Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Jel si probao da flesujes poslednji stock rom odinom pa root pa onda rom?

Probacu pa javljam, sad sam u nekoj guzvi a treba mi tel stalno

Primetio sam da mi kamera sada daje slike losijeg kvaliteta nego pre instalacije NEAT-a (bio sam na stock-u). Poredio sam i sa bratovim istim telefonom, S2, i istom verzijom NEAT-a 6.3 i moje su boje nekako bele, isprane, nemaju tu saturaciju... Sva podesavanja su nam ista. Da li to moze nekako da se sredi? Ili imate predlog za bolju aplikaciju za kameru?

Da li mogu/smeju da se izbace sledece aplikacije: Music player, Play Music, Video Player, SNS (ikonica kao Facebook, pise Samsnung mobile social chat tools), Picasa Uploader?

I da li moze nekako da se podesi da je onaj Torch iz notification bar-a konstantno upaljen kada se pritisne to dugme a ne na 5 sekundi pa se ugasi?
Probao sam da obrisem ove aplikacije (Hangouts, Music Player...) iz ES file explorera i izbacuje mi poruku da ne mogu da se obrisu.
U cemu gresim?

P.S. Primetio sam da mi se cesto pali Play Music a bukvalno nikad ga ne koristim, i krene da mi koci telefon. Kad ga ubijem iz Task Managera telefon prodise.

Moraš da dozvoliš root permissions. Nisam siguran gde je ta opcija u tom file manager-u

Dozvolio sam. Sam me je pitao kad sam pokusao da brisem. Ali ne znam zasto nece.
Jel postoji neki drugi nacin da probam?

pa nekim drugim programom. rom toolbox provereno radi. ili ako ga nemaš (plaća se) ultimate backup, to je taj app manager iz toolboxa

Uninstalirao sam ih preko Ultimate Backup Lite-a i nema ih vise u toj aplikaciji, ali se idalje nalaze u onom Preload folderu, tako da ne znam kliko je dobro odradio posao.

Pa i ne mora, ne traže leba tamo... nemaš ih više u sistemu

Ne mora dok ne flesuje neki mod. Posle toga ce se pojaviti u system/app opet. symlink

Pohvale autoru ROM-a :)

Devojci sam na stavio Neat 6.3 jer je navikla na Touchwiz, najvise zbog njegovog Weather widgeta koji joj je prikazivao rodjendane kontakata pored sata i prognoze, medjutim to sad ne radi sa Neat ROM, ne prikazuje uopste rodjendane. Znam da je trazenje dlake u jajetu ali da pitam, da li je mozda imao neko slican problem?

Hvala
Nesto si joj preskocio instalirati iz Samsung apps. Da me ubijes sad ne mogu da se setim koja je to app

Pohvale autoru ROM-a :)

Devojci sam na stavio Neat 6.3 jer je navikla na Touchwiz, najvise zbog njegovog Weather widgeta koji joj je prikazivao rodjendane kontakata pored sata i prognoze, medjutim to sad ne radi sa Neat ROM, ne prikazuje uopste rodjendane. Znam da je trazenje dlake u jajetu ali da pitam, da li je mozda imao neko slican problem?
Tipujem na S planner, jedino što bi moglo da bude pošto je vezano za kalendar.

Pa eto nek Nemanja uradi screenshots appsa iz preload pa da se uporedi sa njenim aplikacijama

Jel izvodljivo doinstalirati Samsung apps ili moram da fleshujem opet?

Sve zavisi koliko si ti vičan :) uglavnom izvlacis iz Saletovog roma te aplikacije, pushujes u /system I podesiš permission, restart telefona i to je to.

Ako ti je to komplikovano onda idi reflash roma. E sad šta treba izabrati ne znam, tipujem na S planner ako nije instaliran, ali i nemanja bi mogao da okači SS šta ima od aplikacija.

s planner bre ne možeš da NE instaliraš? pa to je kalendar

Mozes. Imas u aromi opciju da ga stikliras, a mozes i da ga preskocis :)

ja nikad ništa ne štikliram a imam kalendar :d
možda je kod ultra lite opcion?

Instaliran je S Planner, pa odakle da povlači rođendane?! :D
Probaću večeras da fleshujem ponovo, nisam toliko vičan na androidu. A sad total noob pitanje, čime da bekapujem instalirane aplikacije i podešavanja? :S:

Hvala nemanja :)

Sale, koliko neobrisani dalvik može da utiče na nestabilnost? Data i cash su obrisani pre instalacije ali dalvik cash nije.

Uvek možeš da obrišeš dalvik cache, ništa nećeš izgubiti, a dobro je očistiti ga.

Nazad
Vrh Dno