Opusteno.
@Kiug Za sad nista, dopao mi se S10 lite ali sam odustao a moj Huawei 5T ne bi ni menjao za sada radi ok ali me smara ova prica sa SAD. Oceju neceju ovo ono- promenio bi brend a da bacam pare na Iphone vise zaista mi nije ono. Nisam bio na Androidu poodavno. Apple i kraj ali Android je ipak zaista napredovao opasno tako da mogu komotno da baratam sa uredjajima od 500-600€. Videcemo.
Sada je svaki novi flagship skuplji po realizaciji za 200-300 evra od prethodnog. I što je najgore onda drže cenu kao polovni jer je svaki novi koji izađe još skuplji. Evo S10+ sada je nov 530 evra što je suludo za 1.5 god star telefon, note 10+ 700 evra. Zato ću ja da idem na noviju jaču srednju klasu 400-500 evra. Drugo, raniji je i bilo dosta razlike između flagshipa i srednje klase, sada najjače procesore guraju u srednju klasu što je dobro. Stvar je prestiža da imaš najnoviji telefon a nekada je bila i potreba. Na nov telefon od 300-350 evra sada može sve da radi bez ikakvog štucanja. Opet tržište je takvo da diktira cenu i da se nađu kupci, sigurno da se isplati proizvođačima da dižu cenu inače ne bi bio takav trend. U svemu je globalni trend da se troši više nego što je potreba, jednostavno smo na tom civilizacijskom nivou, potrošačko društvo. Malo ću još da sačekam, ali najverovatnije uzimam poco f2 pro. Ako budem nezadovoljan sa miui vratiću se na neki srednji Samsung i to je to.