Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Zum je vrhunski, pogotovo sto kacis preko Tapatalka, koji kompresuje slike do besvesti.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Zum je odlican, samo da @zoreli ostavi linkove za realnu velicinu slika i vidice se jos bolje. Svaki dan mi je njegov telefon pred ocima posto se poznajemo i odlicni smo prijatelji. Po meni zum 10x odlican, ne gubi kvalitet ali preko 30x se vidi pad kvaliteta.

Za šta se koristi 5/30/100x zum na mobu?

675cb327c50c0a48a7f03df0f2dfa774.jpg
Lol, kakva inovacija, pobedila slika.

Ja sam prijatno iznenađen sa S20 i S20+. Zadnja kamera dosta unapređena, dimenzije savršene, bejbi blu boja ok... Prednja kamera ništa posebno. Ekran ekstra, 120hz deluje lepo jedino što mi deluje da ima neki frame drop pri skrolovanju. Ako baterija na 4g bude dobra rado ću ga kupiti kad mu spadne cena na 500-550e (znači ng). Još sam u dilemi da li običan ili plus varijanta.
Ultru sam samo uzeo u ruku i pogledao leđa i to je to, ništa mi nije zanimljivo a jako je ružan pozadi

Jedan minut sam koristio telefon i nisam video 120Hz prednost. Više sam primetio spuštenu rezoluciju nego boljitak veće brzine osvežavanja.

Izloženi u Samsungu su po default-u podešeni na qHD - 60Hz. Mislim da to dovoljno govori.

Da, razliku na toj velicini u rezoluciji vidite, a razliku izmedju 120 i 60Hz ne :) :) :)

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s20_ultra_camera_comparison-review-2071.php

Final words

Our early assessment of the Samsung Galaxy S20 Ultra's camera has us cautiously excited but also underwhelmed - about equal parts of those. We didn't expect it to be capable of doing 100x zoom and it really isn't, not even close - so why the stupid branding? On top of that, it's unpleasantly, but also predictably, somewhat handicapped when doing the 2x zoom most folks coming from other phones would be used to.

Bukvalno, bas je jadno i ''jeftino'' ovo space zoom 100X brendiranje, kao nekada natpisi (lazne kamere ili sa sw interpolacijom) na najjeftinijim kineskim telefonima. Mnogo bedno deluje na tako mocnom i skupom uredjaju.

On the other hand, we are getting pretty solid zoom capabilities in the much more interesting 4x-5x region. Even more importantly, these extend into the night as well. A quick comparison against possibly the only other mainstream 5x competitor at the time, the Huawei P30 Pro, had the Ultra run pretty much unopposed in low light.

Galaxy S20 Ultra camera has improved with the first firmware update

Poslednja izmena:
Ne vidim čemu to, u rangu onih "auto focus" maski. Note10+ izgleda 100x (intended) bolje.

Da su sklonili taj natpis, i išli na apple foru mat zadnjeg stakla i sjajno tu oko kamere, izgledao bi mnogo bolje telefon.
S20+ mi mnogo bolje izgleda.

Poslednja izmena:
Danas bio u prilici da se upoznam sa S20+
Uporedio sam ga sa Note 10 koji imam od avgusta prošle godine pa da podelim sa vama svoje utiske:

Izrada je ok, izostao je onaj "premium feel" u ruci, dobro je odrađen ali se ivice rama i stakla nekako ne prelivaju jedna u drugu.Zakrivljenost prednjeg stakla skoro je neprimetno u odnosu na prošle generacije.Baš zbog toga i ne stiče se neki utisak premium telefona već više kao neki poboljšan model iz A serije za 2019/20 godinu.
Ekran je fenomenalan, svetliji i prilično veći u odnosu na Note 10.
Nisam uspeo da provalim "toliku" razliku u QHD/FHD kao što neko reče ovde ali se 60/120hz primeti itekako.Zaista sve klizi kao po ledu,potpuno novo korisničko iskustvo za mene.Selfi kamera sada je još manja, mada meni ne smeta ni ova do sada, tako da još jedan plus.Veličina samog aparata po mom mišljenju na samoj granici velikog i ogromnog.Šake mi nisu ni male ni velike (normalne rekao bih) i kao korisnik svih Notova do sada mislim da bih mogao da se naviknem posle nekog vremena korišćenja.Nisam primetio neku bitniju razliku u odnosu na N10 (za 20 sekundi koliko sam posvetio kameri) sem da kad se uključi kamera nešto što je na udaljenosti od 20cm na telefonu se vidi kao da je udaljeno metar, tako da kad se zumira nekoliko puta to dođe na prirodnu udaljenost.Verovatno je to potrebno da bi dobro prodali "fenomenalan" zoom na telefonu.Ne pričam o space zumu već generalno.
Utisak koji sam poneo je: ekran, prostor, bez ivica, sve leti, mesta koliko hoćeš :D
Žao mi je što nisam imao sva tri modela jer nekako mislim da bih bio oduševljen sa S20.Bilo kako bilo S20+ srednji model, zaista veliki svetao displej, ivica kao i da nema, fenomenalnih 120Hz na FHD, sve klizi ... malo samo da padne cena i lepa kupovina/prelazak sa već vremešnog :D N10.
Sa druge strane S20 Ultra trenutno veoma loša investicija ... samo zamišljam sebe, dajem 1400€ i za 3-4 meseca prodajem uređaj u savršenom stanju za 600€ manje i gledam ko će da izdvoji toliko za polovan telefon!
Po meni realnije bi bile cene 800/900/1100€ a nova N serija da bude 1100/1300€ ...
Toliko o prvom utisku posle 5 min korišćenja :)

