). Poneka slika, malo facebook i brave. Bluetooth mi je upaljen, koristim par sati wireless sluske. Data iskljucena kada je wifi ukljucen. 120hz upaljen, ali sam stavio da se gasi od 22 - 8h ujutru. A i kad stavim na 60hz, nije nesto manja potrosnja. Aod upaljen samo na dodir. Brightness na auto i uglavnom negde na pola vrednosti najcesce.
Evo danasnji primer, napunjena baterija oko 13h, screenshotovao oko 16h.

Evo sta koliko trosi, ovde i jeste otprilike ta potrosnja za te app. Za to vreme mozda pola sata muzike i 2 poziva.
Najvise me zanima jel ovo normalna potrosnja? Imam avgustovski update, od tada je malko bolja situacija, ali i dalje je fuj.
Da li mi se isplati da kupim novu bateriju? Koliko bi bila bolja situacija?
Ne znam da li treba jos neki dodatni info, 5g iskljucen, asistenti iskljuceni, koristim neke bixby rutine, to je to.
Inace ovo mi je prvi samsung telefon, i pre pre prezadovoljan sam kolicinom opcija i prakticnoscu. I telefon je prelep.
Ovo je exynos verzija od 8/128gb.
Hvala puno unapred i trazite ako treba neki dodatni info.