Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Možeš da izvučeš qs tile... A ako je sale ubacio chamber of secrets iz slima možeš da menjaš modove preko tilea bez location popupa :)

Jedno mozda glupo pitanje za vas momci, interesuej me samo da li mogu, posto imam vec AOSP verziju 2.1, da samo preko ovog vec postojeceg roma prepisem ovaj novi ili moram sve da ocistim pa ispocestka? Oprostite jos jednom ako sam postavio glupo pitanje...pozz
moze posle nandroid backup-a. fles rom-a, fles gapss-a, restart

Telefon je krenuo krajnje da mi luduje i gubi kontakt pri punjenju.
Pao mi je na 2%, i ne mogu da ga dopunim.
Probao sam razne punjace i dalje isto, nesto sam ga cistio od prasine, nije pomoglo.

S toga sta mi preostaje od opcija, i moze li to da se popravi, i koliko bi kostala popravka okvirno?

Istekla ti garancija?

Ako jeste onda ništa, zovi BG elektronik i pitaj ih za cenu usb port-a. Mislim da je 10-15e, ali nemoj da me držiš za reč.

Nekad kad stigne poruka ne vidim je u statusbaru, ponasa se kao da je procitana, jel ima neko resenje za to ili sam nesto propuatio.

Dok ne odnesem u servis. Da pitam jos nesto, sada ne gubi kontakt mnogo, ali se i dalje ne puni do kraja, negde pola.
A onda se opet isprazni do kraja, sad mi je pao na 0%, pa krenuo da se kao puni.
Da nije mozda i do baterije, ili neki softverski problem?

Mozda ce nekom koristiti ova informacija...
Pre neki dan sam imao problem na LITE VERSION - I9100XWMS1_NeatROM_Lite_v5.1.1 koji me je odlicno sluzio jos od 20.10.2013. godine.
Desilo se to da dok sam bio na Viber-u telefon je zabagovao tako da sam morao da izvadim bateriju, vratim je i ponovo ukljucim telefon. Medjutim, telefon vise nije hteo da se ukljuci.
Problem nije resen backup-ovanjem svih podataka i refleshovanjem istog roma ponovo. Medjutim resen je backup-ovanjem podataka i ponovnim vracanjem podataka. Ne znam zasto prvo nije resilo problem, ali bitno je da je problem resen. Ukoliko se nekom desi ista stvar, evo u tezama sta treba da uradi:
1. Recovery
-Drzati 7 sekundi Vol UP + Home + Power
2. Backup and Recovery / Custom backup job
*Stiklirati:
-boot
-recovery
-system
-preload
-data
-cache
-modem [.img]
-Reboot once done
**(x) - je oznaka da je stavka stiklirana, a oznaka ( ) da stavka nije stiklirana
3. Start Custom Backup Job
- Mozete backup-ovati podatke na internu ili eksternu memoriju. Izaberite sami.
4. Kada to sve zavrsi treba se vratiti na: Backup and Recovery, a zatim na Custom restore job
- nadjete backupovan fajl i pokrenete ga

I... to je to. Problem resen. Telefon ce se ponovo normalno ukljuciti. :)
Glavno zaboravih.
Da ne bi smarali Saleta kao sto sam ja smarao. To su njegova uputstva koja su resila problem.
Dakle... Hvala Sale! :)

Poslednja izmena:
A ovih dana cu ubaciti MS2 NeatROM v5.6 Aroma December 2, 2013 ili I9100 AOSP NeatROM v2.5.
Medjutim... jos sam neodlucan koji da ubacim... :wall:
Nekada sam bio skeptican oko ovih promena ali vise ne otkad probah NeatRom.
P.S. Upravo mi je baterija na NeatROM-u v5.1.1 izdrzala 21h (ekran: 1h20min.; Voice calls: 10min.; razmenjeno oko 10-ak sms-ova; Music Player 45min.; Wi-Fi: 18h; a ostale aplikacije kao sto je Facebook, Messenger, Viber, WhatsApp itd. ne pokazuju realno koliko su koriscene. Moracu neki program za bolje pracenje da ubacim.).

Moze pomoc, ubacio sam drugaru neat rom lite 5.5 i javljaju mu se bagovi tipa status bar me moze da se spusti i ponekad ne vidi poruke u status baru, sta moze da bude?

full wipe i ubaci mu 5.6 ali stikliraj lite verziju, nemoj extralite

Ako moze mala pomoc, koristim 5.6, kada udjem u galeriju dobijem gresku "not an error (code 0) could not open the database in read/write mode"

Jel ima neko ideju sta je problem?

Hvala Sale na predlogu, ali samo sam resetovao telefon i sve radi normalno sad. Nisam razmisljao nego sam odmah pitao ovde. :S

Sale da te pitam, jer postoji mogucnost da se ubace fabricke aplikacije od s2 fabrickog softvera na tvoj AOSP NeatROM?

Mom telefonu je izgleda crkla i baterija i konektor za punjenje.
Danas sam probao drugu bateriju, i dalje se nije punio.
A na drugom telefonu sam probao svoju bateriju, i dalje se nije punila.
Za dva dana mi dve stvari riknule.

P.S. Sale ti ozbiljno koristis 32-bit Win sa 8GB RAM-a?

Kako smeš glavnog arhivatora tako nešto da pitaš, valjda on zna šta radi :p

Mom telefonu je izgleda crkla i baterija i konektor za punjenje.
Danas sam probao drugu bateriju, i dalje se nije punio.
A na drugom telefonu sam probao svoju bateriju, i dalje se nije punila.
Za dva dana mi dve stvari riknule.

P.S. Sale ti ozbiljno koristis 32-bit Win sa 8GB RAM-a?
ma ne spominji mi windows. mrzim ga iz dna duse. koristim 64 sada

Kako smeš glavnog arhivatora tako nešto da pitaš, valjda on zna šta radi :p
:p samo ti zezaj

Ja se mislim koji bi telefon trebalo da kupim, koji je najkvalitetnije izrade. Da ne crkne, nego da ga sklonim iz upotrebe kad mu dodje vreme.
U sta sumnjam da ce ijedan, iPhone mozda. Pri tome me nervira, jer mi je plan vise bio da nabavim novu graficku, a sad je jedno ili drugo.
A kao i uvek u ovoj nasoj zemlji, i za to jedva da nadjes, jer ti treba za nesto trece bitno.

Mada cu svejedno sada da ga popravljam, ali racunam da je ovo pocetak kraja za njega (najbolji dani su iza njega).

probaj da ocistis usb, i meni se desavalo da zaglupi pa ne puni. Imas i tutorijale na netu za ciscenje.

Danas kliknem na 2g/3g widget, resetuje mi se telefon i bootloop i to u sred radnog dana, odlepio sam. Inace na verziji 5.6. sam. Ne znam sta se desilo. Odradim factory reset, "podigne" se nekako klot rom i onda novo iznenadjenje SIM lock :D I to sve u sred radnog dana... veselo :)

Danas kliknem na 2g/3g widget, resetuje mi se telefon i bootloop i to u sred radnog dana, odlepio sam. Inace na verziji 5.6. sam. Ne znam sta se desilo. Odradim factory reset, "podigne" se nekako klot rom i onda novo iznenadjenje SIM lock :D I to sve u sred radnog dana... veselo :)

Čekaj 5.7

Vrh Dno