Šta je novo?

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Nije valjda da se nekome greje tokom video poziva?!
Promenio sam zaista puno telefona i ni jedan se nije grejao prilikom video poziva, bilo Viberom, WA-om, Telegramom ili Fb Messengerom.

Greje se ali nista strasno, nisam imao takva iskustva ranije, pa sam zato sada i naveo.

Ja vec neko vreme telefon držim u masci pa ne osećam da li se greje ali svakako mi se čini kao da je manje nego na početku. Baterija.. 4, 4 ipo sati sot-a i to je to. Mahom 4g doduše.
Ponavljam opet, za 350e za koliko može da se nađe na kp i koliko sam ga I ja platio, odlična kupovina, po regularnim cenama možda i ne baš.

Evo malo pre bio na ulici i napravio 20-nocnih fotografija, i jedan video snimak u 4k od 5 minuta. Skinuo sam silikonsku masku da bolje osetim da li se greje ili ne...i nista, nikakvog grejanje nema.

Nije valjda da se nekome greje tokom video poziva?!
Promenio sam zaista puno telefona i ni jedan se nije grejao prilikom video poziva, bilo Viberom, WA-om, Telegramom ili Fb Messengerom.
Meni se greje tokom video poziva i samo se ugasi pisao sam pre jedno mesec i kusur dana ovde

vb.png

Nemam ni ja problema sa video pozivom i grejanjem, dok recimo devojka ima iPhone 12 mini, stvarno odlican telefon, ali posle 10 minuta video poziva na viberu gori, ne moze da se drzi... Ne znam sta je toliko do te app kad toliko bas zagreva telefon...

Nije mi se gasio na viberu, samo ugreje, i osetim to preko maske.

Jel koristio neko možda uporedno (ili je imao oba) Exyinos verziju i Redmi note 10 pro?
Imam Redmi pa bih presao na S20 fe kojeg sam imao pre, sve mi se svidelo sem baterije

Ne znam da li se ista popravila, ja sam ga imao pre mozda 6 meseci

Cudi me kako se Samsungu sve prašta...
Definitivno je power management katastrofalno urađen.
Nije stvar u sot. Stvar je u tome da se telefon greje podjednako i sa sasvim jednostavnim softverom i sa top igrama, znači u oba slučaja ga vozi na max, kao auto da voziš po selu u 5oj. Sasvim sam siguran da igra tipa sklapanje 3 kugle, koja je super radila i pre 10 godina, ne zahteva 100% snapdragona 865...
Takođe, čak i kad stavim aplikacijama deep sleep, desi se da jedu bateriju u backgroundu, što miui npr ne radi.
Dodatno, koliko su uštedeli time što su na usbc izbacili dac? Pp skoro ništa, nego guraju svoje bt slušalice. Tek sad sam skontao da to rade već godinama, tako da npr jeftini usbc na 3.5mm adapteri ne rade, a potreban je bas pošten (sa ugrađenim dac) da bi dao ok zvuk (sreća pa sam ovde uspeo da ga kupim lako ;))

Trajanje baterije sa mojim nacinom koriscenja telefona.
Jos jednom napominjem da grejanje na mom primerku apsolutno nije prisutno.

Prilozi

• Screenshot_20210612-210654_Device care.jpg
    Screenshot_20210612-210654_Device care.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 46
Cudi me kako se Samsungu sve prašta...
Definitivno je power management katastrofalno urađen.
Nije stvar u sot. Stvar je u tome da se telefon greje podjednako i sa sasvim jednostavnim softverom i sa top igrama, znači u oba slučaja ga vozi na max, kao auto da voziš po selu u 5oj. Sasvim sam siguran da igra tipa sklapanje 3 kugle, koja je super radila i pre 10 godina, ne zahteva 100% snapdragona 865...
Takođe, čak i kad stavim aplikacijama deep sleep, desi se da jedu bateriju u backgroundu, što miui npr ne radi.
Dodatno, koliko su uštedeli time što su na usbc izbacili dac? Pp skoro ništa, nego guraju svoje bt slušalice. Tek sad sam skontao da to rade već godinama, tako da npr jeftini usbc na 3.5mm adapteri ne rade, a potreban je bas pošten (sa ugrađenim dac) da bi dao ok zvuk (sreća pa sam ovde uspeo da ga kupim lako ;))
Sve je tacno. Ja bih samo da dodam i da sam usb-c interfejs je hardverski lose odradjen. Klimav je, i posle nekog vremena taj adapter pocinje da gubi kontakt. Definitvno je bolje Apple-ovo resenje sa Lightning portom i komadom metala koji ulazi unutra.

Sve je tacno. Ja bih samo da dodam i da sam usb-c interfejs je hardverski lose odradjen. Klimav je, i posle nekog vremena taj adapter pocinje da gubi kontakt. Definitvno je bolje Apple-ovo resenje sa Lightning portom i komadom metala koji ulazi unutra.
Nisam nesto u toku, sto je usb c los ? Mislim da je fizicki cvrsci od micro usb-a, a ja sa micro nikada nisam imao problema. Osim padanja i fiz.ostecenja.

Meni deluje kao los dizajn. Ne ulazim u to da li je cvrsci ili ne od mikrousb-a. I on je ocajan sam po sebi. A usb c, tanko parce lima sa konektorima unutra koji se kaci na tanku stampanu plocu unutar samog konektora bez ikakvih stipaljki da spreci pomeranje konektora i gubitak konekcije. Meni se od stalnog ubadanja konektora u telefon, sada vec gubi konekcija ukoliko lose pogodim ugao. Nece da se puni, prekida zvuk kada prikacim slusalice.

Sa druge strane sam 3.5mm konektor je tenk. Nisi mu nista mogao. Ovo je lose danas.

Možda je problem kod konkretnog modela. Ja još nisam imao problema sa usb-c konektorom na mojim uređajima. A i kod mikro usb konektora je bilo od modela do modela. Kod nekih je bio urađen dobro, a kod nekih si mogao da ga polomiš malo jačim pritiskom.

Jos nisam cuo da je neko imao problema sa usb-c konektorom, dok sa mikro usb je bilo problema.

Meni deluje kao los dizajn. Ne ulazim u to da li je cvrsci ili ne od mikrousb-a. I on je ocajan sam po sebi. A usb c, tanko parce lima sa konektorima unutra koji se kaci na tanku stampanu plocu unutar samog konektora bez ikakvih stipaljki da spreci pomeranje konektora i gubitak konekcije. Meni se od stalnog ubadanja konektora u telefon, sada vec gubi konekcija ukoliko lose pogodim ugao. Nece da se puni, prekida zvuk kada prikacim slusalice.

Sa druge strane sam 3.5mm konektor je tenk. Nisi mu nista mogao. Ovo je lose danas.
Taj 3.5 mm i jeste za sluske, jer ima cvrstinu, ali mislim da usb c nije bas za sluske, zbog cimanja samog kabla. Zato uzmes bezicne.....

Taj 3.5 mm i jeste za sluske, jer ima cvrstinu, ali mislim da usb c nije bas za sluske, zbog cimanja samog kabla. Zato uzmes bezicne.....
I dobijem ****** zvuk. Plus jos moram da razmisljam svaki dan jesam li napunio i slusalice pored mobilnog, sata, punjive baterije, tableta i jos slusalice. Neka hvala.

Imam par komada bezicnih. Ni jedne nisu high end. Najvise volim tronsmart - posto imaju touch - cim se negde naslonim ili prestanu da sviraju ili prebace pesmu. takodje koliko god da su lagane, puno su teze od zicnih in ear slusalica - posto imam osetljive usi, to nije bas dobro.
Ima neke velike MPOW - super su da mi zimi greju usi :D
Izlomio sam vise onih sa kablicem izmedju, imam sad jos jedne, ne znam gde su, nekad naletim na njih, sin voli da ih stavlja u usta :(
Imam sluzbene jabra, e one su odlicne za posao. Za ove ostale iako imaju mikrofone, sagovornici se zale da im nisu OK.

Hahah, znaš koliko mi smešno deluju ti likovi kad uđu sa tim studijskim budžama na glavi u bus :D

Nisu preterano velike, imaš i stilske AirPods Max :D

Svako tera sta mu je prioritet, kvalitet, izdrzljivost, udobnost, minimalizam...

Sad stize neki update....pec od 1.juna

Jel može neko ko koristi ovaj telefon i ima dve kartice i dva messengera, vibera... da li može direktno iz vibera(druga sim kartica) da šalje slike direktno iz vibera ili mora iz galerije?

Jel može neko ko koristi ovaj telefon i ima dve kartice i dva messengera, vibera... da li može direktno iz vibera(druga sim kartica) da šalje slike direktno iz vibera ili mora iz galerije?
Koristim ovaj telefon sa dve kartice. Imam dupli watsapp i viber. Mogu iz bilo kog vibera da posaljem sliku. Ono sto sam primetio da ne moze, je da iz galerije kad saljes sliku ne nudi oba vibera vec samo jedan.

E pa to me zanimalo, pošto ima oko toga nekih nejasnoća bar meni :)

Nazad
Vrh Dno