Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Back on topic:
Koja je na kraju razlika u brzini između SD-a i Exynos-a? Ako je 2-3%, to ulazi u opseg statističke greške. Ako se razlika svodi samo na GPU, pa to je još snehotresnije.

Brze otvara aplikacije? Bolje radi sa vise njih u pozadini?

SOT razlika?

Ako nema razlike u bateriji i performansama u realnom radu (aplikacije), hebe mi se da za skor u antutuu.

Nije poenta u brzini i Antutu testu, pa ni u igricama iako je cinjenica da je i tu SD bolja opcija. Prosecan korisnik to nece primetiti. Ali ono sto hoce to je trajanje baterije ako je non stop na 4G (ili veci deo vremena), primetice razliku u zagrevanju telefona pri nekom iole ozbiljnijem radu pa eto na kraju krajeva i tu razliku u prijemu signala sto ljudi pricaju, iako ja ruku na srce nisam imao takvih problema na Exynosu.

Ne brinite. Neće niko primetiti zato što neće imati sa čime da uporedi, tako da će novi exynos biti extra.
Ovo se podrazumeva za naše podneblje
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Meni samo nije jasno zasto je ta razlika exynos i sd za celu Evropu? Jesu potpisali neki ugovor ili sta, kontam da ih manje kosta jer je njihov proizvod ali zapadna evropa makar nije malo trziste da ne bude isto kao u Americi. Da je tako recimo samo za Balkan ili neki drugi deo pa da razumem ali ovako...

Dajes 1000e+ za telefon i kao evo ti ovaj malo slabiji cipset, komedija. Za te pare i da je 1% razlika u necemu ne moze da se opravda razlika, jer na cenu "kukaju" apsolutno svi.

Koja većina igra igre? Ljudi koji kupuju flagship modele od 1000+ evara? Važi, 'oće to tako...

Prosečan profil korisnika ovakvih telefona su milenijalci, srednji stalež ili poslovni ljudi. Klinci kojima roditelji kupuju ovakve telefone kao igračke su statistička greška.

Back on topic:
Koja je na kraju razlika u brzini između SD-a i Exynos-a? Ako je 2-3%, to ulazi u opseg statističke greške. Ako se razlika svodi samo na GPU, pa to je još snehotresnije.

Mnogo ima ostrašćenih ljudi u Android podforumu, bude često mučno čitati teme.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pogledaj u svom okruzenju pa ces videti. Igrica je i Tetris, Sudoku, Sah ili PUBG. GPU je i najvazniji deo nije on samo za igrice, dzabe Exynos-u sve kada im je GPU truba.

Juce malo cackao u MTS-u,ova front pilula bode oči samo tako....:(IMG_20190226_082016.jpegIMG_20190226_082023.jpeg

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ne brinite. Neće niko primetiti zato što neće imati sa čime da uporedi, tako da će novi exynos biti extra.
Ovo se podrazumeva za naše podneblje
U tome i jeste najveci problem. Vecina kupaca pojma nema sta se nalazi unutar moba a kamoli da uporedjuje dve razlicite verzije. I onda se naravno o problemu cuti i to Samsungu odgovara. A Amere i ostale boli uvo kad dobijaju SD varijantu, njima ni iz dzepa ni u dzep.
Elem, ovaj One UI zapravo i nije toliko los, naprotiv. Fino je sredjen i jako lepo radi. Jedino su ove ikonice diskutabilne, kao da su ih deca u obdanistu crtala ali dobro to je najmanji problem, sve se to sredi u 2 klika. :)

Prioriteti su čudo. Primer je 5g. Huawei ne može da prodaje telefone u USA. Da ne nabrajam...

To je tek prica za posebnu temu. Wiko moze a Huawei ne... Stvar je jasna ali da ne idemo u off bezveze. :)

Juce malo cackao u MTS-u,ova front pilula bode oči samo tako....:(Pogledajte prilog 266366Pogledajte prilog 266367
Pa SAMOLED je namenjen crnoj pozadiini, stavi kao ja, neces ni znati da je tu :D Samsung vas to navodi da stedite ekran i bateriju koristeci skroz crne teme/pozadine ;)

A sa BOE ekranom nemas osecaj prevare?
Podrazumeva se da se to proveri *mjau**mjau**mjau*.
Sta ovo znaci?

Poslednja izmena:
Misli na Mate 20 Pro i problem sa ekranom. Ali LG ekran je imao problema a ne BOE.

Pa SAMOLED je namenjen crnoj pozadiini, stavi kao ja, neces ni znati da je tu :D Samsung vas to navodi da stedite ekran i bateriju koristeci skroz crne teme/pozadine ;)

Sta ovo znaci?
Znaci da nam je upala neka zivotinja na forum...[emoji16]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Misli na Mate 20 Pro i problem sa ekranom. Ali LG ekran je imao problema a ne BOE.
Ako treba olodgovoricu ti u temi za m20 pro ,u svakom slucaju poredio sam ekran m20pro i n9 i io nadje razkiku svaka mu cast,boe je cak malo svetliji ali o tome u drugoj temi

Sta ovo znaci?
Pa cemu onda tolika ekrancina ako ces da ga "skracujes" crnim delovima pozadine (ili kompletnom black pozadinom)....? Btw,sam ekran tj prikaz je standardno jezivo dobar!

