Conquer
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 09.03.2017
- Poena
- 175
Sad ja hteo da okačim.
Ispada da je Huawei znao zašto na P40 seriji ne ide na 108MP.Sad ja hteo da okačim.
Napljuva lepo 108MP kameru na Ultri.
Kaže ostao Samsung sa kameramo tamo gde je i prošle godine bio.
Послато са SM-Note 9 помоћу Тапатока
Sad ja hteo da okačim.
Napljuva lepo 108MP kameru na Ultri.
Kaže ostao Samsung sa kameramo tamo gde je i prošle godine bio.
Послато са SM-Note 9 помоћу Тапатока
Srećno sa tim P40 u Srbiji... Inače, razlog zašto Huawei nije ubacio takvu kameru u P40 nije zato što oni tobože to hoće da usavrše, već zato što nemaju senzor. Samsung proizvodi Isocell senzore koje koriste S20 i onaj novi Xiaomi. U principu isti razlog zbog koga oni jedini koriste teardrop kameru na flagship-u. Jedino gore rešenje po tom pitanju od njih danas ima Apple.
Rumors imply that the Sony IMX700 adopts a large 1 / 1.33 sensor area with support for 16-pixel binning technology (4×4). In other words, the largest unit of photosensitive pixel size can be combined to about 4.48μm. For comparison, Galaxy S20 Ultra’s 100-megapixel sensor supports 9-pixel integration (3×3), with a single large pixel of up to 2.4 μm; meanwhile Xiaomi’s 100-megapixel HMX sensor supports 4-pixel integration (2×2), with a single-pixel size of 1.6μm.
Voleo bih o ovom da govorimo kad se pojave.Srećno sa tim P40 u Srbiji... Inače, razlog zašto Huawei nije ubacio takvu kameru u P40 nije zato što oni tobože to hoće da usavrše, već zato što nemaju senzor. Samsung proizvodi Isocell senzore koje koriste S20 i onaj novi Xiaomi. U principu isti razlog zbog koga oni jedini koriste teardrop kameru na flagship-u. Jedino gore rešenje po tom pitanju od njih danas ima Apple.
Optički je 4x, hibridni 10x.Sto neke pogadja ovde da l pise 10x zoom ili 100x.
Ocigledno EU nije dozvolila Samsungu da reklamira svoj 100x digitalni zoom vec su ih naterali da stave koliko je opticki
Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk
Prednja kamera na telefonu od 1000e treba da razbija kakve slike pravi, a ne da je opere kinez od 150e.
Baterija na telefonu od 1000e treba da bude iznad proseka, ova baterija to nije. U najboljem slučaju je prosek.
Ekran na telefonu od 1000e treba da radi na najjačoj rezoluciji u postojećih hajpovanih 120hz, ovaj telefon to ne može.
Kuknjava na cene a niko da pomene ovu glupost od 1500e
https://www.youtube.com/watch?v=4O5kym2_wMQ&t=206s
Moze se u narednih par godina ocekivati itekako jos bolji zoom,citao sam da ova firma sto pravi periskop ima vec spreman zoom od 20x za telefon.Pa p40 stize sa 10x optickim sto znaci da ce na 30x zoom sigurno biti bolji od s20 ultra.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Ne bih rekao da je (samo) problem u proizvodnji optike problem. Iako koriste uglavnom Sony senzore ne vidim zašto ne bi sklopili ugovor sa još jednim proizvođačem ili pak da Sony počne sa 108MP serijom...
Poenta je da se o tome priča i da se natera bagra da smanji cene u budućnosti ako je moguće
Samung jedini ima trenutno 108 mpix senzor.
Poenta je da Huawei nema od koga da kupi taj senzor i to je suština.
Zašto ga Sony ne napravi, nemam pojma, ali trenutno ga nema.
Nije mi jasno o čemu zapravo pričaš?
Mislim da je sve ovo pljuvanje po S20 zapravo indukovano tim cenama, a cene su takve, jer više nema jake konkurencije otkako je Huawei dobio isključenje...
Tako da sa njihove tačke gledišta cene nisu porasle, već je kreiran novi segment luksuznih telefona.
Mislim da ti je @hsv.stoned to lepo gore objasnio, pošto si rekao da ti nije jasno o čemu pričam. [emoji1]Samung jedini ima trenutno 108 mpix senzor.
Poenta je da Huawei nema od koga da kupi taj senzor i to je suština.
Zašto ga Sony ne napravi, nemam pojma, ali trenutno ga nema.
Nije mi jasno o čemu zapravo pričaš?
Pisanje po forumu će ih sigurno naterati sa smanje cene... Logika je da je srednji segment sve bolji, a flagship sve skuplji. Ko nema para za nove flagship-e može da nosi A51 ili A71. .
Mislim da ti je @hsv.stoned to lepo gore objasnio, pošto si rekao da ti nije jasno o čemu pričam. [emoji1]
Generalno, tema nam se pretvorila, sudeći po postovima, u najvećoj meri u plač o ceni i teoretisanje o kameri koju nismo probali i izučili, niti pročitali šta reč profesionalaca govori o tome.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari