Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Ja ne razumem zasto si cackao i napravio jos gore.Evo meni sada otvara super sike na fb.Obrisao samo sve podatke za gb aplikaciju i to je to
 
Probaj repair apps u recovery mode, ako ne pomogne onda ti ostaje jedino factory reset.
Nisam znao šta je to, ali sam ga juče kliknuo, kad sam već bio u recovery 😁

Izbrišeš fb i rešio si se svih problema. :)
Ne biva. Vezano za posao. Pratim određeni broj redovnih događaja i onda kroz messanger ide podrška.

Mada može da proba sa app booster od Samsunga, neki kažu da to može pomoći.
Ne znam šta je ovo. Pogledaću.

Ja ne razumem zasto si cackao i napravio jos gore.Evo meni sada otvara super sike na fb.Obrisao samo sve podatke za gb aplikaciju i to je to
Ukoliko se odnosi na moje poruke, nisam napravio ništa gore. Taj problem je postojao i ranije. A "čačkao" sam, jer ne radi onako kako bi trebalo. Brisao keš, pa keš particiju, idemo dalje...


24h nakon brisanja keš particije se jednom pojavio problem sa linkovima. FB reset je rešio problem.
Jutros je počela da trepće tastatura (kucao sam na Viber), a evo sada radi OK.

Ići će Hard reset, samo da isplaniram vreme (u komadu) da vratim ono što mi je potrebno.
 
Baš te dobro zeza. Valjda će hard reset rešiti problem. Samo nemoj da povlačiš neki backup preko smart switch itd, da vidiš kako će se ponašati.
 
Ne mogu da kažem da su bagovi nesnosni. Generalno me više nervira, nego što je zaista smetnja. U proseku mi ukrade manje od minut dnevno.

Pre 10+ godina je to bila dnevna realnost, ali nekako sam se nadao da je to prošlost za uređaj koji se hardverski i cenovno ne može nazvati entry level modelom.
 
Facebook lite i obicna samsung ili google tastatura sve ostalo ti zavisi od trenutne verzije punoletne Facbook aplikacije i te tastature koje koristis.
 
Taj Facebook lite ću da probam, jer već nekoliko puta čujem da ga hvale.

Swift tastaturu koristim već godinama, trenutno, na dnevnom nivou, koristim 3 Samsung telefona (ovaj moj i dva na poslu), svi sa Swift tastaturom i samo na ovom pravi problem. Ok, ovaj koristim najviše, ali primetio bih da se tamo javlja problem. Dakle, nije problem u aplikaciji, već u kompatibilnost aplikacije sa ovim sistemom. Swift ima toliko dobar multilingual text prediction da nisam spreman da je se odreknem.
 
nekada sam i sam koristio Swift ali sada pored Gboard-a nema šta da traži......treba izdržati period navikavanja a posle toga nijedna tastatura ne može ni da priđe ranije spomenutom...............................posebno je višejezičnost (ako ova reč postoji u srpskom) dobro rešena , sve vreme su mi uključena tri jezika............
 
  • Like
Reagovanja: PJ
Ljudi samo da proverim
G990B i G990U su verzije sa Snapdragon 888
dok G990E dolazi sa Exynos 2100?

I ako moze preporuka za pouzdanog lupujemprodajem prodavca (u dm ako je zabranjeno javno)
 
Koji punjač koristite za telefon? Nešto mi se čini da je neko pomenuo da uz telefon ne dolazi punjač i da treba da se uzme zasebno, a s obzirom da je telefon naručen, da na vreme nabavim i punjač :D
 
Koji punjač koristite za telefon? Nešto mi se čini da je neko pomenuo da uz telefon ne dolazi punjač i da treba da se uzme zasebno, a s obzirom da je telefon naručen, da na vreme nabavim i punjač :D
Ne znam sada da li ima nekog izbora, ali, odeš u Gigatron ili gde već i tražiš punjač za taj model i to je to. Tako sam i ja uradio, ako se ne varam bio je oko 2500 ili koji dinar više.
 
Koji punjač koristite za telefon? Nešto mi se čini da je neko pomenuo da uz telefon ne dolazi punjač i da treba da se uzme zasebno, a s obzirom da je telefon naručen, da na vreme nabavim i punjač :D
Samsung sa 2 porta, A i C.
Kada se koristi samo C port, puni up to 35W.
S21FE je valjda 25W, tako da je to sasvim OK.

Obavezno kupi Samsung punjač, inače će punjenje da traje večno.
 

Prilozi

  • Screenshot_20220715-205031_Good Guardians.jpg
    Screenshot_20220715-205031_Good Guardians.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 89
  • Screenshot_20220715-205039_Galaxy App Booster.jpg
    Screenshot_20220715-205039_Galaxy App Booster.jpg
    56.9 KB · Pregleda: 74
Nisam probao booster. Od kada sam prešao na Facebook Lite, nisam imao nijedan problem ili glitch u radu. Ni double tap to zoom, ni blinkanje tastature.

Facebook Lite ima nekoliko prednosti, ali ima i neke mane, koje mi prave problem. Videću kako to da rešim.
 
Pitanje oko snimanja,hteo bih da snimim koncert na koji mod da stavim?
 
Mod? Ako mislis na rezoluciju- 4k 60fps, mada ako je mrak onda bolje da stavis 30fps ili da prebacis na 1080p 60fps.
 
Mislim na mod: video ili pro video?
Ako je na pro video da li su onda dobre ovakve postavke ili trebam nesto da promenim?
 

Prilozi

  • Screenshot_20220717-114447_Camera.jpg
    Screenshot_20220717-114447_Camera.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 66
Ma video, pro video je nesto drugo, osim ako znas sta treba da podesis i ako volis da se igras sa tim, kao sa slikama.
Da skratim pricu, stavi na video i 4k 60, ako bude los kvalitet smanji na 4k 30 ili 1080p 60 ili vise ako ima, zavisi kad i kako snimas.
 
Kako da stavim na 4k 60 i manje?
Ako je to ovo na gornjoj slici obelezeno crvenim krugom onda na obicnom videu to stoji na "FHD 30" i ne moze da se promeni jedino ako stavim format slike sa full na 9:16 onda moze da se menja ali je onda i slika "kraca" mislim nije preko celog ekrana od telefona?
 
Stavi format koji odgovara toj rezoluciji i kraj. Opterecujes se nebitnim stvarima.
 
Najbolje je da koristiš standardni video mod i 4k u 30fps jer je mrak, a tako ćeš imati i mogućnost da menjaš izmedju kamera u toku snimanja, što nije slučaj sa 4k 60fps. Drugo, fajl u 4k 60fps je skoro 3X veći od 4k 30fps pa ti i to možda znači. Treće, ne koristi 1080p ako ti je bitan taj koncert, biće ti žao za par godina.
 
Par dana na S21 FE, za sad super zadovoljan telefonom :D U odnosu na Mi A2 sa koga sam prešao, nebo i zemlja razlika u svakom mogućem smislu :D Za sada nemam problema sa baterijom, telefon koristim normalno kao što sam i do sada, nisam primetio ništa loše sa tog aspekta.

Koje maske za telefon koristite i zaštite za ekran koristite? uzeo bih nešto da zaštitim telefon, samo nisam siguran šta je dobar izbor (uzimao bih šta je dostupno kod nas, bilo prodavnice bilo KP, ne čeka mi se dostava sa AE/ebaya)
 
Posto je ravan ekran lako ces naci zastitu za ekran, a futrola zavisi kakve volis, mozes ovu kao sto je kolega gore napisao ili neku original da uzmes, ti odluci.
 
@2slow4me na ekran sam stavio Mobil Outfitters foliju, onu jeftiniju. Pre neki dan je baš tresnuo na ekran sa nekih 120-140cm, bez posledica. Po ekran.

Futrola ova sto je @outlaw predložio, ali mi je na njoj pukao raster sa strane. Nije da ne može da se koristi bez njega, ali svakako ću da zamenim futrolu. Samo što sada nisam siguran da li je futrole ili do tog pada telefona. I ovoj temi su mišljenja o Nilkin podeljena

Thread 'Nilkin futrole - trajnost?' https://forum.benchmark.rs/threads/nilkin-futrole-trajnost.487696/
 
Ja sam Nillkin futrole uzimao od neke devojke iz Krusevca, dosta pozitivnih ocena ima na kp i znam da mi je rekla da samo originale uzima, sad koliko je tacno ne znam, ali uvek su bile odlicne.
@PJ resio problem oko fb?
Zanimljivo je da ovaj tel dosta bolje radi od s22u, sto je za svaku pohvalu.
 
Od kada sam prešao na FB Lite, nijedan problem sa Facebook onog tipa koji sam ranije imao. I još bolji deo je da nisam imao problem sa treptanjem tastature.
Mada sam uključio i onaj power mod ili kako se već zove. Možda nema veze sa FB Lite, već sa tim modom rada.
 
Dakle, juce sam kupio S21 FE, i desava se to da kad obavim razgovor sa drugarima preko IG-a kamera nece da funkcionise, kada pokusam da snimim neki video pise da poziv u toku, da li neko mozda ima slican problem, kada restartujem telefon sve normalno radi.
 

Prilozi

  • viber_image_2022-07-19_14-22-26-888.jpg
    viber_image_2022-07-19_14-22-26-888.jpg
    35.8 KB · Pregleda: 40
Nazad
Vrh Dno