Šta je novo?

Samsung Galaxy S10 Lite

Ja sam dobio tek pre neki dan. Hvala , podigao sam ga, meni je isto sve, odlican tel.

^Odlican, a autonomija prva liga. Nego, je li nekome stigao novembarski update, ja dobih oktobarski pre 3 dana. Kad mi se bude dalo, ubacicu nemacki firmware preko Odina, posto je moj iz UAE... Da medju prvima dobijem Android 11. :d

^ ja imam Nemački pa sam na oktobru.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Meni juče stigao oktobarski.

Stigao novembarski, klasika security update

Jedno laičko pitanje, da li je kamera na s10 lite bolja od kamere na a71?

Danas vadim telefon iz futrole i reko da ocistim poledjinu i kad sam brisao poklopac negde u predelu 1cm nize od donjeg desnog ugla izdignutog dela za kamere zaskripi plastika. Tj zvuk je najslicniji kao da kad sam pritisnuo tu plastika se za nesto zalepila iznutra a kad otpustim ona se odlepi tako je neki zvuk, zvuk odlepljivanja da tako kazem.

Ono sto je najcudnije sto se to desava samo u toj jednoj tacki, bukvalno sam nakon toga ispritiskao ceo poklopac i svuda je ok nista da susne sem u toj tacki ispod desnog dela sa kamerama u precniku manjem od 1cm. Nemam pojma sta tu moze da se nalazi, znam da su plasticna ledja jako tanka pa razmisljam da tu ispod nije neka lepljiva povrsina pa kad stisnem poklopac on je dodirne i na kratko se zalepi.

Da li bi neko mogao da proveri kod sebe, da li imate isti problem (skinite masku ako je imate).

Ne škripi ni kod mene, ne čuje se nigde na leđima telefona.

Nije mi jasno sta moze da bude samo u tom malom podrucju jer ako pritisnem bilo gde drugde sve ok ali ako tu pritisnem, kao da se ispod plastike nesto nalazi ili nesto lepljivo ili nesto sto pritiska poklopac pa proizvodi taj zvuk.

^ ko zna šta može biti. Ako ti je telefon potpuno ispravan ne vredi reklamiranje jedino da platis da ti menjaju leđa.

Posto je poslovni telefon u pitanju, oticu sledece nedelje do ovascenog servisa pa da pitam u cemu se radi.

Telefon normalno radi, poklopac izgleda kao da je iz fabrike izasao, nema tackice na njemu, nigde nije odlepljen, napukao ili sl, deluje da je neki defekt u proizvodnji jer ne bi smelo nista da skripi/pucketa i sl bez obzira sto su plasticna ledja.

Evo jednog videa rastavljanja: https://youtu.be/RyHv7ZYULJk

Koliko ja mogu da vidim, ispod dela koji se cuje se nalazi sraf koji drzi unutrasnji poklopac a gore desno od njega ima malo lepka koji drzi poklopac ali taj lepak nije bas ispod te tacke vec mi deluje da je taj sraf.

Sad sam skontao jednu zanimljivu stvar. Prvo sam slucajno blago pritisnuo deo gde su kamere i tog zvuka ispod nije vise bilo, kako otpustim kamere zvuk pucketanja/odlepivanja je opet tu.

E onda sam jedno 5 min drzao jace stisnut predeo oko kamera i sad kad probam nema vise tog zvuka. Koliko vidim na ovom videu, ispod ispupcenog dela gde su kamere se nalazi lepak sa gornje strane koji taj deo pricvrcuje prvo za poklopac i dodatni lepak koji poklopac kamera lepo za deo gde su kamere.

Izgleda da je kod mene neki od tih delova sa lepkom popustio malo. Prvo sam pomislio da je mozda od toplote jer je procesor u neposrednoj blizini ali ne igram igrice niti ista zahtevno radim na telefonu. Druga mogucnost je vise teorija zavere :) Naime, sve vreme dok je firma pregovarala sa Telenorom, nije bio u ponudi beli s10 lite vec samo crni. Nas trojica smo narucili ovaj telefon i jedino sam ja dobio beli i znam da smo se cudili odakle beli kad ga nema u ponudi. E sad da li je to neki zaostali primerak, primerak koji je sluzio za pokazivanje ili sta vec (dosa je uredno zapokovan sa svim folijama, ja presekao onu etiketu i otvorio kutiju) ali ovde deluje da nesto nije dobro zalepljeno.

EDIT: Nakon 10 min opet se cuje, pritisnem deo kod kamera na 10 sec, pustim nema zvuka, definitivno se neki deo odlepi posle nekog vremena...

Uperis fen na taj deo 2min. Stisnes nakon toga i izadjes napolje na 2min, resen problem.

Stigao Android 11, trenutno je download kod mene. Poranili su, rekli su da ce biti tek u januaru. Doduse to su rekli i iza Note 20 pa su isto poranili.

Uperis fen na taj deo 2min. Stisnes nakon toga i izadjes napolje na 2min, resen problem.

Nisam koristio fen vec sam pokloac "izmasirao" sa svih strana i evo vec par dana nema krckanja, verovatno se zalepilo sta treba.

Stigao Android 11, trenutno je download kod mene. Poranili su, rekli su da ce biti tek u januaru. Doduse to su rekli i iza Note 20 pa su isto poranili.

Koja je mreza u pitanju ako je kupljen preko operatora?

^Prvih par sati sam mislio da ce biti potreban factory reset, ali posle se sam od sebe ubrzao. Radi podjednako brzo kao 10-ka, nisam primetio nikakve bagove. Promene su pre svega kozmeticke. Kameru sam samo na brzinu probao, kad se brzo fotografise nekoliko slika zaredom, lag je nesto manji nego ranije na 10-ki. Baterija je i dalje extra, nikad nisam imao telefon sa ovolikom autonomijom. Toliko za sada... :)

U suštini, ja ću kada dobijem A11 da odradim Factory reset.
Odradio sam ga i poslije A09 na A10, možda nije neophodno nešto, ali sistem će bolje raditi i biće makar 10% bolja baterija...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

^ nije obavezno ali je poželjno. Uvek radim factory reset kao i ti zato što update od 2gb sigurno ostavi koje kakve gluposti pa baterija popusti.

Kako radite backup,meni kada bude stigao a11 isto planiram factory ali bih da posle vratim telefon identican kakav je bio sa svim porukama i aplikacijama

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

^ Smart switch, Google backup, samsung cloud. Google ti sve vraća podešavanje, imenik, poruke, aplikacije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno