Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Da li neko zna čemu služi wifi direkt na androidu 11,ne radi više uopšte sa novim ažiriranjem kao ni smart view takodje. Sto ga barem nisu uklonili pri instalaciji kada nema nikakvu funkciju više.

Bila je neka napomena prilikom instalacije da ga je valjda smart share zamenio.

Nego jel kasne još nekome notifikacije na instagramu? Tipa dok koristim app vidim da mi neko pisao, otvorim, pročitam, ostavim telefon i posle 5 min stižu mi te notifikacije koje sam već video [emoji849]

Inače thrusted devices i dalje ne radi (bar kod mene)...ako mi je gearfit 2 pro redovno nakačen preko bt i ubačen u pomenute, svaki put kad ugasim telefon, iznova moram da gledam u kameru, kucam pin ili bodem palcem po ekranu; ima li još ko slična iskustva?

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Kako da namestim da mi u folderima bude 4 ikonice u redu. Kada sam update-ovao na OneUI 3.0 ne mogu da koristim više Home UP (Good lock modul) koji mi je služio za te stvari.
Po defualtu kada se update-uje na One UI 3.0 dolazi sa 3 ikonice u redu što mi se ne sviđa.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Poslednja izmena:
I mene realno smara to sa tri ikonice al ne nađoh rešenje da vratim na staro [emoji849]

Takve sitnice me baš iznerviraju. Npr. nema ni ikonice pored imena u Recents sekciji u Phone app, vizelno je to bilo dosta bolje na One UI 2.5.

Tako je to sa samsungom i prelaskom na noviji sistem; uvek negde dobiješ, negde izgubiš [emoji849]

Nisam siguran sta konkretno smo dobili u ovom izvlacenju. Tek sam danas izvalio da su nepotrebno pobili presetove rada baterije i da je telefon sam odlucio da ubije 120hz, cpu snagu i ostalo.

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Nisam siguran sta konkretno smo dobili u ovom izvlacenju. Tek sam danas izvalio da su nepotrebno pobili presetove rada baterije i da je telefon sam odlucio da ubije 120hz, cpu snagu i ostalo.

Kako mislis sam telefon ubije 120Hz, jel misliš na power saving mod ili?

Kako mislis sam telefon ubije 120Hz, jel misliš na power saving mod ili?

Pa da. Pre apdejta sam koristio Optimized sa Adaptive Power Saving i mogao da imam 120hz bez kastriranja Cpu, a da su se pravili kompromisi sa uspavljivanjima neaktivnih aplikacija i telefon je gurao 5h SOT dnevno komfornog koriscenja.

Nakon apdejta, telefon je to sam preveo u Power Saving i sveo ga na stari Medium Saving kao u videu iznad na temi.

Po tom novom rezimu nemas mod cuvanja baterije, a da zadrzis 120hz i cpu da sme da ide do 100%.

Da, za to si u pravu. Toga više nema, ne može pomoću bixby rutina 120HZ i medium power saving mode.

Lično nisam koristio nikada power saving mode, ali generalno OneUI 3.0 nije ništa posebno. Mnoge opcije u podešavanjima su istunbali, preorganizovali, a neke i izbacili, te time korisnik nije ništa dobio novo. Vizuelno mi je lepši OneUI 2.5, jedino što mi se sviđa na One UI 3.0 jeste transparentni notifikacioni panel. Veliki minus je što neki Good lock/ Nice lock moduli ne rade još uvek na One UI 3.0 i A11.

Poslednja izmena:
Kako sam kontao, ima neka fora na XDA da moze. Nisam je jos isprobao.
@Ljuboni mislim da jeste.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam ukljucio power saving mod i instalirao aplikaciju galaxy max herz.Aplikaciji sam samo jedanput dao kontrolu preko adb na kompjuteru i ona tada radi u fulu(preko iste podesava se najmanja hercaža i najviša i hercaža kada je telefon zaključan kao i vizuelno praćenje iste kome treba),zatim sam instalirao aplikaciju dinamic displej i tu odredio koja ce aplikacija da radi na 120 ili 96 a koja ce da radi na 60 herca.Sve radi kako sam zamislio da radi uz celih 10 minuta posla.

Ne znam što toliko hejtuješ, kad realno ima aplikacija koje ne koriste više od 60hz. Ja se ne bavim isključivanjem gps-a, Bluetooth-a, wifi ili 4g, ali bih ovo rado podesio, recimo za yt.

Inače, od update-a mi se čini da malo duže traje baterija.

Svako neka svom telefonu radi sta hoce,ja sam dobronamerno dao primer-savet kako god,jedino sam skroll aplikacije stavio na 120 ostale na 60,razlika nije nikakva u konjaži i drugim poredjenjima koje gore navode dusebriznici,osim sto kad je po difoltu sve popaljeno nemozes na ceo dan da mrdnes nigde iz kuce da ne nosis punjac,ovako znam da aplikacije koje inace i rade na 60 nema potrebe da im to i ne omogucim ali znam da dan-noc-dan imam telefon sa sobom za sve sto mi treba i ne moram da vučem kablove,punjace i akumulatore od prenosnih baterija.
A sto se tiče G tačke rekao sam da kuci rutinom i jednim dodirom prebacim na 2g jer mi je los signal 4g i mnogo bolje cujem sagovornika,ovako na 4g sam setao po kuci i jurio signal jer je komunikacija prekidala,wifi imam i za 4g nema potrebe dok ne izadjem iz kuće,to je jedini razlog zbog kojeg je G uopste i pominjan u prethodnim postovima,na stranu to sto prinudnim koriscenjem 2g kod kuce dobijem nekoliko sati baterije vise,to je manje bitno jer nisam često kući, ali ekstra sto ovako lako moze da se prebaci,sa pocetnog ekrana rutinom.

Na samsungu je nesto uradjeno dobro nesto lose,ali uvek ima vise dobrog nego loseg.Kada sam birao izmedju njega i n20u bilo je razlike u ceni 200e, sada vidim da su se skoro spojili sa cenom,po oglasima je jedva 50e razlika. Posto sve manje koristim olovku resih posle 5 notea da predjem na zaobljeni ekran i sem olovke razlike su mizerne,AF koji je dosta poboljsan posle updejta na android 11 i adaptivni ekran koji sam takodje dobio sa gore navedenim objasnjenjem,tako da sve u svemu za obicnog korisnika to ispade u startu maltene isto,uzmi hardver smiksaj prepakuj i eto novog modela. Sa malko igranja sto se tice baterije dosta bolje rezultate ima sada s20u po komentarima o ovom modelu.Jedina mana po meni sto nisu isli na 256 memorije vec je ona ipak rezervisana ostala za pocetne modele notea i se pitam sto su eksperimentisali sa baterijom te nije stavljena litijumska u ovaj model.

U redu je ipak baterija i bez power saving mode. Ostalo jos 44%, aktivno koriscenje telefona malo ispod 4 sata.

932754bd49fb8c6d66fcfd57ecb1986d.jpg

Poslednja izmena:
U redu je ipak baterija i bez power saving mode. Ostalo jos 44%, aktivno koriscenje telefona malo ispod 4 sata.

932754bd49fb8c6d66fcfd57ecb1986d.jpg
Егзинос или Снепдрагон?

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Sasvim korektna baterija
12304a286952dfd93ea355b8640eae11.jpg

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока

Ziva istina :D

Ali da budem iskren, preko 5 sati dnevno malo kada i imam potrebu da koristim telefon, pa nema greske.

Na N10+ mi je to cak i bio problem jer cesto docekam spavanje sa 48%, pa je niti da punis, niti ne.

Pozdrav svim
Danas sam mijenjao svoj s10 za s20,telefon je odlican,ali mi nije odradio bekap sa straog uredjaja poruke,pozive i fajlove,to mi je uvijek prolazilo dok sam prije mijenjao telefone preko google naloga,da li zna neko nesto o tome,zasto nije proslo,jer sam imao dosta podataka posebno fajlova koje sam izgubio?
I jos jedno pitanje,kako da iskljucim da mi ne smjesta slike u folder moji fajlovi,to mi s10 nije radio?

Pozdrav svim
Danas sam mijenjao svoj s10 za s20,telefon je odlican,ali mi nije odradio bekap sa straog uredjaja poruke,pozive i fajlove,to mi je uvijek prolazilo dok sam prije mijenjao telefone preko google naloga,da li zna neko nesto o tome,zasto nije proslo,jer sam imao dosta podataka posebno fajlova koje sam izgubio?
I jos jedno pitanje,kako da iskljucim da mi ne smjesta slike u folder moji fajlovi,to mi s10 nije radio?
Bacup uradi sa smart switch aplikacijom,prebacice ti sve
U setovanju kamere imas da izaberes da li ce ti bacati u memoriju telefona ili na sd karticu,sve slike baca u dcim folder i to ne mozes da menjas

Poslednja izmena:
A sto se tiče G tačke rekao sam da kuci rutinom i jednim dodirom prebacim na 2g
Nema potrebe da to rucno radis uopste, mozes i sve sa Bixby rutinom. Uslov postavis konekciju na svoj kucni wifi. Moj fon se tako automatski prebacuje na 3g kada stignem kuci i nazad na 4g kada odlazim. Da bi ti se kada izadjes iz kuce automatski vracao na 4g, prilikom pravljenja rutine trebas biti na 4g.

Poslednja izmena:
Da li treba za to da bude omogucena lokacija na telefonu?
Nisam se igrao sa rutinama jos pa cu vidim sta sve nude.

Trebalo bi jer mora da zna kada dolazi na lokaciju i u kom je radijusu. Barem je tako na Nice Lock. Uslov mu se zada.

Poslednja izmena:
Meni je isključena ta rutina.
Baš ću da se pozabavim ovih dana da vidim šta sve nudi

Nudi svasta nesto, nije losa stvar. Napustas kucu pali mobile data, sedas u auto pali bluetooth i recimo music player, dobra je stvar.

Da li treba za to da bude omogucena lokacija na telefonu?
Nisam se igrao sa rutinama jos pa cu vidim sta sve nude.
Ma jok. Uslov (IF) je da ti je fon konektovan na tvoj Wifi.
Znaci, rutinu treba da pravis dok si kuci ali da ti je mreza postavljena na 4/3/2g.

Mozes to da napravis ibpreko lokacije ali sto? Nije precizna, lako je gubis u kuci itd.

Imam i rutinu koja se pokrece kada se poveze na bluetooth auta (povecana slova, otkljucan fon, itd). Rutinu na poslu. Rutinu kada wifi signal jako opadne itd.

Stvarno svasta moze automatizovati.

38ce56214bae21ff9528bb628b8866d0.jpg
a6a896b7dc8a3c0767ef4626af8f252f.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno