Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Ja sam davno odustao od krekovanih verzija IGo navigacije. Google Maps gde imas net ili Magic Earth gde nemas.

Magic Earth nas je vodio od Srbije do Nemacke i nazad bez problema. Potpuno besplatna offline/online navigacija koja radi i preko Android auta bez ikakvih reklama.

Nakon instaliranja i kratkog pregleda, Magic Earth zaista deluje odlična. Probaću je narednih dana u realnim uslovima.

Mi smo je koristili preko Android auta i super se pokazala. Koristi besplatne OpenStreet mape.

Da li neko zna kad će sledeća isporuka S21FE telefona koji se dobijaju kao poklon? Dobio sam potvrdni mail 27.11 da je registracija uspešna i da mogu da očekujem poklon.
Meni danas stigao, 5.11. sam uzeo telefon preko Yettel-a, isti dan se i registrovao. Potvrdni mail stigao posle 10-tak, posle pozivanja samsung podrske.

Pozdrav neki dan sam kupio novi s21fe prije toga sam koristio obični a52..

Primjetim da na 21fe 128gb snapdragon je.. Dosta se brze prazni baterija od A52.. Jos sam stavio na 60hz sta učiniti možda jednom baterijom može izdrzat 3-4h

Pozdrav neki dan sam kupio novi s21fe prije toga sam koristio obični a52..

Primjetim da na 21fe 128gb snapdragon je.. Dosta se brze prazni baterija od A52.. Jos sam stavio na 60hz sta učiniti možda jednom baterijom može izdrzat 3-4h
Sacekaj par dana da se stabilizuje koriscenje baterije.

Na ovom telefonu (generalno i na drugim) dve stvari najvise troše bateriju: svetlina ekrana tj koriscenje telefona na jakom suncu na max osvetljenju - trenutno topi procente baterije. Drugi najveci potrosac je koriscenje u zonama loseg signala pogotovo ako se koristi mobilni net ili VoLTE. Ako imas jednu ili dve crtice signala predji na 3G, znacajno ce ti produziti bateriju.

Los signal ne trosi toliko (trenutno) baterije kao jako osvetljenje ekrana ali zato trosi bateriju i kad ne koristis telefon tokom dana.

Osvezenje si vec stavio na 60hz, na ovom telefonu ili je 60hz ili 120hz tj zakucano je i nema spustanja osvezenja u zavisnosto sta radis (recimo 120hz kad koristis ekran pa da spusti na 60 kad je staticna slika).

Jel zna neko gde mogu da kupim nov S 21 FE 8/256? sve moguće sam zvao ili nemaju ili imaju samo verziju od 128gb.

S21FE
Sledeće sedmice je 2 godine.
Android 12
One UI 4.1
Generalno izbegavam apdejtove, ako sve radi ok.

Juče, razlika u odnosu na redovne dane je bila da sam skoro ceo dan bio kod kuće, samo kratka vožnja kolima od 15ak minuta i nazad u kuću na WiFi. 4G je sve vreme uključen, ali se ne koristi.
Sad razmišljam, verovatno sam i veći deo dana proveo u prostoriji sa slabijim svetlom, nego inače. Ekran je na auto, pa je manje trošio.

Ništa bitno nisam dirao i menjao na telefonu. Recimo da mi je krajnji limit prethodnih meseci bio ispod 5h.

Screenshot_20240102-224613_Device care.jpg

Šteta što više nije takav prikaz.
Evo poređenje, sinoć napunjen 100%, ceo dan u stanu na wifi, sve ažurirano na poslednje što ima. Godinu i 7 meseci star

Prilozi

• Screenshot_20240103_160305_Device care.jpg
    Screenshot_20240103_160305_Device care.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 45
Da, žena uzela pre neki dan S23FE, kod nje ide od ponoći. Ova stara varijanta since last charge mi je nekako logičnija.

Moze li mala pomoc oko oznake modela?

Koju oznaku nosi SnapDragon verzija od 256GB ako Exy verzija nosi SM-G990B/DS ??? Za 128GB SD verziju znam da je SM-G990B2/DS ali da li je ista oznaka i za 256GB to nemam gde da proverim!

Hvala unapreeed :)

Sigyc kao orvo nije besplatan, pogotovo ko hoće da ga kotisti za Android Auto mora da doplati posebno za dodatne opcije , kao npr, glasovno navođenje.

Pre puta za Nemacku sam bio spreman da platim za Sigyc i zamalo da je kupim.

Sreca pa nisam, nasao sam Magic Earth i apsolutno smo bili sa njom zadovoljni na putu od 3600km. Mozda nema neke fensi stvari koje mozda nude navigacije za koje moras da platis ali ima sve sto je potrebno normalnom coveku za put a pritom je besplatna, offline mape, bez reklama, prikupljanja podataka o korisniku i sa redovnim azuriranjima mapa.

Nadovezao sam se na post jer je čovek spomenuo Android Auto

Probao sam Magic Earth nekoliko dana u decembru, ali se ispostavilo da mi za gradske gužve Google maps traffic mnogo znači.

Inače prilično dobra aplikacija i mape su ažurnije od Google maps za lokacije koje sam gledao po mom komšiluku.

Pre par dana sam instalirao neki apdejt, srozao mi bateriju načisto. Ujutro skidam tel u 05h sa punjaca, izdrzi do nekih 16-17h, sot plafon jedva oko 3h. Isto koriscenje i pre ovog apdejta, ladno mi je terao do 23-00h i ostane na 20 i nesto %. Ovo sad je Bogu plakati. Iskreno, poceo sam razmisljati o prodaji telefona, nervira me ovo sa baterijom. Za 10 dana 2god ga nosim. Od prvog dana mu mrzim bateriju.

Kupio sam prvi put dve olovke (stulys-a), univerzalnijh. Svaki manje od 10 dolara na aliexpress-u. Jedan nema punjač a drugi se puni putem usb punjača.
Koristim ih lepo na Xiaomi Pad-u, oba rade.
Međutim na Galaxy s21 FE nijedan ne radi.
Da li to tako treba ili nešto mogu da podesim? Hvala.

Pre par dana sam instalirao neki apdejt, srozao mi bateriju načisto. Ujutro skidam tel u 05h sa punjaca, izdrzi do nekih 16-17h, sot plafon jedva oko 3h. Isto koriscenje i pre ovog apdejta, ladno mi je terao do 23-00h i ostane na 20 i nesto %. Ovo sad je Bogu plakati. Iskreno, poceo sam razmisljati o prodaji telefona, nervira me ovo sa baterijom. Za 10 dana 2god ga nosim. Od prvog dana mu mrzim bateriju.
Mišljenja dam da je ovo model Samsungs na koji se najviše kuka na bateriju a opet se i najviše kupuje.

Mišljenja dam da je ovo model Samsungs na koji se najviše kuka na bateriju a opet se i najviše kupuje.
Prodaje se jer dobijas najbolje perfomanse za uložen novac. Ja kada sam ga kupovao, baterija je bila toliko hvaljena kao da ce nedelju dana trajati. Kupio sam ga odmah kada je izašao za cenu koja je danas aktuelna, 300e, dok je kod nas kostao preko 100k i zato se odlucio da ga uzmem. Evo dve godine, radi kao sat. Baterija jedina zamerka, sve ostalo je uskladjeno perfektno, po meni. Ispeglana je maksimalno sa oui 6 i a14, ali ovim apdejtom je sve prosuto. Ovo je moje iskustvo i moje misljenje. Videcemo kad se javi neko sa iakustvom baterije nakon apdejta.

Kupio sam prvi put dve olovke (stulys-a), univerzalnijh. Svaki manje od 10 dolara na aliexpress-u. Jedan nema punjač a drugi se puni putem usb punjača.
Koristim ih lepo na Xiaomi Pad-u, oba rade.
Međutim na Galaxy s21 FE nijedan ne radi.
Da li to tako treba ili nešto mogu da podesim? Hvala.
Za Samsung treba njihove olovke, kad se kupuje treba straziti za Samsung kompatibilni

Iskreno UI 6.0 naspram 5.1 sem notifikacionog panela (koji mi se ne sviđa) i vremenske aplikacije ništa epohalno nije doneo ... Androida 13 i UI 5.1 mogli su da drže do 2025 lagano .

Pozdrav svima,

Koristim Samsung Secret Folder. Odjednom je počeo da skriva notifikacije svih aplikacija koje se nalaze u Samsung skrivenom folderu. Ništa nisam menjao i ranije to nije bilo tako.

Sada sam otišao na notifikacije i uključio da se prikazuju sve notifikacije bez obzira da li je ekran zaključan ili ne. I pored toga on mi samo javi da imam WhatsApp tri poruke, telegram dve poruke i slično.

Može li da se podesi da unutar tih pola sata odnosno sve dok koristim samsung-ov skriveni folder notifikacije koje mi stižu budu čitljive u potpunosti? Hvala svima veliko!

1000025195.jpg

Ovako mi izgleda prikaz notifikacija od kako mi je aktivan Samsung secret folder i UI6.
Želeo bih ovako da izgleda prikaz notifikacija kada istekne period korišćenja Samsung secret foldera (podešeno je na pola sata od poslednjeg korišćenja).
Međutim dok je Samsung secret folder otključan želeo bih da mogu normalno da vidim tekst notifikacija koje mi stižu. Molim vas da mi pomognete kako to da promenim jer mi je dosta važno i ovako zaobilazno uzima mi dosta vremena.

Veliko hvala unapred! 👋🏼

Nazad
Vrh Dno