Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Ja apsolutno ne razumem zasto uvredljivi postovi, svako je dao svoj novac za telefon. Samsung nikada nisam voleo, android jos manje, za mene je Iphone bio kralj svega ali se i vremena menjaju. Sa Iphone sam presao na nisku klasu Huawei i nisam se vise vratio niti bi se vratio na Iphone. Sada koristim srednju klasu Huawei i nemam nameru da menjam uskoro telefon. Svako ima prava da bira, meni je dosadilo da dajem 1000€ za nesto sto mi uredjaj i pd 300€ zavrsava. Oladite malo sa uvredama, ja npr razumem Brica jer covek jesa Huawei presao na Samsung. Dao novac za premium utisak i to i ocekuje da dobije.

Interesuje me da li ovo brise podatke, slike i aplikacije? Ili slobodno to uvjek mogu raditi kad dobijem update?

Brat, prva i druga verzija AUB6 koji se dobije rejesava problem topline. Bar ljudi toliko o tome pricaju. A do sad je valjda ukupno izalso 5-6 updejta i kamera je znacajno popravljenja po kvalitetu.
Odradio sam jedan update juce koji je izasao, taj AUB6. Za drugu verziju ne znam. Ono sto me zada nervira i bode oci je takodje skrol. Znaci evo sad na forumu na primer kad skrolujem po strani gore dole secne slika, ima lag ako mogu tako da kazem. Cini mi se da sam procitao to negde, mozda je cak neko od vas cak pisao o tome.

Šteta što se ne javlja niko ko je imao oppo da iznese iskustva, koliko sam ispratio find x2 pro je dobio color OS 11 gde je ispravljeno mnogo nedostataka i sa brutalno dobrim 10bit ekranom, 512GB interne, 12GB rama i odličnim kamerama mislim da će biti rame uz rame sa ovogodišnjim modelima, ali da ne idemo u off ako ga budem uzeo detaljno ću izneti svoje mišljenje :)
Ja koliko pratim, na forumu se niko sa istim nije pojavio. Bio sam među prvima da ga uzmem i kada sam skontao da nema (i ne postoji mogućnost za) dual sim zaboravio na isti u momentu.

Inače juče sam prvi put držao u ruci s21, od napred "vrišti" mid tear u svakom pogledu i jako mi se ne sviđa kuda ide to sve sa s i n klasama 😔

Uzmem da snimim ekran da vam postavim video za taj skroll lag, telefon je toliko poceo sporo da radi i laguje dok je upaljen screen recording da je to uzas. Ja ne znam dal je to slucaj i kod vas.

Pa 38 stepeni sta je tu problem,procesor 41.Ne vidim na sta ti tu kukas konkretno?
Na šta kukam...vidi ovo...15 minuta držim telefon u ruci i pokrenuta kamera...NE SNIMA...za tih 15 minuta napravim 2 fotografije i svako toliko promijenim fokusu ili zoom da ne zatvori aplikacinu...i koja je temperatura nakon 15 minuta....

Darko brate možeš reći šta hoćeš ali ovo je smeće...sa ovim primjerkom definitivno nešto ne štima i sljedeći tjedan čim nađem vremena idem u Samsung da vidim šta oni misle o tome. Što se tiče topline, ne moraš dodirnuti telefon, dovoljno je približiti se na 5-10mm sa rukom i osjetiš kako zrači toplotu. Ipak je ovo telefon a ne radijatora majku mu.

Koje je sad opravdanje: "tko još drži pokrenutu kameru 15 minuta??? "
Jedino što me recimo to tako tješi je što je duletov hladan pa je moguće da je do mog primjerka.

Na šta kukam...vidi ovo...15 minuta držim telefon u ruci i pokrenuta kamera...NE SNIMA...za tih 15 minuta napravim 2 fotografije i svako toliko promijenim fokusu ili zoom da ne zatvori aplikacinu...i koja je temperatura nakon 15 minuta....

Darko brate možeš reći šta hoćeš ali ovo je smeće...sa ovim primjerkom definitivno nešto ne štima i sljedeći tjedan čim nađem vremena idem u Samsung da vidim šta oni misle o tome. Što se tiče topline, ne moraš dodirnuti telefon, dovoljno je približiti se na 5-10mm sa rukom i osjetiš kako zrači toplotu. Ipak je ovo telefon a ne radijatora majku mu.

Jedino što me recimo to tako tješi je što je duletov hladan pa je moguće da je do mog primjerka.

