Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Kod nas ništa ispod 35 minuta priče, još se to montira kod nas :). U principu, kako reče Toni, ako imate S20 Ultra ne vidim neki preterani razlog da uzmete S21 Ultra. Naravno, unapređenja ima i svi pišu o tome, ali to govori da im se može kada hoće, ali nažalost dobijamo mrvice sa po 2 generacije koje valjaju nečemu. Među generacije mu dođu kao poređenje Win7 vs Win8.1 vs Win10.

Evo ga i Toni

https://youtu.be/Hjg_oP5Kcv8

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

On reče "Baterija nije lošija od S20 Ultra" ? Pa na njoj je baterija katastrofa.
Nemojte mnogo da očekujete i da se nadate nekim čudima. Na 12 Pro Max sa malo manje od 3000mAh baterija dan ipo, ovde sa 5000mAh očekujem lagodno korišćenje 2 dana, a ne "možda" 1 dan! Moraju oni mnogo da se poprave i da budu ispred konkurencije da bi vratili kupce.

Poredimo dva sveta, zatvoren system i otvoren. Apple da stavi 2000mAh uz optimizovan OS to ce da radi kako treba po svim aspektima. Pricano vise puta a i Samsung nikada nema full kapacitet baterije.

Poredimo dva sveta, zatvoren system i otvoren. Apple da stavi 2000mAh uz optimizovan OS to ce da radi kako treba po svim aspektima. Pricano vise puta a i Samsung nikada nema full kapacitet baterije.
Pa valjda bas zato sto je otvoren bi mogli da srede stvari,valjda je 10 glava pametnije od jedne

Kada se mnogo ljudi umesa ili bude nesto ili nista. Samsung je dokazao da moze sve ali ne daju svoj maximum jer mu ovo prolazi kako zele.

Ko je kriv Samsnugu što nije optimizovan? Košta ko otrov. Ni jedan iz ta dva sveta nije besplatan. Za ovaj novac ljudi očekuju najbolje, nikako lutriju da li telefon drži dan (bez obzira igrali igrice ili telefoniraju, ako mogu jedni, mogu i moraju i drugi).
Nisam dugo godina bio za jabuku, ali na žalost najzaokruzeniji uređaj, najbolje za novac se trenutno sa njima dobija (ekran, baterija, zvuk i kamera, najzaokruzeniji uređaji). S21 i dalje je smešan za 12 Pro po izradi, Ultra isto za 12 Pro Max. Fold 2 tu jedini ima šanse, ali je sramota šta su pustili u prodaju, samo pogledajte kako izgleda instagram, ili koliko ima mesa oko ekrana kada pustite YT.
Najviše bih voleo da ih sve dobro prodrma nešto novo i dosta povoljnije, da ih spusti na zemlju, mnogo su podivljali sa cenama svi oni.

Sam system koji koriste. Njima je BadaOS radila kao sat, ali nisi imao ni jednu krstenu apk za nju. Kada znas da ti je Java osnova onda moras da budes spreman na sve.

Toliko su hvalili i oni a i mnogi ovde novi OneUI, takođe se hvalio i novi Exynos pa na kraju će biti prazna priča - isto kao i sa S20 serijom.
Ne možete da kažete kako je telefon optimizovan ako mu AOD troši 10% baterije na dan i ako u standby režimu troši 8-10%. Fluidnost u interfejsu i izgled interfejsa je najlakše srediti - sad su "fluidnost" svi podigli na viši nivo zahvaljujući većem refresh rate ekranima, što ako malo bolje pogledate i uporedite sa iOS vidi se kako telefon sa 60hz ekranom i optimizovanim sistemom izgleda. 60hz na ajfonu i 90hz na Androidu se vidi ali sam ekran na ajfonu izgleda kao da ima dosta više od 60hz a malo manje od 90hz. Hoću da kažem kako je optimizacija mnogo bitnija od napucavanja hardvera, ali to ovima u Android svetu očigledno nije jasno, a i ljudi vole da pričaju kako imaju 10 kamera na telefonu i da se frljaju silnim brojkama koje u praksi očigledno ne pružaju ono što bi trebalo na papiru.

