Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Ne. Ako se desi bootloop samo vratis data iz recovery. Nemoj brisati taj nandroid

To je to. PhilZ ne stavlja potpis u kernel. Mozes ga proveriti kad ukucas getprop u neki terminal emulator

Sale jos jedno pitanje... Jel moze da se izbegne bootloop na ls8 sa nekim kernelom? I kada se ubacuje preko cmw jel se radi posle toga wipe i ubacivanje roma, ili moze dok je rom vec ubacen? Nisam to radio pa pitam da mi bude jasno...

Poslednja izmena:
Imas u PhilZ threadu sve kernele koji su "fixed". Ne radi se wipe, samo install

Poslednja izmena:
Sale, koristim tvoj NEATRom Lite 4.4 sa stock kernelom (PhilZ 4.53). Sve je lepo radilo do danas. Nisam ništa novo instalirao, telefon se zabo prilikom upotrebe Facebook aplikacije. Jedino što sam mogao da odradim je vađenje baterije iz telefona. Nakon toga telefon nikako da prođe Samsung Galaxy SII logo (sa žutim trouglom). Odradio sam Wipe Cache + Wipe Dalvik cache i ponovo instalirao NEAT Lite 4.4, međutim opet se telefon ne startuje. To je pretpostavljam ovaj opšte poznati problem sa bootloop-om? Šta mi je činiti? Prelistavam ovu temu i onu drugu za SII i nisam našao rešenje. Da li vratiti sve na fabričko stanje ili ima drugo rešenje?

Pisano je više puta o tome. Ako imaš nandroid backup vrati samo DATA

Kontakte sinhronizuj preko Gugla, to je najlakše.
Za poruke koristi opciju u TB backup data to xml.

Ja obrisao moj post sa pitanjem. :D
Hvala vam na odgovorima. Ali mene zanima kako preko Titanium Backup-a da sacuvam kontakte i poruke? Jel to moguce? Vidim da TB bekapuje Contacts aplikaciju ali poruke nisam video nigde, to je pretpostavljam to?

Imaš li nandroid backup? Ako imaš samo restore data. Ako nemaš mount svega iz recovery, nandroid backup pa restore data tog backup-a

Nešto mi nije jasno. Kako se radi samo restore data? Ili to misliš na restore celog roma? Jer ako mi je backup rađen pre 2 meseca, telefon će se vratiti u stanje tog backup (pre 2 meseca) i izgubiti podaci u tom periodu, jel tako?

Stonecold, Imaš opciju "backup data to XML" a onda imaš da izabereš poruke, pozivi, wifi.

Poslednja izmena:
Nešto mi nije jasno. Kako se radi samo restore data? Ili to misliš na restore celog roma? Jer ako mi je backup rađen pre 2 meseca, telefon će se vratiti u stanje tog backup (pre 2 meseca) i izgubiti podaci u tom periodu, jel tako?

Isto se i ja pitam. Ja sam odradio NANDroid bekap i sve mi se fon vratio na stanje od pre 2 meseca. Sve poruke i kontakti koje sam u medjuvremenu ubacio su nestali. :S
Daj nek neko ukratko objasni kako samo podatke iz nandroid bekapa da izvucemo.

Nista niste razumeli. Ja sam kriv, nisam lepo objasnio. Ako imate skorasnji backup, onda uradite sledece:
- recovery
- PhilZ Settings
- Custom Backup and Restore
- Restore from Nandroid Backup
- Restore data
i to je to.
Ako nemate skorasnji backup, onda uradite nandroid pa ovaj gore postupak. Nema veze sto ste u bootloop-u.
I ne zaboravite noviji PhilZ kernel da flesujete, pise kod njega koji je fixed

More nisi ti kriv, nego sam ja ćorav. Ja sam na slyah 6.0b5 kernel i nisam video opciju "advanced restore" :banghead:

Dobro je znati tu proceduru.

Poslednja izmena:
Ima, pogledom sam. Kad se uđe u backup and restore ima advanced restore a onda ima 5-6 opcija između kojih je i data, sistem itd.

Lepo ti napisah za poruke. Evo malo opširnije, ako ti nije bilo jasno:
Uđeš u Titanium backup, menu, backup data to xml, messages i sačuvaš na cloudu ili na internoj-eksternoj memoriji. Nemoj ih vraćati tako što celu aplikaciju restoruješ, generalno treba izbegavati restore sistemskih aplikacija pri promenama ROM-a. SMS backup & restore je imao (moguće da su do sad sredili) problema sa restorom na JB, a i ako već imaš Titanium bespotrebno je da skidaš još jednu aplikaciju kad ti već on može završiti posao.

Za kontakte nema boljeg rešenja od synca sa gmailom. Verovatno može preko Titaniuma, ali ja nikad nisam imao potrebe da to radim.

Sad sam pogledao novi philz pise fixed bootloop za xwlsh i xwlsj... Da li moze jedan od ova dva za xwls8 rom?

Uđeš u Titanium backup, menu, backup data to xml, messages i sačuvaš na cloudu ili na internoj-eksternoj memoriji. Nemoj ih vraćati tako što celu aplikaciju restoruješ, generalno treba izbegavati restore sistemskih aplikacija pri promenama ROM-a. SMS backup & restore je imao (moguće da su do sad sredili) problema sa restorom na JB, a i ako već imaš Titanium bespotrebno je da skidaš još jednu aplikaciju kad ti već on može završiti posao.

Za kontakte nema boljeg rešenja od synca sa gmailom. Verovatno može preko Titaniuma, ali ja nikad nisam imao potrebe da to radim.
+1

Sad sam pogledao novi philz pise fixed bootloop za xwlsh i xwlsj... Da li moze jedan od ova dva za xwls8 rom?
moze bilo koji

Hvala ti uspeo sam da bekapujem sve sada. Za poruke sam odradio tako kao što si napisao - TB pa export u XML i na Dropbox. Za kontakte ubuduće koristim Gmail. :)
I odradio sam svež nandroid backup i pobrisao sam prethodna 2 da ne zauzimaju prostor + sve sam ponovo bekapovao preko TB-a (aplikacije i podatke). Sad smem da čačkam do mile volje. :p

Radi, downclockuje ti proc na 800 mhz

Zato sto ti cuva bateriju u browseru, sve ti lepo pise kad otvoris power saving mode

Od pre neki dan sam na najnovijem NEAT romu MS1 i tad su počeli problemi sa signalom. Logično je bilo da je problem u modemu tako da sam izmenjala 5-6 modema, ali to nije rešilo problem. Trenutno sam na LS8 modemu. Ono što se dešava je da imam pun signal dok radim na telefonu, ali kad neko vreme telefon stoji bez diranja izgubi signal potpuno. Da li gubljenje ima neke veze s tim što telefon verovatno udje u deep sleep jer se to samo dešava dok se telefon ne dira. Šta predlažete da promenim? Rom, kernel...?

Jelena, backup svih aplikacija, wipe svega, format system i preload, instaliraj rom opet i biće sve ok. 100%

Sale videh da si ovu sliku postavio na XDA. Šta je ovo? Sviđa mi se. :)

Untitled-1.jpg

Nazad
Vrh Dno