Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Treba mi hitno odgovor- da li moze da se stavi npr 10 slika na zakljucan ekran i da se prilikom dodira promeni slika? Negde sam video da moze, da li na one ui ili na ios-u..
Ides na lock screen -> edit lock screen -> wallpapers i tu imas galeriju, dynamic wallpapers... Tako je barem na A13.

Mora jos dosta da se pegla A13. Ima dosta bagova, zadnje sto sam primetio je da mi se ne kaci na kucni wifi, tj zakaci se ali izbaci uzvicnik i nema interneta naravno. Uradim on/off wifi i sve ok. Desava se samo meni, a ima jedno 7 uredjaja koja koriste wifi.. Najiritantniji je u listi poziva, to ne mogu ni da objasnim, a ni da hvatam ss, ili video zbog brojeva itd...
Moram sam sebe da demantujem, jedan od 2 repeatera u prizemlju je "ispao" sa mreze, bacao samo signal. Taj sluzi za dvoriste i prvo se na njega kaci. Sad je sve ok, tj nije do telefona.

@tozovac Kod mene nema da se biraju slike iz galerije. Sad kako god nema veze, posto mi je samo za juce trebalo.
Otkad sam iskljucio virtual ram, tel kao da radi mnogo bolje, fluidnije da kazem.

Ides na lock screen -> edit lock screen -> wallpapers i tu imas galeriju, dynamic wallpapers... Tako je barem na A13.
На овој стази коју сам написао, ту бираш из галерије. Мени се ту појављује галерија и могу да селектујем слике које хоћу.
@tozovac Kod mene nema da se biraju slike iz galerije. Sad kako god nema veze, posto mi je samo za juce trebalo.
Otkad sam iskljucio virtual ram, tel kao da radi mnogo bolje, fluidnije da kazem.
Мени стоји на 2 GB, мада не видим поенту ни толико, јер ми је половина рама тек заузета.

Treba mi hitno odgovor- da li moze da se stavi npr 10 slika na zakljucan ekran i da se prilikom dodira promeni slika? Negde sam video da moze, da li na one ui ili na ios-u..
Na iOS-u imas tu opciju. Na svako otkljucavanje, na tap ili sta hoces :)

@tozovac kod mene galerija nema da se izabere ili nesto radim pogresno.
Nebitno sad svejedno.
@Djilkosh_Ns to je to onda, znam da sam negde video tu opciju.
Meni je baterija dosta bolja otkad sam iskljucio virtual ram, mislio sam da je placebo, ali nije.

Jel na A13 izbacena opcija "auto optimize daily" u battery sekciji, posto vidim da ima samo auto restart i nista vise?
Da dodam samo da je baterija mnogo bolja na ovom a13 u odnosu na a12 gde sam imao problema sa videima u galeriji (seckanje), sada je to reseno, nema ni trunke laga, telefon je dosta brz i fluidan, adaptive battery i put unused app to sleep mi je sve iskjluceno, sa tim izguram oko 2 dana i 6 sati SoT.
Inace mi se telefon restartovao svakih par dana sam od sebe kada sam bio na a12, za sada na a13 radi dobro. S21+ exynos

Prilozi

• Screenshot_20221127_100221_Device care.jpg
    Screenshot_20221127_100221_Device care.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 59
Evo sinoc ponovo restart sam od sebe 2 puta za 2 minuta, jednostavno ne znam vise sta da radim/probam, nema veze sa pozivima kao kod s22, vec samo crna slika i restart, ali brzo se bootuje. Ima li neko slican problem s21+ ? Kako da znam da li hardver ili softver pravi problem? Samo ga prekine nesto u radu...
Inace sam promenio CSC region na MSR ovaj nas i reflesovao ponovo softver za isti, pa cu videti da li ce opet praviti problem.
Ima li uopste veze sa funkcionalnoscu telefona promena CSC regiona i flesovanje softvera za odredjeni region?

@Nemanja__M nikad ništa slično na s21 (doduše snap). Pisao je čovek par strana unapred, hardverski problem...nešto sa modemom beše

Ja sam danas dobio notifikaciju i softver je zatrazio dozvolu da se telefon resetuje svaki put kad se neka app ovo ili ono (pisalo je nesto radi bolje optimizacije) ... otprhnuh ali sigurno negde u setovanju ima ta opcija. Probaj da procackas, verovatno si nehotice dao dozvolu da se fon samoresetuje.

Ja sam danas dobio notifikaciju i softver je zatrazio dozvolu da se telefon resetuje svaki put kad se neka app ovo ili ono (pisalo je nesto radi bolje optimizacije) ... otprhnuh ali sigurno negde u setovanju ima ta opcija. Probaj da procackas, verovatno si nehotice dao dozvolu da se fon samoresetuje.
Ima opcija u A13 da se resetuje kada proceni da je potrebno radi boljeg funkcionisanja, da vam nije ukljucena ta opcija?

Hahahahahahahaha, kakav lagani touchdown :D. Što je najgore, ta opcija mi je upaljena :D.

Ček , sad i pojedini korisnici S21 serije posle ažuriranja na A13 😳 ...
Ovi mi liči na "neupleglano" brzo izbacivanje novih ažuriranja i da nastaje "konflikt" između hardvera i softvera .

Kako je stigao A13 počinju sve teme Samsunga da prijavljuju probleme

Da li neko ima iskustva sa mrtvim/zaglavljenim pikselima...ova zelena tackica mi se pojavlia pre 2dana i vidljiva je samo kada se smanji osvetljenje na manje od 25% (preko tih 25% ili je ja ne vidim ili funkcionise normalno iskreno nmp) sto uvece stvarno ume da iritira.....neki savet, preporuka? U pitanju je s21U, 15meseci star.

Prilozi

• 20221128_170412.jpg
    20221128_170412.jpg
    41.8 KB · Pregleda: 48
Nema pomoci, kao mrtvi pixel na tv-u.
Ako imas garanciju pravac promobi.
Samo ne znam da li vazi kao kod tv-a, ako imas manje od 3pixela nece da poprave.

Nosi u promobi... @Djilkosh_Ns su zamenili nekad novi note 9 sa jednim lošim pixelom (sećam se da je bila borba). 😇

Možda to muči ove sa s22 teme 🤣
100 posto je to. Vec smo ustanovili da je nemoguce da Samsung pogresi, tako da mora biti feature koji nismo shvatili, ipak su to pametni telefoni. Kad proceni da previse pricas zamrzne se i ne da ti da se javis, kad mnogo buljis u ekran odmah reset... ne znam sta se desi ako se mnogo igras, preventivno explodira da ne ostetis vid?

Kod samsunga, sta se dobija menjanjem CSC regiona osim brze nadogradnje, ima li nekih benefita ako izaberem EUY, EUX ili DBT, konkretno za s21 plus i koji softver da flesujem od kog regiona ce mi raditi najbolje/najstabilnije?
Restartuje mi se telefon sam od sebe opet....

Izvinjavam se na duplom postu, mogu li neki drugi ROM-ovi da isprave neke bagove kod nekih postojecih? Na primer ako imam ROM od SEE (south east europe) i primetim da se restartuje kao sto i jeste slucaj kod mene, ako instaliram na primer DBT (Nemacka) ROM da li stanje moze da se popravi, ili skroz neki drugi nebitno? Da li ROM mora biti skinut za tu regiju koju sam izabrao CSC ili je to nebitno?

Cisto sumnjam jer cak sve i da odneses u servis na reklamaciju recimo, oni stavljaju za nasu regiju ROM.

Ma to znam, inace moj telefon je fabricki za Singapur napravljen po kodovima koje sam guglao, ja sam sad promenio CSC na DBT i stavio ROM od SEE, jedino da stavim DBT ROM samo ne znam da li ima vise bloatware-a i kakve su izmene u postavkama telefona. Ima li neko da koristi DBT ROM na s21 seriji?

Stigao A13 i na 21 seriju sa dalekog istoka (snap sa 4 cifre) pa ako ima nekog nervoznog i spremnog na rizik, ned deli utiske :D

Stigao i meni, samo na S20 SD.

Ma to znam, inace moj telefon je fabricki za Singapur napravljen po kodovima koje sam guglao, ja sam sad promenio CSC na DBT i stavio ROM od SEE, jedino da stavim DBT ROM samo ne znam da li ima vise bloatware-a i kakve su izmene u postavkama telefona. Ima li neko da koristi DBT ROM na s21 seriji?

Moj S21 Plus je done iz UAE,nisam hteo da cekam da stigne A13 za taj region vec sam mu flesnuo DBT rom.Radi bez greske,zadovoljan sam i sa baterijom.

@miodrag.r hvala puno, i ja sam juce na kraju flesnuo DBT ROM, pa sta bude nek bude, praticu ponasanje telefona u narednih par dana...

Vrh Dno