Poslednja izmena:
Isto, danas sam cackao s20+.. Mislim da mi ni jedan mob nije krace drzao paznju, mozda par minuta, probao 120hz, lepo izgleda, nikakva revolucija bar za mene. Bukvalno A71 za bogate.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Jos telefon zvanicno nije ni u prodaji, kroz koji softer uodate bice to jos mnogo bolje. Gledajuci sa @zoreli ultre slike su odlicne do 10x a moze i da prodje 30x ali preko toga sve losije.

Po meni je zadnja kamera odlična što se tiče dnevnih fotografija i fotki u zatvorenom. Nisam imao priliku da vidim noćne fotke, ali sigurno nisu u rangu Gcam. Prednja i dalje kriminalno loša i nedovoljno širokog ugla.
Da napravi neko Gcam za Exynos da se i ta nesreća reši i biće super.
Generalno naginjem ka običnom S20, baš savršeno leži u ruci i može da se koristi jednom rukom, Plus mi je podnošljive veličine, Ultru ne bih pazario ni kad ne bi postojao nijedan drugi telefon na svetu. :d
I konačno su se udostojili da smanje zakrivljenje ekrana, sad je taman kako treba da bude.

Ne znam jel si drzao ultru ali meni je iskreno ok velicina u ruci posto koristim N10+. Ekran definitivno smanjena zakrivljenost sto je dosta bolje.

Držao sam je 10 sekundi fazon, ni najmanje nisam oduševljen telefonom. Meni to mnogo duguljasto nekako, neprirodno mi deluje. Kamere pozadi su mi odvratne, nisam video ružnije odrađene zadnje kamere. Dok je na S20 prihvatljivo, ali i tu je ružno.
Meni savršeno leži S20 i S20+ (a i on mi je već malo duguljast). Ultra leži dosta bolje u ruci od N10+ jer je totalno drugačijeg oblika.
Ekran mi je totalno podnošljiv što se zakrivljenosti tiče, ono na S10/N10 mi je preterano i nefunkcionalno. Baš sam se prijatno iznenadio.

Ekran je top.. Tu nema mesta prigovorima.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Ma samo bateriju na 4g da vidimo, baš me briga za 120hz, nema neku veliku primenu još uvek. Imao sam taj wow filing 30 sekundi, onda mi je bilo neprirodno a i seckao je pri skrolu u pretraživaču i Gugl fidu s vremena na vreme. :d

Meni je 90hz ili 120hz bas postala bitna stavka kod odabira telefona jer mi je korišćenje istog mnogo prijatnije. Strasno su me nervirale animacije kod Samsunga dok je ovo sad milina za korišćenje.

Ja ne mogu da razumem zasto gcam hvata onolko detalje na prednjoj? Kosa sa stok kamerom lici na sve samo ne na kosu, dok na gcam izgleda kao prava kosa :D ne pricam o ovom modelu,ne znam kako je na njemu, ali na sve prethodne- n9 n10+ s10+ a70

Pa opet se vraćamo da software i gvožđe moraju da rade zajedno. Samsung to nikako da upari kako treba.

Ja ne mogu da razumem zasto gcam hvata onolko detalje na prednjoj? Kosa sa stok kamerom lici na sve samo ne na kosu, dok na gcam izgleda kao prava kosa :D ne pricam o ovom modelu,ne znam kako je na njemu, ali na sve prethodne- n9 n10+ s10+ a70
Ja upoređivao prednju na S20+ i na Mi 8 Gcam. Čak i stock MIUI prednja bolje slika. S20+ izgleda toliko jadno i očajno da nemam reči. Bukvalno kao da je slikano sa S4. Mutno, neprirodno, mekano...nije mi jasno zašto to nikako ne srede. Zadnja oštrija ipak i od Gcam, ima napucanije boje ali ne nešto preterano, više detalja ima kada se zumira slika. Jednostavno bolji senzor.

Da li neko zna da li su u Novom Sadu negde izloženi novi modeli? Pretpostavljam da bi najpre trebali biti u BIG-u.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Zar nije prednja najbolja do sada što se tiče Samsung modela? Tempere su valjda prevazišli koliko sam video u uslovima po danu.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno