Šta je novo?

Samsung Galaxy S10 Lite

Ja sam sinoc slucajno skontao u mrklom mraku dok sam sina uspavljivao, proguglam i nadjem ovaj clanak (https://www.sammobile.com/news/more...-display-issues-different-galaxy-devices/amp/) a nakon toga i mnoge druge narocitu za S20 seriju gde se najvise frke i diglo, onda odem ovde na temu za S20 i nadjem brdo prituzbi na isti problem.

Javio sam danas u firmu da znaju jer je od Telenora uzeto preko 20 razlicitih Samsung telefona koji mogu biti pogodjeni (A51, A71, S10, S10 lite) pa ce oni videti sta dalje. Meni i ne smeta toliko jer se javlja bas u specificnoj situaciji ali posto je telefon od firme pa neka vide oni sta ce se raditi.

Zato me zanima da li jos neko ima problema?

Poslednja izmena:
Kod mene je uniformna boja (ako se i to gleda) i nema zeleni tint.

Poslato sa S10 Lite

Jesi li probao u potpuno mracnoj prostoriji? Tada se najbolje primeti jer cim je svetlije ja kod mene skoro i ne primecujem problem i jedino skontam zato sto znam sta treba da gledam.

Inace problem je vac davno prijavljen Samsungu za nas telefon (https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s10e-s10-s10-s10-5g/s10-lite-green-tint/td-p/1715264) a na istom forumu sam na sao da je prijavljen za mnoge druge Samsung telefone (A71, S10...).
Da, mrkli mrak :)

Poslato sa S10 Lite

Gledam na s9 ne vidim to na ovom amoledu.
Probaj blue light filter on/off?
Postavi ekran na basic, u screen modu.
Poigraj se sa podesavanjima tamo...
Sent from my SM-G960U using Tapatalk

Poslednja izmena:
Probao sam nema efekta a i razne druge stvari koje su rekli da se proba...nista ne pomaze...

Evo jednog wallpapera idelnog za testiranje ekrana, otvorite, full screen, mracna prostorija, smanjite osvetljenje na najmanje i polako povecavate i posmatrate kako izgleda ekran.

4rMedj.jpg

Malopre sam kod sebe testirao i pronasao osvetljenje gde je najgore i ovako ozgleda:

IMG-31b2a089422f5918002b58d58ff8370a-V.jpg

Poslednja izmena:
Au covece, sad mi se bas i ne uzima telefon sa amoled ekranom

jel ulazi pod garanciju? Jel samo jedan panel proizvodjaca pogodjen ili vise?

Manje je zeleno nego sto je uslikano, zenin A50 je pojacao boje. Uzgred njen ekran nije pogodjen ali je AMOLED starijeg tipa i nize rezolucije.

Koliko sam uspeo da nadjem pogodjeni su Samsung AMOLED ekrani tj A71, s9, s10, s20 serije, Note 10 lite kao i drugi telefoni koji koriste Samsung ekrane (Xiaomi, OnePlus 7,8, IPhone 11/pro). S20 je resen sa updejtom firmvera .

Sto se tice garancije, na osnovu sto sam procitao, u drugim zemljama je bilo slucajeva da je servis u garanciji promenio ekran i da je problem i dalje prisutan samo na drugacijem mestu ili intenzitetom. Takodjw mnogi kazu da se problem poceo javljati nakon Avgustarskog updejta na mnogim Samsung modelima pa mnogi veruju da je problem u firmware-u tj pri nizem osvetljennu dolazi do obaranja osvezavanja ekrana i javlja se ovaj problem plus ekrani nisu dobro kalibrisani...

Nego kako je kod drugih koji koriste ovaj telefon kad tesrirate sa onom pozadinom gore?

Poslednja izmena:
Skontao sam da sam gore napisao pogresno: nakon Aprilskog updejta su krenuli problemi na mnogim Samsung telefonima.

Proverio na 5 Samsung telefona(S10, S10 plus, S10 Lite, S20 i Note 10) i svi ekrani savrseni.
Kasnije cu na S8 i S9 i Note 9...

Najverovatnije je falinka ekrana ali me znaci da je kod svih, ja sam juce za zedge skinuo totalno crnu temu i postavio osvetljenje 10-15% i nisam imao nikakvo probijanje.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

S10e, nemam probijanje.

s10e on Tapatalk pro

Znaci ako ste svi proverili sa onom slicicom sto sam okacio (tamno siva pozadina, znaci ne crna) u mraku i sa postepenim pojacavanjem osvetljenja od najnize vrednosti do 5-15% onda super to znaci da i nije toliko rasiren problem pogotovo sto je @marinko98 koji je testirao dosta razlicitih modela.

Problem je sto se jako tesko uoci ako pozadina nije potpuno uniformna (mada moze i settings meni da posluzi u dark modu) i ako nije tamno u prostoriji. Jako je cudno sto ako je osvetljenje izmedju 0-5% nema problema pa se pocne javiti problem izmedju 5-15% u mom slucaju pa onda ponovo nestane, samo u tom malom opsegu, bukvalno moram da stisnem slajder i polako ga povlacim u desnu stranu i na nekih 3mm od leve ivice pocne da se nazire problem.

Malopre sam probao OLED Saver aplikaciju koja zamenjuje sistemski algoritam za regulaciju osvetljenja, i pokusavam ovo da reprodukujem dok je ta aplikacija aktivna i ona regulise osvetljenje i ne mogu da vise reprodukujem problem, cim iskljucim aplikaciju i ponovo probam, problem je tu...moguce je da stvarno postoji neki problem u softveru u kombinaciji sa nekim serijama ekrana.

Juče uzeo telefon. Oduševljen brzinom nakom tri godina korišćenja solidnog Mate 10 lite. Mislim da nema problem sa žutilom, ili je toliko suptilno da mi ne smeta.
Nego, je l' koristio neko Nillkin flex pure masku?

^ ja je koristim, lezi odlicno. Ne klizi u rukama.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ja sam uzeo ovu masku u 3G Store-u i neko tanko staklo koje je leglo odlicno. Ovakve maske i ovaj tip stakla uzimam na zadnja 3 telefona i odlicno su se pokazali pogotovo maska koja je uvek bila vrhunski odradjena iako je kopija Spigen maske dok je staklo promenjivog kvaliteta u smislu mascenja.

maska.png

Odlicno ovako izgleda u maski, koji je naziv maske ako pazarim da znam?

Nego listo sam temu nesto sam slabo ili nikako vidio fotke uz gcam u uvijetima slabe vidljivosti.. ako netko ima volje bilo bi super okacit :)

Gesendet von iPad mit Tapatalk

Da li imate problema sa AOD i njegovim osvetljenjem? Ja sam ukljucio da se prikaze kad dodirnem ekran i iskljucio auto osvetljenje i za njega i globalno.

Kad tapnem na ekran AOD se pojavi na trenutak sa maksimalnim osvetljenjem a onda se vrati na osvetljenje koje sam podesio i tako svaki put sto jako nervira u mracnijim prostorijama.

Nesto ste mi neaktivni :)

Sto se tice AOD i prethodnog pitanja, skontao sam da ako iskljucim prikazivanje otiska prsta (tj prikaza mesta gde se treba prisloniti prst) na AOD ili na dodir (tj da se samo prikazuje na lock screen-u) sve radi ok nema ove kratkotrajne promene osvetljenja na neki vecu vrednost na delic sekunde pa se vrati na ono sto sam podesio. Cim vratim otisak prsta dolazi do oscilacije osvetljenja.

Takodje bez obzira sto sam iskljucio automatsko osvetljenje i AOD ekrana i globalno, cim tapnem na ekran skontam da se senzor upali (blinkne ispod prednje kamere) iako nista ne uradi i iskljucena je automatska regulacija...

Cim nema aktivnosti znaci vlasnici da su zadovoljni, nemaju potrebu pisati ili zaliti se kad sve funkcionira :)

Gesendet von iPad mit Tapatalk

Ne mora znaciti da sve radi kako treba mozda samo nisu primetili :)

Ja nekako iz zbog svog posla vise primecujem ovakve stvari i sitnice eto ne bi ni znali da S10 lite ima problem sa ekranom (yellow/green tint problem) kao i S20 serija sa jedne strane i A71 (koji ima isti ekran kao S10 lite) sa druge strane da ja nisam slucajno primetio a samo zato sto sam jednom procitao da AMOLED ekrani imaju ovakav problem, posumljao sam na to, proguglao o probemu, nasao tacno kako da reprodukujem i proverio nakon toga.

Jedna od uloga foruma da ljudi, ako zele i mogu naravno, provere da li imaju slican problem jer ili ga mozda nisu primetili ili mnogo cesce, nemaju ista podesavanja pa se kod njih ni ne manifestuje problem ako nije sve isto. To je proklestvo softvera koji ima jako puno opcija pa je jos upregnut sa nekih hardverom, jedna ukljucena/iskljucena opcija moze da znaci ima/ nema buga.

No da li neko moze proveriti da li se kod njega desava problem sa osvetljenjem na AOD ekranu u slucaju kao sto sam gore objasnio. Ja ga jesam zaobisao ali moguce da je bug.

Nazad
Vrh Dno