Cek, jel pricamo o istom telefonu? Koja ti to igrica ne radi kako treba? U S21FE je 888 najhladniji od bilo kojih uredjaja. Kamera po danu solidna, u pokretu losa, kao i u mraku ali ovo je "osakacen" hardware tako da je cena srazmerna tome. Ja ne vidim neke prevelike mane samog uredjaja, sve uredno i fluidno radi.
Igre rade kao metak na max podesavanjima. Samo kazem, igraj gotovo bilo koju igru koja je zapravo razvijana u 3d engine-u duze od 60 minuta i temperatura baterije=sobna temperatura+15 stepeni. Sto na 25-30 stepeni u prostoriji znaci pakao. Kratkorocno- iskustvo igranja je odvratno i neprijatno. Dugorocno-gubis 3 posto kapaciteta baterije mesecno, ako to radis frekventno, pluz rizikujes katastrofalnu degradaciju ekrana nakon godinu dana koriscenja ili manje.
Do 2010ih arhitektura procesora je isla u pravcu stalnog povecavanja frekvencije rada. Tako da je doslo do neresivog problema pregrevanja i orijentacija je premestena na paralelizam i iz godine u godinu slicna frekvencija(vec 15 godina se vrtimo od 2.5 do max 4.5ghz generalno), ali sa sve vise i vise fizickih i logickih jezgara. Koga to zanima vise, a nije inzenjer, ima dobre literature na temu. Poenta je da Taj trend nije presao adekvatno na razvoj mobilnih procesora i tek od pre koju godinu taj dizajn procesorske jedinice ulazi u pricu podstaknut applom,pri cemu se idalje gura pasivno hladjenje koje je u samsungovim telefoina blagi uzas i teska sramota.
Tako da s21fe, ima los unutrasnji dizajn, sramotan heatsink, nista aktivno hladjenje da li interno, da li eksterno(mada to nude samo gaming telefoni) i na sve to: PLASTICNA LEDJA, koja su katastrofa za disperziju toplote. Drugim recima, uradjeno je sve sto je moglo da bude uradjeno DA BI TI SE TELEFON ZAGREVAO, RANIJE IZGUBIO BATERIJU, EKRAN I NA KRAJU CRKO.
Tako da igre super rade, dokle god igras u termorukavicama i ne zelis da telefon traje duze od godinu dana.
Ni ja ne vidim neke preterane mane u skladu sa tim kakav je izbor kod nas, ako ne zelis da igras igrice na telefonu, a i meni radi sve fluidno i uredno, tako da zapravo ne znam gde se sporimo. Potpuno iskreno, taj koji zeli da igra igrice na telefonu sat i po dnevno svaki dan nema opravdanja da kupi bilo sta drugo do mobilni orijentisan na tu aktivnost. Pa i ne zameram los gaming nesto.
Kamera je druga prica.
Sto se nje tice hardware je osakcen softverom, sistematski i planski. Sa tim imam problem zato sto me neko **** za moje pare. Podseca me na onu situaciju od pre par godina kada je OnePlus stavio onu fazon kameru na 8 pro koja radi neke zanimljive registracije boja na nivou senzora da bi ti 3 meseca nakon sto je telefon izasao uzeli da je gase na nivou shella apdejtima, pa ne mozes ni da zaobidjes ogranicenje, ako ne uzmes da kompromitujes img. Tako da ti na nivou operativnog sistema ne dozvoljavaju da koristis nesto sto ti je prodato I TO JOS REKLAMIRANO KAO KEY FEATURE. Ne bih nazvao ovo ponasanje manom koliko bih rekao blago Samsungu sto Sony ne moze da se kupi u srbiji. Mada razumem ja i Sony....nece gospoda ruke u *****.