Ne znam ljudi šta da vam kažem, počeli smo da pristajemo na mnogo velike kompromise uzamajući u obzir da plaćamo je%b%ni PREMIUM i najbolji telefon koji postoji. Pre se znalo, kupuješ NOTE, imaš apsolutno sve najbolje ( ili bilo koju drugu seriju drugog proizvođača ). Nema tu šta, sve što oni poseduju od tehnologije, bilo je uključeno, bilo je ugurano i šta možda treba i što ne treba, imao si. Imalo je SVE za svakog, a danas... danas se plašim šta je sledeća korisna stvar koju će da odstrane i da ujedno povećaju cene, što bi se reklo " they are evolving just backwards ". Reakcija ljudi ? Ljudi i dalje kupuju i nalaze način da OPRAVADAJU kompaniju ( što je najtužnije ), a kompanije će i dalje to da rade, sve dok ih ne kazni nevidljiva ruka tržišta, ništa neće da se promeni. Vide da mogu i trpaj, trpaj.

Toliko su hvalili i oni a i mnogi ovde novi OneUI, takođe se hvalio i novi Exynos pa na kraju će biti prazna priča - isto kao i sa S20 serijom.
Ne možete da kažete kako je telefon optimizovan ako mu AOD troši 10% baterije na dan i ako u standby režimu troši 8-10%. Fluidnost u interfejsu i izgled interfejsa je najlakše srediti - sad su "fluidnost" svi podigli na viši nivo zahvaljujući većem refresh rate ekranima, što ako malo bolje pogledate i uporedite sa iOS vidi se kako telefon sa 60hz ekranom i optimizovanim sistemom izgleda. 60hz na ajfonu i 90hz na Androidu se vidi ali sam ekran na ajfonu izgleda kao da ima dosta više od 60hz a malo manje od 90hz. Hoću da kažem kako je optimizacija mnogo bitnija od napucavanja hardvera, ali to ovima u Android svetu očigledno nije jasno, a i ljudi vole da pričaju kako imaju 10 kamera na telefonu i da se frljaju silnim brojkama koje u praksi očigledno ne pružaju ono što bi trebalo na papiru.

Pazi da ne dobijes ban, prije se za ovo dobijalo par dana hladjenja. Imao s10+ pisao o njemu i istim ovim problemima i malo malo ban. [emoji28]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cackao sam malo i obican i Ultru, dobri telefoni na prvi pogled, ali ne vrede te pare, zato im i cena brzo pada (bar na crno). iP bar drzi cenu kao polovan, pa na taj nacin donekle opravdava suludu cenu. O S21(+) cu razmisliti kad padne na ~600e, koliko sam najvise davao za telefone do sada...

Cackao sam malo i obican i Ultru, dobri telefoni na prvi pogled, ali ne vrede te pare, zato im i cena brzo pada (bar na crno). iP bar drzi cenu kao polovan, pa na taj nacin donekle opravdava suludu cenu. O S21(+) cu razmisliti kad padne na ~600e, koliko sam najvise davao za telefone do sada...

Pa za 2 meseca, očekuj te cene ( na kp da ae nađe, sa garancijom, mesec star fazon)

Pa za 600 evra teško možeš da nađeš s20+,a hoćeš za 2 meseca za te pare da nađeš S21+.

Upravu si, neće baš doći do 600 za 2 meseca. Ali ce do leta verujem značajno pasti u odnosu na ovu sad cenu koja je, naročito kad tržište bude preplavljeno ultrama dok ne dođe Huawei p serija

Taman ću ja 20ku na leto da stavim za 700e [emoji2960]

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Ako ovako stvarno bude los telefon S21U gledacu sto pre da ga menjam. Realno najgore je sto Mate 40 Pro PLUS nije dosao na nase trziste. Ako vec pricamo o cijeni 1200 i vise za tu cijenu zaista Mate i P serija zasluzuju.

Sad z sad S21U mi izgleda ne kao napredniji model u odnosu na S20U, vec samo popravljeni. Nisu mnogo ubacili inovacije u S21U. Bar da su ubacili super brzo punienje i jos nesto ali nista...

Ako kinezi do tad ne prodaju i mate i p seriju

Pa iskreno, ukoliko su toliko krenuli sa razvojem Harmonija i toliko ga potenciraju kao stvaranje nekog njihovog ekosistema, na ugledu na Epl, iskreno se nadam da neće. Zbog toga i čekam njih da vidim šta će da se desi, pa ukoliko je P bomba, je*e mi se za Gugl.

Pa za 600 evra teško možeš da nađeš s20+,a hoćeš za 2 meseca za te pare da nađeš S21+.

Ma ima pun KP za 600e s20+...i sa garancijom operatera, i sa madjarskom garancijom, vakum pakovanja.

Preplavice tako i S21 serija KP. Svaki uostalom. Treba sacekati pa dati razumnu cifru.

Da za par meseci padne na 700e, to je i podnošljivo...ali ovih početnih 950e, je baš previše.

Nazad
Vrh Dno