Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Brže su animacije kad se zatvaraju aplikacije. Ima i par promena u menijima može da se pogleda na YouTube.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Meni deluje da je kraca od 5-7%
Ocu da kazem da kada sam imao na kraju prvog dana 65-67% sad imam 62-60% Isto mi je koriscenje telefona danima pa zato primecujem. Premda uzmite u obzir da treba da slegne update... Inace neko moje licno misljenje je da nije strasno (kako ume da bude, ovo je super :d)

Ma daj dule, tih 5% tamo vamo bukvalno ništa ne govori.:d
Sigurno ne koristis telefon 100% identično svaki dan.

Garantujem, isto koristim svaki dan. Posao mi ne dozvoljava drugacije :D Daj mi jos koj dan i tacno cu da ti dam izvestaj, ovu su sad alpha uzorci tj od 1 dana :d
Ali sve u svemu mislim da nece biti velike razlike u odnosu na OneUI 2.0 :) Jer obicno u startu su velike razlike a kod mene barem nisu, tako da toliko o tome.

Poslednja izmena:
Losija je baterija. Prije je preko noci otislo 3% a sada 6%
Animacija otkljucavanja kada je ugasen display je grozno trzava.

Poslednja izmena:
Stigao mi aprilski update.
3cdb50b9b59a5e808d714173b2e2e0fc.jpg
6368d4a2c24c911b407972d1c2059c7d.jpg

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Dobro vece narode. Imam problem sa S10 plus. Naime u zadnjih nekoliko dana mi se desava da mi sam menja jezik tastature sa nemackog na srpski pa na engleski itd. Ranije se to nije desavalo. isto tako uporedo sa problemom tastature se pojavio problem da mi menja vreme gasenja ekrana. Namestim na 2 min on posle izvesnog vremena vrati na 30 sec. Pokusao sam obrisati neke aplikacije koje sam poslednje instalirao sumnjajuci u njih ali se isto desava.
Da li neko ima neku pametnu ideju sta bi mogao biti problem?
Hvala unapred!!

Vidi da ti nije mozda upaljeno optimize settings u battery podesavanjima, pa vidi bez toga.

S10+ aprilski upgrade (kvalitetniji ss)

Da li neko zna, da li postoji sansa da se nabavi s10 sa SD kod nas u Srbiji?

Postoji, kupio @SretenBG pre par dana. Naravno u redovnoj prodaji ga naći nećeš sa računom garancijom! Ček da mu donesem pixel 3, garant će prodavati samsunga [emoji23][emoji23][emoji87]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

To jedino na KP ako je neko doneo od preko, ili ove radnje sa tolet papir garancijom.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Interesuje me da li je taj sa SD zaista bolji od verzije za exynosom, da se cimam da ga trazim?
I da li postoje neke sanse da kod nas mozda nesto nece raditi kako treba, posto je za US?

Interesuje me da li je taj sa SD zaista bolji od verzije za exynosom, da se cimam da ga trazim?
I da li postoje neke sanse da kod nas mozda nesto nece raditi kako treba, posto je za US?
Pa jedina razliku ćeš videti u trajanju baterije. Na SD traje nešto duže i taj SD nije dual SIM. Ja druge razlike video nisam, mada se nisam ni mnogo družio sa njim. Ja sam gledao S10+, USA model.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Bolji je...autonomija, manje se greje, grafički čip jači, trebalo bi i fm da ima ako me sećanje služi i kamera bolja (neka priča ko šta hoće, imx je bolji od isocell-a)!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

baterija drasticna razlika. POgledaji na youtubu, poprilicnoje i brzi sa SD-om. igrice itd

Ja am bas bio zagrejan da uzmem, medjutim posel svcega sto sam procitao i video..hmmm
Vise ni sam ne znam koji fon da kupim )))
Ovaj nema u mrezi sa SD
Huawei,,nema google servise...ma idii,,

Poslednja izmena:
baterija drasticna razlika. POgledaji na youtubu, poprilicnoje i brzi sa SD-om. igrice itd

Ja am bas bio zagrejan da uzmem, medjutim posel svcega sto sam procitao i video..hmmm
Vise ni sam ne znam koji fon da kupim )))
Ovaj nema u mrezi sa SD
Huawei,,nema google servise...ma idii,,
Uzmi P30pro/Mate20pro ako ti je do Huawei flagshipa.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Galaxy Buds vs Galaxy Buds Plus

Ako smem da napišem jednu bogohulnu zamerku na račun Buds + modela... A to je da meni zvuče gore od običnih Buds.
Danas kupio i upoređujem ih već neko vreme na muzici.

Najveća zamerka je na visokim tonovima koji na plus modelu pršte dok su na običnom čistiji i do izražaja bolje dolazi najviši spektar 15-16kHz. Kod plus je ovaj najviši spektar upropašten nešto izraženijim delom od 8-12kHz (tako cenim otprilike). Jednostavno gazi onaj najviši.

Što se tiče niskotonskog područja, čitam testove koji kažu da plus ima bolji bas. Možda gledano linearno ima bolji odziv, međutim običan model ima puniji zvuk. Ovo nisu slušalice koje mogu dati dubok bas ali ova punoća itekako dolazi do izražaja kada se sluša napolju.

Plus ima bolji kvalitet razgovora i kvalitetnije prenošenje ambijenta (kada se uključi ta opcija). Ali za muziku, mene je razočarao.

Pazi nije los ovaj za EU trziste, ALI ako mozes da nadjes sa SD onda idi na to (naravno sve zavisi zasto ti treba telefon i kako ga koristis)... Ja da sam znao da je toliko los ovaj za EU tj sa exynos cipom, ne bi ga nikada uzeo. Nije da je exynos bas za bacanje ali sta znam, kada postoji bolje naravno to gledaj da uzmes. Iskren da budem razlika u perfo. se najvise vidi kod S20x modela.. Kod S10 serije se nije jos toliko izrazivalo tipa kada igras igre da ti opada FPS u njima od grejanja, dok kod S20x su bas podbacili sa exynos-om

Poslednja izmena:
^ najverovatnije nikad sto se tice flegship telefona.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Tu imaš sada borbu dve stvari sa samim sobom :). Performanse vs garancija. Pisao sam Samsung Srbija za SD i činjenicu da Snap-a ima u modelima na našem tržištu od strane Samsunga, i pitao ih zašto se plaća više za slabije? Naravno odgovor nisam dobio niti ću ali ima jedna druga stvar tu. Ukoliko dođe do problema sa samim uređajem, dolaziš u problem sa delovima. Ploča mislim da nije dobavljiva nikako, i ako jeste nije zvaničnim putem. Ja sam imao burn-in na S9+ modelu, gde su mi u garanciji zamenili ekran i bateriju, cca ukupna zamena kada bih menjao sam bi bila 28000+5200=33200 rsd, što mu dođe cca 280 evra. Nije mala razlika, bukvalno neki drugi aparat možeš da kupiš, a Samsung nije da nema problema sa određenim serijama amoled ekrana. Ja i na Tab S5E imam problem sa ekranom što me izluđuje, ali nije tema za to. Ništa novo da nemamo najjače chip-ove kod nas, polako je svet počeo da uviđa sve to i vrši se neka vrsta pritiska na Samsung, ali opet kada daješ novac za neku stvar očekuješ full support, a to nažalost kod nas jedino važi za modele sa Exynos procesorom (kada kažem support mislim na zamenu delova i servisiranje).

Znaci u principu uzmem i molim boga da se nista ne pokvari, inace mogu da ga bacim :)

A da se strpiš još godinu dana pa da vidimo svi situaciju sa Exynos chipset-om :)? (mada vidim da je krenuo Google da fura Exynos diviziju u 5nm tehnologiji, sklopili su saradnju) Ili će ga odraditi da bude egal sa zmajem, ili ćemo ostati tu gde jesmo.

Kupiš S10 lite i imaš i SD i garanciju, ako hoćeš Samsung.

@vojkan85 pa mozda i to nije losa opcija, ali me s7 izdaje, imam ga vec 3 godine, oslabila i baterija.
@atti gledao sam, ali je stvarno prevelik za moj ukus.

S10 lite ne valja mu sto je plastican pozadi. Vremenom ce se izlizat onaj sjaj od zastitne maske.

Jednom sam imao Lite verziju drugog brand-a i odustao za sve dalje kupovine. Opet fali taj premium osećaj i ako je napucan chipset u njemu, još kada dodaš na to i rezoluciju, stereo zvučnike, IP, meni je dovoljno da ne uzimam čak ni ovaj S10 Lite, što ne znači da nekome to neće odgovarati.

@zholinho Zameni bateriju i vozi dalje :). Ako je sve ostalo u redu sa uređajem nemaš brige. Može S7 da vozi još godinu dana sigurno, ako ne i jače.

Nazad
Vrh Dno