Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Treba mi potvda da je neat aosp potpuno preveden na srpski. Ne mogu da probam neme vise s2. Treba mi za drugara ubacio bih mu neat aosp samo ako je skroz na srpskom kao i samsung stock?

Po prvi put od kada koristim NEAT (a ima tome više od 2 godine), imam problem sa instalacijom nove verzije. Naime, pokušavam da instaliram AOSP 5.6 ali mi ne uspeva jer dobijam informaciju "ZIP verification failed". Skinuti ZIP je u redu, MD5 se slaže, 3 puta sam ga skidao i uvek isto.

Šta da radim, da li je pametno da instaliram a da isključim ZIP verification?

gde se nalazi ZIP verification, da je iskljucim, jer i kod mene nece da instalira.

Sale, mislim da postoje dva problema sa Neat AOSP. Procesi "DownloadManager" i "sdcard" (path /system/bin/sdcard) umeju da "podivljaju", koriste previse resursa i s vremena na vreme cine android i ceo telefon nestabilnim, nepouzdanim. Manifestacija je pregrevanje zbog resursa koje koriste(CPU usage je izrazen) a ubrzana potrosnja baterije je direktna posledica ovoga. Nadam se da mozes nesto uraditi po ovom pitanju zajedno sa svojim saradnicima. Probajte da uradite neki review sta vam pojedini procesi rade, jer funkcionalna i estetska unapredjenja ne znace puno ako se sistemski procesi ponasaju ovako. Sada sam na 4.4.3, ali isto ponasanje je bilo i sa 4.4.2. Pozdrav.

Problem je to "s vremena na vreme". Posto se meni ne desava taj problem, a oni kojima se dogodi iz nekog razloga nece da posalju log, nema pomoci

Instalirao sam juče 6.3 i prezadovoljan sam. Imam samo jedan, možda, problem. Imam utisak da mi ne radi određivanje lokacije preko wi-fi i mobilne mreže. GPS radi bez problema. Podešavanja su ista kao i uvek ranije.
Kako bih mogao da proverim gde je problem?

Edit: Povlačim pitanje. Izgleda da je proradilo posle trećeg restarta. :)

Ostaje konstatacija da je rom odličan. Nikad bolja baterija. Ko zna koliko bi držala da nije stara više od 3 godine.

Poslednja izmena:
Ma ovo je najbolji stock s2 rom a i Sale uvek vredno radi da ga učini još boljim :).

Nego da li rade one blue teme na najnovijoj verziji?

Da li na 6.3 ima zaključavanje tel. duplim tapom na statusbar? Kod mene ne radi a na starijim verzijama bila ta mogućnost, ili nisam negde uključio tu opciju.
Mogu li da uradim wipe cache i dalvik pa da flešujem 10 toggles umesto s5 (ako ima)

Koji je bolji NEAT rom: obican (4.1) ili kitkat (4.4)?
Jel sve radi kako treba na oba? I koju tacno verziju predlazete?

Ma ovo je najbolji stock s2 rom a i Sale uvek vredno radi da ga učini još boljim :).

Nego da li rade one blue teme na najnovijoj verziji?
nema jos uvek

Kod mene ima zaključavanje, ali nije dupli tap, nego jedan na sredinu.
+1

Koji je bolji NEAT rom: obican (4.1) ili kitkat (4.4)?
Jel sve radi kako treba na oba? I koju tacno verziju predlazete?
4.1 za bateriju i kameru. 4.4 je brzi

Camera fv5 na aosp romovima i ja ne vidim razliku u odnosu na tw.

Izvinite ljudi jedno pitanjce za vas. Koji custom recovery da puknem preko Odina na S2 4.1.2 XXMS2?

Opaaa sad ce da se flesuje...

Instalirao sa Neat rom 6.3 i stoji mi Software update u notifikacijama. Sta da radim sa tim? Da ga pustim da se update-uje, da ga iskljucim...

Sale instalirao sam novi NeatKat i baterija mi curi kao luda a što je najgore ni ne koristim telefon uopšte. Danas nisam obavio ni jedan poziv, samo sam uključivao WiFi par puta i za 12 sati mi je potrošio telefon 50% baterije. Sinoć sam flešnuo ovaj novi rom i preko noći mi je ispraznio celu bateriju iako je bila puna. Imam instaliran bbs i u njemu mi prikazuje kao da mi WiFi radi non stop. WiFi running opcija mi stoji da radi onoliko koliko mi je telefon skinut sa punjača. WiFi mi je definitivno isključen, toliko se razumem, ali mi nije jasno šta mi jede bateriju ovoliko?

pa šta ti još kaže bbs? to što prikazuje da nonstop radi wifi je zbog opcije "scanning always available" u podešavanjima wifija ali ona ne troši bateriju.

Sale instalirao sam novi NeatKat i baterija mi curi kao luda a što je najgore ni ne koristim telefon uopšte. Danas nisam obavio ni jedan poziv, samo sam uključivao WiFi par puta i za 12 sati mi je potrošio telefon 50% baterije. Sinoć sam flešnuo ovaj novi rom i preko noći mi je ispraznio celu bateriju iako je bila puna. Imam instaliran bbs i u njemu mi prikazuje kao da mi WiFi radi non stop. WiFi running opcija mi stoji da radi onoliko koliko mi je telefon skinut sa punjača. WiFi mi je definitivno isključen, toliko se razumem, ali mi nije jasno šta mi jede bateriju ovoliko?

pa šta ti još kaže bbs? to što prikazuje da nonstop radi wifi je zbog opcije "scanning always available" u podešavanjima wifija ali ona ne troši bateriju.

+1
Koje si gapps instalirao? Da li si radio full wipe?

Piše ovako - Screen on 59 m 58 s, ratio 8,3 % - WiFi on 46 m 7 s, ratio 4,8% - WiFi running 12 h 6 m 14 s, ratio 74,8% - Deep sleep 9 h 33 m 53 s, ratio 79% - Awake 2 h 32 m 19 s, ratio 21%.

Mnogo je tih sat i po razlike na 12h za aosp rom. Pogledaj bbs temu u softver podforumu pa odradi log kako tamo piše da se vidi šta je problem.

Sale radio sam ful wipe jer sam imao Neatrom 6.3. Instalirao sam ful gaps. Imao sam i pre neatkat i mnogo mi je duže baterija trajala. Evo opet sam ga preko noći bio napunio do kraja i do sada mi je svukao 74% za malo više od 12h. Baš mi je velika razlika između screen on i Awake vremena. To znači koliko vidim da mi neki proces iz pozadine jede bateriju. Samo da provalim koji.

Vrh Dno