Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Može plastika, ali u telefon koji legalno košta maksimum 300e. Mogli su aluminijum da stave, verujem da bi masa poludela i oprostila im nedostatak sd kartice i qhd rezolucije.
To sam upravo hteo da kazem,ova mat zavrsnica na note 20 ultra bronzanom i sad s21 ultra i podseca na aluminijum.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

^^ Upravo tako. Plastika ima svojih prednosti. A kada je izrada dobra, potpuno je nebitno koji je materijal koriscen. Plus vecina ljudi stavlja neku vrstu zastite na telefon, tako da je sve manji benefit od tih nekih premium materijala. Stavise, vise stete nego koristi. [emoji4]
Da, ima prednosti, ali ne na telefonu od 1000€. Za to postoji A serija ili FE serija telefona, tu za cenu uređaj može da se oprosti plastika. S i Note serija su sinonimi za najbolje, za premium uređaj po premium ceni i tu nema mesta plastici.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Da, ima prednosti, ali ne na telefonu od 1000€. Za to postoji A serija ili FE serija telefona, tu za cenu uređaj može da se oprosti plastika. S i Note serija su sinonimi za najbolje, za premium uređaj po premium ceni i tu nema mesta plastici.

Za nove telefone odmah po predstavljaju - da. Tu se slazem. Ali uzmimo Note 20 za primer. Ima nedostataka u odnosu na Ultra model, ali treba biti realan. Taj model vec sada ide za ispod 600€ na KP, a to je ipak daleko od 1000€. [emoji4]
Ne branim Samsung, naprotiv, ali je dobro kada postoji izbor. Siguran sam da bi S20 FE, da ima Snap, bio verovatno najpopularniji mob iz S20 serije kod nas.

Pixel 5 ga ima, ne vidim što ne bi mogli i ostali tako da odrade. Ništa ne može da mi zameni osećaj aluminijuma u ruci.
Meni kod Samsunga najviše smeta Exynos zbog očajne autonomije, osrednja prednja kamera, sad i plastična leđa i nedostatak punjača u kutiji za 900e. 3,5mm i sd kartica su mi nebitni, qhd takođe, bitno da nije 60hz ekran i da nije IPS.
Da je S21 izašao sa zvaničnom cenom 699$ pa i da kažemo što da ne, ovako ne vidim zašto bi ga iko kupio. Jedino je Ultra vredna pomena ali tek tamo na leto kad se unormali cena i to pod uslovom da je ovaj exy stvarno ok.

Može plastika, ali u telefon koji legalno košta maksimum 300e. Mogli su aluminijum da stave, verujem da bi masa poludela i oprostila im nedostatak sd kartice i qhd rezolucije.
Individualna stvar. [emoji4]
Sto se mene licno tice, S21 FE za nase trziste sa Snapom, uz min 4500 mAh i to bi bio hit. Mislim da vecina u tom slucaju ne bi marila za kvalitet materijala koriscenih u izradi moba. [emoji4]

Meni mat plastika na Note 20 izgleda bolje nego magnet za otiske staklo na S10.

iPhone 7 i htc M7/8 su mi i dalje u vrhu po izgledu zbog aluminijuma, zato ih nikada nisam ni prodao, čuvam ih.

Čačkao sam ih danas u Ušću malo, lepo izgledaju, crna Ultra je boles'.

Deluje mi da je donja ivica na običnim modelima tanja nego na ultri.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mnogo se i dalje spominje priča oko snap vs exy. Trebalo bi prvo da vidimo kakav je 2100 i onda diskutujemo.

Ne bi me čudilo da bude nešto slično kao exynos 8890 vs snap 820 (s7 serija) kada je exy bio bolji.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Mnogo se i dalje spominje priča oko snap vs exy. Trebalo bi prvo da vidimo kakav je 2100 i onda diskutujemo.

Ne bi me čudilo da bude nešto slično kao exynos 8890 vs snap 820 (s7 serija) kada je exy bio bolji.

Po čemu je bio bolji? S7 je ljuštio bateriju na 4g kao lud, posle godinu i po dana korišćenja sam morao po 3x dnevno da ga punim jer sam uvek bio na 4g. Zimi je na 4g taman lepo grejao ruke. No da ne pokrećemo opet istu temu, videćemo već.

Napisao je korekciju u komentarima u kojoj kaze da nema sd slot

Ništa ovde oni nisu spektakularno uradili. Ipak je najlogičniji potez preskakanje 2 generacije.

Ništa ovde oni nisu spektakularno uradili. Ipak je najlogičniji potez preskakanje 2 generacije.
Uvek je tako bilo nesto novo pa u sledecoj generaciji ispeglaju greske...realno jeste da se telefoni rade na 2 godine i na toliko da se menjaju

Za nove telefone odmah po predstavljaju - da. Tu se slazem. Ali uzmimo Note 20 za primer. Ima nedostataka u odnosu na Ultra model, ali treba biti realan. Taj model vec sada ide za ispod 600€ na KP, a to je ipak daleko od 1000€. [emoji4]
Ne branim Samsung, naprotiv, ali je dobro kada postoji izbor. Siguran sam da bi S20 FE, da ima Snap, bio verovatno najpopularniji mob iz S20 serije kod nas.
Ipak su cene na KP drugačije nego u legalnim radnjam, pa KP ne može biti reper. Na KP je S20 Ultra oko 700€, Note 20 Ultra 750€, dok je u legalnim radnjam cena za S20 Ultra i Note 20 Ultra preko 1000€. U legalnim radnjama kod nas kao i u inostranstvu, cena je visoka za plastičan uređaj Note 20 i S21.

FE ili A serija je skroz ok da ima neku kvalitetnu plastiku i cenu od oko 500-600€ legalno. Ali uređaj koji spada u sam vrh ponude to ne sme da ima.
Plastika bi bila ok da je S21 u stvari S21 FE i da mu je cena oko 600€-650€ legalno.

Poslednja izmena:
Sta je bre sa mts. Jedino oni ga nemaju u ponudi

Ipak su cene na KP drugačije nego u legalnim radnjam, pa KP ne može biti reper. Na KP je S20 Ultra oko 700€, Note 20 Ultra 750€, dok je u legalnim radnjam cena za S20 Ultra i Note 20 Ultra preko 1000€. U legalnim radnjama kod nas kao i u inostranstvu, cena je visoka za plastičan uređaj Note 20 i S21.

FE ili A serija je skroz ok da ima neku kvalitetnu plastiku i cenu od oko 500-600€ legalno. Ali uređaj koji spada u sam vrh ponude to ne sme da ima.
Plastika bi bila ok da je S21 u stvari S21 FE i da mu je cena oko 600€-650€ legalno.

Slazem se, ali to nam je sto nam je.
Da su im to zvanicne cene, bili bi hit i sigurno najprodavaniji modeli S i Note serije na vecini trzista, kao sto je to bio iP11, kao sto ce verovatno i dvanaestica biti.
Sve u svemu, izbor postoji i to je najbitnije od svega. [emoji4]

Nije mi jasno zbog čega se očekuje da bilo koji procesor podbaci?
Ja recimo očekujem da osetno budu bolji od prethodnika (ne toliko u snazi).

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

To necemo znati dok ne krene u prodaju i dok neko ne uradi uporedni test . Ovaj ne moze da prica jer nema oba da ih uporedi na zalost

Sve više sam skeptičan po pitanju allmighty exynosa [emoji849]
cf5e2c824d7e93696c639dbbcfb35ef0.jpg

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Desni je rootovan i vjerovatno mu je podignut takt jezgara.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Desni je rootovan i vjerovatno mu je podignut takt jezgara.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
Mozda ali je razlika 10% izmedju cpu dok je izmedju gpu razlika 20% sto je prilicno porazavajuce ako se ispostavi kao tacno. Opet i ovo sve moze nekako da prodje ako je potrosnja baterije ok.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Nek se on ne greje, i nek ne vuce bateriju kao blesav, i bice i 500.000 nekakvih nikome bitnih brojki dovoljno. Ja ne znam cemu toliko ustrmljenje ka konstantno boljim performansama na ustrb udobnosti. Ovaj 888 se greje daleko vise od 865 i dzaba mu performanse ako ne mozes da ga drzis u ruci kao exy.

Saznaće se vrlo uskoro. Inače hit mi što je spigen napravio maske za s21 seriju, ravno od nazad sve sa kamerama, kontam da će i dosta drugih tako (pričam o ozbiljnijim zaštitama ne onim ultra tankim). Ironično al šta bi bilo da su napravili telefon tipa 2mm deblji i stavili 1000+mAh veću bateriju kad opet izađeš na isto sa maskom

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Ovo isto se pitam godinama. Koja je fora da telefon ne smije biti deblji od 9mm?

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Strasno o cemu mi pricamo ,da li ce valjati soc u uredjaju od 1300e??? Nisu oni krivi ,mi smo sto kupujemo

Sto se tiče SD888 svi se ravnaju po Mi 11 ali na testu sa IQOO 7 uređajem je osjetno hladniji...što možda objašnjava da je kod Mi11 problem baterija, tj. baterije i da su one glavni izvor prekomjerne temperature.

Gesendet von meinem ELS-N39 mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno