Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Мој пост је био ироничан.
Онај ко је нестрпљив нек узме сам па нека прави ром.
Све људи хоће на готово, а никад прстом нису мрднули...
Сале није залудан, човек има породицу, посао... Има паметнија посла од овога.

Poslednja izmena:
Da. Baš tako. Biće, polako... Ne znam kada. Čekam da mi prodje neka frka i uradiću

ETA - Estimated Time of Arrival. A to glupo pravilo da ne pitamo okačite mačku o rep. Zato je tema i otvorena da se pita. Koga mrzi da odgovara nek preskoči.

Pa evo ti odradi aromu, pa reci čoveku kad će biti aroma kad ti već znaš. To je zlatno pravilo u programiranju...

Otkud ja znam kad će biti, jer eto da kaže sutra, a njemu se pokvari komp, crkne ti internet, padne crep na glavu, žena dobije virus, dete hoće da provede baš tada sa ocem više vremena, ortak ti dobije dete i toliko još nenadanih slučajeva... A onda sutra ne bude, pa onda ide:

" 'de je aroma,' de je aroma, kmeee kmeee rekao si, kako si tako neodgovoran, pa kad ce biti, sutra, pa da, pa opet sutra, pa neće biti kao ni danas, kmeee kmeee, hoće li biti ovog i ovog u aromi, a i ovo da mi ubaciš, može, ali to je samo za ljude koji daju donaciju, eto zinulo čoveku za pare (ne no ima toliko vremena, pa džabe sve svima uraditi, naravno uvek postoje prioriteti), pa ti si geek, sta je tebi to, pa i ti si noob, pa trošiš na beznačajne stvari, zamisli da su svi uplatili samo po 2 eura za svaki donaciju ko je nešto tražio ili skinuo aromu, pa bio bi bogat"

Poslednja izmena:
Sale još jednom veliko hvala za sve što si uradio za zajednicu. A za sve ostale kojima je kratak fitilj nek preskoče naša pitanja (imate i ignore da vas podsetim). Ovo je tema gde treba da se pita i da se traži, a ne da se leče kompleksi.

Sale još jednom veliko hvala za sve što si uradio za zajednicu. A za sve ostale kojima je kratak fitilj nek preskoče naša pitanja (imate i ignore da vas podsetim). Ovo je tema gde treba da se pita i da se traži, a ne da se leče kompleksi.

Dobro ajde sad moramo odati priznanje i Djilkosu (pretpostavljam da se ovo odnosi na njega, mada su pretpostavke opasna stvar :)) i on dosta doprinosi ovde.

Danas mi se dogodio bootloop sa "jeebo" kernelom na LS8 :( Možda drugima neće da se ponovi pošto ja imam i9100p, primerak sa NFC-em.

Uglavnom, možda se već pričalo o ovome ali ja sam se danas zainatio i hteo nekako da spasim podatke pošto nisam imao svež titanum backup niti svež nandroid. E ovako... :

1) Prvo što sam uradio je da sam stavio Philz kernel jer sam u njemu primetio da jedino možda da se radi custom backup (ne znam iz kog razloga ali kod mene nije prolazio klasičan backup)
2) odradio backup DATA particije
3) wipe everything sa "GS2ROMwipe" (ili kako već:))
4) Install LS8
5) reboot u recovery
6) advanced restore - vratio sam samo DATA koji sam prethodno sačuvao
7) reboot

Sistem se podigao, svi podaci su bili tu. Jedino šta me je zafrkavalo je što nisam mogao da uključim WLAN, nisam se mnogo sekirao jer nisam svakako hteo da ostajem na takvom "krpljenom" ROM-u, odradio TB, opet sve pobrisao, vratio aplikacije+data sa TB i preživao :)

Instalirao sam Neat 4.3, bez modova, prebacio se na Siyah 6.0b5, a wake lock mi radi nekih 15 minuta od ukupnih 45 kako sam restartirao telefon.

:)

@swiper:
Uhh kakva vratolomija.

Instalirao sam Neat 4.3, bez modova, prebacio se na Siyah 6.0b5, a wake lock mi radi nekih 15 minuta od ukupnih 45 kako sam restartirao telefon.

Taj wakelock se stvara ako izlazi zvuk na loudspeaker... Znači isključi, screenlock sound, soft key sound, dial pad touch sounds... Nemoj slušati ništa preko loudspeaker-a, pa vidi da li se pojavljuje... Nisam pratio sad Siyah temu od kako je izbacio betu 5, možda da pitaš najbolje u Saletovoj temi na xda kako se slažu NeatROM i Siyah b5 mada nisam video da de neko žalio na taj wakelock...

Možda još bolje da vidiš sa likovima u BBS temi.

Da li je neko mozda probao neki ics ili jb miui rom i vredi li ga stavljati? Zadrzao bih neat naravno, ovo bi bio sekundarni rom, interesuje me samo da li vredi probati uopste ili ima bagova koji ubijaju svakodnevnu upotrebu. Odgovor moze i na pm, hvala unapred.

Danas mi se dogodio bootloop sa "jeebo" kernelom na LS8 :( Možda drugima neće da se ponovi pošto ja imam i9100p, primerak sa NFC-em.

Uglavnom, možda se već pričalo o ovome ali ja sam se danas zainatio i hteo nekako da spasim podatke pošto nisam imao svež titanum backup niti svež nandroid. E ovako... :

1) Prvo što sam uradio je da sam stavio Philz kernel jer sam u njemu primetio da jedino možda da se radi custom backup (ne znam iz kog razloga ali kod mene nije prolazio klasičan backup)
2) odradio backup DATA particije
3) wipe everything sa "GS2ROMwipe" (ili kako već:))
4) Install LS8
5) reboot u recovery
6) advanced restore - vratio sam samo DATA koji sam prethodno sačuvao
7) reboot

Sistem se podigao, svi podaci su bili tu. Jedino šta me je zafrkavalo je što nisam mogao da uključim WLAN, nisam se mnogo sekirao jer nisam svakako hteo da ostajem na takvom "krpljenom" ROM-u, odradio TB, opet sve pobrisao, vratio aplikacije+data sa TB i preživao :)

Proverite kod mene u temi, mislim da je philz izbacio novu verziju, navodno free bootloop. Nešto nisam danas pratio pa nisam siguran.
Već sam objašnjavao za bootloop šta raditi. Ostaviti philz kernel na internoj i kada se desi flesovati ga, uraditi nandroid backup i vratiti samo data

Taj wakelock se stvara ako izlazi zvuk na loudspeaker... Znači isključi, screenlock sound, soft key sound, dial pad touch sounds... Nemoj slušati ništa preko loudspeaker-a, pa vidi da li se pojavljuje... Nisam pratio sad Siyah temu od kako je izbacio betu 5, možda da pitaš najbolje u Saletovoj temi na xda kako se slažu NeatROM i Siyah b5 mada nisam video da de neko žalio na taj wakelock...

Možda još bolje da vidiš sa likovima u BBS temi.

Hvala, mislim da sam ga riješio, screenlock sound, soft key i dial pad touch sounds su mi uvijek isključene, ja sam došao do zaključka
da probleme stvara jedna od stvari:
1. Viber
2. vibracija isključena pri rebootu
3. telefon u silent modu pri rebootu
još uvijek mi se pojavljuje ali ne u tolikoj količini, sada mi veće probleme stvara ConnectivityService wakelock.

E ovo je neka fora, cak je i Pulser sa XDA pricao o tome, doduse ovo se desavalo na GS3, ali posto je exynos u pitanju, moze biti da se desava i na GS2... Tako da ovo kao kod nekih je resavalo problem audioout wakelock-a... Ne secam se kada sam restartovao telefon, a pogotovo kad mi je bio iskljucen ton, jer to je samo kad spavam, a tada ga ne iskljucujem :)

Ubacio sam 4.4 lite (preko 4.2) i mislim da radi 4.2b aroma, barem za ovo sto sam instalirao (toggles).

Hvala, mislim da sam ga riješio, screenlock sound, soft key i dial pad touch sounds su mi uvijek isključene, ja sam došao do zaključka
da probleme stvara jedna od stvari:
1. Viber
još uvijek mi se pojavljuje ali ne u tolikoj količini, sada mi veće probleme stvara ConnectivityService wakelock.

Viber :):)

Сале, ставио сам твој ром и телефон је живнуо. Батерија се засад држи много, много боље него на некој претходој верзији resurrection-а.
Свака част!

Da li imate problema sa kacenjem na open wifi mreze sa poslednjim Neat-om?

Pa ovaj Philz ls8

Edit-isto i sa novim Philzom
Wtf?!?

Poslednja izmena:
Drugari, "napuštam" vas u ovoj temi. Bilo mi je lepo družiti se sa vama :D Predjoh za sada na mladjeg brata da vidimo kako će da se pokaže. Živeli ;)

Nije me još prelomilo mada verovatno hoće. Zamenio sam svoj telefon uz doplatu i daću ga curi samo malo da ga istestiram a ako mi se dopadne onda će i definitivno da se prelomi :)
Nekako sam navikao na samsung, sve mnogo lepše izgleda kad je malo viša rezolucija i nije sve tako veliko, tek sad vidim razliku zašto yooyo stalno priča o DPI :)
A inače, lomi me ekran, SD kartica, baterija, hardware-ski HOME (!!!!) i kamera :)

Nazad
Vrh Dno