Pa eto sam si sebi postavio pitanje "ko jos drzi pokrenutu kameru 15minuta",salu na stranu,ili ti je nesto do uredjaja il ri jednostavno nisi navikao na te temperature.Evo gore dva coveka koji ga imaju kazu suprotno da se ne greje nista specijalno sto su i slali.Ja iz iskustva modela kojih sam promenio sam rekao da mi je to cudno i da nikad nisam imao problem sa pregrevanjem ili da nesto baguje cak i na letovanju gde je temperaturni haos napolju.Previse se cimas oko tog zagrevanja.

Не постоји

Не постоји оправдање, иди и тражи други уређај, дефинитивно има неких проблема са софтверском оптимизацијом од региона до региона, чак је лик на јутјубу за тест S21U егзинос vs снепдрагон наручио 2 модела СД јер су им резултати били потпуно другачији у бенчмарку као да се ради о потпуно различитим телефонима.

Kao da moje postove nisi citao u pocetku :D

Isti amaaa isti problem sam i ja imao. Ne snimam s telefonom vec drzim u jednoj ruci N10P a u drugoj S21U. Drzao sam ih jendo 10 minuta, napravio par slika i gledao zoom opciju. Telefon se bas mnogo zagrijao. I to bez snimanja. Vratio sam ga. I daj Boze da se svi mi oterasimo tih defektnih telefona i uzmemo normalne.

Mada ajde ti ne nerviraj se, pokusaj sto pre da ga vratis ili zamjenis za drugi S21U u Samsungu. Cekam radosne vijesti os tebe :)

Zao mi je sto nemam vec S21U da ti potvrdim jel isto iskustvo s tim.

P.S. ajde, ako si dobio AUB6 jesi li wipovao?
Tako me naucise ovde :D

Ma ja sam ABU6 stavio sa Odinom i koristio sam "čisti" CSC tako da je sve čisto ali problem je ostao.
Ne nerviram se...ili će popraviti/zamjeniti uređaj ili će vratiti novac...treće im nema 😁

Jel moze neko da mi kaze da li ja imam pravo da vratim uredjaj i trazim povrat novca, ne zelim zamenu?

Jel moze neko da mi kaze da li ja imam pravo da vratim uredjaj i trazim povrat novca, ne zelim zamenu?
Kao da moje postove nisi citao u pocetku :D

Isti amaaa isti problem sam i ja imao. Ne snimam s telefonom vec drzim u jednoj ruci N10P a u drugoj S21U. Drzao sam ih jendo 10 minuta, napravio par slika i gledao zoom opciju. Telefon se bas mnogo zagrijao. I to bez snimanja. Vratio sam ga. I daj Boze da se svi mi oterasimo tih defektnih telefona i uzmemo normalne.

Mada ajde ti ne nerviraj se, pokusaj sto pre da ga vratis ili zamjenis za drugi S21U u Samsungu. Cekam radosne vijesti os tebe :)

Zao mi je sto nemam vec S21U da ti potvrdim jel isto iskustvo s tim.

P.S. ajde, ako si dobio AUB6 jesi li wipovao?
Tako me naucise ovde :D
Ti si vratio telefon i dobio novac nazad?
Mozes li mi reci kako i sta. Ja sam uzeo telefon u Sasmung radnji u Uscu. Kada sam isao da se zalim na problem pitao sam za povrat novca rekli su mi ne moze, samo zamena.

Po ZZP-u Imas pravo u roku od 6 meseci da trazis povrat novca ili zamenu, ali to je samo ako se dokaze da nije ispravan :)

Ti si vratio telefon i dobio novac nazad?
Mozes li mi reci kako i sta. Ja sam uzeo telefon u Sasmung radnji u Uscu. Kada sam isao da se zalim na problem pitao sam za povrat novca rekli su mi ne moze, samo zamena.

Po zakonu koji je u Srbiji i CG, u roku od 14 dana preuzimanja telefona mozea da ga vratis. Tako sam i uradio, otisao nakon 7 dana, reko da mi ne odgovara memorija ali jos gore je to sto se zagrijava. I nista, sacekao 5 minuta pogledali ga i odmah mi vratili novac.

Jel i ti zbog zagrejavanja?
Post automatically merged:

Ovo je najgore kad se covjek zagrije i zeli novi tel. E sad nemas sta drugo uzeti, bar da ima... steta... :D

Ne znam, sad ste me uplasili da opet ne dobijem telefon kojo ce imati problem sa zagrijavanje. A s druge strane mi drago sto ovde ima ekipe koja bise nema problem s tim.

Po zakonu koji je u Srbiji i CG, u roku od 14 dana preuzimanja telefona mozea da ga vratis. Tako sam i uradio, otisao nakon 7 dana, reko da mi ne odgovara memorija ali jos gore je to sto se zagrijava. I nista, sacekao 5 minuta pogledali ga i odmah mi vratili novac.

Ovo je najgore kad se covjek zagrije i zeli novi tel. E sad nemas sta drugo uzeti, bar da ima... steta... :D

Ne znam, sad ste me uplasili da opet ne dobijem telefon kojo ce imati problem sa zagrijavanje. A s druge strane mi drago sto ovde ima ekipe koja bise nema problem s tim.
E pa super onda, prekosutra pravo idem u Samsung da vratim telefon i trazim novac nazad, glava me boli vise. Samo me brine to sto mi je ovaj u radnji prosli put rekao da ne rade povracaj novca vec samo zamenu.
Da, samo sto se meni pregreva kad upalim kameru polse 3 min vec je vreo telefon. A da ne govorim o ostalim stvarima.

E pa super onda, prekosutra pravo idem u Samsung da vratim telefon i trazim novac nazad, glava me boli vise. Samo me brine to sto mi je ovaj u radnji prosli put rekao da ne rade povracaj novca vec samo zamenu.
Da, samo sto se meni pregreva kad upalim kameru polse 3 min vec je vreo telefon. A da ne govorim o ostalim stvarima.
Samo nek otvori novi S21U ispred tebe, nek upali kameru na obojici i testirajte. Ako bude isto nek vrati novac ako ne onda zamjenu i opet si na plusu.

Ja sam vec napisao nekoliko pitanja na razlicitim foeumima da vidim jesmo li mi (nekoliko nas) bili te srece da naidemo na defektni model.

Mada ovde na forumu imaju srecnici koji nemaju problem s temperaturom.

Samo nek otvori novi S21U ispred tebe, nek upali kameru na obojici i testirajte. Ako bude isto nek vrati novac ako ne onda zamjenu i opet si na plusu.

Ja sam vec napisao nekoliko pitanja na razlicitim foeumima da vidim jesmo li mi (nekoliko nas) bili te srece da naidemo na defektni model.

Mada ovde na forumu imaju srecnici koji nemaju problem s temperaturom.
Mene zanima sta ako odbiju povrat novca ili to da otvaraju novi uredjaj pa da se uporedi. Prosli put kad sam bio i ukazao na problem kazu ostavi telefon pa ga saljemo u servis da oni testiraju pa cemo videti. Jel ima zakon na koji mogu da se pozovem i da trazim novac nazad?

Pošto je poslednjih 10 strana tema izgubila smisao i pretvorila se u priču par korisnika o navodnom preteranom zagrevanju kamere, napokon sam se nakanio da isprobam i sam.

Potvrđujem ono što je već nekoliko ljudi reklo, telefon je posle 15min snimanja u 4k rezoluciji mlak/blago topao u predelu kamere.
Znači ni blizu nekoj temperaturi koja bi na bilo koji način mogla da bilo kako smeta u radu i korišćenju telefona.

Tako da, ljudi se ili tripuju/vole da kukaju ili imaju falične uređaje.

Pa onda mi ti reci koja je situacija kod mene...da li tripubem ili imam falilčan (šta god to značilo) uređaj...15min i 41° bez snimanja...pa pita Darko tko normalan koristi kameru 15 minuta u komadu...jeste li vi ikada čuli za Hyperlapse/Time-lapse....gdje kameru koristiš satima da bi dobio 30tak sekundi videa. Vidiš, kod mene je situacija drugačija, meni oko kamere nije ni blizu topao kao na ramu i gornjoj trećini stakla ekrana. Grijanje se događa i kad se koristi kamera kroz neke druge aplikacije, probao sam instagram...nikakvo snimanje, par fotki i isprobavanje filtera...isto *ranje. Meni temp. od 39° nije mlako/blago toplo a kamoli kad se digne na 44° kao zadnji put kod snimanja. Držati ga jednom rukom za taj dio koji je vruć postaje jako neugodno nakon kratkog vremena. Čisto informativno, temperatura vode za tuširanje ne bi trebala prelaziti 38°, na baterijama tuševa sa termostatom je sigurnosna "granica" postavljena na 37° a onda možeš zamisliti kako prži 41 ili čak 44/45°.
Na drugim forumima se dosta njih žale na isto, znači problem postoji.
Ja ima njega (S21U) da zagrijem na njegovih mlako/lagano toplih 40° pa ga tutnem u ruke onome u Samsung da vidimo šta će da kaže 🤣

Uzmi reklamiraj/vrati telefon (ako je faličan), ako to ne uspe, prodaj ga i miran si.

Да, продај неком другом, ал обавезно прећути да се греје.

