Šta je novo?

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Meni je sa S8 na FE exy bio drastičan skok a sada kad sam prešao sa exy na SD je i zagrevanje i baterija rešeno tako da imam svaku preporuku. Ono što će ti nedostajati sa S9 je haptics koji je daleko bolji na njemu i eventualno malo jači premium osećaj u ruci, ako telefone nosiš bez maske. Sve u svemu, pređi.. 😁

mesec dana ga nosim i prezadovoljanSD procesesor ,lte verzija , kupljem u samsungu , baterija do 2 dana , a PROBLEMI 0

Evo trajanje baterije kod mene. SD verzija.
Skinut s punjača juče ujutru. Jedno 6 rutina uključeno pa time mi varira da li je na power save ili ne. Otprilike 70% na power save ostalih 30% bez.

Screenshot_20211022-214226_Device care.jpgScreenshot_20211022-214259_Device care.jpg

Narode da li neko koristi zamenski punjač koji može na ovom telefonu da isporuči 25w a da nije samsung ? Imam kod kuće i Xiaomi 33W punjač od supruginog mi 11 lite , koji sa xioami kablom (koji je došao sa njim) daje maksimalno 10w (5V-2A) , sa mojim kablom daje max 15W kao i sa drugim zamenskim kablovima koji su max 3A, znači iako je punjač QC3 od 33W, S20 FE neće da potera više od 15W. Koliko vidim samsungov PD fast charge je rebrend qualkomovog QC

QC i PD nisu iste tehnologije i neki punjači podržavaju i jedno i drugo, a neki ne. Isto tako, maksimalna snaga punjača ne mora biti ista kad koristi QC i PD. Uglavnom PD nije rebrand QC.

Kod mene radi super fast charging (25w) sa Xiaomi utikacem Usb c + usb a ali preko usb c porta na punjacu samo uz neki baseus 100w kabl koji sam imao od ranije sa ebaya. Isti punjac sa usb a ulazom, kao i drugi Xiaomi punjac od 33w od prethodnog telefona ne daju 25w nego 15w, i to uz xiaomi kabl koji je davao 27w bez problema na prethodnom telefonu preko usb a porta.

Malo je papazjanija oko tih qc standarda i kompatibilnosti izmedju razlicitih proizvodjaca ali bar ovaj Xiaomi (koji je po meni best buy utikac jer ima i dodatni usb a port) radi uz odgovarajuci usb c to usb c kabl.

Pa na punjaču sigurno piše koja mu je snaga kad radi u QC modu, a koja mu je snaga u PD modu. PD može da daje i do 100W, ima više nivoa 7W, 15W, 27W, 45W i 100W, ali i telefon i punjač moraju da podržavaju istu maksimalnu snagu, tako da mora da se gađa punjač koji se slaže s telefonom i ne znači da punjač koji je radio s jednim telefonom radi i sa drugim. Zakomplikovali su to dosta.

Kako prepoznati Snapdragon verziju? Da li svi SM-G780G/DS su Snapdragon a SM-G780F/DS Exynos?

Hoću da kupim ovaj telefon i trazim SD verziju

Da, sa oznakom 780G su snapdragon a sa 780f su exinos. S tim da postoje dve verzije sa snapdragon , 4g i 5g , što ti kod nas ne igra neku ulogu. Moj je konkretno 4g. Piše i na kutiji pored oznake sa seriskim brojem uređaja koja je varijanta. Baš piše snapragon na čelu kutije sitnim slovima

Postoji. G781U , prodaje se u Americi , za njihovo tržište je, koliko znam.

Da li neko zna šta znači ovaj "trougao" ?
Prvi gore, pre "brzinomera" i blututa ...
:)

Prilozi

• Screenshot_20211027-091822_One UI Home.jpg
    Screenshot_20211027-091822_One UI Home.jpg
    80.8 KB · Pregleda: 64
Hmm, ovo sam slucajno ukljucio ustedu mobilnih podataka, sve notifikacije su mi kasnile, izgoreo sam !
Srecom se lako iskljuci...

Pozdrav svima ...nakon a 52 kojeg su mi ukrali kupio shaomi poco f3 i prodao ga posle 3 dana koristenja....nisam mogao naviknut na slabo osvetljenje displeja iako je po specifikaciji trebao bit jos bolji al zaista neusporedivo slabo na suncu ...sad sam kupio fe 20 sa snapdragonom ...posle nedelju dana mogu reci sledece naspram a 52 ovaj model fe 20 ima malko bolji displej ali neprimetno pravi bolje fotografije a video jos nisam probao po brzini tu su skoro isti ipak baterija je malo bolja na a 52..u ruci bolje lezi fe 20 jer je malo tanji i elegatniji bar ja imam takav utisak e sad igram samo jednu igru i to nezahtevnu tennis ultimate i tu ima problem na sekundu zna da zaledi igrica sa mnogo slabijim telefonima nikakvi problema probao asphalt 9 ..probao da ponovo instaliram igru ali nista se nije popravilo..zna li neko sta bi moglo biti ..mob je za azijsko trziste ..dali bi to moglo biti problem ...napominjem da sve aplikacije u pozadini ne rade

Ranije sam usporedjivao sa A52 a danas sa A52s i ima razlike u korist S20 FE , pogotovo kada se slika sa kontra svetlom ili u zatvorenoj prostoriji gde nije idealno svetlo.
Napolju, u podne, nisam usporedjivao !

Razlika je OGROMNA kada se slika Mesec !
:-D

Ukljuci Enhanced processing i iskljuci sve stednje baterije, mozda pomogne

Ranije sam usporedjivao sa A52 a danas sa A52s i ima razlike u korist S20 FE , pogotovo kada se slika sa kontra svetlom ili u zatvorenoj prostoriji gde nije idealno svetlo.
Napolju, u podne, nisam usporedjivao !

Razlika je OGROMNA kada se slika Mesec !
:-D
Vredi li to još +15.000 dindži u odnosu na A52s jer baš ta 2 modela razmatram?
I ima li ovaj S20 FE GG ili nema, može li to neko definitivno da potvrdi?

Razmatrao sam i ja A52s par dana pre nego se zvanično pojavio u prodaji. Na kraju kupio sam S20fe na KP za 400eur.
Mislim do nekih max. 50eur je možda OK doplatiti, a preko toga ja bih pre išao na A52s.

S20FE sa snapdragonom i LTE verzija pa je meni bolja kupovina od A52S koji sam isto razmatrao i vagao ali sam kupio S20FE u ovlašćenoj radnji i nisam pogrešio👌

Da li moze biti problem ako je telefon za azijsko trziste namenjen? Da li neko ima takav primerak?

Ако може мала помоћ.Наиме, задњих 2,5-3 године користим Note 8 DS и презадовољан сам али задњих пар дана размишљам о промени телефона.Међутим апсолутно сам разочаран понудом и квалитетом данашљих уређаја поготово скупњих и најскупљих видим за оно што је мени битно чак и Note 20 Ultra има проблема.Нисам захтеван корисник игрице не играм али оно што ми је битно на телефону су одличне камере (главна и макро обавезан OIS), велики квалитетан екран и одличан квалитет разговора остало мање више.Молим за препоруку за телефон ценовни ранг 500-600 е, оно што ме заинтересовало су A52s, A72 и S20FE (SD верзија).Или ако је некоме познато да ли у скорије време излази нешто ново вредно чекања рецимо S21FE или слично, или опет можда да се вратим на неку ранију верзију софтвера на Note 8 (пре него што је Самсунг покварио камере својим закрпама).Малом сам скоро узео Redmi Note 10 да камере имају OIS узео бих га себи без размишљања.Хвала.

Da li moze biti problem ako je telefon za azijsko trziste namenjen? Da li neko ima takav primerak?
imam ja,, sve bilo u redu osim igrica od naj jednostavnijih do najzahtevnijih ,,,u svima bilo zaledjivanja ekrana ...uradio nanovo instaliranje i sve radi kao podmazano ...sve ostalo super i sad apsolutno zadovoljan kupovinom

Pa to i nije bas ohrabrujuce. KP vrvi od azijskih SD modela sa 8gb RAMa. Za eu i ne moze da se nadje tako lako.

@milst Kako znas da su sa Azijskog trzista ? nisam nesto pratio, ali do skoro su na KP, uglavnom bili US "renewed", single sim SD varijante !

Poslednja izmena:
@Alexva Najbolji makro ima S21U zbog toga što je jedini samsungov telefon sa autofokusom na ultra wide kameri. Ali taj telefon prevazilazi cenovni rang koji si spomenuo.
Što se tiče dilema A52S i s20fe imaš posebnu temu o tome na pod forumu "šta da kupim od".

Moje misljenje je da je s20fe (SD) najbolji izbor, s tim što na njemu nemaš zasebnu makro kameru (poput onih na A seriji), a ni AF na UW kameri (poput S21U).

Takođe smatram da RN 10 pro ima bolju makro kameru od A serije.

Tako mi covek kaze kad sam zvao. A onda sam skontao da su i mnogi drugi 8/128, a izgleda ta varijanta nije pravljena za eu. Samo me interesuje kakve jos probleme mogu imati sa tim modelom osim toga sto je punjac neodgovarajuci..? Ako je ok narucio bih, ako ne nastavljam da trazim eu varijantu.

Moguce samo update, mozda bi bio zaglavljen na toj verziji software-a koja je stavljena fabricki, ali to mozes da resis Odinom ...e sad, bolje neko drugi da ti odgovori, ja samo pretpostavljam?! a je l' 5G verzija tog telefona ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno