Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Sve OK, ali boje su kriminalne. Video sam ih sve uživo: kod S20 Ultra može da se bira tamno siva ili svetlo siva :) Bolji izbor boja je imao iPhone 5.

Nije puno bolje ni kod S20 i S20+ sa onim bledunjavim beživotnim bojama.

Ti odredjujes limit na kartici kad vadis prvi put, ja sam recimo ogranicio Master i American na 500 evra, zbog iskusenja. :)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Haha, kako ti određuješ - pa banka ti dozvoli maksimum, na osnovu procene kreditnog biroa + njhove interne procene. Šta ćeš ti da podešavaš u e-bankingu ili sa savetnikom je ispod tog maksimuma. To, ako pričamo o kreditnoj kartici. Ne određuješ ti ništa već banka.

VISA Gold kod Intese ima limit od 10 000 eura (1.2mil din).

Poslednja izmena:
Znaci, ako neko ne fura najnoviji fleg, to znaci da je siromasan?
O zivote... Bogi, ti si bogat, kupuj s20, da pisemo ovde o necemu konkretnom... :)

...riding on 720p...

Sad mi skroz izvrces reci, ali debelo odoh u offtopic...
Bice i siromasnih koji ce kupiti Ultru, kao sto kupuju polovne BMW-ove i voze na celavim gumama, zadnji dinar potrosili na auto. To je sasvim druga tema, rec je bila o ceni Ultre i kako obican gedzet ni na zapadu nije vise za sirotinju...kad procitas obrisi, ionako je ovde previse offtopica. ;)

Po mom misljenju - mali s20 je ozbiljno potcenjen, do mere da ga i ne izlazu u prodavnicama, barem na osnovu jucerasnjeg stanja u AdaMall. Meni se najvise dopao od sva tri ova nova nakon kraceg probavanja u firmi tokom preordera.

S’ obzirom kako su S10e i S10 prošli i prolaze sa baterijom, ista sudbina čeka i ovog. Meni bi lično odgovarao kompakt tel iz ove familije ali da nosim sa sobom externe i sl. egzibicije ne pada mi na pamet.

Sent from my iPhone using Tapatalk

^
To je tacno, voleo bih da ovde cujem utiske baterijom od strane ljudi koji su uzeli taj mali model. Domognem li se jednog testnog skorijih dana, napisacu ih i sam, ali kako mi deluje 120hz moze da se zaboravi za sada.

S’ obzirom kako su S10e i S10 prošli i prolaze sa baterijom, ista sudbina čeka i ovog. Meni bi lično odgovarao kompakt tel iz ove familije ali da nosim sa sobom externe i sl. egzibicije ne pada mi na pamet.

U principu tu nema ništa čudno: S10e, S10 i S20 su po pitanju baterije kao iPhone XS ili 11 Pro. Ako ćeš jaču bateriju moraš da uzmeš Note10+, S20+ ili iPhone Max i nosiš ciglu okolo.

Ne može i jare i pare :) Ekran od ivice do ivice, ovetljenje 600+ nita (standardni TV ima oko 200-300) i da baterija traje. Taj, S10e ima ekran veći od flagshipa od pre dve godine.

Poslednja izmena:
Znaci, ako neko ne fura najnoviji fleg, to znaci da je siromasan?
O zivote... Bogi, ti si bogat, kupuj s20, da pisemo ovde o necemu konkretnom... :)

...riding on 720p...
Nisam bogat, ne smatram sebe bogatim, iako imam lepa primanja [emoji23]
Živim solidan život sa dobrom platom ovde, i to je to.
Jok, nema ništa od te kupovine, nije me S20 Ultra kupio nikako, nije bilo ni ono wooowww pa onda i cena takva kakva je pa jos i samo 128gb, ne ide to... *mjau**mjau**mjau*

Gesendet von meinem EVR-L29 mit Tapatalk

Haha, kako ti određuješ - pa banka ti dozvoli maksimum, na osnovu procene kreditnog biroa + njhove interne procene. Šta ćeš ti da podešavaš u e-bankingu ili sa savetnikom je ispod tog maksimuma. To, ako pričamo o kreditnoj kartici. Ne određuješ ti ništa već banka.

VISA Gold kod Intese ima limit od 10 000 eura (1.2mil din).

Ja sam mislio na odredjivanje ispod maksimuma, naravno da ne mozes ti da odredis maksimu, rekli mi koliko moze maksimum po kartici reko ne hvala treba da padnem u iskusenje, nek bude po 500 evra na kartici.

U principu tu nema ništa čudno: S10e, S10 i S20 su po pitanju baterije kao iPhone XS ili 11 Pro. Ako ćeš jaču bateriju moraš da uzmeš Note10+, S20+ ili iPhone Max i nosiš ciglu okolo.

Ne može i jare i pare :) Ekran od ivice do ivice, ovetljenje 600+ nita (standardni TV ima oko 200-300) i da baterija traje. Taj, S10e ima ekran veći od flagshipa od pre dve godine.

Kako je s20 (4000 mah) u istom košu sa s10e (3100) i s10 (3400)? A rešenje za duže trajanje je note10+ sa 4300 mah (7.5% veći kapacitet, uz veći ekran)

S10E sam imao i baterija je kriminalna.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Baš tako. Ja sam na iPhone Max i ovih dana razmišljao da predjem na nešto manje. S10e mi je bio prvi pik. Postavio pitanje oko baterije na forumu i odmah odustao. Onda se javili ljudi sa običnim S10, malo bolje stanje ali i dalje loša autonomija. Imao sam XS pre ovog i menjao ga bas zbog baterije za Max. Baš je bzv što nema flagšip malih dimenzija sa brutalnom ili bar odličnom baterijom.

Od 18og minuta ide LL poređenje , lepo su ga izlupali honor v30 I ip11.. I dalje Samsung fura razmazivanje boja
[YouTube]olhUtEqrwL8[/YouTube]

To što exynos trotluje kao lud nema veze , čeka se anand test.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bogami, manji 11pro ima prebrutalnu bateriju. Poznajem cetvoro ljudi koji ga koriste i traje im osetno duze nego na ranijim Apple generacijama, a u poredjenju sa Androidima (izuzev novih Huawei) neuporedivo bolje.
Screen time je neka alhemija s brojem sati.

Kako sam skapirao u testovima, manji s20 je bolje optimizovan od manjeg s10 osetno, ali je pitanje koliko daleko je to otislo.

Stigla mi je juče poruka iz VIP-a da mi je porudzbina spakovana i da ultra stiže sutra između 8 i 16...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

S10E sam imao i baterija je kriminalna.

Sent from my MI 9T using Tapatalk
Apsolutno sam i ja isto pisao svojevremeno, ljudi me ismejali ovde, al eto!

Što se ultre tiče, prijatelj poslao jutros impresije (ispade po njemu baterija oko 20% bolja od note 10+)...dve kartice, loš signal i 60-40% wifi vs mobile data + žderači baterije tipa fb i ostalo...120hz podrazumevano sve vreme!
IMG-15ed9475c10b81f7556a3d0ad2424f1a-V.jpgIMG-faea43e00ebe9d316a4f4e30d6b3a351-V.jpg

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Opa e ovo je već nešto....
I ne znam zašto ljudi misle da je n10+ cigla, gluposti, staje u svaki džep bukvalno...
Da se nadovezem na priču o kreditnim karticama, čisto sumnjam da će neko ko ima oko 300k dinara limit juriti s20 preko kreditne...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Opa e ovo je već nešto....
I ne znam zašto ljudi misle da je n10+ cigla, gluposti, staje u svaki džep bukvalno...
Da se nadovezem na priču o kreditnim karticama, čisto sumnjam da će neko ko ima oko 300k dinara limit juriti s20 preko kreditne...

Zato što ga imam i nosim svaki dan sa sobom. Nikako nije praktičan kao XS (2. fon koji koristim uz Note10+) ili S10 (bio mi je drugi fon uz N9).

Cigla je, ali je dobar telefon - puno bolji od N9 kojeg sam imao pre toga.

Ultra je još veća od N10+ i to ne zanemarljivo...

Ja imam taj limit od 10k eur na Visa Gold, pa ako bih kupovao po full ceni uvek bih prvo uzeo na firmu na ugovor; posle toga na karticu na rate, pa eventualno na firmu na gotovinski kao OS.

Za keš nikada ne bih kupio po ovim full cenama, već samo posle 2-3 meseca kada mu padne cena znamo već gde. Do tada se i softver ispegla i to je to.

Poslednja izmena:
Za svakoga ko ima firmu u sistemu PDV-a i pozitivno posluje je poprilicno neisplativo (da ne kazem glupo) da kupuje novi telefon za kes.

S20+ kupljen preko Telenora, nakon odbitka PDV-a, slusalica (100e) kosta ispod 700 eura, Ultra manje od 1.000. I dodatno se stedi preko amortizacije (ako ne nateras knjigovodje da ga stave na direktan trosak, u tom slucaju je dodatnih 15% manja cena) Verujem da su slicne cene i kod drugih operatera, stavise Telenor je ranije vazio za najskuplji.

U Intezi je osnovni limit na kreditnu karticu 3k eura, moja supruga je u decembru izvadila Visa KK, rekose joj da kasnije ako bude potrebe moze i da se poveca limit.

Zapravo cene na KP u prvom talasu su te - osnovna cena uz odbitak PDV-a... Ovo oko firme u PDV-u je tačno.

Svakako je glupo kupiti sada za 1500 eura telefon, ako postoje opcije za finansiranje uz pretpostavku naravno da redovno servisiraš svoje obaveze i ne odalame te sa kamatom. Sa druge strane, ako imaš veliki limit na kartici obično ti nije problem da redovno pokrivaš kompletno mesečno zaduženje. Banka u tom slučaju živi od provizija. Ko ima manji limit, obično nema para da pokriva celo zaduženje - od njega banka zaradi manje na provizijama, ali ga ošiša sa kamatom po revolvingu.

Najpametnije ga je kupiti za par meseci - sa papirima od operatera i to je to.

PS @gogo23 Zavisi koja kartica. MasterCard osnovna kreditna i VISA osnovna jesu oko 320 000 din i idu do čini mi se max. 5k eur. VISA GOLD ima limit 10k eur odmah u startu, ali ne može da se dobije automatski.

Stvarno li postoje ljudi koji telefon uzimaju na kredit? Uzimaju kredit samo zbog telefona?
Pa to je neverovatno...
Rauzmem da neko ima i više i amnej finansije, ali uzimati telefon kao fizičko lice na kredit, van svake pameti, ili ja to ne kontam..

Stvarno li postoje ljudi koji telefon uzimaju na kredit? Uzimaju kredit samo zbog telefona?
Pa to je neverovatno...
Rauzmem da neko ima i više i amnej finansije, ali uzimati telefon kao fizičko lice na kredit, van svake pameti, ili ja to ne kontam..

Kakav kredit, ljudi pričaju o ratama preko operatera ili kreditnoj kartici... ne klasičan keš kredit. Kada kupiš kod operatera (što radi 90% ljudi) to je isto kao i kredit...

Kakav kredit, ljudi pričaju o ratama preko operatera ili kreditnoj kartici... ne klasičan keš kredit. Kada kupiš kod operatera (što radi 90% ljudi) to je isto kao i kredit...

Sorry, nisam sve ispratio...
Ok, jasno je sad [emoji106]

U DE je uglavnom isplativije uzeti telefon i dobar paket, nego kupiti telefon za kes i placati paket bez istog, ako govorimo o paketima sa vise GB.

Ja sam dosao iz srpsog mindseta gde sam maltene uvek kesirao tel, a ovde maltene svi ga uzmu preko provajdera, i onda premijum telefon cesto postane neprimetna stavka, relativno naravno.

Tamo oko septembra, kada prodje prvi talas, ce se verovatno pojaviti paketi gde je tel 50ak evra, a mesecni paket 35 do 40, kako je bilo sa S10+ (cak i povoljnije je bilo).

Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk

Čekaj telefon 50e + paket ili je u paket uračunat telefon?

To je MILC.
Ovo su najnebuloznija poređenja, clickbait za mase.

Sent from H8266

Moja greška, Sony A73 je mirrorless ne DSLR, ali nije toliko ni bitno. I pored onolike optike u dosta kategorija ga je fino namučio S20 Ultra.

Ne slažem se uoopšte da je poređenje besmisleno. Prvo, zanimljivo je, a lepo se može izvući zaključak koje su slabe strane kamere na telefonu i šta je realno, a šta nerealno očekivati imajući u vidu veliko ograničenje optike u poređenju sa senzorom.

Bilo bi interesantno sa ovakvim softverom i algoritmima koje je razvio šta bi Samsung napravio kada bi se vratio u sferu fotografije.

Poslednja izmena:
Čekaj telefon 50e + paket ili je u paket uračunat telefon?

Zavisi sve koji je telefonu pitanju, nekad je veća doplata za telefon a nekad i 1€ plus tarifa. To jest zavisi od operatera do operatera.

Takva poređenja (kamera sa telefona vs DSLR/MILC) postoje već skoro 10 godina i uglavnom su besmislena, svode se na clickbait "hranu" za potrošačko društvo.
Reći da je smartfon kamera namučila noviji DSLR/MILC je otprilike u rangu konstatacije da je Punto namučio neki superautomobil u gradskoj vožnji međ' semaforima :)

Sent from H8266

Vrh Dno