Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Ja ću morati malo da se priviknem jer aktivno koristim obe kartice, ali šta da se radi :)

Videćemo kakva je baterija u narednim danima...

Sviđa mi se double tap on off, napokon :d

Dobro je, samo 7 godina [emoji1787][emoji1787]

Sto je inace feature koji je out of the box imao LG G2 iz 2013 godine :D

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Al je to bio telefoncina, imao sam ga. Menjao Nexus 4 za njega. Prelep telefon.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovako ja to nekako izvucem 9.5 sota. Kada sam kuci rutinom i jednim dodirom prebacim na 2g jer mi je pod wifi,a i bolje cujem sagovornika dosta,pun signal,bandera mi je udaljena pa na 4g jedva 2 crte imam. Pogasio sam preko kompa i programa adb control nekih 80 apk i procesa koje nikada zatrebati nece, otisao sam u aplikacije i svaku od preostalih 380 sam preleteo i izgasio korišćenje baterije u pozadini nekih,ne svih, koje i ne treba da rade u leru. Stavio sam rutinom skroll aplikacije,browser,fejs i druge, da mi rade na 120hz dok ostale su na 60. Putovanje do posla i nazad sveukupno 4 sata koja provedem na 4g,dalje je na wifi. Od igrica igram ponekad poker i bilijar,ništa zahtevno tako da mi je krivo sto na a11 nemogu da stavim i medium power saving mod jer onda obori sve na 60hz,ondak bi izvukao i veći sot definitivno.GW mi je skoro svakodnevno povezan preko fona u toku treniranja,ovako ne,lakse mi je izvaditi telefon nego pod jaknom doci do sata.Sve drugo po difultu,jedan sim,osvetljenje automatsko itd..To je posla sve jedno sat vremena i vise ne razmisljam o bateriji,jer znam da bolje ne može a da ovakav telefon se ne okrnji u mogućnostima i da služi svrsi. Jedino sto mi je žao što sam iz revolta uklonio je dex,jer nisam uspeo da ga povežem sa sony braviom kući,gde bi ga i jedino koristio. Sve u svemu dok ne vidim taj exinos 2100 u telefonu,kazu da su ga dobrano unapredili,i dok ne optimizuju sistem da od skoro 500 aplikacija i procesa od kojih pola rade dok je ekran ugašen i srču bateriju ovoliko jednostavno moram mu poklonim sat vremena u finom tjuniranju sa svakom novom instalacijom samo roma jer da vučem još i punjač sa sobom na putu mi ne treba a samsung uživa moje poverenje godinama unazad, prelazio sam i na mate seriju i p seriju i xmax ali uvek se vratim samsungu zbog potreba koje isti zadovoljava u svojim mogućnostima.

Mislim da ti neootrebno da za sve app gasis koriscenje u pozadini. Kada odes u app properties pod "background use" sa vecinu njih svakako stoji 0min.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Ovako ja to nekako izvucem 9.5 sota. Kada sam kuci rutinom i jednim dodirom prebacim na 2g jer mi je pod wifi,a i bolje cujem sagovornika dosta,pun signal,bandera mi je udaljena pa na 4g jedva 2 crte imam. Pogasio sam preko kompa i programa adb control nekih 80 apk i procesa koje nikada zatrebati nece, otisao sam u aplikacije i svaku od preostalih 380 sam preleteo i izgasio korišćenje baterije u pozadini nekih,ne svih, koje i ne treba da rade u leru. Stavio sam rutinom skroll aplikacije,browser,fejs i druge, da mi rade na 120hz dok ostale su na 60. Putovanje do posla i nazad sveukupno 4 sata koja provedem na 4g,dalje je na wifi. Od igrica igram ponekad poker i bilijar,ništa zahtevno tako da mi je krivo sto na a11 nemogu da stavim i medium power saving mod jer onda obori sve na 60hz,ondak bi izvukao i veći sot definitivno.GW mi je skoro svakodnevno povezan preko fona u toku treniranja,ovako ne,lakse mi je izvaditi telefon nego pod jaknom doci do sata.Sve drugo po difultu,jedan sim,osvetljenje automatsko itd..To je posla sve jedno sat vremena i vise ne razmisljam o bateriji,jer znam da bolje ne može a da ovakav telefon se ne okrnji u mogućnostima i da služi svrsi. Jedino sto mi je žao što sam iz revolta uklonio je dex,jer nisam uspeo da ga povežem sa sony braviom kući,gde bi ga i jedino koristio. Sve u svemu dok ne vidim taj exinos 2100 u telefonu,kazu da su ga dobrano unapredili,i dok ne optimizuju sistem da od skoro 500 aplikacija i procesa od kojih pola rade dok je ekran ugašen i srču bateriju ovoliko jednostavno moram mu poklonim sat vremena u finom tjuniranju sa svakom novom instalacijom samo roma jer da vučem još i punjač sa sobom na putu mi ne treba a samsung uživa moje poverenje godinama unazad, prelazio sam i na mate seriju i p seriju i xmax ali uvek se vratim samsungu zbog potreba koje isti zadovoljava u svojim mogućnostima.
Ok, hvala ti na detaljnom odgovoru. Lično imam samo jednu rutinu da vrati na 60 HZ kada gledam YT jer YT i ne može na 120 Hz.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Poslednja izmena:
Da u pravu si,ovo mi je bio mozda i bespotreban potez,one koje srču bateriju a koje nisam dirao njih i nemožeš da ograničiš,probao sam ugasim opciju,vratim se,sistem je upali automatski,te mogu samo preko adb da se zamrznu ali da neidem u krajnost ipak je ovo zver od fona pa tako i da ostane.

Ako iko uspe da pronađe način da se olakša korišćenje dual sim, nek javi. Thx

Daš ~1000e za premium telefon i pogasiš mu sve živo da bi baterija izgurala dan. Well done.
Svaka čast Samsung-u, ima jače fanove od Apple-a, a to je teško postići.
Mene ovo smara da radim ali ću definitivno morati da uradim nešto jer trajanje baterije na s20+ nije ni blizu dobrom. Ali malo i ljudi preteruju sa hejtom, naročito sa fenbojizmom.

Ovaj telefon nije koštao 1000e, ja sam ga uzeo uz paket za ispod 500e na 24 rate, i uz to dobio sat koji može da se proda za 150-200e. U najgorem slučaju izađe telefon 400e na 24 rate. Ako to nije dobar dil, ne znam šta jeste. Da nije bilo sata ne bih ga uzeo.

Telefon koristim "kako Bog zapoveda", sve je stalno popaljeno, 4g, wifi, GPS, Bluetooth, nfc, dve kartice, volte, 120hz, 4 mail naloga, WhatsApp, viber, jedino što ne koristim društvene mreže. I tako na wifi kad sam kod kuće veći deo dana (kad radim od kuće) izdrži baterija ceo dan. 4-5 sati sot. Kad radim u kancelariji ne koristim wifi jer su blokirani razni servisi, pa mi onda baterija ne može izdržati ceo dan, ni blizu. Tamo imam bežični punjač pa spustim telefon na njega kada ga ne koristim i stalno se po malo dopuni.

Da li bih zamenio za sd verziju za recimo 100e doplate? Apsolutno. Da li je go*no od telefona koje ne valja ništa? Nije. Da li vredi "1000e"? Naravno da ne, ali ni ne košta toliko.

Ozbiljno, dajte neku alternativu za s20+. Razmišljao sam o oneplus 8 pro, oppo find x2 pro, ne znam šta još ima u tom rangu? Oni su svakako i skuplji od njega, ali još veći problem, drastično veći i teži (oppo, oneplus I nije toliko). Prednost naravno domaća regularna garancija. IPhone mi ne odgovara.

P40 pro mi je takođe zanimljiv hardverski, ne znam samo koliko je cimanje ubaciti Google servise (koji su mi ipak neophodni).

Sve ces to detaljno da argumentujes sa svim mogucim screenshotovima, inace ce se smatrati sve kao flejm.

Zato je smart telefon,da možes svašta sa njim da radiš.Ako ćeš telefon za razgovore i sms onda kupi klot. Da se ne ponavljam. Samsung kao i ostali su napravili smart telefon sa mnogim mogućnostima od kojih je ne koristim neke, a medju nama ima i astronauta i političara,pa shodno tome telefon se ne može napraviti za ciljani krug korisnika. Sta ce meni neki proces koji i ne pokriva naše područije i koji ne služi ničemu da guta bateriju,ugasim ga i dam sebi slobodu da mogu da idem gde god bez da mi telefon ne izigrava fiksni na kablu,znaci prilagodim ga svojim potrebama u samom startu,odmah nakon prijave na nalog. U poredjenju sa drugim istim s20u niko ne moze primeti razliku,sem u sotu, dok ispod haube kuca hladniji exy990 rasterećen od bespotrebnih procesa.

Bas sam se bio zagrijao da svoj xs max zamijenim novijim telefonom, u uzi izbor usao je i s20+ ali citajuci ovde vasa iskustva totalno sam ohladio. Malo sam napredniji korisnik i ako baterija od 6h do 23h ne moze izdrzati, mjau mjau uredjaj od vise stotina evra. Da li je na ultri bolja situacija, prepostavljam na s20 jos gora jer je manji kapacittet?
Drugarski, preskoci S20 seriju. Ako ti je do Samsunga, S21 serija je "iza ugla" sacekaj pa vidi. Obrati paznju kada gledas testove da bude exy verzija.

@Djilkos Ns samo da provalim kako se ubacuju slike na ovom editoru,dotle mogu samo sa gs da kačim.
https://photos.app.goo.gl/PKDsfuDhwbLaLro99
Ovo je nakon prvog punjenja i ne diranja aplikacija,tj ne ograničavanja nekih da šaraju na leru.

Nije ni čudo što imaš tako dobru bateriju kad ti se telefon puni sam od sebe.

e6221a9cd6d675d932f97980577cd003.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

To je bio taj trenutak kada sam ga nakacio na pc da preko adb uklonim neke aplikacije,ponovicu test pa javljam. Uglavnom mislim da baterija moze 10 sota na 26 sati a nadam se 5 na 48 da gura,sasvim ok.
Ta 4 mala kruga ne znam sta ti znace,fon se jedino tad malo dopunio dok je bio prikačen na pc(veliki krug),ako mislis da se i posle dopunjavao onda je solarna baterija za koju nisam znao da moze,jer ja ne vidim nigde skok vrednosti sem na velikom krugu,a i lepo pise gore koriscenje baterije se ne meri dok se telefon puni.

Ne kontam zasto ne verujete coveku. Zna se da na exynos-u najvise crpi 4G modem pri losem signalu i data prenosu (ukljucujuci i Volte), znaci ako si u stanu/kuci na wi-fi a los ti 4G signal, prebaci se na 3G ili 2G e eto jedne ustede. Drugo ako nesto ne koristite ugasite to, sta ce ti GPS ili NFC dok gledas TV? Nisam bas pobornik uklanjanja ili iskljucivanja aplikacija jer nikad ne znas kako je koja integrisana u sistem i nekad se desi da brisanjem neke aplikacije napravite vise stete po bateriju jer je sistem inderektno pokusava da pokrene ili koristi njen servis a nje nema pa treba biti obazriv i brisati samo ono za sta znate kako radi (recimo Facebook i pripadajuci servisi naspram neke Samsung aplikacije cudnog imena).

Znaci sa ovakvim koriscenjem, gde iskljucujem ono sto ili ne koristim uopste ili trenutno ja recimo sa S10 Lite izvucem 4-4.5 dana i 6.5-7 sati SOT-a doduse sa 99% na wifi.

Znaci nemojte popaliti sve zivo na telefonu iako ne koristite sve u datom trenutku (bar imate rutine pa moze to sve da vam ukljuci kad treba) jer eto platim 1000 evra i da ne ukljucim sve zivo i instaliram brdo aplikacija od kojih pola ne koristim, nema veze on meni sluzi a ne ja njemu a posle, *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* od telefona ne moze jedan dan da izdrzi i sl.

Meni je najjače što se ovde formirala neka komisija koja određuje kako ko sme da koristi svoj telefon

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

@Ljuboni
Rece da fb ima 3 servisa od koja dva nisu potrebna. Koja su ta dva? Sorry, jos nisam gledao listu sto si postavio, da jesam, mozda bi mi se samo reklo

Ne veruje iz razloga što nas još nas koristi isti telefon i nekad u istim uslovima... Wifi i 2g kod kuće i shot bude oko 5 sati uz normalno korišćenje [emoji846]

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

Ja nekoliko puta izvuka sot preko 7h na 24-25 sati ukupno.
Tako da, potpuno je moguce!
Vrv je bolje podesio fon a kada je ukljucen ekran nije ukljucen sa istim aplikacijama koje ti koristis i ima bolji signal od tebe. Nemoj gledati stvari tako jednodimenzionalno.

Poslednja izmena:
zolee01 oko fejsa je app instaler, app menager i services,pogledaj listu par strana u nazad i idi po njoj.Na njoj pise koje sme koje ne bi trebalo dirati. Aplikaciju sa kojom sklanjas ono sto ne treba je adb control,sa njom ako sklonis nesto sto sistemu zatreba obavezno čekiraj bekap i potom vratiš je nazad za sekund.
Ja sam se na ovaj forum prijavio pre oko nedelju dana,dotle sam bio posmatrac iz senke,sa ciljem da pomognem ljudima koji zele pomoc i da kroz komunikaciju naučim nešto novo. Da je samsung odradio dobro posao niko ne bi bio na ovim stranicama i kontrirao nekome ko pokusava iz telefona da izvuce maksimum uz manje potrosenih kilovata:),vec bi svi gledali kako da ga obuku i izlepe u folije,znaci cim se prica o tome nesto nije u redu i dajte da ispravimo to.Mozda i ja radim pogresno ali kada zavrsim testiranje i vidim da nije to rado cu ovde napisati i dobro i lose sto se tice podesavanja.

Thanks. Da, nasao sam u medjuvremenu. Za fb i pise da nisu ootrebni servisi.
Koristimnonu Adb AppControl

E to,dobra aplikacija i sto kazu 3u1.Uz rutine ima da pliva 9 sota sigurno. Koliko baterija vremenom izgubi snagu? Ja sam uzeo s20u pre ravno mesec dana nov,mozda ima i to uticaja sto je telefon maltene nov na ovakav sot.

Da li neko koristi mobile outfiter 360 foliju i kako mu se pokazala,bzvz mi da ga stavljam u futrole i maskice pa da probam sa folijom, klizanje,otisci prstiju i slično. Dovoljno mi je da se zastiti od ogrebotina ako moze,od pada nema leka.

@Ljuboni imas edit, da ne pises post za postom. Klizav je tel, mozes da uzmes neku tanku futrolu, a za foliju ce mozda biti problem zbog zakrivljenih ivica, jedino da stavis staklo.
Edit: kakav je fokus na a11, bolji nego pre ili..?
Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Fokus je dosta poboljsan,na a10 je štucao dok sad dosta fluidnije radi i brže fokusira. Gledao sam na youtube kako stoji folija,ne pokriva ceo telefon,odnosno ne pokriva samo stranice dok gore i dole ima je i prelazi preko ivica odnosno ćoškova,ledja i ekran su pod folijom takodje,ne izgleda loše na snimku,e sad uživo...
Na n10+ sam imao bamper i padne na ćošak gde sitan kamenčić probije ga i kao ekser bocne ćošak telefona,kad sam skinuo bamper posle par dana ugledam tačku,jedva provalih odakle oštećenje i plus vremenom futrole plastične glodju ivice i primetne su šare,tako da razmišljam o ovoj foliji bas zbog šara,od pada svejedno,strada cigla skoro svaka ako je ne dočekaš na nogu:).

Ja sam imao tu foliju na op 7t pro,stitila je bukvalno ceo telefon i bocne lajsne i sve,jefino sto nije prst klizio kao pod staklomislim da je to neka hydrogel folija,u svakom slucaju sam bio prezadovoljan cak mi maska digla prednju foliju i ljudi zamenili bez problema
I da,tel je imao mnogo dobar grip sa njom,nije klizio uopste

Konačno namunjio whitestone na telefon! Perfektno zalepljen prvi put (na stranu što je otišao tipa 0.2mm više ulevo)! Spigen rugged opet neće da paše, ni u ovoj izvedbi [emoji17]

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Da li neko koristi mobile outfiter 360 foliju i kako mu se pokazala,bzvz mi da ga stavljam u futrole i maskice pa da probam sa folijom, klizanje,otisci prstiju i slično. Dovoljno mi je da se zastiti od ogrebotina ako moze,od pada nema leka.
Koristio na S10 Plus i nisam bio zadovoljan. Prst ne klizi kako treba, folija menja prikaz na ekranu, lično mi se nije dopalo. Sada na S20 Ultra koristim clear view cover case i Olixar foliju za ekran i ta kombinacija mi odlično radi posao.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Nazad
Vrh Dno