Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Baterija mi je totalno propala ali je dugo i trajala,sada se prazni nakon par sati i zanima me gde mogu da kupim drugu,ako je zabranjeno pisati javno mozete mi pisati na PP,hvala

Dx.com
Narucis odatle za 6-8$ i stize ti za 30-ak dana. Ako neces da cekas kupi u nekom od servisa.

Narode treba mi pomoc....totalni sam laik za android i prosto nikad nisam brljao vezano za instalacije,rootovanje i ostale stvari a do sad mi nista slicno nije ni trebalo ali imam standardan problem kao i dosta ostalih korisnika,a to je cuvena low space poruka za koju sam cuo od dosta ljudi da imaju taj problem.

Googlujem na netu raznorazne komentare i resenja ali prosto zbog neiskustva se ne usudjujem da nesto ceprkam bez naknadnog pitanja da ne bih nesto zeznuo totalno :D

Pojavljuje se konstantno ona poruka u vrhu Phone storage space is getting low....verzija telefona je 16GB a u Storage pise sledece

Internal storage
Total space
1,85GB

Apps
637MB
Available
1,31GB

USB Storage
Total space 13,41GB

sve zajedno po aplikacijama nema zauzetih mozda 5-6GB a na kraju ipak stoji

Available 1,71GB

Dakle nepostojeci fajlovi jedu prostor i trebam se toga resiti al nemam pojma kako.....da napomenem da sam sve aplikacije prebacio sa telefona na SD card tako da to ne pomaze....hvala unapred za pomoc

Poslednja izmena:
Dobra stvarcica pocistio sam malo po telefonu,videcu da li se opet javlja onaj low space znak jer imam 600mb zauzeto a 1,3GB slobodno u internoj memoriji a to i pravi problem koliko kapiram

A ovo je tema od s3?

Ne registruje fon kada ga prikljucim u download modu

Imam kies, ali i on ga pola sata povezuje a i sumnjam da su drajveri dobri jer mi je izbacivalo neku gresku da neki drajver nije instaliran

Sta ce ti original ?

Zdravo ljudi,

od jutros telefon nije hteo da mi šalje poruke,
a primao je.

Nisam mogao da shvatim koji je problem, pa sam flešovao poslednji CM nightly, i sada i dalje ne mogu da šaljem poruke,
a neće ni da se poveže na kompjuter.

Ništa nisam instalirao niti dodavao niti bilo šta drugo radio što bi moglo da uzrokuje ovako nešto.

Stavio sam zadnji Semaphore i CM 20131103, mada kad stavim i poslednji isto je.

Any advices?

Zdravo ljudi,

od jutros telefon nije hteo da mi šalje poruke,
a primao je.

Nisam mogao da shvatim koji je problem, pa sam flešovao poslednji CM nightly, i sada i dalje ne mogu da šaljem poruke,
a neće ni da se poveže na kompjuter.

Ništa nisam instalirao niti dodavao niti bilo šta drugo radio što bi moglo da uzrokuje ovako nešto.

Stavio sam zadnji Semaphore i CM 20131103, mada kad stavim i poslednji isto je.

Any advices?

Ja sam nooooooooooooooob!

Nisam platio račun. :)

E sad sam ceo telefon resetovao :) Sve moram da instaliram ispočetka.
Ali i dalje neće da se poveže na kompjuter to ostaje kao problem.
Videću sada šta se tu dešava sa ovim nightly-jima, možda već neko ima ista iskustva.

Ispade da spamujem forum k'o oob. :)

Imam problem sa usb-om. Kada prikljucim mob javlja mi na kompu :"USB device not recognized" Reinstalirao Kies i drajvere ali i dalje se javlja isti problem. Posle sam guglao i vidim da kazu da je moguc problem sa usb uticnicom u telefonu tj. da je prljav ili da je onaj jezicak iskrivljen. Jezicak stoji kako treba koliko vidim a i prljavstine nema uopste ili sam ja corav. Jel imao neko slican problem i kako ga je resio. Unapred hvala.

Jesi probao s drugim kablom?

Probao i sa drugim i trecim kablom i reinstalirao drajvere i kies nista ne pomaze. A telefon mi odlepio skroz sa porukama a ne mogu da ga reinstaliram :/

Koji je win i pitanju? Dok sam imao i9000 nisam uspevao da ga povezem na osmicu samo na sedmicu.

Ma nema veze što je windows 8 u pitanju, ja sam imao taj problem kad sam stavio CM 10.2.
Vratio sam se za 10.1 i nema nikakvih problema. Ja imam windows 8.1 x64.

Win 7 je u pitanju a drzim Stock 2.3.6.
Jedino da ga nosim u neki servis da me oderu :(

Posto mi je baterija crkla totalno kupio sam Cobalt novu kinesku sistemom ofrlje medjutim situacija jos gora! mislim da je moguce da ovako ekstremno trosenje baterije nije do nje nego dot telefona pa mi ni ona cuvena Pisen ne bi pomogla sve i da je ima....prosto napunim telefon,ostavim ga preko noci a baterija ujutru na 30% O_O

Evo stavicu sad kad sam ustao sta mi stoji na potrosnji,wifi nemam tako da je ugasen

29% discharging

9h 15min 25s on battery

Screen 44% Time on 59min 43s
Android OS 20%
Cell standby 11%
Android system 5%
Phone Idle 4%

i ostatak su aplikacije sa 1-2%

Meni na prvu loptu nista cudno ali prosto punim bateriju po ceo dan,ako ga i malo koristim nema sanse da sastavi 4 sata, cak i ova nova radi jos gore....

kad se menja baterija potrebno je da se kalibrise. Imas postupak na xda, a moguce i da nesto nije u redu sa telefonom.

Probaj da smanjis malo brightness i iskljuci locations. Hoce Google da posrce bateriju nekada.
Na kom si SW?
Malo mi je samo cudno da ti nova baterija jos losije radi.

Brate ja sam ti duduk totalni za android,radim sa kompovima reinstalle,baktanje sa softverom i hardverom al da ne verujes da do sada nikad nisam ni procitao nista o androidu i vidim da je krajnje vreme da sednem i proucim ovu tematiku,ovo mi je prvi android telefon i posto nikako problema nije bilo nisam ni imao vremena nesto da se bakcem sa tim,pa kad procitam rootovanje,kernel i slicne pojmove nemam pojma o cemu se radi,sramota znam al posto planiram da uskoro na ovom fonu odradim reinstall moracu da naucim i iscitam konacno sve o tematici,ovako samo zinem i nemam pojma sta mu je niti sta da mu radim....brightness mi je negde na 25% na onoj skali i to i sva ostala podesavanja su normalno vec 2god netaknuta i sa takvim podesavanjima baterija je drzala uz dosta koriscenja ceo dan,medjutim u zadnje vreme odjednom je pocela da slabi i drzi jedva par sati,zato sam i resio da uzmem bilo koju novu,napunio vec 2-3 puta i nju je isto svuklo ekstremno brzo,kapiram da nije do baterije,malopre skinuh sa play store-a aplikacije Battery Doctor i BatteryCalibration da vidim hoce li oni sta poboljsati na ovoj novoj i za sad su parametri

66% discharging

2h 58min 40s on battery

Screen 44% Time on 35min 49s
Android OS 21%
Cell standby 6%
Android system 5%
Phone Idle 2%

Zaboravis da kazem da nova baterija ima ponasanje ravno kaubojstini,prvo punjenje,ugasio se telefon sam od sebe na 20% i kad sam ga stavio na punjac on krenuo da puni od 0%,drugo punjenje ugasio je normalno a sad trece na 33% baterije telefon se ugasio i evo opet na punjacu ga upalim kaze 0%

Loša baterija

Vrh Dno