Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Nije to, to sam jos sinoc par puta palio i gasio, bukvalno nema sta sve nisam uradio i podesavao i nema sanse da podesim da mi ne pali displey, dal su ga negde zavukli pojma nemam.
Konkretno za poruke sa Vibera, imaš podešavanje u samoj app da ti ne uključuje displej kada stigne notifikacija. Proveri i za druge aplikacije.

Kako stojite sa screen on time na exynosu?
S21 obican me interesuje.

Konkretno za poruke sa Vibera, imaš podešavanje u samoj app da ti ne uključuje displej kada stigne notifikacija. Proveri i za druge aplikacije.
To je to, skroz sam zaboravio da u app ima posebna podesavanja da ne pale displey, sad sija samo edge ne pali se vise displey kad stigne sms, Viber poruka ..... hvala puno.

Jel sve popaljeno, 120hz, lokacije, wifi ili mobilni, dobar rezultat jer kod mene na a52s sa svim popaljenim toliko izvucem na dan, dan i po, a nekad i manje.
Nisu tako ekstremni uslovi. Veci deo je wifi, bez lokacije i nije na 120hz - ne vidim benefit iskreno. Uglavnom drustvene mrez viber wa pozivi... Nisam heavy user uopste

@darkonda Najvaznije je da moze da izdrzi jedan dan, sad da li je sot 5-6-7h nebitno je. Exy 2100 je dosta poboljsan i razlikuje se prilicno od proslih exy.
@Dakii Jel se tebi palio ekran samo na poruke na viberu ili generalno na sve poruke? 😅

kako mogu proveriti S21U da nije prepakovan , ima li neka aplikacija za to
hvala

Ajde da se upišem po treći put ... 😂
Kupio od drugara S21U (12/128) , star 4 meseca u stanju 10/10 , uzet u MTS preko firme, platio sam ga 730€ ... Ako me baš zagolica S22U valjda ću ga moći prodati za približno iste pare ... Ma nek ide život 😁

Prilozi

• 20220204_001712.jpg
    20220204_001712.jpg
    195.3 KB · Pregleda: 82
Kupio od drugara S21U (12/128) , star 4 meseca u stanju 10/10 , uzet u MTS preko firme, platio sam ga 730€ ... Ako me baš zagolica S22U valjda ću ga moći prodati za približno iste pare ... Ma nek ide život 😁
E ajde javi utiske koriscenja fona, i baterije, planiram isto da kupim polovnog, vec se mesec dana lomim izmedju ultre i ip13 i ip12pro max,

Zavisi na šta si navikao. Ako si iOS korisnik, teško ćeš moći da "podneseš" Android, ali ako si sa Android fan, onda nemaš brige sa S21 Ultra. Zver bio i ostaće narednih 3 godine sigurno.

Ja sam sa ip12 prešo na s21+. Ultru nisam hteo jer mi se učinio kao cigla. Kakvi su tvoji utisci, jel cigla ili ne ? Jesam se *****o ili nisam ?

Ja sam navikao uvek na veće telefone zbog posla. iPhone mi recimo nije odgovarao jer je bio manji, pa nisam sa njim mogao da uradim sve što mi je bilo potrebno. Sada pored S21Ultra, imam i Fold3 koji je taman sve ono što mi treba. Definitivno će još dugo trajati i služiti, osim naravno ako ne krenu da ga degradiraju sa ciljem da se brže zameni. Pre svega, svi znamo da baterija uvek prva strada kada krenu nešto namerno da rade.

Pa u odnosu na S21+ , Ultra je tek neznatno veća , ali zato i veći ekran QHD rezolucije . Ja ga bez štednje koristim (tako sam i prošle god. isto na S21U) i od ujutro od 7h do 23h kad ga baš forsiram bude oko 6h SOT i ostane 20-30% baterije - meni je to i više nego dovoljno. Sad na A12 čini mi se da je baterija još bolja. Jednostavno S21U i u ovoj 2022 god. je TOP ... sa S22U dobiće se olovka i verovatno još bolji gejming , nijanse u već odličnoj kameri ... Itd. Pa sad ko hoće da doda bar 600 evra za S22U / nek izvoli , što se tiče veličine i OS-a opet ima izbora - to je već lična stvar :)(y).

Razlika u potrošnji baterije između qhd i fhd je mizerna, a dodati 500-600e da bi sa savršenog s21 ultra prešao na s22 ultra je već maksimalni entuzijazam i bacanje para (da se ne lažemo). Ranije je i bilo neke razlike kad prelaziš na noviji model, u poslednje vreme čak budemo i na gubitku 😞🙄

Pitanje je ima li smisla uopste kupovati s22u pored s21u.. Mnogo jeftiniji, kompaktniji.. Ne znam, videcemo..

