Šta je novo?

Samsung Galaxy S10 Lite

Sve se slažem al ja recimo taj green tint nikad u životu nisam, a verovatno i ne bih primetio svojim korišćenjem telefona i apsolutno nemam potrebu ni da proveravam da li imam ili nemam. Ovo za aod te razumem obzirom da koristiš isti, ali ja ni to nikada ne palim. Savet da uzmeš neki smartwatch ili običan tracker tipa gearfit (xyz) i sve vezano za notifikacije će ti biti daleko olakšano.

Što se samog telefona tiče nikako da nađem vremena da napišem impresije i neko poređenje sa N10, ali generalno sam već rekao najvažnije [emoji56]

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Koristim ja Huawei Watch GT a AOD koristim na ovakav nacin samo zato sto smo zeni na A50 pre skoro godinu dana isto podesili ovako da radi (pali se na dodir a ne da radi stalno, kod nje nema opcija za automatsko osvetljenje AOD isto prikazuje gde je citac otisak prsta na dodir) i to mi se cinilo ok kod nje pa sam isto uradio kod sebe (samo sam ja iskljucio automatsko osvetljenje da bi bilo isto kao kod nje).

I pogadjate kod nje sve radi kako treba, nema oscilacije osvetljenja iako je prikazan otisak prsta doduse ona i dalje ima One UI 2.0.

Ja sam taj problem objasnio i kolegi i on meni kaze kod mene sve radi ok ja stalno koristim AOD, a kako ga koristis pitam ja, meni je stalno ukljucen kaze on :) Pa covece nije to isti use case kao kod mene :)

Eto koliko je bitno da se konkretan use case kad se javlja problem objasni i da neko ispostuje taj use case pre nego sto se kaze ja imam ili nemam neki problem :)

Problem sa ekranom ne vidim, mislim da nije isti kao na A71.

Imam problem što mi prilikom uspostave veze treperi jedan pixel, i to uvek isti blizu selfi kamere. Testom displeja to ne mogu da reprodukujem. Tipujem na neko zračenje [emoji3].
Probaću da uslikam jednom, trenutno nemam čime.

@Heinz: to je neki od senzora, verovatno proximity da bi znao kada da gasi ekran.

Izgleda da je to, nisam znao. Hvala.

Proximety senzor, ima i na note 10 i mnogim drugim telefonima novije klase, ne brigaj ;)

Drustvo, da li neko zna, da li su telefoni, S10 lite, iz telenora zakljucani na njihovu mrezu ili su sim free? Ili je jedan slot zakljucan, a drugi nije ;)
Takodje kakva je situacija i sa ostalim mrezama (Mts i Vip)
Hvala u napred za info

Ja imam poslovni telefon iz Telenora sa dve Telenor kartice ali su nam rekli da je jedan slot zakljucan a drugi nije.

Moj je je bio iz Vipa i bio je sim free.

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Otkud S10 lite u VIP?

Nije Vip(ko je to napisao ;) ) Greška u kucanju...tastatura sama umeće reči. Iz Tehnomanije je...

Izvinjavam se!

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Cisto da potvrdim da je S10 lite iz Telenora otkljucan na oba sim slota (barem onaj koji sam ja malopre testirao i koji je kupljen pre malo manje od mesec dana...a onda su verovatno i ostali sim free).

P.s. izvinjavam se sto sam u predhodnom postu pomenuo i VIP jer da, kao sto su neki i ovde rekli, VIP ga nema u svojoj ponudi vec samo Telenor i MTS.

Stigao mi pre neki dan Spigen Rugged Armor, feels good in the hand (c) by Flossy C.

Koju tastaturu koristite na telefonu? Meni nešto mnogo skučena ne mogu slovo da ubodem :D

Gboard mi uvek lupa tačke :D
Instalirao sam sad i swift key

Kakve tačke?

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Vjerujem da sam možeš naći dimenzije ali ih evo...
Razlika je 2cm u visinu i pola cm u širinu.
To je po meni velika razlika.

