Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ma to ko zna će ti odraditi za 15 minuta, nikakav posao nije, nije čak ni rizično. Nemoj nikome davati pare, idi na ovaj link i naćićeš detaljna uputstva, možeš sam to da odradiš, samo prati svaki korak detaljno.

Ovo ti je za root+cwm: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108

Ovo ti je za instalaciju 4.2.2: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2039755

Skini rom odavde, skini gapps i prekopiraj oboje na telefon (pre nego što rutuješ telefon najbolje).

Da bi instalirao custom rom, treba ti cwm, to dobijaš kada odradiš ovo sa prvog linka iznad. Da bi znao koji kernel da flešuješ: Tebi će verovatno umesto froyo pisati Gingerbread. Kada vidiš koji je tvoj kernel (ta tri slova) nađi odgovarajući kernel u 1. temi. Prati uputstva da flešuješ kernel, to ide otprilike ovako (pretpostavljam da imaš instalirane drajvere - da ti komp prepoznaje telefon kad ga prikačiš. Ako ne, najlakše ti je da instaliraš Kies, on sadrži sve drajvere). Pre svega, iz task managera pogasi sve Kies procese. Skineš program odin https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...vaV-LBWEL_Nlozw&bvm=bv.45512109,d.ZWU&cad=rja, otvoriš ga, klikneš na dugme PDA, odabereš kernel koji si prethodno skinuo, proveriš da re-partition nije čekirano. Priključiš telefon preko usb kabla (valjalo bi da je puna baterija), ispiše se poruka added i jedan pravougaonik postane žut i klikneš START. Ne diraš telefon par sekundi dok odradi to što treba, telefon se restartuje i sada je rutovan.

Izgasiš telefon, i uđeš u cwm: pritisneš i držiš volume up + home + power. Ne sećam se sad najbolje opcija ali probrljaj malo i naći ćeš install zip from sd card ili nešto slično. Odaberi tu opciju, nađi rom koji si malopre skinuo i prebacio na telefon i flešuj ga (selektuješ ga i odabereš yes). Nešto će telefon da odradi i da se restartuje. Možda se odmah vrati u cwm ili krene samo da se vrti ona početna animacija i ne prolazi dalje. Ne brini se nego ponovo uradi isto (cwm - install zip - odabereš rom; primetićeš da cwm sada drugačije izgleda, to znači da je sve ok). Sada bi trebalo sve da prođe ok i da se telefon uključi normalno, samo što nemaš na njemu nijednu google aplikaciju: play store, gmail, maps... Zato treba da flešuješ gapps zip. Istu stvar ponavljaš, cwm, install zip, izabereš gapps (ovo samo jednom treba).

I to je to, imaš 4.2.2 potpuno funkcionalan telefon.

Napomena: sve aplikacije, podešavanja, poruke... gubiš. Slike, i ostalo što je na internoj i eksternoj sd kartici ostaje. Ukoliko nešto pođe naopako, ne brini, sve je moguće srediti. Samo nemoj u toku flešovanja da iščupaš usb kabl, nemoj da ti nestane baterije ili da izvadiš bateriju.

Hvala na ovom detaljnom objašnjenju, samo što ne mogu da provalim šta treba da skinem iz prve teme da bih sa Odinom posle flashovao.
Trenutno imam (mislim poslednji koji je izašao) stock rom na telefonu , Cyanogen Mod mi je ušao u boot loop posle wipe-a pa sam za početak vratio stock.

U about phone mi stoji sledeće:
Build Number: GINGERBREAD.XWJW5
Kernel version: 2.6.35.7-I9000XWJW5-CL1045879
dpi@DELL141#2

Čekaj, jel imaš cwm na telefonu? Ako imaš, samo odradi wipe i flešuj dva puta cm rom, i to bi trebalo da je to. Ako samo jednom flešuješ cm, očekivan je bootloop. Ako ne možeš da se vratiš u cwm, izvadi bateriju pa je vrati i ponovo idi u cwm. Sve ostalo što sam pisao je bilo kako da dobiješ cwm.

Što se tiče dobijanja cwm-a, skini ovaj fajl i raspakuj ga, ubaci u pda i flešuj.

http://download.chainfire.eu/155/CF-Root/SGS/CF-Root-XX_OXA_JW4-v4.4-CWM3RFS.zip

Imao sam cwm recovery i Cyanogen Mod instalirane jedno pola godine i onda je CM ušao u boot loop kada sam jednom odradio wipe.
Problem je što tada nisam uopšte mogao da uđem u recovery da iz njega odradim restore ili nešto drugo.

Onda sam uzeo i preko Odina stavio stock rom a samim tim i stock recovery iz koga naravno ne mogu da instaliram rom ali barem mogu da uđem u recovery.

Tako da sad ako sam dobro shvatio moram da radim sve ispočetka, prvo root + cwm pomoću linka koji si mi sad ostavio (hvala) pa onda da stavim CM.

Poslednja izmena:
Tako je. Stock -> root+cwm -> cm

Odradio sam sve i radi kako treba.

Desila mi se samo jedna čudna stvar a to je da nakon što sam išao na install zip po drugi put (prvi put iz recovery menija koji dobijem nakon što preko novog kernela dobijem root,
drugi put iz cwm recovery menija koji dobijem nakon što prvi put idem na install zip) telefon je i pri sledećem restartu ušao u recovery pa sam onda opet išao opet na reboot now
i onda je tek podigao CM.

Izašao je novi MIUI V5. Fenomenalno izgleda i radi. Ja lepše android iskustvo nisam video i probao.
http://miui.nexus-lab.com/media/miui/versions/MIUIv5.I9000.JB.3.5.3.Multi.zip
icon_1_2.png
item2_tab_1.png

icon_6_1.png

icon_8_1.png
icon_8_2.png
icon_8_4.png
icon_8_6.png

Poslednja izmena:
Odlicno. :) A kakav je u poredjenju sa CM10.1, posto je i tu izasla RC2 verzija? ;)

Tako je, lepo to izgleda na slikama... Pitanje je kako radi u odnosu na "konkurenciju", koliko drzi baterija, dal ima vidljivih bagova, kako se ponasa posle 7 dana koriscenja, itd...

Kad mi dosadi miui, pređem na cyano, kang, slim... i vratim se na miui uvek...
Poslednji slim je tako loš bio, da kada god uđem u neku aplikaciju i pritisnem home, sve vidžete mi od nule učitava. Na bilo kojem cyanomod romu mi posle malo korišćenja s**** kontakte koje sam stavio kao prečice. Nestane slika i ostane samo ime i prazno polje... Da ne spominjem da niko sem miui nema mogućnost slanja sms poruka na grupu...
Evo sada na miui v5, sve obrisane aplikacije i stoji mi 102M/512M.

Meni ovaj v5 miui ima neke lepe delove UI, ali po meni korak unazad uglavnom. Sa ovom verzijom su se bas vratili kopiranju iOS-a, v4 je bio minimal holo + malo fensi stvari.

Kad mi dosadi miui, pređem na cyano, kang, slim... i vratim se na miui uvek...
Poslednji slim je tako loš bio, da kada god uđem u neku aplikaciju i pritisnem home, sve vidžete mi od nule učitava. Na bilo kojem cyanomod romu mi posle malo korišćenja s**** kontakte koje sam stavio kao prečice. Nestane slika i ostane samo ime i prazno polje... Da ne spominjem da niko sem miui nema mogućnost slanja sms poruka na grupu...
Evo sada na miui v5, sve obrisane aplikacije i stoji mi 102M/512M.

Ja sam sada na SlimBeam-u i nikada mi ne ucitava od nule(ne redraw-uje), stavise radi bas fino, nemam nekih zamerki, radi kao CM sa dodatnim opcijama i sa izbacenim nepotrebnim aplikacijama. Probacu ovih dana taj v5 MIUI pa cu videti dal valja sta.

Ne znam kakav je kod vas ovaj v5 MIUI, ali na S2 kida od laga, ali kida... Zadrzao se svega 20 minuta...

Evo malo kako izgleda u radu. Snimao sam sa nekim demo programom, pa sam imao po 15-20 sekundi u cugu da snimam, i posle sam spajao :)

Naleteo sam na jedan problem zadnjih par dana ne mogu da se logujem na google servise preko wifi dok na primer surfovanje radi. Probao sam da promenim ROM bio je Super Nexus sad sam stavio SlimBean v5 ali problem je ostao. Znaci preko gprs sve radi ali preko wifi nemoguće se logovati na google...

Isti problem sam i ja imao, odjednom su mi prestali svi gugl servisi i ažuriranja. Flešovao sam par puta i ništa. Na kraju ni sam ne znam kako sam popravio. Menjao sam kernele, modeme, romove i od jednom je proradilo :)
I to posle na svakom romu :)
Jest da ti nisam bio od neke pomoći, ali čisto da znaš da je neko imao isti problem :D

vide li ti YT klip na prosloj strani sto je kacio covek?

jel mogu normalno da formatiram internu memoriju (ne externu karticu) klasicno na kompu ..desni klik pa format i da posle stavim novi rom?

Isprobao sam MIUI v5 juce i iako ima interfajs koji mi se svidja i neka jako dobra resenja generalno je los, osetno ima vise laga u odnosu na Slim i CM i cini mi se da ima prilican problem sa manjkom rama. I i dalje ima problem koji je imao i ranije, ako mi u imeniku nisu svi kontakti sa prefiksom zemlje (+381) ne ispisuje mi ime kontakta kad me neko zove, a meni je vecina bez +381 sto je bio i najveci "deal breaker". Sve u svemu treba mu jos stelovanja da bi dosao do nivoa CM-a.

Ima li neke veze verzija roma (4.0.4,4.1.2,4.2.2) sa prijemom 3g signala?
3G signal je uzasan na Galaxy S,evo 992d kida sa prijemom 3G!

Ok, znaci nisam lud. Meni je uzasan signal na Telenoru. Cesto me zovu i budem u tom trenutku nedostupan, jos cesce me ljudi jedva razumeju jer padne signal i opadne kvalitet zvuka. To sam polako poceo da primecujem otkako sam na 4.2.1 (CM10.1)

Ne znam, ja nemam problema, ni na vipu ni sada na mts-u.

Sad cu da stavim na telefon neki rom 4.0.4 ( na 992d je 4.0.4) pa da vidim sta ce da se desava tad.

Ja cu sad za probu da drzim fon iskljucivo na 2G da probam. Poklopio mi se period kad sam presao na 4.2.1 i kad sam kupio bateriju tako da vise nisam ni iskljucivao 3G nikako.

Signal se meri settings > about phone > status > signal strength

Veći minus i manji asu = lošiji signal
Manji minus i veći asu = bolji signal

Vrh Dno