Za sad nema potrebe, plus ce imati tri godine azuriranja, jedino ako nesto ne s*ebu sa azuriranjem.
Kad padne cena na 900e vec moze da se razmislja o njemu, sa ovom cenom ni u ludilu.
Meni je poceo da laguje tel s vremena na vreme, 10sek pa sve bude okej i opet nakon nekog vremena, uspori u radu i sve radi usporeno, sta moze da bude problem?
Ovo mi se pre nije desavalo, krenulo je sa januarskim abdejtom.

Sam si sebi odgovorio na pitanje/problem 😁😇🙌

Neka te sa srecom sluzi. I ja sam uzeo Phantom Silver boju. Nekako mi atraktivnije izgleda telefon. Crni jeste mozda elegantniji, ali mi Silver imao veci wow efekat, sta znam...Svakako je stvar ukusa.
Pitanje je ima li smisla uopste kupovati s22u pored s21u.. Mnogo jeftiniji, kompaktniji.. Ne znam, videcemo..
Prelazak sa S21U na S22U je meni iskreno bacanje para. Ok, imaces olovkicu koja ce biti u kucistu uredjaja, a ovako ti je inace u masci, a svakako ti treba neka maska za telefon. Razlika u performnsama ce biti nebitna, jedino ako se lozis na benchmarke pa ti znaci da umesto 1100 na single score imas 1200 na Geekbenchu. Kamera ce hardvereski biti indenticna. Znaci jedino softverom ako uspeju da je malo poboljsaju i ubace poneki softverski gimmick u aplikaciju kamere. Svaki Premium telefon pravi odlicne point and shoot fotografije. Jedino ako si profesionalac, bavis se fotografijom i zivis od toga, ali onda se ne koristi telefon za to. Sve u svemu mnogo je bolje uzeti sad S21U, dok ih jos ima za 700-800 evra nego da dajes 1400 za S22U. Jednostavno ove godina je inkrementalni apgrejd i hardverski i softverski, jedino sto su sad definitivno objedinili Note i S seriju u jednu sa tom olovkom koja je u telu uredjaja. Da ne ispadne da svako hvali svog konja, ako imas para i ne znas sta ces sa njima onda kupi najnoviju zver.

Poslednja izmena:
Za sad nema potrebe, plus ce imati tri godine azuriranja, jedino ako nesto ne s*ebu sa azuriranjem.
Kad padne cena na 900e vec moze da se razmislja o njemu, sa ovom cenom ni u ludilu.
Meni je poceo da laguje tel s vremena na vreme, 10sek pa sve bude okej i opet nakon nekog vremena, uspori u radu i sve radi usporeno, sta moze da bude problem?
Ovo mi se pre nije desavalo, krenulo je sa januarskim abdejtom.

Probaj ovo ako vec nisi.

Ugasiš nadogradnje i ne radiš iste ako si zadovoljan trenutnim radom telefona, problem rešen 😉😇
Mislis ugasiti nadogradnju op. sistema, znaci A12?
Kako ugasiti update A12 i da mi ne stoji ona ikonica za update?

Kupiš/instaliraš package disabler i otkačiš 2 procesa koji imaju update u nazivu...miran si zauvek 😇😉

Prilozi

• Screenshot_20220204-210117_Package Disabler Pro.jpg
    Screenshot_20220204-210117_Package Disabler Pro.jpg
    94.3 KB · Pregleda: 37
Moje misljenje, nema smisla, iz dosta razloga, jedino ako imas platu 2k+evra, pa ne moras da gledas bas svaki dinar kako si potrosio.
Pa ni sa 2k se ne daje 1k na tel koji ce realno dosta izgubiti na vrednosti vec sledeće god sa pojavom novog modela. Tu je apple bolji ako si u tripu menjam tel svake godine 😅

Pa ni sa 2k se ne daje 1k na tel koji ce realno dosta izgubiti na vrednosti vec sledeće god sa pojavom novog modela. Tu je apple bolji ako si u tripu menjam tel svake godine 😅
Pa ne bih rekao, mozda neko uzme na pretplatu, pa bukvalno ne oseti tih 6-7-8 hiljada mesecno :D

Najgluplji izgovor ljudi koji hoće da imaju nesto za sta nemaju para, a zarobe se u rate pa na kraju plate uglavnom i vise nego sto to realno kosta je "sta je 7-8000 ne oseti se.."

Pa da se ne oseti ti bi tih 8000 mesečno stedeo pa na svake 2 godine imao kes za telefon.

60e moze da ne oseti nemac koji radi 3000e, nikako Srbenda prosecne plate 50k dinara, i da se razumemo najviše ljudi koji nose s21 ultra su ljudi koji rade za 50k din

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno