Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Gizmoid je napisao(la):
Nije problem tu smo da se pomazemo. A sto se tice usporenja, istina je, ponasa se kao HDD na kompu prilikom defragmentacije. Svojevremeno mi je najuocljivije ubrzanje imao neki ROM sa aroma instalerom, ne secam se vise imena, davno je bilo, ali bio je medju prvima tog tipa.
Tiramislim mozda? Sjajan je bio u to vreme.

I ja sam na cm 10.1 rc5. Nikakvih gresaka niti usporenja niti fc-a niti restarta, stvarno sam prezadovoljan, ovako nikad nije bilo. Sve je stock i modem i kernel.

To usporenje vjerovatno se desava zbog /datadata particije. Nek oslobodi malo mjesta ( move to sd card )i obrise cache. Nema to veze sa RAMom barem meni mjesecima isto radi.

Ja i dalje imam taj Tiramisu. U zadnje vrijeme je usporio pa sam nedavno pobrisao neke aplikacije koje su ga gušile a nisam ih koristio, i još sam pobrisao neke stvari pa sad radi bolje.

Ja sad malo eksperimentisem sa devil kernelom. Za sada radi kao sat. Videcemo kako ce baterija da se pokaze na 1200MHz.

Da znaš da znači :) ja na S2 vidim razliku, verovatno i ovde se oseti. Nije nešto sad sa će ubrzati, ali brže otvara sve barem za 0.5 sekundi možda više :)

Konacno sam rijesio random reboot. Fino instalirao XXJVU wipeovao sve sto se wipeovati moze, flesovao CM10 stable i gapps i opet wipeovao, naravno sve bez ikakvih modifikacija i custom kernela. Necu vise da ganjam NIGHTLYe uvijek se pojavi neki problem od flesovanja iako sve ide po proceduri. Sad radi savrseno. Nista ne mijenjam do prvog stabilnog CM10 4.2 :):thumbup::D

Zar ti ne reče da nećeš ništa menjati do 4.2 stabilnog :)

telenorce je napisao(la):
Jel znaci nesto tih dodatnih 200mhz :D
Dal je placebo ali cini mi se da osetim razliku. E sad mozda je do samog kernela, mozda i do roma, stvarno ne smem da tvrdim.
Lepo radi RC5, to je sigurno. Radi lepo i sa def kernelom ali eto eksperimentisem malo. Zadovoljan sam, to sve sto mogu da kazem. S obzirom kako ovo radi necu jos menjati fon.

Stavio sam drugu slim i radi lepo, baš baš onako... Plus sam mu uključio onaj black slim gde prebacuje sve u crno i mnogo lepo izgleda i radi.

A ja sam nagurao fon na 1400MHz i odusevljen sam kako radi :)

Instaliraj i neku krstenu aplikaciju pa prati temperaturu proca i baterije kao i trosenje iste.

Ma kakvi, sad se ladi bolje :D

Naravno da se greje, ali cipovi su izradjeni dobro, tako da moze da podnesu velike temperature. Npr GS2 moze do 90 i nesto stepeni. Ja iskreno nikad nisam dogurao do 50...

Za sada ne ide cesto na 1400 sto je odlicno. Najvise me zanima koliko ce baterija ovo izdrzati mada s obzirom da sam je menjao mislim da nece biti frke.
Grejace se sigurno kad se optereti.

Aha ok. ty :) Kad smo vec kod baterije kako pravilno izvrsiti kalibraciju? Menjao sam staru i novu i sad ne znam dali je ok...

Kurajber koji kernel koristis. Pokusao sam na stocku cm10.1 staviti 1200mhz medjutim nestabilno a nisam primjetio da je brze.

Devil kernel. Sinoc je radilo kao zmaj sve i danas dok nisam dosao na posao. Ovde je poceo da zabada odmah posle restarta, bukvalno nisam mogao ni fon da otkljucam. Sa def kernelom ni 1200 nije ok, stalno se restartuje.
Malo mi se brze trosi baterija. Pretpostavljam da je kernel kriv za to vise nego klok jer sam ga bas malo koristio.

Kazu da to zavisi od modela do modela, ali meni kada god sam ga klokovao posle nekog vremena mi je zakucavao telefon a razliku apsolutno nikakvu nisam primecivao a pokusavao sam to vise puta na vise romova. Tako da ga drzim na 1GHz i sve radi besprekorno.

Mnogo zavisi i od kernela.

Stavio sam drugu slim i radi lepo, baš baš onako... Plus sam mu uključio onaj black slim gde prebacuje sve u crno i mnogo lepo izgleda i radi.

Povlačim sve što sam rekao... Ovo je vnogo!

Jedan dan radio, sutradan me zove drug kaže dolazi hitno ništa ne radi, rekoh kako ništa kaže on ništa... Čitavih 5 aplikacija instaliranih (b92,kurir,blic, sudoku i viber)

Ja došao, a one telefon kao da ima neki proces u pozadini i radi, a telefon kao da ima 600mhz i ne može da se pokrene :D
Settings mu treba da otvori za 8 sekundi... Haos... Ne može da zove, kad nazove neće da spusti slušalicu, poruke neće da pošalje, ne može ni da primi, znači opšti haos... Da ODRADIO SAM FULL WIPE.

Udjem nekako u apps da vidim sta je pokrenuto i NEMA NIŠTA, a free RAM 60MB :D

Nadam se da će uskoro uzeti S3,da ne moram više da se bakćem sa ovim, jer počinje da mi ide na živce...

Edit: Stavio RC5, al i ono ne radi nešto posebno... Inače imao sam za 2 sata, 2 soft reboot-a...

Poslednja izmena:
Pogledacu sutra koji sam nightly stavio bratu, neki od nekog aprila.... Evo dan danas mi se brat nista ne zali, kaze radi extra.

^^^ CM nightly od 16. Marta :)

E videću, pa cu to skinuti, mada sad baš i ne bi da se cimam ako će uskoro kupiti S3... Hvala u svakom slučaju :)

i kod mene RC1 radi kao sat, samo smaraju aplikacije za fb... ali kontam da te oce da zezaju kod telefona sa po pola giga ram-a...

treba mi pomoc.
instalirao sam juce na telefon stock 2.3.6 pomocu ovog uputstva:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1852546
pre toga je bio na 2.3.5 i nije mogao da se udate-uje vise.
posle toga se pojavio problem.stalno je pucao wifi(na svakih tridesetak sekundi)nestane pa se pojavi.i tako stalno.
posle toga sam ubacio neki cyanogen mode 9 (4.0.4) i tu wifi super radi.
problem je sto ja zelim da se vratim na stock 2.3.6.
da li neko ima neki bolji tutorijal od ovoga po kome sam ja radio?ili da probam ponovo da ga odradim,mozda i proradi wifi.mada sam citao po netu da je to dosta cest problem na 2.3.6
hvala unapred!

Zasto bi se vracao 2.3.5? Bas me zanima koji je razlog.

Nazad
Vrh Dno