Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Svakako će degradirati…

Ja sam cekirao onu Battery Saver opciju u meniju i sad mi puni samo do 85%. Ne zato sto ja sad nesto kao pazim na bateriju, vec zato sto ne zelim da je degradiram, ako ne moram...
Verovatno najgluplja funkcija u univerzumu je upravo ta.
Smanjuje kapacitet baterije na nekih 4200-4300 mAh.
I šta se dobije?
Dobije se to da za 1.5 - 2 godine imaš 15% slabiju bateriju svakako. Uz to i činjenicu da nikada nisi koristio puni kapacitet autonomije na telefonu, isto kao da Porsche voziš na autoputu najviše 100 iako je ograničenje 130.
Onaj ko je mogao integrisati tu opciju ima IQ manji od 60, drugog objašnjenja nemam. Ustvari imam, odlično za ljude koji koriste 50-60% kapaciteta baterije svaki dan i pune je svaku noć, ali ponovo, da se opterećujem o bateriji svaki dan zbog par procenata razlike degradacije godišnje... Pa nije on mene kupio.

Poslednja izmena:
It's a feature :D. Šalu na stranu, čak mislim da su je i "namerno" postavili tako da se nadaš da ćeš da napraviš uslugu sebi time što nećeš na 100% da je puniš. Ovamo štediš bateriju, a napanjiš ekran na max osvetljaj pa on dobije defekt.

@spinks Ako ti sve radi kako treba i podesio si sve što si treba, ne diraj ništa.

Naravno da ćeš apdejtovati, od kad koristim telefone uvek apdejtujem na poslednji softver i nikad nisam imao ni najmanji problem ili degradiranje. Posle velikih apdejta poželjno je uraditi factory reset.

Voleo bih da probas softver telefona sa izlaska i da nakon toga predjes na softver koji je izbacen nakon 2 godine.

Naravno da ćeš apdejtovati, od kad koristim telefone uvek apdejtujem na poslednji softver i nikad nisam imao ni najmanji problem ili degradiranje. Posle velikih apdejta poželjno je uraditi factory reset.
Apsolutno se ne slažem. Nigde nema navedeno da mora FR posle velikog update-a. Evenutalno clear cache, ali ni to ne mora da se radi. Svakako nigde ne stoji da moraš da vraćaš na nulu posle velike nadogradnje da bi nešto "leglo".

Malo lepsi dizajna na A12, citaj sminka. Ja bih najradije Novembarski A11 🙂. U sustini neces pogresiti sta god da uradis.

drzacu ga na A 11 izvesno vreme pa cu posle videti sta raditi
uvek sam radio update sistema cim izadje , ali ovde je podeljeno misljenje pa da vidim

Apsolutno se ne slažem. Nigde nema navedeno da mora FR posle velikog update-a. Evenutalno clear cache, ali ni to ne mora da se radi. Svakako nigde ne stoji da moraš da vraćaš na nulu posle velike nadogradnje da bi nešto "leglo".
Evo ja se slažem sa tobom da to nigde nije navedeno i potvrđujem da je 99% apdejta prošlo bez ikakvih problema i potrebe za factory resetom ali u malom broju slucajeva sam neke bagove resio factory resetom. Npr apdejt sa A11 na A12 je doveo nekih problema kao što je pucanje vibera, nisam mogao menjati velicinu fonta u podesavanjima i još par sitnih bagova koje nisam uspeo rešiti sa čišćenjem keša ali jesam sa factory reset. Što se tiče navodnog degradiranja softvera kada izađe novi model smatram da je to mit i nikada to nisam primetio a od S3 serije koristim samo S klasu. Od aprila sam na S21U. Takođe mogu potvrditi da A12 bolje radi od A11 i da su sa A12 popravili sve bagove koje sam uočavao na prethodnoj verziji androida.

Poslednja izmena:
@nsvladimir Kada nemaš čime i kako onda moraš fr, tu nema dileme :). Ja sam uradio A11 na A12 jer sam technofreak pa me uvek kopka to novo, i ako je A11 radio odlično. Ono što sam video recimo kod mene na Ultri je da sa 100% brže skida na A12 nego na A11.

Ima li ko da je koristio 12 PM i 21U? Neki djavo mi ne da mira, apsolutno mi radi sve perfekt na ajfonu od baterije do kamere do svega moguceg ali tu je sad i problem sto kad je sve bajno odjednom bi covek da promijeni. Zadnji put tako kad sam od dosade dje mi je sve dobro na iOS presao sam bio na P30 Pro i bukvalno za 3,4 meseca morao da se vratim na iOS zbog manjka kvaliteta prvenstveno zbog samog EMUI-ja tada pa onda i zbog stereo zvuka. Takodje mi je i Faceid kilometrima bolje resenje od senzora prsta ali nesto me mami da probam Samsung zbog ekrana i One UI-ja jer sam ga izbegavao jos od 2012te i S2. Ako ima neko da je koristio oba i da mi kaze iskustva zahvalan bih bio, jer ne bih opet da mijenjam telefone na po 3 meseca. S22U mi ne dolazi u obzir zbog dizajna, bukvalno mi je 100 put ljepsi S21U.

Meni A11 nije radio dobro i smetale su mi neke bubice tipa istevremeno paljenje wifi i mobile data, bagovi sa hotspotom itd ali sa A12 sve to je nestalo. Baterija mi isto drži, SOT i standbay približno isti sa istim režimom korišćenja telefona i istim aplikacijama.