@sinda ja već godinama koristim tamne pozadine, super je kad se čovek navikne + sad ima dodatnih benefita sa korišćenjem istih :)
Realno mislim da je običan s10 pun pogodak ove godine, čekam neki kvalitetan test istoga (posebno autonomine) u snapdragon izvedbi da vidim.

Meni je neverovatno da se ljudi žale na rupu u ekranu, a Ok su im OLED ekrani iako im je bela boja plavkasta ili žućkasta, tj. kao da belu boju i nemaju. Što dosta utiče na oči, a verujem da se gleda u ekran, a ne u "pilulu, rupu,..." na ekranu.

Послато са HTC U12 life уз помоћ Тапатока

Meni je neverovatno da se ljudi žale na rupu u ekranu, a Ok su im OLED ekrani iako im je bela boja plavkasta ili žućkasta, tj. kao da belu boju i nemaju. Što dosta utiče na oči, a verujem da se gleda u ekran, a ne u "pilulu, rupu,..." na ekranu.

Rupa je rupa,a boja bele moze da lezi kako kome-neko voli hladniju nijansu,neko topliju ;) a i moze da se kalibrise uz malo znanja i truda :)
@proday
I ja volim black teme i pozadine,samo smatram da je "pilula" mogla biti nekako izbegnuta....

Mogla je da se izbegne ali onda ne bi bila razlika između s9 i s10 , ljudi vole da im se nov mobilni razlikuje od starog :)
Pilula na s10+ je način da se kupac diferencira u odnosu na s10

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Moje dosadašnje iskustvo sa s.amoledima (oled) panelima jeste da bela nikada nije bela i da možeš čačkati i nameštati koliko hoćeš, ali bela neće biti. Ovo govorim jer ponekad i do 8h dnevno "prezujim" na telefonu pa te "omašene" boje znaju zasmetati, naručito kada je plavičasta bela upitanju.
Inače svaka čast Samsungu, odličana im je serija S10, mada i A50 baš fino deluje.
S10(+) u zelenoj jako lepo izgleda.

Pa cemu onda tolika ekrancina ako ces da ga "skracujes" crnim delovima pozadine (ili kompletnom black pozadinom)....? Btw,sam ekran tj prikaz je standardno jezivo dobar!
Kako ga skracujem crnom pozadinom? Pozadina je pozadina, bitno je sta se koristi, a posto veci deo vremena je Home screen, jako je zgodna crna pozadina. Mene se oci/glava mnogo manje umaraju uz SAMOLED pocev od S5, uz Night mode.

A OK je da je crna u stvari siva kao na non-OLEDu?
Svako ima svoje potrebe... ko hoce pravu belu moze da je iskalibrise na OLED ekranima. Ali crnu nikada ne moze da iskalibrise ni 50% na non-OLEDu.

Jedino sto nije za onoga ko radi stampu :D

Ako treba olodgovoricu ti u temi za m20 pro ,u svakom slucaju poredio sam ekran m20pro i n9 i io nadje razkiku svaka mu cast,boe je cak malo svetliji ali o tome u drugoj temi
Nema potrebe, samo sam odgovorio coveku da je mislio na probleme sa ekranom na Mate 20 Pro. Problema je bilo i reseni su, nema to veze sa tim koji je ekran vise osvetljen i da li postoji razlika u prikazu. [emoji4]
Poredio sam i ja, ne kazem nista lose o kvalitetu. Naprotiv, ekran na M20P mi je jedan od najboljih na trzistu, ostrina, osvetljenje, sve je na mestu.

Pa to, nisam video da BOE displeji imaju taj problem, pa rekoh mozda sam propustio :)

Da li ima negde podataka koliko su tacno siroki ekrani na S9(+) i S10(+)? Znam da na phonearena ima poredjenje velicine, ali to mi nije skroz merodavno jer bezeli sa strane nisu jednaki.

I da, znam za Pitagorinu teoremu i jednacinu za odnos stranica, ali nemam ni precizno tacnu dijagonalu, a zanima me bas tacna razlika, konkretno izmedju S9+ i S10.. :D

San nešto razmišljam na glas, za sve koji bi hteli SD 855 po svaku cenu... Mi 9?

Nasao si u kojoj ces crkvi da se molis. [emoji23]
Ne pokreci tu temu ovde, gde moze jedan Mi9 da parira S10? Gde si video da to moze? [emoji14]

Pa da, bice odlicnih modela ove godine. Toliko njih vec sada sa 855 a tek polako ulazimo u treci mesec. Do kraja godine bice toliko modela da neces znati za koji da se opredelis. [emoji4]

Da samo čipset čini dobar telefon, gde bi nam kraj sreći bio [emoji6]
Po meni, da u s10 ubace samo olovku i ništa ne promene i nazovu ga Note 10 ja bih bio presretan i imao bih telefon na duže vreme!

Poslednja izmena:
Slazem se ali pogledaj npr V50. Na papiru trenutno najkompletniji Android, bukvalno ne mozes da mu nadjes manu. E sad, druga je stvar sto LG uvek uspe nesto da zezne ali nadam se da to nece biti slucaj ovoga puta. [emoji4]

@joxy jel ima stereo zvuk?

Nazad
Vrh Dno