Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Mislim da je kroz zvanicne kanale kod nas moguce kupiti samo snap verziju. Jesi li siguran da ti nije povoljnije uzeti telefon sa oglasa i 50% popusta na pretplatu? Sigurno ih ima dosta u ponudi sada, jer su ih davali kao poklon uz kupovinu telefona iz s23 serije.
To mi je bio kao prvi plan ali s obzirom da u Yettelu paket ispod 2000din nema (ovaj total 40 plaćam 2300) a telefona na oglasima ispod 300e takođe nema polako se odlučujem za ovu varijantu jer me ovako telefon izlazi oko 340e na rate.

@wladymeer ja imam upravo S20FE a prešao bih na S21FE. Jeste zgodniji malo za korišćenje zbog veličine, dugme takođe malo zgodnije jer je na S20FE mnogo tanko i nekako nezgodno, ekran svetliji i fotografije za nijansu prirodnije. Što se autonomije tiče ne znam ali s obzirom da je moj telefon star nešto preko 2 god sumnjam da će biti lošija iako 888 više troši struje od 785.

Imeni ovo deluje zanimljiva ponuda, i ja tako tražim da mi nešto bude tarifa + telefon do 4000 din. Ali me malo odbija to što je s21fe malo stariji telefon a i još godinu dana imam popust od 50% koji se sada mnogo teže dobija. Takva cena od 4000 din. se dobija uz reciklažu. Razmiliću.
Da mi se sada završava ugovor najverovatnije bih uzeo ovaj telefon.

Jeste uz reciklažu, ali to je ionako simbolično, našao sam neki stari krš koji ću da odnesem. Nego više me zanima sada tih 50% popusta? Kako to dobijate i na koji paket i koliko onda košta?
Generalno 340e za nov S21FE smatram skroz ok kupovinom, i dalje je po meni solidno bolji od A54 a on košta i više.
Razmatrao sam S22 polovan ali i dalje imam averziju prema exynosu a S23 kršten ne mogu da nađem ispod 550 a da je u dobrom stanju i ima garanciju...

Evo posle par dana drndanja na A14 i oui6, telefon radni znatno fluidnije, baterija mi duze traje i to za skoro 2h duze SOT. Konacno da lici na tel iz S serije, jer sam sa prethodnim azuriranjem imao bagove, baterija isparuje, prilikom izlaska iz kamere baguje... Za sada sve ko sat. Bolje nije radio ni kad sam ga kupio, evo skoro 2 god.

Ima li neko iskustva da uporedi S20 FE i S21 FE u praksi? Mislim da me negde najviše zanima autonomija u praksi, za ostale stvari, možda grešim, ali deluju mi dosta slično s tim da mi S21 zbog veličine deluje čak i zgodnije.

Kad kažem S20 FE, mislim na snap verziju da ne bude zabune!
Dugo koristo s20 fe ali exy i sada s21 fe , mogu ti reci da je EXY lepse OKIDAO na kameriu i nije imao onaj bug kao s21 fe prilikom izlaska iz kamera! Vidicemo sada posle ovoh updejta na s21fe

To mi je bio kao prvi plan ali s obzirom da u Yettelu paket ispod 2000din nema (ovaj total 40 plaćam 2300) a telefona na oglasima ispod 300e takođe nema polako se odlučujem za ovu varijantu jer me ovako telefon izlazi oko 340e na rate.

@wladymeer ja imam upravo S20FE a prešao bih na S21FE. Jeste zgodniji malo za korišćenje zbog veličine, dugme takođe malo zgodnije jer je na S20FE mnogo tanko i nekako nezgodno, ekran svetliji i fotografije za nijansu prirodnije. Što se autonomije tiče ne znam ali s obzirom da je moj telefon star nešto preko 2 god sumnjam da će biti lošija iako 888 više troši struje od 785.
Moja logika je da je micro SD slot nešto o čemu valja razmisliti. S20 FE koji imam mi radi i dalje super i ozbiljno razmišljam da li da zamenim bateriju, jer je to jedino što je počelo posle 2 godine da mi smeta.

Evo posle par dana drndanja na A14 i oui6, telefon radni znatno fluidnije, baterija mi duze traje i to za skoro 2h duze SOT. Konacno da lici na tel iz S serije, jer sam sa prethodnim azuriranjem imao bagove, baterija isparuje, prilikom izlaska iz kamere baguje... Za sada sve ko sat. Bolje nije radio ni kad sam ga kupio, evo skoro 2 god.
Par dana? Zar nije juče dobio UI6?
Da li bi neko pojasnio VPNPro opciji, da li je besplatna i da li je ograničena protokom podataka na mesečnom nivou?

Jos u ponedeljak sam ga dobio, tj mozda je i ranije bio dostupan ali nisam proveravao posto je u Ch bio dostupan od 25 ili 26 novembra, a tel sam kupio tamo kod operatera, a imam njihovu karticu (Sunrise).

I u De vec minimum nedelju dana je tu, mrzi me da instaliram :)

Jos u ponedeljak sam ga dobio, tj mozda je i ranije bio dostupan ali nisam proveravao posto je u Ch bio dostupan od 25 ili 26 novembra, a tel sam kupio tamo kod operatera, a imam njihovu karticu (Sunrise).
Nemam telefon da se ogradim
Komsija zamolio da se interesujem temom ažuriranja
U Nemačkoj prvi primerci dobili juče kao i većina evropskih zemalja
Prvi primerci u svetu dobili oneui 6, 5 decembra u SAD Werison mreže.
Mozda neki imaju privilegije pa su pre svih dobili

Eto, ispade da lazemo....
Na kraju krajeva, kao da je bitno ko je kada dobio...

Sala Surda, sala....

Jeste uz reciklažu, ali to je ionako simbolično, našao sam neki stari krš koji ću da odnesem. Nego više me zanima sada tih 50% popusta? Kako to dobijate i na koji paket i koliko onda košta?
Generalno 340e za nov S21FE smatram skroz ok kupovinom, i dalje je po meni solidno bolji od A54 a on košta i više.
Razmatrao sam S22 polovan ali i dalje imam averziju prema exynosu a S23 kršten ne mogu da nađem ispod 550 a da je u dobrom stanju i ima garanciju...
Ako nisi uzeo telefon i nisi pod ugovorom, kontaktiraj yettel i pitaj sta mogu da ti ponude, koliki popust. Ja sam negde na pola dvogodisnjeg ugovora, imam 50% na total 5 tarifu, placam 1125 dinara. Skoro su mi kroz aplikaciju nudili total data za 1850din, ali ne treba mi...

Odradio si hard reset nakon instalacije?
Meni hard reset uvek popravi SOT u nekoj meri, ali 2h je baš velika razlika. Dobro, ako je sa 2 na 4, ona i nije tako velika :)

Da bi sklonio aplikaciju sa ekrana moram je zatvoriti. Ne mogu je ostaviti otvorenu u pozadini. Neko podešavanje?

Sve aplikacije ti tako rade?!
Sa virtuelnim tasterima stisneš srednji (Home), sa gesture, default za home je valjda swipe up. Aplikacija ostaje da radi u pozadini.
E sad, ako planiraš da slušaš YouTube u pozadini ili neku sličnu akciju, to ne biva.

Ako nisi uzeo telefon i nisi pod ugovorom, kontaktiraj yettel i pitaj sta mogu da ti ponude, koliki popust. Ja sam negde na pola dvogodisnjeg ugovora, imam 50% na total 5 tarifu, placam 1125 dinara. Skoro su mi kroz aplikaciju nudili total data za 1850din, ali ne treba mi...
To je odlično.. nažalost od juče sam pod ugovorom :(

Pa ne znam da li je puna cena, total 40 za 2300 ali verujem da jeste... Kao "promocija" mi je prva godina sa "neograničenim" internetom, što mi naravno ne treba uopšte. tražio sam nešto jeftinije ali ništa.. nisam znao za tu 50% foru :(

Odradio si hard reset nakon instalacije?
Meni hard reset uvek popravi SOT u nekoj meri, ali 2h je baš velika razlika. Dobro, ako je sa 2 na 4, ona i nije tako velika :)
NIsam, nikada nisam ni radio 😄. SOT mi je prethodno bio max 4h, i to retko. Obicno oko 3h30min izadje. Evo danas 5h10min, bat na 13%. E sad, rekoh da nema bagova. I nije bilo do pre par sati: otisak prsta se sam pali iz cista mira, nekad na sekund, nekad traje i par sekundi. I to ucestalo; Rotacija ekrana iskljucena, ekran se rotira. J**** li ga sta mu je. Izgleda da cu zaista morati da resetujem sva podesavanja. Ako neko imao slicna desavanja, neka piše.

NIsam, nikada nisam ni radio 😄. SOT mi je prethodno bio max 4h, i to retko. Obicno oko 3h30min izadje. Evo danas 5h10min, bat na 13%. E sad, rekoh da nema bagova. I nije bilo do pre par sati: otisak prsta se sam pali iz cista mira, nekad na sekund, nekad traje i par sekundi. I to ucestalo; Rotacija ekrana iskljucena, ekran se rotira. J**** li ga sta mu je. Izgleda da cu zaista morati da resetujem sva podesavanja. Ako neko imao slicna desavanja, neka piše.
možda iz razloga jer si još pre nedelju dana dobio ažuriranje kada dostupno nije bilo

možda iz razloga jer si još pre nedelju dana dobio ažuriranje kada dostupno nije bilo
Može biti, može. Kao sto reče @DukeLander, možda lažemo, ali nema veze. Inače, otisak sada radi normalno. Morao sam da uklonim stare i dodam nove. Videcemo na dalje kako ce se ponasati.

Prilozi

• Screenshot_20231209_073030_Software update.jpg
    Screenshot_20231209_073030_Software update.jpg
    88.4 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_20231209_065838_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20231209_065838_Samsung Internet.jpg
    69.9 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Pa jesi li uzeo s21 fe? Puna cena total 40 je 2499 din. Ako nisi uzeo telefon mogao si da se BORIŠ za 50%. Malo teže daju ali neko uspe.
Nisam uzeo još uvek. Nisam znao da može da se izvuče 50% iskreno, tražio sam nešto jeftinije bla bla ali se svelo na 200din jeftiniji paket i toliko. Da sam znao da može i to ne bih pristajao na ovu cenu :)

@Dark_Dante pogrešno shvataš.

Nekog da koristi VPN pro funkciju koja je dostupna kao opcija u UI6 i iskustvo? Čini se da nema takvih ali ipak da pitam.

Da li na ovom telefonu postoji mogućnost zaključavanje duplim dodirom ekrana?
Ne nekom dodatnom aplikacijom nego da je to fabrički omogućeno.

Prilozi

• Screenshot_20231210_073052_Settings.jpg
    Screenshot_20231210_073052_Settings.jpg
    81.5 KB · Pregleda: 31
Nazad
Vrh Dno