Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Nismo se razumeli, ok što piše za ceo svet, međutim ja pričam na našem tržištu.
Neka.još neko proveri ali sam ja skontao da za naše tržište nema 5g
Kod nas je samo telenor pustio probno 5g u centru BG. S20 i plus imaju verzije 4g i 5g dok ultra samo 5g. Sto kazu mozda bude i kod nas za koju godinu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Go big or go home :)
Samo Ultra dolazi u obzir

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk
Apsulutno, jednostavno ostalu S20 modeli blede pored Ultre.

Sent from my Samsung Galaxy S10 Plus using Tapatalk

Kod nas je samo telenor pustio probno 5g u centru BG. S20 i plus imaju verzije 4g i 5g dok ultra samo 5g. Sto kazu mozda bude i kod nas za koju godinu.

Evo još jednom da pitam, malo jasnije, proverite koliko sam ja skontao ultra kod nas nije 5g model.

5G nece biti aktuelan jos 5 godina minimum, danas je totalno besmisleno uopste razmisljati o 5G telefonu.

Za kamere isto, najveci hajp oko telefona, a tu su najmanje razlike u telefonima od 300+ eura, pa cak i jeftinijim. Bilo koji sa IMX 363/586 i GCam napravice fantasticnu fotku, jos ako ima OIS da pomogne onima kojima je ruka nemirna, nema razlike :)

Evo jedne nocne (bez Night Sight-a, samo HDR+ Enhanced) sa telefonom od 260e bez OIS-a, nek se uzme u obzir i Google Photos kompresija.

https://photos.app.goo.gl/TmZ9U6STX2gBNFcMA

Malo je reci da su kamere na telefonima prehajpovane. Cist marketing.

Poslednja izmena:
Kod nas Ultra jedino sa 128gb memorije za sada?

I u de je samo u ponudi za sada 128gb ultra model.

Gesendet von meinem EVR-L29 mit Tapatalk

Ima istine da su prehajpovane ali ako se nastave praviti sve veci i veci senzori tek ce tada da odskoce telefoni i pravice jos dosta bolje fotografije ja sam i sa ovim danas prezadovoljan.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

5G nece biti aktuelan jos 5 godina minimum, danas je totalno besmisleno uopste razmisljati o 5G telefonu.

Za kamere isto, najveci hajp oko telefona, a tu su najmanje razlike u telefonima od 300+ eura, pa cak i jeftinijim. Bilo koji sa IMX 363/586 i GCam napravice fantasticnu fotku, jos ako ima OIS da pomogne onima kojima je ruka nemirna, nema razlike :)

Evo jedne nocne (bez Night Sight-a, samo HDR+ Enhanced) sa telefonom od 260e bez OIS-a, nek se uzme u obzir i Google Photos kompresija.

https://photos.app.goo.gl/TmZ9U6STX2gBNFcMA

Malo je reci da su kamere na telefonima prehajpovane. Cist marketing.
Jedna od retkih stvari u vezi kojih se slazem sa tobom. Gcam objasnjava koliko je fabricki sw osakacen na uredjajima na kojima je podrzan. Uglavnom SD.

Sto se tice kamere cisto sumnjam da ce biti bolji od, neka bude p30 pro. Bilo koji od ovih iz s20 linije.

Cene necu da komentarisem.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Ponadao sam se da ce na s20 seriji biti nepotrebno instalirati gcam

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Nije bas ni gcam na svim tel isti. Recimo na note 10 plus gcam je po meni losiji od stock kamere dok npr na op 7t pro gcam ubija kako radi
A sto se instaliranja na ex tice bice ga nikad ili jako osakacenog

Poslednja izmena:
Nije gcam bas toliko dobar koliko o njemu kruze mitovi. Daje naravno poboljsanja na jeftinim tel, ali na jacim modelima nije neka razlika, nekad prevlada g nekad stock od situacije zavisi.

Zato se pre kupovine malo procita. A na s9 gcam mi je radio ocajno zbog onog otvora blende koji varira po potrebi.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

U Hrvatskoj birate 5G ili 4G dok za Ultra samo 5G
Čak mislim da je ista cena...
9252210032586fd5235cb6534d540386002fb456406e276642afd47b92e6bdda0f6cb6bb.jpg

^ kad je bal neka bude i maskenbal. To je na tarifi total 2 cena, sto veca tarifa jos malo ti uzmu krvi.

Ma kakvi još malo druže, ovo je strašno šta rade. Pa mi kao da smo u Norveškoj ili Irskoj a ne u Srbiji.

Ocigledno ide prodaja po toj ceni, inace ne bi stavljali. Da je ludilo jeste.

^ sigurno ce ici prodaja kao i uvek. Ima dosta ljudi koja ovo placa mesecno da i ne osete.

Baš naprotiv, ja sam gotovo siguran da će ove godine fino da kiksnu sa prodajom!

Jedino što valja i gde je primetan pomak je ultra, a ona je ogromna i preskupa.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

^ mislim da gresis, uvek ce biti ljudi koji mogu dati tolike pare za telefon. Mozda ja gresim ali vidice se statistila za koji mesec. Voleo bih da si ti u pravu da onda supste cenu na neku normalu.

Edit

U medju vremenu sam pricao sa prijateljom koji je sef u VIP poslovnici u Šidu. Kaze da rade preorder kao da su ljudi pukli sa mozgom i to samo ultra verzija. On licno kaze da ne moze da veruje da se toliko ljudi odlucilo da po toj ceni uzimaju telefone.

Poslednja izmena:
Naravno. Zato im se i moze da svake godine sve vise dizu cene.

^ mislim da gresis, uvek ce biti ljudi koji mogu dati tolike pare za telefon. Mozda ja gresim ali vidice se statistila za koji mesec. Voleo bih da si ti u pravu da onda supste cenu na neku normalu.

Edit

U medju vremenu sam pricao sa prijateljom koji je sef u VIP poslovnici u Šidu. Kaze da rade preorder kao da su ljudi pukli sa mozgom i to samo ultra verzija. On licno kaze da ne moze da veruje da se toliko ljudi odlucilo da po toj ceni uzimaju telefone.

Biću u pravu sigurno. Ima uvek geekova koji se zaleću u startu (Srbija je posebno fascinantna sa tim), ali dugoročno sam siguran. I to što bude išlo, rekoh već da će biti većinom ultra.

Što se mene tiče, ovo će biti S tema u kojoj ću sigurno najmanje da učestvujem (nažalost...ili na sreću za moj novčanik) [emoji23][emoji56]

Tvoje reci, kada su telefoni u pitanju, uopste ne uzimam za ozbiljno. Tako da ce ove godine gotovo sigurno biti i tvojih utisaka o mobu napisanih u ovoj temi. [emoji3]

^ @proday ja cu preskociti kao i ti sigurno, cekacu novu note seriju koja ce kao i u 10-toj biti bolji nego S. Mada sto kaze @joxy lagano moguce da ces ga uzeti[emoji3]

Poslednja izmena:
^ @proday ja cu preskociti kao i ti sigurno, cekacu novu note seriju koja ce kao i u 10-toj biti bolji nego S. Mada sto kaze @joxy lagano moguce da ces ga uzeti[emoji3]
A Note će kao biti jeftiniji[emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Pazi, znam sebe i kada mi je nesto već na prvu odbojno 1% su šanse da ću kasnije da promenim mišljenje. Iskreno da mogu da nosim telefone tih ogromnih dimenzija, već odavno bih pazario one plus 7 pro i smirio se na duže vreme kao kolega Sreten.

Čak i varijantu da uzmem preko i preprodam, usput testiram malo isključujem iz opcije pošto su i kod nas na sivom tržištu (ms, kp) telefoni jeftini + neću exynos više u inat!

A što se kamera tiče, evo doneo brat 5D Mark IV + 24-70mm...nekako mi zanimljivije od ovih na telefonu [emoji56][emoji847]

A Note će kao biti jeftiniji[emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Nece, mozda ce biti i skuplji ali tu cemo se tesiti da ce biti bolji od S20 ultra[emoji23]
Pazi, znam sebe i kada mi je nesto već na prvu odbojno 1% su šanse da ću kasnije da promenim mišljenje. Iskreno da mogu da nosim telefone tih ogromnih dimenzija, već odavno bih pazario one plus 7 pro i smirio se na duže vreme kao kolega Sreten.

Čak i varijantu da uzmem preko i preprodam, usput testiram malo isključujem iz opcije pošto su i kod nas na sivom tržištu (ms, kp) telefoni jeftini + neću exynos više u inat!

A što se kamera tiče, evo doneo brat 5D Mark IV + 24-70mm...nekako mi zanimljivije od ovih na telefonu [emoji56][emoji847]

Moguce, mada vidicem u julu hocemo li menjati misljenje zavisno od cene a i pre toga da ga vidim i probam uzivo.

Kod tebe prolaze veliki telefoni, ne sumnjam da će da se zalomi pre ili kasnije [emoji23][emoji48] ...jedino gledaj snap da napecaš

Vrh Dno