Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Čekaj malo...ne misli on valjda ozbiljno?!
Možda je zaboravio da je dopunjavao [emoji12]
Možda je ovo samo uštekao u PC da prebaci par slika?! [emoji16]

Ljudi bre jel mislite da hocu nekog da prevarim, pa vidi se da je mob punjen, doduse ne do kraja, ali u cemu je problem?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Stigao novi update za poboljšanje kamere.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko sam skontao,Terza covek objasnjava da mu Aod trosi skoro 9% sto i jes malo mnogo.Kod mene je otprilike tu na 1%.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da, AOD mi je u najvecem broju slucajeva najveci potrosac. I to sam u 90% vremena kuci, ako sam napolju, mob je u dzepu. To je uvek od 15-20% na dan. Ne vidim sta sam lose rekao, zasto bih lagao, pa to je moj telefon, od moje love kupljen. Sta ne valja sa SS?

Pa ne razumijemo koja je poenta ove slike...šta je umjetnik htio reći?!
Човек хоће да каже да му Aod троши ненормално много батерије, то је поента, не ради се ни о каквим преварама[emoji846]

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Da, AOD mi je u najvecem broju slucajeva najveci potrosac. I to sam u 90% vremena kuci, ako sam napolju, mob je u dzepu. To je uvek od 15-20% na dan. Ne vidim sta sam lose rekao, zasto bih lagao, pa to je moj telefon, od moje love kupljen. Sta ne valja sa SS?
Pusti ih, trce na prvu loptu, vide sliku, a ne citaju kontekst slike, tj., razgovor na osnovu kojeg si zakacio sliku pa misle da zelis pokazati trajanje baterije. Sve ok sa ss, nije ok njihovo zaletanje.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni AOD skida ~0.5%/h ako sam dobro izračunao :) 12h45m used, 5.9% AOD

Je l preuzeo neko ovo novo ažuriranje CUA8 sa navodno februarskom sigurnosnom zakrpom?

Videh da je na SEE/mts stiglo

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Ja danas CUA5 dobio...i on je 1.januar koliko videh; doduše skroz sam druga regija.

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Danas je update-ovan Good lock modul Home UP kojim se konačno rešava problem rasporeda ikonica u folderima (3x3) na One UI 3.0 sada je moguće podesiti da bude normalno i da se stvarno iskoristi potencijal 6.9 inčnog ekrana.

Poslednja izmena:
Stigao februarski security patch na S20 Ultra.

Kupio sam S20+ 5G, model je iz UAE pa me zanima da li je preporucljivo i ima li realno potrebe (bagovi, azurnost, itd) da preko Odina flesujem firmware za neku drugu drzavu/mrezu ili je ovaj za UAE (XSG) dobar?

Takodje, s obzirom da je fabricki dosao sa Android 10 da li da mu radim update jedan po jedan iz Settings-a ili da sa sammobile skinem najnoviji firmware i flesnem ga preko Odina? Kako je "cistije" i temeljnije?

Izvinjavam se na pocetnickim pitanjima ali nisam flesovao Samsung od Note 4... :D

Flešuj :

ModelSM-G985F
Model nameGalaxy S20+
Country Germany DBT

VersionAndroid 11
Changelist20699066Build dateThu, 14 Jan 2021 03:51:33 +0000
Security Patch Level2021-02-01
Product codeDBT
PDAG985FXXS6CUA8
CSCG985FOXM6CUA8

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li mogu bas taj s obzirom da je model mog telefona SM-G986B ? Mislis da je DBT region najbolji iz nekog razloga?

Model SM-G986B
Model name Galaxy S20+
Country

Germany (DBT)
Version Android 11
Changelist 20699066
Build date Thu, 14 Jan 2021 03:51:58 +0000
Security Patch Level 2021-02-01
Product code DBT
PDA G986BXXS6CUA8
CSC G986BOXM6CUA8

Nasao sam ovaj za moj model?

@Vicent87 Moraš da staviš za odgovarajući model odnosno taj za koji si našao. DBT (Nemačka) je čovek preporučio iz razloga što većinom veže (ili su važili) da među prvima dobijaju nadogradnje. Ali to radi samo ako ćeš da dižeš telefon i podešavaš sve iz početka (kao što je inače preporučljivo uvek kada se ide na noviji android). Ako ćeš da ti ostane što imaš, a samo uradiš nadogradnju (home.csc) onda najbolje ne diraj odin i samo odradi par puta nadogradnju iz samog telefona tj software update opciju.

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da, moja greska, nisam naglasio tacan model telefona.

S obzirom da sam ga tek kupio radim preko Odina. :D Sinoc sam vec flesovao za XSG region (s kojim je dosao telefon) najnoviju CUA3 verziju, ali sad cu skinuti ovu CUA8 za Nemacku (DBT) pa flesujem i to...

Au, S20 serija redovnija po pitanju update-a od Note serije. Neverica.

Dobih S20 plus iz amerike model SM-G986U iz Versiona... Telefon kada ubacim mts karticu radi i otkljucan je ali ne postoji mogucnost za 2 kartice, uzeh u mts-u esim ali ne postoji opcija da se aktivira... Da li postoji ikakva mogucnost da se telefon rootuje ili dekodira kako bi postojala mogucnost za esim i 2 kartice?

Ne postoji, u americi iz nekog razloga ne postoji dual sim samsung flagship telefon!

Koliko vidim izbacili su mogućnost da se edge lightning pali za notifikacije samo kada je ugašen ekran, već postoji opcija da se pali čak i kada je ugašen. Meni ne treba kada je ekran upaljen, to mi je suludo i na S10 sam koristio samo kada je ugašen. Da li možda postoji način da to namestim kao nekada što je bilo? Možda neka posebna aplikacija?

Koliko vidim izbacili su mogućnost da se edge lightning pali za notifikacije samo kada je ugašen ekran, već postoji opcija da se pali čak i kada je ugašen. Meni ne treba kada je ekran upaljen, to mi je suludo i na S10 sam koristio samo kada je ugašen. Da li možda postoji način da to namestim kao nekada što je bilo? Možda neka posebna aplikacija?
Mislim da od OneUI 3.0 to više ne može po defaultu, nisam više na Samsungu pa nek me neko ispravi ako grešim. Možda AODNotify da probaš?

Uu da, skroz sam zaboravio na nju. Ona radi posao. Preko nje sam pre nameštao i da AOD prikazuje samo ikonice obaveštenja (bez sata, baterije, itd) ali vidim da izbacuje upozorenje o burn-in pa nisam siguran da li aplikacija sama po sebi automatski menja poziciju AOD za par piksela kako bi sprečila burn-in kao što to radi fabrički AOD ili ne. Nigde u samoj aplikaciji niti PlayStore ne piše ništa o tome. Kontam da je logično da su to namestili ali opet valjda bi i naglasili... Možda ih kontaktiram putem mejla pa mi odgovore. U svakom slučaju hvala na podsetniku, top aplikacija!

Da li imate problem da vam se prilikom razgovora upali ekran i obrazom ili uvetom stavljate poziv na cekanje ili prebacujete razgovor na sat, isto mi se desava da kada zavrsim razgovor i udaljim telefon od uveta ekran se ne upali i moram sa dugmetom sa strane da upalim ekran da bi prekinuo vezu.

Ni ja, S20+ A11.

Da li imate problem da vam se prilikom razgovora upali ekran i obrazom ili uvetom stavljate poziv na cekanje ili prebacujete razgovor na sat, isto mi se desava da kada zavrsim razgovor i udaljim telefon od uveta ekran se ne upali i moram sa dugmetom sa strane da upalim ekran da bi prekinuo vezu.
Meni se to dešava na N20 Ultra. Juče mi je zakucao senzor tako da kada pomerim niti pali, niti gasi. Restart telefona i rešio problem.

Vrh Dno