Nekom je 2cm ništa [emoji12]

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Možda ti je uključeno ono da 2x "space" otkuca tačku, pa slučajno 2x tapneš na razmak i eto tačke, to se meni nekad desi.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Instalirao sam swift tastatruru ona mi za sad nekako najviše odgovara :)

Ovaj telefon ima stvarno odlicnu bateriju nesto vise od 4 dana nakon punjenja sad na 20% i nesto vise od 8h SOT-a. Radim od kuce i telefon cackam tek kad zavrsim sa poslom, dotle imam sihronizaciju sa dva mejla, par poruka na Viber-u i obicnih, po koji kraci razgovor i onda uvece dosta citanja vesti, forumi i sl, bez Facebook-a i slicnih drustvenih mreza, bez igrica i 99% vremena na Wi-Fi znaci ne preterano heavy upotreba.

E sad posto imam GSAM Batterry Monitor PRO verziju mogu da vidim nesto detaljniju statistiku pa bih par zapazanja podelio sa vama.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

VIBER: Ovo mi je bili iznenadjenje (slika 2 i 3) kad mi je GSAM prijavio da je Viber potrosio najvise baterije jer Samsung Battery sekcija pokazuje uobicajnu potrosnju baterije za Viber. Ono sto se moze videti na slici da je Video On preko 6h. Saznao sam da taj problem nastaje ako imate ukljucen Auto play videos opciju u Viberu, neko vam posalje neki video, cim se skine on ce poceti da vrti preview ali ako samo zatvorite Viber a ostanete u konverzaciji, Viber ce nastaviti da vrti preview u pozadini. Iskljucio sam ovu opciju i mislim da za sad nema vise problema.

Android System: Poznata boljka na Samsung telefonima (slika 2 i 4). Ovaj problem sam jos primetio davno kod zene na A50 dok je imala One UI 1.0 jer je tamo battery sekcija pokazivala mnogo vise detalja (potrosnju hardvera kao i sistemskih aplikacija) dok su na One UI 2.x toliko zeznuli stvara da je ovo sad jedan od najgorih prikaza potrosnje baterije koje sam video (po danima a ne od zadnjeg punjenja, koliko vidim bez sistemskih aplikacija i hardverske potrosnje). Naravno ni kod zene (koja sad ima One UI 2.0) ni kod mene nema Android System-a na listi sto je fina stvar da se zamaskira problem. Elem na slici 4 vidi se jako puno wakelock-va kao i zauzece senzora dok se na slici 5 vidi da tokom noci kad mi je bio iskljucen ekran i internet tj Wi-fi (iako pokazuje da je bio ukljucen, hmm) vidi se da je bilo dosta pozadinske aktivnosti.

Sve u svemu odlicna baterija, ovo su vise bila neka moja dodatna zapazanja nego kritika, ko ima vremena i zelje, brisanjem (ili iskljucivanjem) nekih sistemskih aplikacija koristeci ADB moglo bi to jos bolje sto se tice baterije ali i ovako je odlicna sto se mog nacina koriscenja tice. Cekam sad da stigne update za Avgust pa da vidim da li ce onaj cudni bug sa AOD i osvetljenjem biti resen.

Pitanje za vlasnike: kakvi su zvucnik i vibro motor? Pogotovo u odnosu na S9 i S10, ako ste imali iskustva sa njima? :)

Nasao sam u developer opcijama mogućnost promjene BT kodeka.( sa SBC na LDAC )Losa mi je veza sa autom pa rekoh da probam.I sad,na listi su novi codeci ali ne mogu promjeniti,samo me izbaci korak nazad.

Pitanje za vlasnike: kakvi su zvucnik i vibro motor? Pogotovo u odnosu na S9 i S10, ako ste imali iskustva sa njima? :)
Zvučnik se ne može porediti sa onim na S9+. Mono vs Stereo. Ovde se lako može prstom preklopiti zvučnik i ostaneš bez zvuka :), S9+ je tu mnogo bolji, naravno.
Nisam obraćao pažnju na vibro motor, čini mi se ok.

Poslato sa S10 Lite

Nazad
Vrh Dno