Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Ni ne treba da bude u sustini.
Svaki fon ima noice canceling funkciju.
Radi tako sto imas direktan chip za to u fonu + vise mikrofona koji skeniraju okolnu buku i glavni mic koji je za glas.
Zato npr bt sluske sa mic su ocajne jer je tesko i skupo implementirati takav sistem na njih.
Probaj restart telefona, ako ne radi onda hard reset.
Ako ni to ne radi onda imas najverovatnije hw problem.

Ni ne treba da bude u sustini.
Svaki fon ima noice canceling funkciju.
Radi tako sto imas direktan chip za to u fonu + vise mikrofona koji skeniraju okolnu buku i glavni mic koji je za glas.
Zato npr bt sluske sa mic su ocajne jer je tesko i skupo implementirati takav sistem na njih.
Probaj restart telefona, ako ne radi onda hard reset.
Ako ni to ne radi onda imas najverovatnije hw problem.
Sve gore odradjeno prilikom update, imam najverovatnije hw problem.
Cerkin A55 ima taj mod mikrofona

Screenshot_20250509_001541_Call.jpgScreenshot_20250509_001548_Call.jpg

Ne znam za taj mod jer nikada nisam imao potrebe ni na jednom fonu za njim.

A možda je to došlo sa telefonima koji su kasnije izašli, a na starijim da nema...

Jel to stigao update, kod mene zadnji bio neki security patch 01.04.2025.?

Stigao One UI 7.0 i Android 15

Prilozi

• IMG-8d56e2f45c4946e766a014823a824ec0-V.jpg
    IMG-8d56e2f45c4946e766a014823a824ec0-V.jpg
    77.4 KB · Pregleda: 39
Kod mene suprotno, evo davim ga vec par sati i bolje drzi nego na 14-ici

Stigao apdejt , instaliran . Inače za 3 godine ni jednom nije urađen hard reset pa ni sad , samo sa SD Maid uradio čišćenje (fotka u prilogu) i optimizaciju sa Good Guardians - Galaxy App Booster.

20250513_222230.jpg

Ja ni to, nista nisam dirao od kako je kupljem, samo update i sto se sam resetuje i za sada sve radi ok.
Navikao se na 14 pa mi ovaj 15 nije nesto legao ali je cinjenica da radi mnogo fluidnije i brze.
Baterija sada bolja, bar kod mene.

Upravo tako i kod mene, bolji odziv, bolji face recognition, brzi i baterija bolja

Sve to i kod mene, ali imam neki problem sa notifikacijama, posebno viber.

Ispratiću par dana da vidim sta se desava

Na kraju i mene ubediste da predjem sa Android 12 na neki noviji 😂

Izbegavam, jer sam ranije navikao da uradim hard reset, ali ako radi ok bez njega, onda nema da brinem za aplikacije banaka :)

Prvi bug koji imam na fonu od kada ga imam:

1000032873.jpg

Doduse retko se desi i uvek neka random ikona ali cim kliknem na ikonu, vrati se:

1000032874.jpg

Ono sto bih ja pomenuo kao nedostatak, kada zvuk ide putem strima na neki uredjaj, tasterima +/- se ne moze kontrolisati glasnoca.
Tek kada se iz padajuceg menija izabere Home/Device control tada reaguje na tastere sa strane.

Prilozi

• Screenshot_20250519_171732_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250519_171732_One UI Home.jpg
    101.6 KB · Pregleda: 10
Zapravo, kada kestujem YouTube na TV, nekada mogu sa klackalicom da kontrolišem volume na TV i sa zaključanim ekranom na telefonu. A nekada jednostavno neće ni otključan, ni zaključan, ni YouTube na ekranu telefona. Nisam shvatio kada hoće, kada neće. Ponavljam, imam Android 12, ko zna šta se tu u međuvremenu promenilo.

@PJ update -uj taj fon, sto mucis jadnika...
Makar zbog security razloga vredi.

Ja ovo ne kapiram na koji nacin bi mogao da promenim kontrolu glasnoce putem side buttons tastera
1000010388.jpg

^
dok je puštena muzika u nekoj aplikaciji, npr. Tidal, otvori se quick panel, zadrži pritisnut slajder za zvuk i onda otvori podešavanje zvuka koje
se (ukoliko se izmeni) pojavljuje tu.
SS 2025-05-20_07-37-27-555.jpg

Ja sam upravo pokusao sve varijante i nikako ne uspevam da mi se pojavi neka od aplikacija, biće da nešto ne radim kako treba

Vrh Dno