Мени је темп ишла на 41, али ја уопште нисам имао тај утисак да пече. Понављам, знам шта значи кад тел пржи, јер сам лети имао епизоде да малтретирам N9 на сунцу, и то је било неподношљиво.
Е сад, или ти имаш преосетљиве руке, или твој тел иде на много више од 41, али сензор брља, или оно што мени показује 41 није толико него мање. 🤔

Ja apsolutno ne razumem zasto uvredljivi postovi, svako je dao svoj novac za telefon. Samsung nikada nisam voleo, android jos manje, za mene je Iphone bio kralj svega ali se i vremena menjaju. Sa Iphone sam presao na nisku klasu Huawei i nisam se vise vratio niti bi se vratio na Iphone. Sada koristim srednju klasu Huawei i nemam nameru da menjam uskoro telefon. Svako ima prava da bira, meni je dosadilo da dajem 1000€ za nesto sto mi uredjaj i pd 300€ zavrsava. Oladite malo sa uvredama, ja npr razumem Brica jer covek jesa Huawei presao na Samsung. Dao novac za premium utisak i to i ocekuje da dobije.
Pa gde ćeš veći premium od p40p + ? Mislim nije on prešao sa magarca na konja u pogledu kvaliteta, pa da je sad razočaran jer konj nije pokazao najbolje. Koliko vidim on je "razočaran" jer je uzeo drugi premium iz naredne godine i očekuje još bolje stvari, a u nekim segmentima dobio gore..

14 dana ukoliko je uzet online odnosno na neviđeno koliko sam ja upućen. U suprotnom mora da se dokaže neispravnost uređaja i onda u prvih 6 meseci može da uzme zamenu ili insistira na povratu novca.

Ja sad jednu drugu stvar ne razumem. Pošto sam imao i note 20 ultra i sad s20 ultra 5g, oba snapdragon, najviša temperatura koju sam ikad video prilikom dugotrajne igre/rada je bila 43 stepena i pri tim vrednostima ja sam i dalje držao i jedan i drugi bez ikakvih problema i opekotina bilo kog stepena u ruci. Jel moguće da 21 ultra ima drugačije prenošenje toplote i da li se na tih 41-42 pored toplote primeti još neki nusefekat (bricu ako sam razumeo skroz kamera app prestane da radi zbog hlađenja)?

Mene zanima sta ako odbiju povrat novca ili to da otvaraju novi uredjaj pa da se uporedi. Prosli put kad sam bio i ukazao na problem kazu ostavi telefon pa ga saljemo u servis da oni testiraju pa cemo videti. Jel ima zakon na koji mogu da se pozovem i da trazim novac nazad?
Kolega, u prvih 6 meseci od kupovine uredjaja imas prava na refundiranje novca ili zamenu uredjaja. Ne mogu da ti odbiju refundiranje ako trazis.

Pa gde ćeš veći premium od p40p + ? Mislim nije on prešao sa magarca na konja u pogledu kvaliteta, pa da je sad razočaran jer konj nije pokazao najbolje. Koliko vidim on je "razočaran" jer je uzeo drugi premium iz naredne godine i očekuje još bolje stvari, a u nekim segmentima dobio gore..
P40 pro + je odlican telefon, fale mu GMS i nista vise. Ne kazem da je Huawei mnogo bolji od Samsunga ali Samsung je oduvek imao neku brlju. Neka boljka je uvek bila prisutna.

Kolega, u prvih 6 meseci od kupovine uredjaja imas prava na refundiranje novca ili zamenu uredjaja. Ne mogu da ti odbiju refundiranje ako trazis.
Hvala na odgovoru. Meni je radnik tamo rekao kada sam ga pitao da li mogu da trazim refundiranje i da vratim uredjaj on mi je odgovorio da ne moze to, da moze samo zamena uredjaja. Pa ako bi me posavetovao sad kad budem isao da vratim telefon kako da zatrazim novac nazad.

E ovako ekipo, posle malog istrazivanja i nekoliko pitanja koje sam postavio po reditu itd.. dobio sam sledece rezultate:

1. Od 10 korisnika S21U koji imaju Exynos su potvrdili da nemaju nikakvo grijanje tokom rada kamere. - Reddit

2. Od 5 korisnika S21U koji imaju Exynos i imaju problem sa velikim grijanjem. Od toga 3 korisnika vise nemaju problem usled zadnjeg updejta. Veliki broj Exynos korisnika nije imao slican problem. - XDA Forum

3. Vecina njih potvrdili da nikad nisu imali problem s toplinom. - Redit.

* svi korisnici su razlicitog iskustva i drugacijih navika. Zato uzmite ovo s rezervom.

E sad posto je vecina nas "ostecena" s tim problemom onda se pitam da li Samsung gleda na nas kao zemlje trecega svijeta, pa nam salju defekt modele premium telefona? Kao sto su znali da salju svaki TV koji ima mrtvi pixel na Balkanu.

Il im updejtom rjesavaju problem s toplinom po ili neki modeli zaista imaju taj problem. A ja sam ga imao.

Ono sto sam primjetio a to su poceli veliki broj USA i Evropljana da prijavljuje jeste svi oni koji su porucili S21U sa 256gb ili 512gb odlozili su im dostavu telefona tek z mjesec dana. E sad da se pitamo zasto? Jel zbog nekog problema? Zbog vremena porudbine nije sigurno jer ima lik koji je zakacio ss da je S21U 512GB porucio 14 Januara, a oni su mu odlozili telefon za jos 30 dana.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. Meni je radnik tamo rekao kada sam ga pitao da li mogu da trazim refundiranje i da vratim uredjaj on mi je odgovorio da ne moze to, da moze samo zamena uredjaja. Pa ako bi me posavetovao sad kad budem isao da vratim telefon kako da zatrazim novac nazad.
Moras da budes izricit da trazis refundaciju usled neispravnosti i da se pozoves na zakon da u prvih 6 meseci imas prava na to. To ti je po zakonu. Ako pocne da te odgovara budi uporan. Koliko znam mora uredjaj u servis da se konstatuje kvar i saobraznost uredjaja ( da nije otvaran i slicno). Svakako po zakonu moraju da odobre. Naravno ako nisi ti uzrok bilo kojeg kvara i ako je uredjaj neostecen. Ako budu slali u servis u dokumentu naglasi da se upise da zelis refundaciju. To je to. Nista specijalno. Moraju to da ucine.

U prvih 14 dana moze da se vrati AKO je narucen online bez obzira da li je preuzet kuci ili u radnji, bitno je da se ima online narudzbenica (jos bolje ako je online ili uplatom na racun i placen) .
Ako si usao u radnju i bez online narudzbine kupio u radnji NEMAS pravo vracanja uredjaja bez razloga (u prvih 14 dana za online kupovinu).
Imas pravo da prijavis da je neispravan uredjaj, oni da ga prime i SASTAVE ZAPISNIK u kakvom je stanju uredjaj, da nije otvaran, da nije ogreban, da nije nista puklo, TO OBAVEZNO TRAZI da ti napisu i daju potvrdu sve sa pecatom i potpisom na zvanicnom formulatu, papiru s imenom firme i sl.
Oni ce telefon poslati u zvanicni servis (verovatno Begram, jedan od najgorih zvanicnih servisa za bilo sta na prostoru Srbije i malo sire), tamo mozda potvrde da je "neispravan", mnogo veca verovatnoca je da ce utvrditi da je ispravan i da mu nista ne fali ili cak utvrde da je u uredjaj "ušla voda" ili da je "pukao" i sl, a jos veca verovatnoca je da ce ti ga vratiti ogrebanog...
E sad ti vidi sta ces i kako ces.
Nije ovo EU pa da ti u radnji vrate pare odma za uredjaj.
E, da umalo da zaboravim, sve i da uvaze zahtev za povrat novca, nacekaces se verovatno barem 15-20 dana a mozda i +30 dana da novac stigne...

Ovo samo znaci da na leto kad odes na more, oprosti se da napravis par slika i po neki slow-mo sa klincima kako skacu u vodu ili bilo sta da snimis duze od minut jer ce da se pregreje i zakopa. Ovo je na sobroj temperaturi od 23 stepena, na stolu, bez drzanja u rukama ako sam dobro razumeo, na 35 stepeni napolju, nemam pojma kako ce da se ohladi. Cak i ovi sto pisu kako im ne smetaju te temperature, treba razmisliti kako ce toliko zagrevanje da se odrazi na bateriju posle godinu dana. Ne pricamo o telefonu od 300 evra, nego od 1300 flegsipu.
Ma opusteno, dok dodje vreme mora promenice telefone, ako covid potraje bice s22 do 2022. i mora. No salu na stranu ali kad vec neko daje 1000-1200 evra za telefon pa neka se isprsi bar jos 250 i uzme Gopro7 pa neka snima klince na moru i u vodi i pod vodom i gde hoce, sto se cimati telefonom i voditi racuna da li ce se pokvasiti, pregrejati i slicno. Bar kameru ne morate menjati svake godine ako telefon morate.

Nazad
Vrh Dno