Šta je novo?

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

E da, zaboravih i na očajan "senzor" za osvetljenje...
Elem, pitanje za vlasnike, jel ste skidali ovu fabričku foliju sa ekrana? Tj ne znam da li je podrazumevana kao vid zaštite i prilikom upotrebe, mada telefon bi trebalo da ima gg3 ako se ne varam? Nije da se primećuje folija ali me nervira, zapinje prst prilikom navigacije (gestures)...
Nema on senzor za osvetljenje. Ono se reguliše preko prednje kamere. Juče mi je stigla nadogradnja od skoro 1,9 GB i konačno su rešili automatsko osvetljenje.
Baš mi je to išlo na živce. Malo je falilo da ga stavim u oglase. Sad mi je telefon pun pogodak.

Jasno, znam da je preko kamere zato sam i stavio senzor pod navodnicima :) Nego koj je to update? Ja sam dobio nesto sitno danas, oko 160mb. Slazem se da je ocajno to automatsko osvetljenje, ali smara i da se stalno podesava rucno. Super ako tu to sredili, koja ti je sada verzija softvera?

Sta su sredili? Meni i dalje taj autobrightness seta kao narkoman na LSD-ju u zatvorenoj prostoriji pod vestackim osvetljenjem.

Jasno, znam da je preko kamere zato sam i stavio senzor pod navodnicima :) Nego koj je to update? Ja sam dobio nesto sitno danas, oko 160mb. Slazem se da je ocajno to automatsko osvetljenje, ali smara i da se stalno podesava rucno. Super ako tu to sredili, koja ti je sada verzija softvera?
Nisam ni skontao navodnike. :)
Sta su sredili? Meni i dalje taj autobrightness seta kao narkoman na LSD-ju u zatvorenoj prostoriji pod vestackim osvetljenjem.
Nisam gledao šta su sredili. Svaki update sam samo potvrđivao, nadajući se da će se rešiti problem sa osvetljenjem. Kao neki očajnik. :)

Prilozi

• Screenshot_20210306-054636_Software update.jpg
    Screenshot_20210306-054636_Software update.jpg
    114.6 KB · Pregleda: 67
Ja ni na jednom telefonu ne koristim automatsko osvetljenje :)

Ja koristim, mrzi me da napolju jurim slajder kad ne vidim nista, a u zatvorenoj prostoriji i mraku da vracam slajder, kad postoji automatika koja treba da obavlja taj posao kako treba.

Ima li neko ideju zašto mi se u "podešavanja kamere" ne pojavljuju opcije za izbor veličine/rezolucije ni za fotografije ni za video?

Moze li neko da proveri da li mu radi edge lighting kada je ugasen ekran ?
To je radilo do poslednjeg update-a cini mi se savrseno.
Medjutim, sada kada mi signe viber poruka recimo, upali se ceo ekran i prikaze lockscreen.
Pre je radilo tako sto se upali edge, i poruka prikaze u baloncicu...

Pomoc, debelo se lomim za ovaj tel, koliko vidim meni bi najveci problem bila baterija?? Gore sam pisao moju upotrebu tel. Nekada imam i 4 h sota ali u dva dana...Nije mi toliko bitno 120 hz vec da ne laguje i baguje. ali opet tu je zanimljivost oko auto osvetljenja, na koji sam navikao da je na auto... punjenje tel mi ne bi bilo problem jer sam u kanc na poslu i drzim punjace i na poslu i kuci.Na nekadasnjem A50 koji sam dao zeni nerviralo me je i otkljucavanje otiskom-brzina, posto sam navikao na ultra brzo kod Huaweja, a ovde je isti princip...Jedini prelazak sa navedenog H tel je ne podzavanje G app, opcija je i S10 lite ali ga nigde nemao..A50 mi je sa slabijom bat i exinosom gurao 2 dana moje upotrebe.Preporuke??

Poslednja izmena:
s10l nema vec 3 meseca-kazu. a 5g ni pod razno

U odnosu na 5g 150e doplate mi se cini baš mnogo.. S10l mi je s druge strane osetno ružniji, kamere osetno lošije i ekran koji nema 120hz pa sad vidi. Ja se navikao evo posle par dana, istera dan mada vise i ne punim noću nego dopunjujem kad stignem na po malo pa se stalno vrtim između 30 i 80 %.
Automatika za regulisanje osvetljenja ekrana iz nekog razloga manje brljavi, ne znam šta se desilo. Ionako ako se i desi to je isključivo pod veštačkim svetlom mada kažem, popravila se situacija. Ostaje vibracija kao loša tj dosta lošija nego na S8.

Naravno ovo su kp cene, to što sam ja kupio za 360e i nije mi bitna garancija nekom možda nije dobar potez..

imam ga za 420 e, nije cena u pitanju nego realan osecaj koriscenja

a kako i gde ? ako moze za javnost na PP

Na koju foru ne mogu naći ovu opciju? Cela podešavanja baterije sam pregledao nema

Prilozi

• Noname.jpg
    Noname.jpg
    240.9 KB · Pregleda: 76
Od juce sam postao punopravni clan ovgog dela foruma sa tel u rukama. Upao 8/128 za neko trziste, sa adapterom za punjenje. Sinoc sa podesavanjem osusio bat i napunio, bio neki update sa oko 1.4 gb. Sve lagano podesavam samo ne mogu da nadjem, sto sam imao na a50, da mi se pali aod i stoji kad imam notifikaciju ili prop.poziv, inace ga drzim ugasenim ?? Progledao sam posle lcd-a na Huaw.Ne primecujem posebno grejanje, bat ocekivano drzi, mada piseda jos prati upotrebu

Sa srecom! Jesi li kupio Exy ili SD varijantu? Koliko si platio ako nije tajna?

Od juce sam postao punopravni clan ovgog dela foruma sa tel u rukama. Upao 8/128 za neko trziste, sa adapterom za punjenje. Sinoc sa podesavanjem osusio bat i napunio, bio neki update sa oko 1.4 gb. Sve lagano podesavam samo ne mogu da nadjem, sto sam imao na a50, da mi se pali aod i stoji kad imam notifikaciju ili prop.poziv, inace ga drzim ugasenim ?? Progledao sam posle lcd-a na Huaw.Ne primecujem posebno grejanje, bat ocekivano drzi, mada piseda jos prati upotrebu
Takođe, samo od danas. SD 128/8 za Azijsko tržište. Videćemo posle par dana kako drži baterija. Fluidnost u igrama je mogla biti i bolja, očekivao sam više od Snapdragona, sve ostalo je ful.

Neke ozbiljne igre nisam probao, evo istice mi 24 h baterije i na 23% je. Cedim je jos malo pa ispocetka. Morao sam da se potpomognem tutorijalima sa Yout. oko podesavanja, ima ih mnogo bespotrebno i primetio sam da ima podosta app koje su samsung-nesto... sto je kod Huaw vrlo malo.

Ova moja i nije ozbiljna igra, zato sam se i razočarao 😄 očekivao sam da će to lepše da radi.

Sto se tice grejanja, na drugom-stranom forumu ljudi pisu da se i SD isto tako greje, samo je bat bolja.

Evo rezultata od 100% do 5%. Urnisao sam telefon, ja sam veoma zadovoljan.
photo_2021-03-15_17-14-31.jpg
photo_2021-03-15_17-14-31.jpg

Uključen ekran 8 h 37 m? Na koju foru? :)

Nazad
Vrh Dno