Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Za 1,4k barem wifi punjac i to krsten i case. Masovno ih to ne kosta preko 10-20 dolara a kupuju kupce ali ostace slepci ocigledno.

Slepci,bas tako i to ako miskite da ce kjudi progutati varate se. Prosle godine su imali pad u prodaji flagship tekefona a ovakvom politikom ce se trend i nastaviti i nimalo mi nije zao iako sam od S1 njihov korisnik.

Davace neki poklon uz preorder tipa wireless punjac, kao i uvek da se smiri masa, posto je to uvek najglasnije tad, 3 meseca nakon početka prodaje niko neće ni da se buni sto nema punjaca

Pa nisam baš siguran, ovo im je biti ili ne biti po pitanju mnogih stvari. Počevši od samog chipset-a. Išli su toliko da su po prvi put napravili reklamu gde se javno izvinjavaju što do sada nije bio slučaj čini mi se nikada. Ostaje mnogo toga otvoreno.

^Zbog čega su se izvinjavali?

Послато са SM-A715F уз помоћ Тапатока

Koliko vidim igra se fer.
najavili su da neće doći punjač

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Oh, wait... [emoji57]

937bb3293ad81b5774f4a08451219712.jpg

Nikad oni nece biti fer igraci, pljunu pa polizu svake godine, nema vecih jazavaca.

Oh wait
To je bilo za N20 i S20.

To je isto kao kada Koka Kola da 125ml Gratis pa prodaje 1.25l isto kao i 1l.
Marketing je čudo i sve dok ga gledaš kroz trošak ili kroz to što je neko rekao prije 2 mjeseca ne razumiješ ga.

Blic marketing između Apple, Microsoft, Samsung, Google postoji već 10 u više godina (još od Mac VS PC). I tu nema zamjerke, već good English humor.

Treba tebe da zaposle kao nekog menadzera, kad se iz petnih zila trudis da opravdas svaki jajarski potez.

Jajarski potezi dolaze iz svih svera zivota. Milka odavno manja, cigare imas tanke a kostaju vise nego klasicne, imas u novom golfu 8 pozadi plastiku na tapacirima a svi u nazad su imali mekanu gumu, imas ps5 kojeg zapravo nemas i koji kosta 1000e ako ga hoces, a ne kosta 1000e, imas prodaju mesa na gr, ne isticu odavno cene u kg nego u gr da ti lakse padne na dusu.... i? Jer prestala prodaja? I nema sta ovde bilo ko da opravdava ili trazi jer mnogo nize stvari nismo mocni da promenimo , a ne politiku jednog giganta. Ili kupi ili cuti i kupu Zaomi sa 5kw punjacem.

Evo pre neki dan otpakovao sam novi s10 plus da drugu podesim sve ,pa to je smece neopevano,yoliko se zagrejao da nije mogao da se drzi u ruci bukvalno. Moj note 10 plus ex imao je katastrofalan signal i zasto ne reci to,nesto ako ne valja onda ne valja i tu opravdanja nema a pogotovo ne po ovoj ceni. Jel sad treba da progutamo izbacivanje slota za memorijske,punjaca i slusalaca kao nesto normalno?? Sto se mene licno tice neka zavrse kao Nokia ne bi mi bilo nimalo zao

Jajarski potezi dolaze iz svih svera zivota. Milka odavno manja, cigare imas tanke a kostaju vise nego klasicne, imas u novom golfu 8 pozadi plastiku na tapacirima a svi u nazad su imali mekanu gumu, imas ps5 kojeg zapravo nemas i koji kosta 1000e ako ga hoces, a ne kosta 1000e, imas prodaju mesa na gr, ne isticu odavno cene u kg nego u gr da ti lakse padne na dusu.... i? Jer prestala prodaja? I nema sta ovde bilo ko da opravdava ili trazi jer mnogo nize stvari nismo mocni da promenimo , a ne politiku jednog giganta. Ili kupi ili cuti i kupu Zaomi sa 5kw punjacem.

Druze, ja sam kupio 12 Pro Max bez punjaca, ali sam isto tako pisao da mi se to ne svidja, jer nemaju svi po tri punjaca kao ja. A pisati ovde da je fer u bilo kom kontekstu kompanija koja do pre dva meseca proziva, pa brise, je van svake pameti. I ne, takvim prljavim marketingom se ne bave svi.

Poslednja izmena:
^ svi su oni isti igrači koji samo gledaju kroz kvartalne zarade. Samsung je posebno ispao magarac što su pravili reklame kako daju punjač da bi ih posle 2 meseca izbacili. A Apple igra na loptu ekologije, kad toliko paze na zaštitu prirodne okoline što ne daju 10 milijardi na to nego to opravdavaju punjačem koji kasnije naplaćuju 50€ što je dodatna zarada na milionske prodaje.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Pa cak ni Apple (koji vec duzi niz godina potencira na recikliranim materijalima), ne moze to tek tako da progura, a kamoli ostali. Jedva cekam da cujem sta ce da kazu na event-u, koji je njihov izgovor za izostanak "ćardjer-a"...

Radi se o tome da mi njih ne mozemo ustinuti, a oni nas mogu, i hoce. Stipaju nas kroz sve u zivotu, i kad bi se sad nervirao jos i za punjac....zivot je tu za lepe stvati, briga me za punjac i sluske. Ako bas hocu da ih opaucim svojom sapom onda ne kupim Samsung, ili Apple, a njih to tako ne dotice.... dosadni su ti kalimero komentari, to je glupi tehnicki proizvod, hoces neces nema trece. Svi ce izbaciti to iz pakovanja i kroz godinu sve niko se nece ni secati punjaca. Vreme je nemilosrdno.

^ Ti pises iz perspektive prosecnog korisnika, koji se ne zamara sa tehnickim stvarima i potezima kompanija. Mi smo ovde valjda, zato sto volimo o tome da "tupimo" [emoji1]

Nikakav problem ne bi bio samo kad bi smanjili cene za 30e, ili ponude pakovanje bez punjaca 30e jeftinije, sa punjacem regularna cena. Apsolutno se ne bih bunio ali zasto bi oni to radili kad mogu po istoj ceni bez punjaca...

E jaka je stvar sto ce da spuste cenu 30e,nek ostane ista cena al nek daju original futrolu na preklop uz njega,al oce djavola na futrolama to jest opremi najvise zaradjuju.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

:) ma svi smo ovde da tupimo, ali dzaba. Jel ima neko info za ovaj novi Exy vredi li pomena? Ja sam citao neke najave da ce biti preporod i odnosu na stari ali...

Pa nije bas dzabe, da se nije po furumima i yt toliko tupilo o snap-exy situaciji, ne bi ni do njih doslo. Koliko god im bio interes na prvom mestu, u vecoj ili manjoj meri im je i dalje bitno sta ce potrosaci da kazu.

Realan potez od samsunga bi bio da kad vec čuvaju životnu sredinu, ne umanjuju cenu i ukidaju punjač i sluške da uz telefon u pakovanju ide originalna futrola sa najavljenim s penom po istoj ceni,ali kakav bi ja bio menadzer kada to ne bih stavio samo u preorderu a ne uz telefon,pa onda prvi utisak onih koji preorderuju uz yutjubere diktira dalju prodaju takvog kompleta posebno. Sve je postalo nadmudrivanje krajnjeg korisnika da se isprsi sto vise za uredjaj koji prosečnom korisniku treba minimum svake trece godine,jer hardver je prejak za običnog korisnika koji ne koristi pun kapacitet toga, već zaslepljen seci usi krpi dupe samo da se ima nova klocna.

A hoce nam za 2 god prodavati telefon u kesici jer treba stedeti i papir tj sume?

Verovatno je to budućnost. Telefon u nekoj fensi kesi :) naravno trend će započeti apple kao i sve trendove u ovoj industriji.

Realan potez od samsunga bi bio da kad vec čuvaju životnu sredinu, ne umanjuju cenu i ukidaju punjač i sluške da uz telefon u pakovanju ide originalna futrola sa najavljenim s penom po istoj ceni,ali kakav bi ja bio menadzer kada to ne bih stavio samo u preorderu a ne uz telefon,pa onda prvi utisak onih koji preorderuju uz yutjubere diktira dalju prodaju takvog kompleta posebno. Sve je postalo nadmudrivanje krajnjeg korisnika da se isprsi sto vise za uredjaj koji prosečnom korisniku treba minimum svake trece godine,jer hardver je prejak za običnog korisnika koji ne koristi pun kapacitet toga, već zaslepljen seci usi krpi dupe samo da se ima nova klocna.
Da im je stalo do ekologije, ne bi pravili telefone od 1000 eur sa plastikom umesto staklom u S i Note seriji. Apple zarađuje 1.5 milijardu samo od prodaje dodatne opreme poput kablova i 3.5mm adaptera za slušalice.

Treba tebe da zaposle kao nekog menadzera, kad se iz petnih zila trudis da opravdas svaki jajarski potez.
Niđe ne opravdavam, samo razumijem.
Kada se kesa plastična bude naplaćivala 100 dinara i kada to bude pisalo na vrata od Maxija ne možeš da pljuješ Maxi zato što ti ne daje jesu džabe a prije je davao.
Onda se Idea malo sprda sa kesama pa i oni počnu da naplaćuju.

A onda dođeš ti i kažeš ljudi pa oni su jajare oni nam naplaćuju kese. Da naplaćuju kese i paštetu i supu. Ni jedan lanac nije tu radi tebe nego radi profita. Tako da nema opravdavanja već možeš da biraš da uzmeš ili ne.

Znaš koji je ***** veliki? Kada dižeš galamu da nećeš da uzmeš a uzmeš krijući na kraj, pravdajući se nekim bezveznim razlozima.

Ljudi računica je jednostavna , kad naši veliki trgovinski lanci samo od prodaje kesa zarade toliko da od tog toga isplate zarade zaposlenima (čist profit) , tako će i Apple i Samsung uštedeti i naknadno prodati punjača / slušalica toliko da se sav menadžment kompanije počasti sa kojim miliončetom $ svake godine. To je surovi kapitalizam , ... i iskreno čovek koji "ladno" da 1.000 ili 1.500 evra za novi model telefona sigurno ne razmišlja o sitnici tipa 20 evra za punjač . Da je sprdanje - bukvalno jeste , ali to ne dotiče većinu korisnika ovde jer se uglavnom telefoni kupuju preko oglasa za bar 20% - 30% povoljnije nego u oficijelnim prodavnicama (eventualno na 24 rate kod operatera) .

Al džaba mi pričamo , uradiće oni sve što žele jer je uvek glavni motiv - profit .

... Ali verujte , došlo je do velikog zasićenja u mobilnoj industriji . Sve više se kupuju telefoni srednje klase 300 do 500 evra jer sve to odlično radi , odlične su performanse / brzina / kamere ...

S serija će više postati pomodarstvo nego potreba za veliku većinu korisnika .

^ to je normalno da se uvek sprdamo sa apple ako koristimo Samsung ili obrnuto. Realno gledajući @zoreli je u pravu. Svi proizvođači gledaju zaradu. Onaj ko bude hteo kupiće i punjač pored ogromne cene za sam telefon. Po meni je stvarno glupo da ne ide uz telefon ali ipak ćemo na kraju dočekati da će svi proizvođači na kraju izbaciti punjače.

Ma sprdnja je sasvim ok, čak je ponekad i poželjna, ali ovo je mantra sa mobilnog sveta, pljujemo apple i velicamo samsung, zbog ovakvih stvari i njihovih moderatora taj forum ima 5 clanova.

Poslednja izmena:
^ u to oko drugih foruma ne ulazim u raspravu, po meni oba proizvođača koja si naveo su odlična pa ko šta voli. Tu nema pobednika pošto svaki ima svoje mane i prednosti. A uvek će biti ljudi koju pljuju konkurenciju a nisu je ni probali.

Nazad
Vrh Dno