Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Mozda glupo pitanje, da li hard reset moze naskoditi u nekom smislu hardveru ili softveru telefona i koliko cesto raditi?

Nema nikakve tajne :) čak telefon nije ni nov, ima oko 8 meseci.
Android 13, one ui 5.1, poslednji update od pre neki dan.

Jedino sto sam ovo konstantno na wifi-ju jer radim od kuce.

Dovoljno je uraditi wipe cache, ne moras hard reset, za pocetak probaj tako.

Ne koristim ga slabo nego onoliko koliko mi treba :)

Evo gasim wifi i stavljam ga na punjac do 100%, valjda cu se sutra setiti da vam ostavim screen shot sa potrosnjom.

Ne koristim ga slabo nego onoliko koliko mi treba :)

Evo gasim wifi i stavljam ga na punjac do 100%, valjda cu se sutra setiti da vam ostavim screen shot sa potrosnjom.
Ok, mozda je tebi to dovoljno, ne ulazim.
Meni nije, vidim da si koristio viber 6min, ostalo google, b92..
Ugasi wifi, koristi viber, poruke, fb, instagram, pozive....max 5h sota...+-neki minut.
Koga god znam sa S21 fe, ista prica, ukljucujuci i mene.
Ako neko bas visi na drustvenim mrezama ide to i ispod 5h sot-a, lagano.

Kako se uradi wipe cache i ako se uradi da li se pokvare stvari (dodatno instalirane aplikacije) i podesavanja telefona ili ne?

@alex1974 usb c kabl u komp, kombinacija tastera, vol + i taster za ukljucivanje, pustis on taster kada se pojavi samsung logo.
Naravno ovo radis kada je telefon ugasen.
Mozda postoji neki drugi nacin samo ovaj znam.

Ko god kaze drugacije ne govori istinu..
Teske izjave...
Nisam ni gledao kako mi je podesen ekran, sad vidim da je na 120Hz. Nikad hard reset posle bilo kakvog update.
Uvek napunim popodne-uvece fon, bez obzira koliko ima.
Dan se sastoji od puno telegram, signal i wa, puno Firefox (forum) dosta reddit i minimum pola sata yt , to mi je obavezno na pauzi na poslu. I to sve preko sim neta + imam dual sim. Kada sam stavio na punjac popodne, bilo je preko 50% baterije.
Kada puno koristim tws, onda ode ispod 50%.

Teske izjave...
Nisam ni gledao kako mi je podesen ekran, sad vidim da je na 120Hz. Nikad hard reset posle bilo kakvog update.
Uvek napunim popodne-uvece fon, bez obzira koliko ima.
Dan se sastoji od puno telegram, signal i wa, puno Firefox (forum) dosta reddit i minimum pola sata yt , to mi je obavezno na pauzi na poslu. I to sve preko sim neta + imam dual sim. Kada sam stavio na punjac popodne, bilo je preko 50% baterije.
Kada puno koristim tws, onda ode ispod 50%.
Ako sam dobro razumeo...napunis popodne, uvece fon, ujutru odes na posao, fino ga koristis , dodjes kuci sa posla i imas oko 50% baterije?
Svaka cast, skidam kapu, to ne mogu telefoni sa mnogo duzim trajanjem baterije.
Jel koristis AOD?

Ja ne koristim aod, tacnije koristin aod ali koji se aktivira samo kada kucnem na ekran i prilikom obavestenja novih, a ni u snovima ne mogu da postignem rezultat ni priblizan. Nema teske izjave, realno govorim.
Aktivan jedan sim, wa, viber, poziv, sms, mail, bez youtube i igri, blututa, lokacije, povezanog sata i slicno.
Signal odlican na lokacijama.
Bez drustvenih mreza.
Baterija se u mom koriscenju pokazala veoma slabo.

Ja ne koristim aod, tacnije koristin aod ali koji se aktivira samo kada kucnem na ekran i prilikom obavestenja novih, a ni u snovima ne mogu da postignem rezultat ni priblizan. Nema teske izjave, realno govorim.
Aktivan jedan sim, wa, viber, poziv, sms, mail, bez youtube i igri, blututa, lokacije, povezanog sata i slicno.
Bez drustvenih mreza.
Baterija se u mom koriscenju pokazala veoma slabo.
Duplo golo, krs baterija, krs duzina punjenja.
Ovaj SD 888 je tesko djubre, nije mi jasno kako Samsung godinama ne zna/ne moze da uradi kvalitetnu optimizaciju uredjaja.

Bez drustvenih mreza.
Baterija se u mom koriscenju pokazala veoma spu
Skinut sa punjaca na 85%.

Prilozi

• Screenshot_20230321_141322_Device care.jpg
    Screenshot_20230321_141322_Device care.jpg
    73.8 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20230321_141512_Device care.jpg
    Screenshot_20230321_141512_Device care.jpg
    73.4 KB · Pregleda: 36
Htedoh da napisem da li je siguran da ima s21 fe i da je ovo screen sa njega. Bez ljutnje, postici ovo, sf scenario.

Kako da se ne ljutim kad prema tebi ispada da lažem...
Za to svakako nemam razloga, ne radim za samsung, preneo sam svoje iskustvo, postavio screen shootove... sigurno ih nisam editovao u photo shopu :)

Ja kad dobacim do 5h častim komšiluk :D

Verovatno je osvetljenje slabo. 4G u kombinaciji sa dnevnim svetlom stvara pakao bateriji bar na mom primerku.

Prilozi

• Screenshot_20230321_154356_Device care.jpg
    Screenshot_20230321_154356_Device care.jpg
    72.5 KB · Pregleda: 29
Osvetljenje je automatsko, ceo dan sam u stanu, radim. Naravno da ga nisam punio, ne razumem, pa nismo deca... barem ja nisam :)

Osvetljenje je automatsko, ceo dan sam u stanu, radim. Naravno da ga nisam punio, ne razumem, pa nismo deca... barem ja nisam :)
Salji mail Samsung, pomozi im da urade optimizacije baterija na telefonima.
Ovo je jedan od milion S21 fe kome baterija traje preko 5h sot-a...😂😂

Čemu ovako glupi postovi, što bi bilo nemoguće? Pa meni nekad duže drži napolju na 4g nego u kući na wifi gde mi je ****** signal na obe kartice, a kamoli da ne može da varira na skroz drugim mestima i drugačijim korišćenjem.

Čemu ovako glupi postovi, što bi bilo nemoguće? Pa meni nekad duže drži napolju na 4g nego u kući na wifi gde mi je ****** signal na obe kartice, a kamoli da ne može da varira na skroz drugim mestima i drugačijim korišćenjem.
Zasto glupi?
Iznosim svoje misljenje koje se poklapa sa milion drugih, testirao, koristio sam wifi kod kuce.
Napunio od 0-100%, izvukao 5h20min sot.
Cak i da trosi vise na data podacima opet je problem.
Imao sam Lg G6, Xiaomi mi8, Xiaomi mi9t, Xiaomi mi10,stalno upaljen data ni jedan nije ovoliko gutao bateriju.

Osvetljenje je kljucni pitrosac na s21 fe veci naravno i od 4G.
Probaj da provedes dan na 4G i van stana, na ulici, videces kakvi rezultati slede.
Jesam, posao mi ja na terenu, u tom slucaju ni 4h sot-a.
Zbog uzasne baterije cu ga prodati.
Inace, zadovoljan sam.telefonom, skroz je ok.

Nazad
Vrh Dno