Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Zanima me još kada radim Full Wipe Instalaciju, da li smem da ostavim sim karticu i eksternu karticu u telefon hoće li mi ovaj postupak obrisati podatke sa njih slike, muziku, kontakte, aplikacije se valjda ovim postupkom brišu ali mi one nisu bitne, i takodje me malo buni ova kernel verzija, ja imam Kernel version Siyah-s2-v6.0b4, a na NeatROM Lite stoji Kernel: XWLSZ-5.15.9-PhilZ, pitanje je da li ja treba prvo da instaliram tu Saletovu kernel verziju ili će se ona sama instalirati kad budem odradio install Neat Rom-a

Full wipe ne dira sim, eksternu i internu memoriju, sve će ostati kao pre wipea. Aplikacije i kontakti se brišu.

Flashovanjem roma flashuje se i kernel. Ako hoćeš kasnije da menjaš kernel, potrebno je da pokreneš skriptu za čišćenje kernela i flashuješ kernel. Sve se radi preko install zip u recovery-u.

Je li ovo normalno da ovako izgledaju sms poruke?
uploadfromtaptalk1381955251285.jpg

Zanima me još kada radim Full Wipe Instalaciju, da li smem da ostavim sim karticu i eksternu karticu u telefon hoće li mi ovaj postupak obrisati podatke sa njih slike, muziku, kontakte, aplikacije se valjda ovim postupkom brišu ali mi one nisu bitne, i takodje me malo buni ova kernel verzija, ja imam Kernel version Siyah-s2-v6.0b4, a na NeatROM Lite stoji Kernel: XWLSZ-5.15.9-PhilZ, pitanje je da li ja treba prvo da instaliram tu Saletovu kernel verziju ili će se ona sama instalirati kad budem odradio install Neat Rom-a

Na ovom forumu imaju prilično detaljna uputstva za sve to što si pitao.
Recimo, možeš ovdje početi. NEAT je odličan ROM, ali je i dalje rom, kao i ostali, tako da i za njega važe sva pravila koja možeš pogledati u ovoj temi:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...0-Jelly-Bean-Root-i-SIM-unlock-u-prvoj-poruci

na neat 5.02 sam, imam nand beckup 4.8 na koji sam sa ext. pomerio na internu i hocu da se vratim na njega, obzirom da nikad nisam radio restore, jel trebam samo iz recoverija da idem na restore from internal ili treba jos neki korak?

Je li ovo normalno da ovako izgledaju sms poruke?
Pogledajte prilog 125635
Koja je to tema?

na neat 5.02 sam, imam nand beckup 4.8 na koji sam sa ext. pomerio na internu i hocu da se vratim na njega, obzirom da nikad nisam radio restore, jel trebam samo iz recoverija da idem na restore from internal ili treba jos neki korak?
Mozes ali moras stiklirati I preload. Nadam se da si stklirao pre backup

Uh,ne secam se za taj preload, samo sam isao na beckup i cekao da zavrsi. Sta ro uopste znaci, mislim da nisam primetio tu opciju :D nesto me zeza najnoviji neat, sa vremena na vreme zamrzne na desetak sekundi pa se otkoci, obicno kad se vrtim oko gplay aplikacije mada nema pravila :)

Poslednja izmena:
onda full wipe da budes siguran. preload mora da se stiklira na JB romovima

FULL VERSION​

Features

• XWMS1 NeatRom Full (October 17, 2013)
  • Firmware: I9100XWMS1 (4.1.2)
  • Build Date: Wed Sep 25 18:08:47 KST 2013
  • Modem: XXMS4
  • CSC: NEELS1
  • Change List: 1418025
  • Kernel: XWMS1-5.15.9-PhilZ
  • Available languages in ROM: Cestina, Dansk, Deutsch, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Estonian, Euskara, Francais, Hrvatski, Icelandic, Irish, Italiano, Kazakh, Latviesu, Lietuviu, Macedonian, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Belarussian, Russian, Ukrainian, Serbian, Korean
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • EFS auto backup
  • NO WIPE
  • Disabled boot sounds
  • Init.d support

11uu3xl.png

October 17, 2013
XWMS1_NeatROM_Full
MD5 Sum: e0e49240eabea4a65f5105cba1ba2d8c

Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to ApriliaM3

Da li zna neko kako mogu da ubacim da imam tastaturu kao na S4, ono kako je bilo u NeatRom 4.9.1? Sada koristim NetRom 5.0.2 i nedostaje mi ta tastatura :)

Izvuci tastaturu iz 4.9.1 ROM-a i stavi je kod sebe. Pushuj u system i naravno permission

Ako si znao da instaliraš rom ovo ti je smešno, najobičnije kopiranje + long press na apk u file manageru da mu podesiš permissions

Sale razmisljam da predjem sa s2 na s4 mini pa me interesuje dali ce biti neatrom za taj telefon? Pare nisu problem ali sam navikao na Samsung a ne bih veći ekran pa mi je s4 mini logican izbor.

LITE VERSION​

Features

• October 18, 2013
  • Firmware: XWMS1 NeatROM Lite v5.1 (4.1.2)
    [*]Build Date: Wed Sep 25 18:08:47 KST 2013
    [*]Modem: XXMS4
    [*]CSC: NEELS1 Multi
    [*]Change List: 1418025
    [*]Kernel: XWMS1-5.15.9-PhilZ
    [*]Available languages in Rom: Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, Eesti, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Estonian, Euskera, Francais, Galego, Hrvatski, Icelandic, Irish, Italiano, Kazakh, Latviesu, Lietuviu, Macedonian, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Korean
    [*]Fully Deodexed
    [*]Zipaligned
    [*]Rooted
    [*]BusyBox
    [*]SuperSU
    [*]EFS auto backup
    [*]NO WIPE
    [*]Disabled boot sounds
    [*]Increase Contacts adding for the message (1000 contacts instead of 10 contacts)
    [*]No Auto Converting messages to MMS
    [*]Disabled Home Button Lag
    [*]Enabled Camera Sound Menu
    [*]No Call Ring Delay
    [*]4 Way Reboot
    [*]Enabled All Languages
    [*]Enabled All Languages For Samsung Keyboard
    [*]Faster GPS Lock
    [*]Enabled Sensor Aiding For Fast GPS Lock
    [*]Enabled More Contacts (999)
    [*]Disabled Scrolling Cache
    [*]Init.d Support
    [*]MultiWindow (Enabled all Apps)
    [*]Skip signatures check
    [*]Call Recording
    [*]New Arabic Font
    [*]Enabled Usb Mass Storage
    [*]Fixed USB Unmount Wakelock
    [*]Skip Songs
    [*]HD Voice
    [*]Wallpaper Scrolling
    [*]Enabled Input Method Notification
    [*]Cleaned Build.prop
    [*]Removed More Apps/Libs
    [*]More Bloatware Removed
    [*]Updated SuperSU
    [*]NeatROM Boot Animation v4
    [*]Torch on Lockscreen
    [*]Long Press Menu to Kill Apps
    [*]New Large Apn List
    [*]Choose any color for Status Bar
    [*]Choose any color for Clock
    [*]Choose Left, Center, Right or no Clock
    [*]Show/Hide AM/PM
    [*]Set AM/PM size
    [*]Show/Hide Day
    [*]Set Day size
    [*]23 Stock Toggles
    [*]Green Circle Animated Battery
    [*]S4 Wallpapers
    [*]NeatROM Wallpaper
    [*]Ink Effect
    [*]New Green Circle Battery
    [*]New Battery Animation
    [*]Fixed Overlapping Notifications on Center Clock
    [*]Fixed Clock Color
    [*]Ripple fix Thanks to [MENTION=3065070]Goldieking[/MENTION]
    [*]CRT-OFF Toggle
    [*]Stock Lockscreen Toggle
    [*]Ripple Lockscreen Toggle
    [*]AOSP Lockscreen with SMS/Phone shortcuts Toggle
    [*]Brightness Slider Toggle (Show/Hide)
    [*]Edge Zoom Toggle
    [*]2g/3g Toggle
    [*]Back/Menu to Kill Toggle Thanks to @engloa
    [*]Fixed AOSP Lockscreen (Disabled Ripple Effect when AOSP is selected)
    [*]Enabled Network Operator Name
    [*]New updater-script Thanks to @strumpf
    [*]Added More Tweaks
    [*]and many more...
    [*]I probably forgot something

eg3eyw.png

110d6di.jpg

jubtc8.jpg

2q15hqt.jpg

1z1gsgj.jpg

[YOUTUBE]FIjvZw36Jeg[/YOUTUBE]

Thanks to josefarrugia

[YOUTUBE]mhq2iDuetdI[/YOUTUBE]

11uu3xl.png

Don't forget nandroid backup before installation!!!
October 18, 2013
I9100XWMS1_NeatROM_Lite_v5.1
MD5: 19186b94e10bd1758c4b52bde055a852

v5.1_RemovedApps
v5.1_RemovedApps Mirror

Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to ApriliaM3

If you like my work, please consider a small donation to help me continue developing​

Svaka čast ovo je najbolji rom do sada. Telefon mi radi bez greške i brzo. Odustao sam da ga menjam. Uopšte se ne isplati menjati ovakav telefon osim ako ne želiš veći ekran. Ni jedan ne radi ovako dobro. Danas sam još jednom isprobao sve modele po radnjama i S2 sa ovim romom je neprikosnoven medju telefonima ove veličine. Pogotovo zato što samsung ima taj slide to call i slade to message koji ne bih menjao nizašta. Stvarno S2 sa Sašinim romom je još uvek najbolji telefon.

Svaka čast ovo je najbolji rom do sada. Telefon mi radi bez greške i brzo. Odustao sam da ga menjam. Uopšte se ne isplati menjati ovakav telefon osim ako ne želiš veći ekran. Ni jedan ne radi ovako dobro. Danas sam još jednom isprobao sve modele po radnjama i S2 sa ovim romom je neprikosnoven medju telefonima ove veličine. Pogotovo zato što samsung ima taj slide to call i slade to message koji ne bih menjao nizašta. Stvarno S2 sa Sašinim romom je još uvek najbolji telefon.

Moram te citirati :) Hvala na lepim recima

Ja menjam telefon kad i Sale, sta on uzme uzimam i ja, to sam sam sebi obecao :d

+1 zadovoljan :)
sljaka perfektno, koristim ga nekoliko dana i sve leti.
sta si mu uradio ne znam, ali sad radi savrseno :)
svaka cast

Hvala obojici :)

Sutra cu pustiti novu verziju gde je samo kernel promenjen. Desavao se SOD (i meni se desio) pa ga je Phill sredio i sad je ok. Ko nece da flesuje ponovo rom moze samo kernel
http://d-h.st/030

Ja od prvog dana koristim NeatRom, jos uvek ne razmisljam da nenjam ni rom ni tel.

Vrh Dno