Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Pozdrav svima. Imam pitanja i bio bih zahvalan na odgovorima.
Kako da iskljucim da mi dugmici ne svetle? Mislim na levo i desno dugme od home button dugmeta.
Da li mogu i kako da namestim multi window opciju na ovom ROMu?
Da li je moguce instalirati aplikacije kao sto je S voice? Na obicnom ROMu sam mogao, sada probao isti taj apk i nece.
Da li moze, posto sam sada na 4.4 androidu da ubacim Optical reader apk? Ja sam probao ali bez uspeha.
Veliki pozdrav za ceo Benchmark forum, a pogotovu saleta i ovu temu.

1 pogledaj u settings/advanced/device
2 ne moze
3 ne moze
4 to nemam pojma

Pozz

Hvala veliko za odgovore Sale. Imao bih jos par pitanja i bio bih ti jako zahvalan ako bi mogao da mi odgovoris.
1. U Slimsizeru vidim da ima aplikacija Soundrecorder instalirana, ali je nigde ne mogu naci, mozes mi reci gde se nalazi?
2U "pitanja, odgovori" si rekao da ako hocemo da postavimo svoju sliku za lockscreen, da moramo da izmenimo ime i da onda kopiramo na putanju
data/NeatRomWallpaper/here
ali ja ovaj NeatRomWallpaper folder ne mogu nigde da nadjem, a pretrazio sam ceo telefon sa ES File Explorer?
3. Ovo mi je najbitnije: Na fabrickom Romu je postojala ikonica pod nazivom "telefon" koja je otvarala prozor sa brojevima, dok ovde ta ikonica otvara brzo pozivanje, omiljene brojeve..
Mogu li ikako da namestim da mi se otvara tastatura sa brojevima kao na fabrickom? Ovo bi mi zaista mnogo, mnogo znacilo.

Jos jednom veliki pozdrav!

1 Ne možeš naći to, integrisano je u systemui
2 E to možeš ali ti treba root pristup. Pogledaj u podesavanjima es-a ili koristi root Explorer app
3. Nisam probao, pogledaću ovih dana

2. Root pristup u ES File Exploreru podesavas tako sto udjes u aplikaciju, pa na pomocni meni, a onda pod Tools imas Root Acces koji je po difoltu iskljucen, i kliknes na njega da postane "On" :)

Hvala na pomoci sale i nemanja. Nasao sam folder i zamenio sliku sa svojom (naravno i ime sam prepravio kako si rekao), ali mi ne stoji kao pozadina na zakljucanom ekranu, vec stoji ista slika koja mi je i glavna pozadina na telefonu. Gde gresim?

Za voice recorder sam se snasao tako sto sam instalirao aplikaciju sa play store.
A za ovo pod 3. bih ti sale bio jako zahvalan ako bi otkrio kako da podesim, kazem to mi je jedina zamerka i ne vidim razlog zasto je to promenjeno u odnosu na fabricki, osim ako je moralo iz tehnickih razloga.
Jos jednom hvala na pomoci, ovaj ROM je neverovatan, na njemu mi rade i aplikacije koje na fabrickom nisu htele (osim optical readera za kojeg izgleda nema resenje, iako kazu da na aosp romu bi morao da radi) poput Sync time pro, rezultati.com, 11811, nrg playera, iptv pro,bikeroute plannera, sada sve to radi, takodje tastatura je perfektna, ima opcije koje mnogo pomazu, baterija mnogo duze traje...Sve u svemu, veliki naklon za posao koji radis od mene i veliki pozdrav.

Nadam se da si stavio dobru ekstenziju. Ako jesi probaj se igrati sa transparent lock screen i blur effect. Stikliraj ih, pa pomeri slajdere skroz u levo pa oba odstikliraj i probaj lockscreen. Moralo bi da radi

Upravo sam probao ovo sto si mi rekao, ocigledno neki problem postoji jer kakav god da mi je transparent ili blur efekt (u levo ili u desno), samo da je ukljucen, stoji crna boja umesto bilo kakve slike. Posle iskljucivanja transparent opcije i blur efekta vratilo se sve na staro, stoji slika koja mi je podesena kao i osnovna pozadina na telefonu. Extenzija je tacna: lockscreen_wallpaper.jpg
Takodje sam probao i da podesim boju i koju god boju da stavim, ona radi. Stock ili default mi nece.

Nisi me razumeo.
Aktiviraj/stikliraj transparent i blur
Povuci slidere u levo (oba)
Deaktiviraj/odstikliraj transparent i blur
Promeni lockscreen na koji zelis

Izvinjavam se, pogresno sam razumeo.
Sada sam uradio po tacno kako si mi iznad rekao i opet nece. Mozda ima neke veze sa velicinom slike. Takodje, sliku pre kopiranja sam lepo otvorio u folderu gde mi se nalazila preko galerije, a kada sam je prebacio u data/wallpaper lockscreen folder ne mogu da je otvorim, tj galerija otvara praznu sliku iako je slika lepo zamenjena sa originalnom.
Nije mi ovo toliko bitno da se mucis i da mi odgovaras posto ocigledno da me nesto zeza.

Vidi ako uspes ono sa tastaturom sto sam ti napisao, ono mislim da bi mnogima dosta znacilo, meni sigurno bi to mnogo znacilo i pomoglo.
(Znaci da se pritiskom na ikonicu "telefon" otvara prozor koji se po klasicnim podesavanjima na tvom romu otvara tek kada kliknem na "telefon" pa onda na srednje dugme-mini imitaciju tastature. Nepotrebno je ovo da se klikne na srednje dugme, jer je i sama ikonica telefon podrazumeva upis brojeva a ne omiljene brojeve. Ako to nije moguce, onda moj predlog da se ubaci jos jedna ikonica kao sto je na fabrickom romu pa da jedna sluzi za omiljene brojeve i kontakte a da druga sluza za tastaturu sa brojevima i direktno kucanje). Nadam se da si me razumeo.

Veliki pozdrav legendo!

Poslednja izmena:
Da li na aosp može da se stavi onaj circle battery? I onaj link za mod za kameru na xda ne radi?

Daj screenshot za tu "telefon" ikonicu, sta ti se otvara a sta bi hteo.
Evo ovako:
Screenshot_1.png
Kada se ovde udje, onda se otvara ovaj prozor:
Screenshot_2.png
Pa kada se klikne na ovo gde sam obelezio, tek onda se otvara prozor koji je meni potreban:
Screenshot_3.png

Mozda ovo nekome ne znaci mnogo, ali ja ovo koristim mozda i stotinak puta dnevno i i kada se pogleda tako svaki dan, izbegavanje ovog jednog klika na drugoj slici, vec da sa prve direktno prebaci na trecu sliku bi mi mnogo znacilo.
Pozdrav

@einstein
Udjes u podesavanja, pa interfejs pa stil baterije pa ikona baterije i tu biras, izmedju ostalog ima i te opcije koju zelis.

AOSP 7.4 juče instaliran, ode mi 45 % baterije za 3 sata :mad: jel neko ima ideju. stoji tamo Android os i android system zajedno 50 %

radim sad to, nego sam mislio ako je neko imao iskustva, hitno mi je malo, sutra idem na more, a sad nemam punjač kod sebe, punim preko usb i ide užasno sporo

uradi samo wipe oba cache u recovery-u, restartuj, ostavi ga pola sata upaljenog, izvadi bateriju na 2min, vrati i uzivaj

Posto i ja imam problema sa bettery leak-om posle poslednjeg update-a, ako sam dobro razumeo postupak koji je naveo Sale, posle wipe-a oba cache-a ukljucim telefon i ostavim ga pola sata pa ga onda opet gasim i vadim bateriju na 2 minuta?

Meni je izgleda baterija na izdisaju, pa bih da kupim novu. Da li preporucujete neku third party(sa vecim kapacitetom) ili original samsung (1650 mah) ?

Original. Te third party su uglavnom loše...

Nazad
Vrh Dno