Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Da li ima neko s20 ultra dual sim? Ako sam dobro razumeo, jedan sim slot se moze koristiti i za memoriju? Odnosno, ako ga koristim za memoriju onda vise nije dual sim? Da li je tako i kod Note ultra?

Duos je on i dalje samo što fizički ne možeš da staviš na isto mesto i sim karticu i memorijsku. Tehnički su ljudi ranije ovde uspevali da "nakaleme" kontakte sa sim karte na microsd tako da im radi i jedno i drugo ali je riskantna procedura; tehnički onda imaš dve sim karte i sd i sve radi.

Sa druge strane note 20 ultra je u prednosti što fabrički dolazi sa 256gb (bar za naš region).

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Dobro, ali i za note ako bih hteo vise od 256gb, moram karticu da ubacim na mesto sim-a?

Malo offtopic - ali sta je bolji buy, s20 ultra ili note s20 ultra?

Da, moraš da ubaciš. E sad, nemam pojma da li ovi telefoni podržavaju i eSim, u tom slučaju ne bi imao problem.

Ja lično note 20 ultra više preferiram. Lepši mi oblik, bolji zvuk, više memorije, kamera, imaš olovkicu i slično...sa druge strane slabija baterija za 500mAh i nekima više odgovara sapun oblik za ruku.

Dobro, ali i za note ako bih hteo vise od 256gb, moram karticu da ubacim na mesto sim-a?

Malo offtopic - ali sta je bolji buy, s20 ultra ili note s20 ultra?
Ako tvoj operater podržava e-sim rešio si problem sa mamorijskom karticom.

Što se tiče S20 Ultra vs Note 20 Ultra, nema greške koji god da izabereš. Naravno ako je s-pen neophodan onda Note. Prednosot S20 Ultra je dizajn (dosta bolje leži u ruci od Note 20 Ultra zbog zaobljenih ivica) ekran je manje zakrivljen, ima bateriju većeg kapaciteta, za naše tržište (Srbija) S20 Ultra dolazi sa 12GB RAM-a, a Note 20 Ultra sa 8GB RAM-a, prednja (slefie) kamera je 40 Mpx dok je kod Note 20 Ultra 10 MPx.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Poslednja izmena:
Pa što ne uključiš i završiš posao?
To je 3 minuta konfiguracije koje si sigurno potrošio tražeći rješenje.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
Pitao sam kako da isključim. Ne želim tu funkcionalnost, mislim da sam bio jasan.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Ja prodao moj Note 10+, sutra stiže S20+. Javljam utiske.

Послато са SM-J330F помоћу Тапатока

Stiglo...još da neđem vremena da nabudžim [emoji849][emoji847]
c5541de0366d45cccf935a1ed55d3aaa.jpg

Za spigen sam definitivno pogrešio boju (nisam nikad ovu imao pa reko aj da probam)!!...crni tough definitivno mnogo lepši i ozbiljniji.

bf95ff3a96194f16775f002e9a6dc829.jpg

Poslednja izmena:
Proday , odakle naručuješ WD staklo i kako ti stigne tako brzo, ti si u Srbiji ili....?

Nemačka, Amazon [emoji6]

Ja prodao moj Note 10+, sutra stiže S20+. Javljam utiske.

Послато са SM-J330F помоћу Тапатока
Bolje leži u ruci, bolji ekran, 120 refresh je super. Baterija prvi dan, ceo dan na poslu, sad je 19.53h na 40%. Ja zadovoljan i nisam se pokajao.

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока

@Proday kakva je autonomija na tom tvom S20? Kako radi fp skener ako ga koristiš? I da, koliko se primeti prednja kamera koja je centralno postavljena (ne sećam se da li si koristio neki telefon sa kamerom u uglu :d ?

@Proday kakva je autonomija na tom tvom S20? Kako radi fp skener ako ga koristiš? I da, koliko se primeti prednja kamera koja je centralno postavljena (ne sećam se da li si koristio neki telefon sa kamerom u uglu :d ?
Autonomija skroz ok, tipa oko 10-15% slabija od n20 ultra što imam (isti čipset i sve). Fp srednje očajan (posebno za nas na građevini) posle op 8 pro i s10 lite...mada sreća imam smart watch u thrusted devices i navikavam se otključavanje licem da koristim.
Kamera isti đavo sredina ili strana, navikne se čovek lako...čak i na prečagu [emoji2960][emoji6]

Okači neki ss baterije ako nije problem. Mene zanima kakva je autonomija na 4g, pošto sam 90% vremena na istom. 120hz i 4g je l može da izgura dan normalne upotebe sa 5+ h SOT-a? Ne znam da li je bolja varijanta S20+ pa makar i Exynos. :d

Evo, došo s posla, baterija na 70%. Ekran na 120hz, wifi ceo dan, 3g nisam palio u firmi imamo wifi.

