Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

NEMA RASPRAVE OVDE.
Ako budem imao slobodnog vremena probacu, nije mi tesko

Sale koji Siyah da skinem za tvoj neat lite rom, ili da sacekam novu verziju ako uskoro izlazi?
Jel neko mozda nasao nacin kako da sredim problem sa gps-om posto kada se smanji brzina ili stanem gubi se prijem :(

Poslednja izmena:
Sacekaj Siyah stabilnu verziju.
Stvarno ne znam ovo za gps. Jel si probao aplikacije sa marketa, faster gps... Koliko satelita vidis kad stojis?

vidi 5 ili 6 sve zavisi, i onda odjednom izgubi pa ponovo uhvati. A za to vreme igo se skroz poremeti par puta sam bas imao problema tokom voznje. Video sam na netu valjda je problem pri manjim brzinama se gubi signal.... To mi se odjednom pojavilo pre je radilo ok. Uzmem pa uradim sa nekim programom povremeno AGPS, pa onda dobro radi par dana, ali posle se vrati stara boljka :(

bekapujes sve, uradis wipe svega i format system u mounts and storage i flesujes rom. izadjes napolje i probas

uradis reflash mog rom-a, kako mozes da ga izgubis onda?
bekapuj aplikacije
recovery
wipe cache
wipe data
advanced/wipe dalvik cache
mounts and storage/format system
install rom from internal sd

ok sada cu da probam. Pa javljam sutra :)
edit:
trenutno imam 3.015-siyah-s2-4.14+
xwlpx neatrom lite v 3.3
baseband version i9100xxlq6
Sta od ovoga da promenim (aki je izaslo nesto bolje, posto sam "davno " stavio rom), ako je izaslo nesto bolje i novije? Ili samo da ostavim ovwe verzije koje imam pa uradim kako si rekao?

Poslednja izmena:
Imam pitanje u vezi aroma moda, posto sam se vratio na ICS 4.0.4 XWLPY sa XXLSJ NeatROM Lite v4.0 i instaliran aroma mod, e sad ubacivanje oficijalnog ICS proteklo lepo posle odradio full wipe i ubacio UHLPZ NeatRom Lite v3.6 i to proslo bez problema al kad sam ubacio zadnji UHLPZ Aroma moda i odradio selekcije telefon nije mogao da se boot-uje vec zakuca na onaj samsung logo pokuaso sam vise puta instalaciju ispocetka al uvek isto a cekao sam i do 15min. A pre nego sto sam otisao na na XXLSJ bio sam na UHLPZ NeatRom Lite i instaliran aroma mod i sve proslo glatko pa me sada zacudilo zasto nece a ponovio sam isti postupak kao prvi put kad sam instalirao pre XXLSJ

Aj prvo skini ponovo aromu ali sa drugog linka. mozda je los download. Ne treba nikakav wipe za aromu, samo install posle rom-a. Izmedju instalacije rom-a i arome obavezan je restart

Koristio sam iste fajlove koje sam koristio i prvi put kad sam radio pre XXLSJ tako da sam odbacio los download,a btw pokusao sam isto i sa XWLPY NeatROM i XWLPY aroma mod posle i isti rezultat nece da se boot-uje vec zakuca na samsung logo. Restart sam radio naravno, mislim po zavrsetku instalacije arome on mi sam ponudi izbor restart i nista vise tako da se to ne moze zaobici :). Radio sam bas sve po pravilima pa me zato zacudilo kako sad nece al smislicu vez nesto :), sumnjao sam da nije zbog necega sto sam izabrao u aroma modu pa da nije zbog toga al to cisto sumnjam nego aj da proverim sa vama

Poslednja izmena:
Rom mora da boot-uje, pa onda ideš na instalaciju arome

Rom mora da boot-uje, pa onda ideš na instalaciju arome

Da da i to znam. Evo opisacu kako sam uradio prvo sam uradio full wipe i preko odin ubacio XWLPY pa sam ga onda boot-ovao, malo cackao po njemu pa sam onda opet odradio full wipe (iako znam da ne mora al to sigurno ne moze da skodi) pa sam preko recovery ubacio neat rom i odradio posle boot bez problema pa sam onda posle odradio wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache (al u nekom od sledecih pokusaja pokusao sam i bez wipe) i ubacio aroma mod rekao da se reset al da se boot-uje nikako. Mislim nije mi to bas toliko bitno, mogu da idem sa ovim XWLPY neat rom lite dok ne izadje oficijalni JB al cisto sam hteo da proverim ako ste vi upoznati da li postoji neki uobicajeni razlog sto nece koji ja ne znam, da ubijem svoju znatizelju :)

UHLPZ_NeatRom_Aroma_Mods_v3.6.1
a neat rom je UHLPZ_NeatRom_Lite_v3.6

tu istu aroma mod sam ubacio i pre XXLSJ i sve lepo radilo, nego kao sto sam rekao to isto mi se desilo i sa XWLPY_NeatRom_Lite_v3.5 i XWLPY_NeatRom_Aroma_Mods_v3.3

Pazi ne moras se opterecivati time i trositi vreme nego ja cisto da pitam ako znas neki razlog sto se to desava i resenje za to

Poslednja izmena:
stvarno cudno. ostaje jedino moguce resenje da formatiras internu. a mozda si mogao i da obrises android secure sa interne pa da probas. Takodje check sum obavezno proveri jer se desavalo da los download sa depositfiles. Na kraju, ostalo mi je nejasno dal si uopste probao bez wipe da ubacis aromu? Tri wipe-a se odradi, format system i (preload ako ga ima), flesuje se rom, restartuje, i na kraju flesuje aroma obavezno sa interne bez ikakvog wipe

Jesam pokusao sam i instalaciju arome sa i bez ona 3 wipe-a isto (naravno ne odmah jedno posle drugog bez brisanja vec ispocetka flesovao od oficijalnog pa pokusao opet), los download sam iskljucio kao mogucu opciju jer sam koristio iste fajlove koje sam prethodno koristio pre XXLSJ kad mi je to radilo (nisam ih obrisao sa HDD-a). Da pred instalaciju oficijalnog XWLPY kao i pre instalacije tvog roma radio sam wipe data, wipe cache, wipe dalik cache kao i format system. Neat rom i aroma mod sam flesovao preko interne memorije naravno. Probacu sutra/prekosutra da formatiram internu kao i to da obrisem android secure sa interne kad prvo provalim sta je to :) pa cu sve ispocetka da instaliram od oficijalnog ICS pa do kraja

Sale ja sam sad na 4.2.1 leak-u i stvarno dobro radi al ima nekoliko stvari koje su daleko bolje na GB pa me interesuje ako predjem na tvoj rom da li neke od ovih stvari mogu da se urade:
-Status bar da bude crn
-Aplikacija za poruke i tastatura da bude kao ona na Gingerbreadu
-Scroll,tj ne znam kako da objasnim,kada nesto ima da se skroluje na Gb samo frljnes i to leti,dok Ics i Jb ko da su gledali kako da upropaste :) Nije da hejtujem ali krene da kliza pa kao da koci lol,ne svidja mi se uopste,usporava koriscenje.
-I kada se javljam na telefon da idu slajderi kao na Gb a ne ovaj krug.

Hvala u napred! moze samo da/ne pa da vidim da flesujem veceras,tj flesovacu verovatno u svakom slucaju ali ako nekako ne doteram ovo bice opet nazad,pa reko bolje prvo da pitam :)

Poslednja izmena:
1. moze
2 sigurno postoji neka na g play
3 frljanje ne moze ali navici ces se
4 e to nemam pojma na sta mislis

Na GB su bili slajderi kad te neko zove, ovde su krugovi, to je hteo da kaže :) inače meni za javljanje je najbolje kod Aosp romova...

Misli na ono slide to answer. :D

stvarno cudno. ostaje jedino moguce resenje da formatiras internu. a mozda si mogao i da obrises android secure sa interne pa da probas. Takodje check sum obavezno proveri jer se desavalo da los download sa depositfiles. Na kraju, ostalo mi je nejasno dal si uopste probao bez wipe da ubacis aromu? Tri wipe-a se odradi, format system i (preload ako ga ima), flesuje se rom, restartuje, i na kraju flesuje aroma obavezno sa interne bez ikakvog wipe

Evo da javim da sam odradio format interne memorije (ono format usb) i ponovio instalaciju ispocetka i proslo sve bez problema :). Hvala na savetu, taman sam obrisao internu od djubreta sto sam imao :)

Srecna Nova Godina

HappyNewYear.jpg

Hvala sale, srećna tebi i svima ostalima,zelim vam puno zdravlja i sreće u novoj godini.

Hvala Sale, takođe tebi i svim članovima želim sve najlepše u Novoj Godini. :)

Vrh Dno