Šta je novo?

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Kako bre slab displej?
Doduše, primetio sam da NEKADA sam smanji osvetljenje na jakom suncu i to posle nekog korišćenja, dal kad se zagreje šta li.. ili ako se koristi duže, nisam uhvatio pravilo. Ne sviđa mi se to, mada isti problem sam imao i na ip7 recimo, dok na s8 nikada.
 
Kako bre slab displej?
Doduše, primetio sam da NEKADA sam smanji osvetljenje na jakom suncu i to posle nekog korišćenja, dal kad se zagreje šta li.. ili ako se koristi duže, nisam uhvatio pravilo. Ne sviđa mi se to, mada isti problem sam imao i na ip7 recimo, dok na s8 nikada.
Искључи адаптивно осветљење, ако ти то смета, али немој држати данима константно осветљење на 100% због burn in - а...
 
Ma da, ali maksimalno osvetljenje tj pik je samo kada je auto uključen. Auto radi super, nije problem i njemu.
 
Nosim godinama Xiaomi telefone sa par izleta u Samsung vode. Sad sa Redmi Note 10 Pro pređem na Exy 20 FE, na bateriju sam bio spreman pošto sam ga uzeo neotpakovanog za nešto preko 350. Meni je jedino razočarenje displej. U hladu i uveče dobar ali napolju i na jakom suncu, jadan. Na primer na Poco X3 je LCD bolji displej, jedino što nema AOD a s'obzirom da se ovde i jedva vidi, kao da ga i nema. 🤔

Kamera razbija, što mi se sviđa.
I ja sam sa poco x3 prešao na ovaj fe i nisam se baš oduševio...
 
Definitivno je ekran slabo osvetljen, 500 nita nominalno preko 600 u piku koji je kratak, ne isključujem da su to namerno odradili da ne bi bio konkurentan skupljim modelima. Najgore, što sam ga uzeo dan pre mora, ispod suncobrana, neupotrebljiv. Skoro. :)

Ali kamera razbija. Imao sam Xiaomi i sa većim senzorima ali Samsung to softverski bolje odradi plus OIS.
 
Ekran na jakom svetlu napolju je neupotrebljiv.
 
Kod mene screen-on-time je do nekih 4.5-5h najviše (za 24h). Jeli to OK ili ipak nekako malo? Model je G780G.
Piše da najviše potroše Edge i Firefox. To mi i očekivano, najviše ih koristim na telefonu.
 
Probaj Opera Touch, primetio sam na Oneplus Nord da bolje radi, i manje troši od Edge/Chrome. Sad na S20 FE nisam ni probao neki drugi browser.
 
Ne znam, na Samsung telefonima, najbolje mi se pokazao Samsung browser...ovako za desktop samo Opera
A sta je Edge ?
 
Edge je Microsoft browser. Edge i Firefox koristim i na PC pa mi je lepo sinhronizovano. Ne bih to da menjam... Firefox na telefonu sam koristio uglavnom (tipa 90% vremena) ali od skora me nešto zeza pa sad dosta koristim i Edge.
Preživeću i sa tih 4h ekrana, nije problem, nego sam mislio da će trajati malo duže.
 
Razumem, sinhronizovano ti je sve i naravno mnogo lakse. Pomislio da je neka igra "Edge"nisam ni razmisljao za browser 😇
Sto se tice 4h sot, sve zavisi koliko koristis 4G
 
Da ali on ima snap verziju, iskreno mislio sam da ide malo više.
 
Da, video sam, ali ne verujem da snap bas toliko utice. Kao imaces 1h vremena vise sot-a od exynos to bas nesto i ne ide...nikad nisam probao licno, pa ne mogu da tvrdim ali... :rolleyes:
sve zavisi od nacina koriscenja, skoro je uzeo telefon, dok sve to "legne" mozda bude i vise :)
 
Da, to svakako. Mada.. nije da ne očekujem oko 1h više, pogotovo sa heavy 4g use :D
No, to ću isprobati sam ako ikada pređem na snap verziju :)
 
Очекуј слободно 1h више, бар толико је разлика између exy и SD, ако не и више
 
Može biti i do veće 4G upotrebe ili nešto treće. Uglavnom je tako oko 4.5h za sada. Videću za dalje, ali je OK, izdrži opušteno jedan dan.
 
Meni posle 4-4,5h sot ostane još oko 30-ak procenata. Vrlo zadovoljan potrošnjom, a i generalno telefonom za sad. Juče stigao i update koji ima Android security patch za 1.9.21.
 
Šta bi sa Nordom?
 
Iritirao me u poslednje vreme zbog loših performansi u Edge/Chrome, a istovremeno trošio bateriju nenormalno, očigledno prebacivanje browsera na spora jezgra nije pametan potez. Ovaj FE mi je sledovao u firmi uz minimalno učešće, pa nije bilo razloga da se ne ponovim. :)
 
Snapdragon 5G, G781B.
 
Na moru sam, loše vreme jutros bilo, skinem Exy sa punjača, sat i po editujem snimke sa drona i telefona u 4K i skine dvadesetak posto, znači snage ima, zeza ga samo 4G a i WiFi.

A ekran, vožnja drona po suncu, strašno iskustvo. Moram mu napraviti neki suncobran. 🤔
 
Evo malo nesvakidašnje potrošnje, kćerka 'otela' telefon pa zasela na Youtube. 5:37 sati sot, baterija dovoljna da ne mislim na dopunjavanje večeras.
Screenshot_20210903-192314_Device care.jpg
 
Vidim na slici upalje volte, provalio sam da moram to da upalim da bih radio poziv na cekanju. Samo me nervira sto stoji na ekranu, kod zene na A52 isto upaljen ali nema na ekranu. Da li se moze to resiti?
 
Izgleda da veliku razliku prave programi koji se koriste. Ja uglavnom na web potrošim bateriju. Možda i zato traje dosta kraće kod mene.
 

Prilozi

  • Screenshot_20210903-204911_Device care.jpg
    Screenshot_20210903-204911_Device care.jpg
    65.5 KB · Pregleda: 24
Ja iskreno razmisljam dw predjem sa Norda na ovaj, ili da cekam 9r pa kada naletim na njega.
Drzao sam ovaj model danas nije me odusevio nekako mi Nord bolji u ruci. Inace koleginica kaze da je odlican fon, vidim da je bas zadovoljna.
 
Telefon je bolji od Norda u svakom pogledu (performanse, kamera, ekran, baterija...). Nord je, nažalost, u meni najbitnijem delu koji se tiče osnovnih performansi, i potrošnje baterije softverski unazađen bez ikakve potrebe.
Ne pratim cene u Srbiji, ali Nord je ovde kod mene dovoljno jeftiniji od S20 FE, pa ih je glupo direktno porediti kad nisu ista klasa, ni cenovno, ni hardverski (330 vs 590 eur). Trenutno su npr. iste cene S20 FE i Oneplus 9, pa bih da nisam imao prilike da uzmem S20 FE preko firme, bio u ozbiljnoj dilemi.
 
Gdje se nalazi Proximity senzor na ovom telefonu?
Promjetih da mi se ne gasi displej tokom poziva. Na koji nacin ga legitimno testirati je li radi?
 
Nazad
Vrh Dno