Okači neki ss baterije ako nije problem. Mene zanima kakva je autonomija na 4g, pošto sam 90% vremena na istom. 120hz i 4g je l može da izgura dan normalne upotebe sa 5+ h SOT-a? Ne znam da li je bolja varijanta S20+ pa makar i Exynos. :d
Nije problem, mada neće ti biti mnogo od pomoći pošto trenutno većinom strimujem muziku na poslu u toku dana, ali bez toga vida torture bez problema 5h sot na 4g i 120hz izvlači (i to sa dve kartice).
92e31022b0a80575c5cc098999435229.jpg
50ff72dcd4477f9aa9e7e376610d80f6.jpg
2ff29945262797c7d77da6b5498a08de.jpg

Ovo mi je ok. Konačno su ubacili i 2tap2lock, tako da mi više ništa ne fali na OneUI 3.0.
Ne vidim da neko proveren na oglasima prodaje SD verziju.
Ne znam kakav je S20+ Exynos po pitanju baterije na 4g i 120hz. Visinu i mogu da podnesem s obzirom da je neznatno teži i nešto uži od Mi 8.

Da...verovatno će i moj Note teška srca u oglase sl nedelje [emoji17]

A s20 mislim da sam samo jednog korisnika video da ima snap pre mene...definitivno prava retkost kod nas.

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Evo, došo s posla, baterija na 70%. Ekran na 120hz, wifi ceo dan, 3g nisam palio u firmi imamo wifi.

Malo intenzivnije korišćenje tokom današnjeg dana (subota), sad je 20.45h baterija na 44%. Ja zadovoljan, kako su me plašili na ovom forumu, mislio sam da je baterija užas...wifi i 3g sa dve kartice ceo dan

Sačekaj druže malo, ne zaleći se...samsung kod nas je opšte poznat da krene da divlja posle 10-14 dana [emoji2960][emoji6]

Malo intenzivnije korišćenje tokom današnjeg dana (subota), sad je 20.45h baterija na 44%. Ja zadovoljan, kako su me plašili na ovom forumu, mislio sam da je baterija užas...wifi i 3g sa dve kartice ceo dan

Stavi na 4G ceo dan, bez WiFi-a i napisi koliko puta su ga punio tokom jednog dana :)

Pa nije merilo da drzi telefon na 4g ceo dan,ne znam cemu tolika vise kuknjava oko baterije.Kao sto je pricao jedan clan skoro ko ceo dan visi na telefonu i ne moze jedan dan da mu izgura baterija treba da se zapita u cemu je problem jel u telefonu sigurno nije,ko razume shvatice.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Samsung ima problem zbog jedne stvari, (milion puta vec smo pisali o tome) i zbog svega toga im prodaja ide "odlicno".
Svako koristi razlicito tel i ne mozes na jednom primeru da vidis kakva je baterija. Meni ponekad baterija traje 2dana, a ponekad ga punim i dva-tri puta dnevno.
Darko znamo da je samsung najbolji [emoji14][emoji23]

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Pa nije merilo da drzi telefon na 4g ceo dan,ne znam cemu tolika vise kuknjava oko baterije.Kao sto je pricao jedan clan skoro ko ceo dan visi na telefonu i ne moze jedan dan da mu izgura baterija treba da se zapita u cemu je problem jel u telefonu sigurno nije,ko razume shvatice.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Ima telefona koji to mogu - to je poenta. A ovo čudo od 1000 eura ne. iPhone 11 Pro Max npr, mnogi Huawei i sl.

Zakljucak.Da nije te baterije koja je nekom dobra a nekom ne,ovde ne bi imali o cemu da pisemo[emoji16]

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Moze da se pise of FP koji retko kad pogodi iz prve, kameri koja ni posle flesovanja u promobiju i dalje daje drljave fotke, gde su mi sami serviseri rekli da ljudi dolaze da se zale na kameru na s20, bateriji koja se topi ko sladoled kad je telefon na 120/4g i specijalnom samsung "zimskom modu", grejanje ruku na uredjaj. Doduse, nije skup telefon pa moze to sve kroz prste da mu progleda ;)

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Druze,zbog takvih pisancija ovde na forumu zamalo da ne uzmem fon.Evo odgovorno tvrdim da nit se greje,nit imam problem sa kamerom,niti drljavi,niti bilo sta brljavi.Baterija jeste losija,nema sta al daleko od tog da nece da izdrzi dan osim ako ne buljis u fon po celi dan.Bili pre neki dan na neki celodnevni izlet,gomila fotki,video zapisa nekoliko,razgovori,ukljucivao net po potrebi i izdrzala do uvece i povratka kuci.Nekom dovoljno.I da ne bude da lupam ovde po forumu,evo ti ovaj moj s20 da se uveris u to sto pisem.Verovatno ti zapao neki los primerak.Licno,ja sam takvo lose iskustvo imao sa nahajpovanim i nahvaljenim sampionom zvanim p30pro.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Stavi na 4G ceo dan, bez WiFi-a i napisi koliko puta su ga punio tokom jednog dana :)
Mogu ja Note 10 bez problema.
Onda s20 ultra može takođe bez problema jer ima jaču bateriju...
Problem je što korisnici moraju sami da ugase gomilu Samsung gluposti da bi sve ovo radilo kako treba...
Da ne bude rekla-kazala evo meni od jutros na 4G
ed24dd6e901dcf6cb6980099b229940d.jpg

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno