Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Neka stavi sticker kao da ima rupu u saobraćajnom znaku, baš će biti jedinstven 🤣

Ma mat crni case i cao 😂

Kakvo vam je iskustvo sa Promobi? Uređaj sam dao na reklamaciju uz napomenu da želim novi uređaj ako se utvrdi kvar. Vraćen posle 5 dana, popravljen sa zamenjenom pločom. Isti nisam prihvatio i opet insistirao na zameni uređaja te opet naveo da ne prihvatam popravku niti otvaranje uređaja pa je otvorena nova reklamacija.

Zavisi koliko je proslo od kupovine, ako si u prvih 6m onda imas pravo da odbijes popravku

4 meseca od kupovine. Mada ljudi nisu dovoljno upoznati sa zakonom, dve godine mozes traziti novi uredjaj i ne prihvatati popravku. A do 6 meseci mozes traziti i povracaj novca

Ovde ljudi grese sto nose telefon u servis umesto kod prodavca ako ne zele popravku, jer su dobili garanciju od prodavca a ne od servisa i kod prodavca u reklamacionom listu navedu da ne zele popravku vec zamenu ili povrat novca a servis daje nalog za zamenu uredjaja samo ako ne moze da se otkloni kvar.

Ako je to greska onda sam jos u servisu trebao biti upucen kod prodavca jer sam se po dolasku jasno izjasnio sta zelim a sta ne zelim sto je navedeno u radnom nalogu

4 meseca od kupovine. Mada ljudi nisu dovoljno upoznati sa zakonom, dve godine mozes traziti novi uredjaj i ne prihvatati popravku. A do 6 meseci mozes traziti i povracaj novca
Aj kad budeš u mogućnosti daj link ili sshot tog člana, dela, paragrafa zakona gde je navedeno to, siguran sam da će mnogima ovde značiti.

@nsvladimir

Vidi meni je VIP pre jedno 4 god. poslao tel u Begram na popravku a ja sam trazio zamenu, tako je upisano u reklamacionom listu jer tel nije bio star ni 3 meseca, zovu me iz VIPa da je tel popravljen a jos mozete zamisliti kako Begram popravlja, raspali se, reko sam im da ne zelim taj tel pa sam im poslao mail da su izvrisili popravku bez mog odobrenja, da su prekrsili zakon i da cu ih prijaviti, to je bio tipa cetvrtak, u petak me u 8 ujutru zvali iz VIPa da dodjem po nov tel.

Slicno sam i ja postupio, nisam prihvatio telefon, otvorio novu reklamaciju i napisao jedan direktan mail ukazujući na moja prava i njihovo samovoljno postupanje sa mojim uredjajem

Isto nam se desilo pre par godina, Požeška, isto smo postupili i isto zahtevali, oni su isto uradili s tim što je u našem slučaju prošlo manje od mesec dana od kupovine telefona S serije.
Krajnji ishod je bio "zovite inspekciju i tužite nas slobodno, nama je iz Samsunga rečeno da se telefon popravlja ukoliko kvar nije nemoguće otkloniti te mi tako i postupamo". Neko treba da ima vremena i novca i da ih tuži već jednom.

Stigao novi update, 7 dana nakon prošlog (1gb), ovaj je cca 250 mb.
Security patch level SEPT 1 2021.
Device stability improvements, bug fixes, new and enhanced features, further improvements to performance.

Pošto imam tri S21 Ultre u okruženju, ovaj moj nema nikakve razlike od prošlog update-a, ali ovaj jedan prijavljuje da se telefon mnogo manje greje, ali i dalje Camera app-a zna da trokira (kupljen jul 2021). Kod mene nema tih problema (kupljen feb 2021.)

Ovaj problem sa battery drain je rešen upravo najnovijim update-om:

Pročitao sam sve o problemu zvanom cameraservice_worker wakeup, suma sumarum zavisno od serije modula, na nekim telefonima je to izraženo, na nekim nije, koliko sam uspeo da shvatim na većini jeste.

Da li je bug ili je Samsung to implementirao da bi se manje čulo zveketanje kamera, ne znam, ALI ono što je sigurno.
Dok telefon miruje, ovo nema nikakav uticaj.
Kada je telefon u džepu, torbici ili ne daj bože ruci duže, može da troši i 20% dnevno.
Gledao sam screenshot-ove gde je lik koji je 25k koraka prepešačio dobio potrošnju za 15h od 27%, sudeći prema BetterBatteryStats - BBS.

Što znači ako ste aktivni, ovaj telefon nije za vas 😂

XDA tema https://forum.xda-developers.com/t/cameraservice_worker-partial-wakelock.4234161/

Samsung bi mogao pustiti patch, ovi sa XDA se nadaju.

I da, u statistikama baterije (u Samsung UI) ovaj proces ćete videti pod Google Services, barem sam ja tako povezao.
Savršeno se poklapa sa mojim koracima tokom dana. Za sada, rekord je 9%. Da li je tako, ne znam ovo sa sigurnošću, testirajte.

Ja sam jos uvek na avgustu (Telenor)..
Meni se cini da se sad dosta manje greje nego kad sam ga uzeo, mozda je i placebo ili zbog toga sto vise nisu visoke temperature.

Definitivno se od avgustovskog manje greje dobio sam informaciju od drugara, kod mene to nije slučaj jer nisam nikada imao sa tim problem, ali kao da imaju dve velike serije S21 Ultra telefona, do marta/aprila i posle aprila.

Prve serije su definitivno bile lose, kao da je bilo 50-50 kakav ce tel biti..
Za moj pokazuje datum prouzvodnje 16.jun.

Iskustvo koje ja imam je upravo obrnuto, moj je kupljen u februaru, a ovi su kasnije.
Maltene, nijedna serija nije loša nego softverski je trebalo sve da se utegne nešto duže ovim novijim, to je ono što sam do sada zaključio, da li je tako ne znam.

Ja mislim da nema veze kad je napravljen već gde je napravljen. Telefoni koji su proizvedeni u Korei ne bi trebali da imaju problem zagrevanja, što se nekako i poklapa sa mojim s21u

Prilozi

• Screenshot_20210908-211140_Chrome.jpg
    Screenshot_20210908-211140_Chrome.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 48
I kod mene Korea, 05.03.2021. Nema pregrevanja preteranog..

Kolega iz Austrije koji je muku mucio sa pregrevanjem S21U neka se javi i kaze odakle je njegov bio ako zna ili se seca...

Svi vi kojima se pregreva telefon neka se jave odakle je, gde je pravljen.

Pozdrav, pisao sam i ranije o telefonu..Sad posle ovog updejta telefon mi katastrofa zapucava, pogotovu u igrici koju bas malo igram, pratio sam temp, temperstura odlicna 39..Ranije nisam imao taj problem.Jel moguce da je do updejta?S21 plus

Ja mislim da nema veze kad je napravljen već gde je napravljen. Telefoni koji su proizvedeni u Korei ne bi trebali da imaju problem zagrevanja, što se nekako i poklapa sa mojim s21u
Nemoj mnogo verovati imeicheck.com
I meni piše Korea SEC ali na kutiji piše made in Vietnam.

Prilozi

• Screenshot_20210908-213705_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210908-213705_Samsung Internet.jpg
    98.8 KB · Pregleda: 43
Meni u aplikaciji pise Juzna Koreja- 16.jun.
Na kutiji made in Vietnam.
Kad da ocekujemo UI 4?
@Nprox Jel si probao wipe cache?

Meni je iz Koreje pa sam imao problem sa pregrevanjem do avgustovskog. Datum proizvodnje 22.jun

Ja kad sam ga uzeo i ako sam malo vise vremena koristio tel bas se oseti toplota, ne toliko kao kod ostalih clanova, mada ni tad nisam imao problema sa kamerom. I onda kad je stigao abdejt za avgust i kad sam uradio wipe cache kao da je sve nestalo u trenutku, nigde problema.

Prvo što sam uradio kad sam kupio tel bilo je da pustim 4k60fps da radi 12min, naravno da se telefon zagrejao ali ništa značajno, meni je bilo dovoljno da shvatim da moj primerak nema problema. Inače je u pitanju 256gb verzija. Sa svakim sledećim update-om je sve bolji i bolji, jedino me signal nervira.

Da li je signal podjednako slab sa S21Plus i S21Ultra ?

Ko ne zivi u nekom ultra ruralnom naselju, nije ni bitno..

Nazad
Vrh Dno