Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Morao sam da uradim clear data kamere i pojavio se portrait video.

Veceras sam poredio s21u i ip13 pro fotke,isti uslovi sobni.10ak slika ispucao i definitivno mislim da iphone da iphone pravi bolje slike,samo na jednoj slici bih dao prednost s21u,sve ostalo na zalost iphone

Veceras sam poredio s21u i ip13 pro fotke,isti uslovi sobni.10ak slika ispucao i definitivno mislim da iphone da iphone pravi bolje slike,samo na jednoj slici bih dao prednost s21u,sve ostalo na zalost iphone
Tako bi i trebalo da bude jer poredis dve razlicite generacije ili gresim?

Prosle godine izasla oba modela,kako dve razlicite generacije? 6 meseci razlike inace verujem da je bolji i od s22u osim u zumu ,bar po ovome sto vidim. Poredio sam i 13 pro max i isti rezultat sam dobio. Poredio sam i s21u i s22u i apsolutno nikakve razlike nema cak stavise s21u je po meni bolji osim opet ponavljam u zumu i kojekakvim glupostima. S22u fotke odose u zuto sve u zatvorenom prostoru

Voleo bih ako neko zna nešto više da napiše o RAM Plus opciji. Odabirom Ram plus opcije 2 ili 4 ili 8 GB uvek ostaje isto mesta na internoj memoriji.
Odakle je uzima ako ne odatle?
Kao da nije odbrani deo dodelio RAMu. Naravno u svim slučajevima uvek prijavljuje 12 GB RAMa. Možda tako i treba?

Prosle godine izasla oba modela,kako dve razlicite generacije? 6 meseci razlike inace verujem da je bolji i od s22u osim u zumu ,bar po ovome sto vidim. Poredio sam i 13 pro max i isti rezultat sam dobio. Poredio sam i s21u i s22u i apsolutno nikakve razlike nema cak stavise s21u je po meni bolji osim opet ponavljam u zumu i kojekakvim glupostima. S22u fotke odose u zuto sve u zatvorenom prostoru
Postavi da vidimo poređenje. Inače to je samo white balance i lako se sredi.

@dstojanovic970 Rekao bih da je to neka ugrađena memorija koju mi ne vidimo kada gledamo putem explorer alata itd.

Ja ti kazem dve razlicite generacije tehnoloski. Mozes da poredis 13 seriju sa 22 serijom.

Pa ne bih baš rekao. S22Ultra je ipak bolji, ništa drastično, ali bolji.

Voleo bih ako neko zna nešto više da napiše o RAM Plus opciji. Odabirom Ram plus opcije 2 ili 4 ili 8 GB uvek ostaje isto mesta na internoj memoriji.
Odakle je uzima ako ne odatle?
Kao da nije odbrani deo dodelio RAMu. Naravno u svim slučajevima uvek prijavljuje 12 GB RAMa. Možda tako i treba?
Ram plus je opcija koja je potpuno nebitna i nepotrebna na s21u iz razloga što telefon ima 12gb rama koje nikad nije ispunio, niti će u nekom doglednom periodu. Ta veličina od 2,4 ili 8gb je u stvari mogućnost da telefon kešira toliko podataka na internoj memoriji ali tek kada se ovih 12gb napuni, tako da samim odabirom nećeš videti kako opada količina interne memorije sve dok telefon zapravo ne počne da je koristi što se u slučaju s21u neće nikad desiti. Možda ako pokreneš neke baš zahtevne igrice, i to 10kom odjednom.

Ja ti kazem dve razlicite generacije tehnoloski. Mozes da poredis 13 seriju sa 22 serijom.
I to mi ti kazes? Kako to objasni? Cipovi su i iste godine,u istoj tehnologiji radjeni tj isto su 5nm,ip ima manje rama i to mnogo manje ,senzor kamere na kom je veci? I ti mi kazes da je ip 13 novija generacija? Eto sta veliki poznavaoci pisu ovde i zbunjuju ljude. Ako je nesto bolje to treba i reci a ne ovako. Nisam gledao testove na yt nego ti dokumentovano kazem da su telwfoni iste generacije i rivali. Ip14 ces moci da poredis sa s22 serijom. Licno sam testirao oba telefona u istim uslovima i od 10 fotki koje su uradjena na oba tel 9 je bolje na ip i to nisam samo ja rekao nego i moja supruga a to sto neki ovde svog konja hvale da je najbolji to je druga stvar. O videu necu da trosim reci uopste. Druga stvar sto se tice brzine oba tel su identicna s tim sto na ip to radi fluidnije. Jedino u cemu je samsung bolji je displej i tu nema rasprave. Ja licno ne volim ios ali ako je nesto bolje treba to i reci a to ce ti reci i svi koji su presli sa samsunga na apple.
Inace kum mi uzeo s22u i posle 5 dana ga prodao toliko o tome koliko je dobar,pre toga imao s9 a uzeo je sad iphone 13 pro i prezadovoljan je

Naravno da treba napisati i pošteno reći koji je bolji i u ovom slučaju to jeste iP. Postoji deo ljudi koji će uvek svog konja da brani svim ❤🤣. Koristio i iP i S22U kod ortaka i nisam video tu razliku u fluidnosti. Ako je kum mera za kvalitet s22U onda moramo svi na iP da pređemo. Mislim ne treba preterivati. Oba telefona su odlična i imaju svoje prednosti i mane.

Ja sam licno imao juce porefio ip13 pro i s21 u iako su iste brzine kao sto sam napisao sve je tecnije na ip,pri tome ja licno ne volim apple iskreno samo sam izneo svoje misljenje,drndao sam oba istovremeno 3,4 sata intenzivno i sve je fluidnije na ip,ne znam sta i kako mozda su animacije lepse ali sve deluje ispeglanije

^ ispeglanije i fluidnije, ne grešiš. Realnost će videti u fluidnosti kada stave Samsung pored Iphone. U brzini verujem da su isti kad se koriste aplikacije gde cpu radi sa 10% snage na premijum modelima, ali već viđeno da bionic razbije snapa a pogotovo exy čim se pokažu u testovima gde je opterećenje maksimalno. Ovo govorim kao korisnik koji je do pre dve nedelje bio 5god na samsungu.

Da da zaboravih,ja igrice ne igram ali sam renderovao isti klip na oba ,ozbiljna razlika u odnosu na s21u

Tek kod igrica je Iphone bolji, nije da pljujem Samsung nego govorim realno.

Sve stoji za fluidnost. Samo treba progutati (ne)mogucnosti ios sistema.... Meni je to bio razlog za povratak na android. Jednostavno se za 5 meseci nisam navikao na manjkavosti OS-a. Tako da meni recimo fluidnost i malo bolja kamera ne igra nikakvu ulogu kad se u svemu ostalom patim.

^ jel možeš da navedeš na primer te patnje? Ja iskreno sve app koje sam koristio na androidu imam i na ios. Jedino sam app za nadzor kamera morao da nađem novu.

I to mi ti kazes? Kako to objasni? Cipovi su i iste godine,u istoj tehnologiji radjeni tj isto su 5nm,ip ima manje rama i to mnogo manje ,senzor kamere na kom je veci? I ti mi kazes da je ip 13 novija generacija? Eto sta veliki poznavaoci pisu ovde i zbunjuju ljude. Ako je nesto bolje to treba i reci a ne ovako. Nisam gledao testove na yt nego ti dokumentovano kazem da su telwfoni iste generacije i rivali. Ip14 ces moci da poredis sa s22 serijom. Licno sam testirao oba telefona u istim uslovima i od 10 fotki koje su uradjena na oba tel 9 je bolje na ip i to nisam samo ja rekao nego i moja supruga a to sto neki ovde svog konja hvale da je najbolji to je druga stvar. O videu necu da trosim reci uopste. Druga stvar sto se tice brzine oba tel su identicna s tim sto na ip to radi fluidnije. Jedino u cemu je samsung bolji je displej i tu nema rasprave. Ja licno ne volim ios ali ako je nesto bolje treba to i reci a to ce ti reci i svi koji su presli sa samsunga na apple.
Inace kum mi uzeo s22u i posle 5 dana ga prodao toliko o tome koliko je dobar,pre toga imao s9 a uzeo je sad iphone 13 pro i prezadovoljan je
Da da svakako.

^ jel možeš da navedeš na primer te patnje? Ja iskreno sve app koje sam koristio na androidu imam i na ios. Jedino sam app za nadzor kamera morao da nađem novu.
Navigacija ne moze da se prebaci na srpski a da telefon ostane na engleskom, nego mi cita ulice na engleskom. Alarm kad zazvoni udari u mozak da skacem na plafon, notifikacije i odgovor na iste dosta losije odradjene, ja zamenu za business calendar 2 sa androida nisam nasao cak ni da platim, a treba mi za posao svakodnevno. Viber dosta losiji na iosu (nema pretraga poruka), melodije koje je nemoguce promeniti, odnosno jeste za poruke i zvono... Jednostavno meni je previse zatvoren sistem, sve su neke vratolomije, pocevsi od apple naloga, kupovine gift kartica... Meni je to bila licno patnja...

Može pomoć:
Kako da ovde prebacim na Srbiju ?

Prilozi

• Screenshot_20220322-085129_Samsung account.jpg
    Screenshot_20220322-085129_Samsung account.jpg
    54.5 KB · Pregleda: 26
Navigacija ne moze da se prebaci na srpski a da telefon ostane na engleskom, nego mi cita ulice na engleskom. Alarm kad zazvoni udari u mozak da skacem na plafon, notifikacije i odgovor na iste dosta losije odradjene, ja zamenu za business calendar 2 sa androida nisam nasao cak ni da platim, a treba mi za posao svakodnevno. Viber dosta losiji na iosu (nema pretraga poruka), melodije koje je nemoguce promeniti, odnosno jeste za poruke i zvono... Jednostavno meni je previse zatvoren sistem, sve su neke vratolomije, pocevsi od apple naloga, kupovine gift kartica... Meni je to bila licno patnja...
Navigacija ima ulice i govori ti gde da skreneš na Srpskom a telefon je na engleskom, viber ima pretragu. Sto se tiče notifikacija i odgovor na njih ne vidim u čemu je problem. Za alarm je već do korisnika, za kalendar nisam ni gledao oko aplikacija. Gift card se plati preko Banca Intesa i dobiješ kod za 15min. Relativno site prepreke ali opet poštujem ko je navikao na android.

Kada sam kupio telefon registrovao sam ga na 3 godine garancije preko samsung members. Kako da pogledam da li je to uopste validno? Na Huawei-u sam imao opciju u nalogu gde je pisalo do kad je telefon u garanciji... Na Samsungu nikako ne mogu da nadjem tu opciju.

^ kolega je dobio na e-mail za trecu godinu u PDF formatu. Mislim da ne može da se vidi kroz Samsung members

Hvala. Nego, jel stigao na s21u UI 4.1 sa Telenora?

Nema (besplatne) opcije da Youtube radi dok je zakljucan telefon, navigacija je mnogo bolja na androidu (swipe za back, notifikacije...), imam na androidu besplatan Deezer i masu aplikacija za koje bi placao pretplatu na iOS...

^ ispeglanije i fluidnije, ne grešiš. Realnost će videti u fluidnosti kada stave Samsung pored Iphone. U brzini verujem da su isti kad se koriste aplikacije gde cpu radi sa 10% snage na premijum modelima, ali već viđeno da bionic razbije snapa a pogotovo exy čim se pokažu u testovima gde je opterećenje maksimalno. Ovo govorim kao korisnik koji je do pre dve nedelje bio 5god na samsungu.
I igre su više optimizovane za iOS. Što se tiče sintetike to možda interesuje 1% ljudi. U stvarnosti me zanima kako se ponašaju oba telefona i to je veoma slično. Ali iOS me ograničava, iTunes, ekosistem, aplikacije gde skoro svaku moram da kupim, YT u pozadini, običan file explorer transfer fajlova, glupa ograničenja za "naše dobro", itd. Da ne pričam i prednostima koje flip ili fold imaju u odnosu na jedan te isti dizajn iP iako su možda inferiorni u nekim sferama.

Nazad
Vrh Dno