Da li je moguce vratiti prethodni A11 i koliko je to komplikovano?

Ima li ko da je koristio 12 PM i 21U? Neki djavo mi ne da mira, apsolutno mi radi sve perfekt na ajfonu od baterije do kamere do svega moguceg ali tu je sad i problem sto kad je sve bajno odjednom bi covek da promijeni. Zadnji put tako kad sam od dosade dje mi je sve dobro na iOS presao sam bio na P30 Pro i bukvalno za 3,4 meseca morao da se vratim na iOS zbog manjka kvaliteta prvenstveno zbog samog EMUI-ja tada pa onda i zbog stereo zvuka. Takodje mi je i Faceid kilometrima bolje resenje od senzora prsta ali nesto me mami da probam Samsung zbog ekrana i One UI-ja jer sam ga izbegavao jos od 2012te i S2. Ako ima neko da je koristio oba i da mi kaze iskustva zahvalan bih bio, jer ne bih opet da mijenjam telefone na po 3 meseca. S22U mi ne dolazi u obzir zbog dizajna, bukvalno mi je 100 put ljepsi S21U.
Zašto ne bi presao na ip13pm😯

uraditi ili ne update na A 12 , danas ga kupio
Ja sam bio u istoj dilemi i prvog dana sam odoleo iskusenju azuriranja, ali zato vec sutra sam presao na a12 :D. Fluidnije mi je radio telefon sa a12 i nisam imao problema do decembarskog azuriranja kad je krenulo seckanje animacija, ali su to ispravili sa januarskim azuriranjem.

Ja sam imao iPhone12 Pro i S21 Ultra uporedo. Ne mogu na iOS pa to ti je.

Zašto ne bi presao na ip13pm😯
Ne znam, nesto sam se zasitio apple proizvoda ali to zasicenje dolazi cisto iz dosade. Imam Apple Watch, Air Pods i Macbook u cijelom sam tom Apple ekosistemu i nekako kad sve radi kako treba postane dosadno 🤯 i treba mi neka promena a 13PM ne vidim kao nesto sto bi me osvezilo. Samo me je strah da mi Samsung ne zada takve glavobolje da se moram vracat opet natrag a tranzicije ios-android mi nisu bas najjednostavnije pocevsi od iclouda pa dalje…

Pa sad te jos manje razumem to ce biti samo muka ubaciti s21 među sve te uređaje koje već imas osim ako nisi raspoložen sve to da menjaš za Samsung ekosistem 🤔 msm vrv apple smori jer je napravljen da radi to za sta je i "marketingovan" ali nekad bolje i dosada nego glavobolja mešanja ios, macOs i androida

Ne znam, nesto sam se zasitio apple proizvoda ali to zasicenje dolazi cisto iz dosade. Imam Apple Watch, Air Pods i Macbook u cijelom sam tom Apple ekosistemu i nekako kad sve radi kako treba postane dosadno 🤯 i treba mi neka promena a 13PM ne vidim kao nesto sto bi me osvezilo. Samo me je strah da mi Samsung ne zada takve glavobolje da se moram vracat opet natrag a tranzicije ios-android mi nisu bas najjednostavnije pocevsi od iclouda pa dalje…
Samsung od kada je prešao na oneui je potpuno drugi telefon. Traume koje imaš od touchwizz-a su (bogu hvala) daleka prošlost. Kad ti već đavo neda mira i trebaš promenu, prelazi, nećeš se pokajati.

Pa sad te jos manje razumem to ce biti samo muka ubaciti s21 među sve te uređaje koje već imas osim ako nisi raspoložen sve to da menjaš za Samsung ekosistem 🤔 msm vrv apple smori jer je napravljen da radi to za sta je i "marketingovan" ali nekad bolje i dosada nego glavobolja mešanja ios, macOs i androida
Pa nije da i sam sebe razumijem zasto mijenjati nesto sto radi kako treba ali to je eto cisto zasicenje. Naravno prvo bih zapoceo tranziciju sa telefonom onda sve ostalo ako bi leglo sve kako treba a sa Samsungom nisam imao dodira bas dugo vremena jer sam sa S2 presao na M7 i 8 bas zbog softvera kao sto kolega Proday napisa, ali sad mi se cini da Samsung daleko prednjaci sto se tice softvera na androidu.

Nemam pojma kako god ti srce zeli ja sam nekako u fazonu u sta se upletes to ti je a mene je upleo iphone i mac mini pa ipad pro sad sam samo na ip i mba i za sad dosta😅 ali da sam krenuo rutom s20 i tipa tab s7 sumnjam da bih bio ista manje zadovoljan. Vidis i po sebi kad jednom krenes kao da te teraju da nastavis sa tim ekosistemom jos mislim da ce sad i Google da bude ozb igrač pored apple i samsung a

Google za početak treba da napravi kompletan proizvod pa tek onda može da razmišlja o tome da postane ozbiljan igrač. Svaki novi "flagship" im je sve gori i gori...a sad su počeli da podbacuju i na polju gde su lideri i nikako ne bi smeli, a to je software

Kako najavise s22u tako s21u se sroza,sta mu bi,skoro u mirovanju.

Prilozi

• Screenshot_20220211-015016_Device care.jpg
    Screenshot_20220211-015016_Device care.jpg
    63.3 KB · Pregleda: 44
Nazad
Vrh Dno