Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ljudi da li bi neko imao vremena da mi pomogne oko instaliranja drugog ROM a na I9000?
Koji rom preporucujete?

Trenutno je instaliran 4.0.4 DrakyROM v11.0 Black Edition
Baseband I9000XXJVU Kernel 3.0.27 Semaphore ICS 1.2.5s
Ne znam tacan postupak instaliranja pa ako bi neko imao par minuta vremena da mi pusti neko krace uputstvo putem privatne poruke bio bih mu i vise nego zahvalan.
Bolje da pitam nego da zeznem nesto.

Hvala puno

Pozdrav jel ima negde original zadnji poklopac da se naruci ja imam jedan kupljen ovde ali je od deblje plastike i ne pase bas dobro i jel moze neko da ostavi linkove za ssajtove tipa dx.com procitao sam u nekoj temi, a sad ne mogu da nadjem... Hvala

Pozdrav! Zanima me koliko u Srbiji naplacuju update softvera na telefonima? Imam Galaxy s1 i 2.3.6 android na njemu pa sam hteo 4.0 ili 4.1.1 ali ne postoji oficijelna verzija za ovaj tel. Ne bih hteo sam da ispropavam jel to nisam nikad radio, a ovde u Becu gde zivim traze i do 30€ za tu uslugu, jer navodno nije oficijelna verzija bla, bla, bla...Inace naplacuju 10€ azuriranje softvera.

Ma to ko zna će ti odraditi za 15 minuta, nikakav posao nije, nije čak ni rizično. Nemoj nikome davati pare, idi na ovaj link i naćićeš detaljna uputstva, možeš sam to da odradiš, samo prati svaki korak detaljno.

Ovo ti je za root+cwm: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108

Ovo ti je za instalaciju 4.2.2: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2039755

Skini rom odavde, skini gapps i prekopiraj oboje na telefon (pre nego što rutuješ telefon najbolje).

Da bi instalirao custom rom, treba ti cwm, to dobijaš kada odradiš ovo sa prvog linka iznad. Da bi znao koji kernel da flešuješ:
First, go to Settings -> About phone -> Build number. It should say something like FROYO.xxJPy. It's primarily the JPy that we are interested in. Try to match that with a download link available in this (and the next few) posts. Some of the downloads dont just have JPy file name format, but are called xx_xxx_JPy.
Tebi će verovatno umesto froyo pisati Gingerbread. Kada vidiš koji je tvoj kernel (ta tri slova) nađi odgovarajući kernel u 1. temi. Prati uputstva da flešuješ kernel, to ide otprilike ovako (pretpostavljam da imaš instalirane drajvere - da ti komp prepoznaje telefon kad ga prikačiš. Ako ne, najlakše ti je da instaliraš Kies, on sadrži sve drajvere). Pre svega, iz task managera pogasi sve Kies procese. Skineš program odin https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...vaV-LBWEL_Nlozw&bvm=bv.45512109,d.ZWU&cad=rja, otvoriš ga, klikneš na dugme PDA, odabereš kernel koji si prethodno skinuo, proveriš da re-partition nije čekirano. Priključiš telefon preko usb kabla (valjalo bi da je puna baterija), ispiše se poruka added i jedan pravougaonik postane žut i klikneš START. Ne diraš telefon par sekundi dok odradi to što treba, telefon se restartuje i sada je rutovan.

Izgasiš telefon, i uđeš u cwm: pritisneš i držiš volume up + home + power. Ne sećam se sad najbolje opcija ali probrljaj malo i naći ćeš install zip from sd card ili nešto slično. Odaberi tu opciju, nađi rom koji si malopre skinuo i prebacio na telefon i flešuj ga (selektuješ ga i odabereš yes). Nešto će telefon da odradi i da se restartuje. Možda se odmah vrati u cwm ili krene samo da se vrti ona početna animacija i ne prolazi dalje. Ne brini se nego ponovo uradi isto (cwm - install zip - odabereš rom; primetićeš da cwm sada drugačije izgleda, to znači da je sve ok). Sada bi trebalo sve da prođe ok i da se telefon uključi normalno, samo što nemaš na njemu nijednu google aplikaciju: play store, gmail, maps... Zato treba da flešuješ gapps zip. Istu stvar ponavljaš, cwm, install zip, izabereš gapps (ovo samo jednom treba).

I to je to, imaš 4.2.2 potpuno funkcionalan telefon.

Napomena: sve aplikacije, podešavanja, poruke... gubiš. Slike, i ostalo što je na internoj i eksternoj sd kartici ostaje. Ukoliko nešto pođe naopako, ne brini, sve je moguće srediti. Samo nemoj u toku flešovanja da iščupaš usb kabl, nemoj da ti nestane baterije ili da izvadiš bateriju.

Koji je poslednji official fw? I, ako neko ima pouzdan download link u bookmarku... hvala :)

Flešovao sam http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1102881&page=1
XWJVZ/XXJVT/OXXJV9/Sbl (MultiCSC): Download (145 MB) (Build date: Fri Nov 25 16:47:47 KST 2011)
(MultiCSC: AUT, BSE, CNX, COA, COS, CPW, CRO, CYO, CYV, EUR, IRD, KOR, MET, MOZ, MSR, MTL, O2C, ONE, ORO, ORS, SEB, SIM, SMO, SUN, TMZ, TOP, TPH, TRA, TRG, TSR, TWO, VDH, VDI, VIM, VIP, VVT, XEH, XEO, XEZ, XFA, XFC, XFE, XFM)

Međutim, iako na početku dobijem pozdravnu poruku napisanu ćirilicom, nemam u ponudi Serbian za locale. Product code je podešen na TOP. Odavno sam ovo radio, pa zaboravio, ali ako može neka pomoć po ovom pitanju, dakle potrebno mi je da imam locale Serbian.

Cek locale ili language?

Imam u settings Select locale, kad odaberem npr. nemački, ceo interface je na nemačkom. Tu mi treba srpski.

Drugi problem je tastatura, tu imam za input languages Sebian, međutim kad kucam npr. SMS ne mogu da prebacim na Serbian, tj. momentalno vrati na English.

(bio je do sada CM ROM, ali ga spremam za prodaju, inače meni lično Serbian nije bio potreban)

Poslednja izmena:
Ako nekome još zatreba, JVA (2.3.5) sa gornjeg XDA linka ima srpski locale i swype... 2.3.6 nisam našao nijedan da ima bar srpski locale, a probao sam ih nekoliko.

Mozda nije bio dobar taj Multi CSC, ne znam, cudno mi da nema srpskog ako pise da ga ima u tom CSC-u.

No, vazno da si namestio ;)

Grrrr.... Android System pojede 50% baterije sa JVA (2.3.5). Telefon je "klot". Odradio update GApps-a i dalje isto. Ovaj problem je stalno bio prisutan ranije na stock ROMovima, a na CM10.1 mi se nije javljao nikada. Ne mogu da verujem da taj bug nije ispravljen do poslednjih verzija official ROMova. :mad: Ne mogu da ga dam čoveku fon ovako, misliće da je baterija shebana.

Da preformulišem pitanje: koji je najnoviji stock ROM koji radi OK, a da ima Serbian locale (poželjeno i Sebian swype, mada ne i obavezno). :smash:

Mozes sa bilo kog GB-a na poslednji Nightly, samo ti mora biti rutovan i mora imati CWM. A imas i na CM xda temi uputsvo.
Znaci ako si na GB-u samo udjes u CWM i flesujes .zip poslednji nightly(mozda ces morati to dva puta da flesujes, taj cm zip zbog particionisanja, znaci ako udje u bootloop samo udjes u recovery i uradis jos jedan wipe i ponovo pokrenes taj zip) i preko njega mozes Slim Beam.

***, instalirao prvo value pack, rootovao, pa onda sve ostalo... Na više mesta na netu sam naišao na to da se prvo instalira value pack, pa tek onda cm10. Video sam u CM temi na XDA da se ne pominje value pack, ali znam da su im uputstva spartanska, pa sam pomislio da možda podrazumevaju instaliran VP. Hvala ti na odgovoru.

Poslednja izmena:
Pokušavam da uradim hard reset telefona pomoću koda: *2767*3855# , ali ne funkcioniše. Na 4.2.2 androidu sam. Ima li neki drugi kod i znate li neku drugu metodu? Kada odradim hard reset, hoću da mi je sve pobrisano iz telefona. Uradio sam pomoću metode koja je u setingsu, ali su ostale fascikle. Probao sam i zvuk gore, dugme za uklj. i meni dugme pa wipe... ali opet isto. Pokušavam i zvuk dole i dugme za uklj. ali ne mogu tako da uđem u meni koji bi trebalo da da i gde ima clear storage opcija.

bude oko 4,5 sata na 50% osvetljenju
Ovo nikako ne moze da bude istina.. Moj jedva izdrzi 2sata i 20min na 14h ukupno sa osvetljenjem od 20.. Uglavnom wi fije bez igara.. Kod mog ortaka izdrzi malo jace ali to je isto oko 2h i 45min.. Ja ne znam koje vi hibridne baterije koristite..

Naravno da ne moze, nekih 3 sata upaljenog ekrana je max. (Govorim naravno o standardnom koriscenju smartphone uredjaja)

Pa dobro od 8 sati uptime-a, 4 ipo sata je OK

ma i to mi je cudno.. jedino ako koristi onaj screeen filtrer koji smanjuje brajtnes cak ispod fabricke nule i da za tih 4 sata cita neke knjige ili gleda crnu pozadinu :D

Jedno pitanje.. Kada idem na net preko 2g/3g nece da mi otvori ni jednu stranicu i napise ovo Error 111 (net::ERR_TUNNEL_CONNECTION_FAILED

Dok whatsapp radi normalno... Sta ciniti ? P.s. preko wi fija otvara normalno

Pokušavam da uradim hard reset telefona pomoću koda: *2767*3855# , ali ne funkcioniše. Na 4.2.2 androidu sam. Ima li neki drugi kod i znate li neku drugu metodu? Kada odradim hard reset, hoću da mi je sve pobrisano iz telefona. Uradio sam pomoću metode koja je u setingsu, ali su ostale fascikle. Probao sam i zvuk gore, dugme za uklj. i meni dugme pa wipe... ali opet isto. Pokušavam i zvuk dole i dugme za uklj. ali ne mogu tako da uđem u meni koji bi trebalo da da i gde ima clear storage opcija.

Prvo ti kodovi su radili samo na Samsungovim romovima, drugo mislim da kad radis factory reset iz settings-a imas da otkacis i Erase Sd card ali i da nemas kad uradis Wipe mozes preko kompa formatirati internu i eksternu sd karticu a mozes i iz telefona. To ti je najtrivijalnija stvar...

Da se napokon iščlanim iz kluba. :D

Fon prodat, kupac na sreću zahtevao CM i zadovoljan! Posle par dana na stock-u, koje je bilo pravo mučenje, zaista kao novi, par klasa bolji, telefon sa CM-om :)

Pozdrav.Drugar od juce ima problem sa gps prijemnikom na samsungu i9000.Radio je normalno ali od juce pravi problem kad se pokrene igo navigacija.Jednostavno ne nalazi satelite.Ili nadje jedan pa se odmah izgubi i tako u krug.Imao je instaliran 2.3.5 jvt.Probali smo i da ubacimo 2.3.6 jvu ali isto se ponasa.Pretpostavljam da je problem do samog gps prijemnika u telefonu.Postoji li neki program kojim moze da se testira ispravnost gps prijemnika u telefonu?Telefon je jos u garanciji ali hteo bih da budem siguran da je problem do gps-a,pa zato pitam da li postoji neki program koji testira gps prijemnik u fonu.
Eto ako neko ima ideju sta bi moglo da pravi problem kazite.

Stari problem sa gps-om na ovom modelu. Imas nekoliko potencijalnih resenja za to, sto softverskih sto hardverskih.
Probaj da skines masku i da dok trazi satelite sa gps testom stines prstom gornji deo gps antene. Nalazi se desno od zvucnika na pozadini. Ako dobije signal odmah podmetni mrvicu papira pod masku ili nesto slicno, upotrebi mastu. Ima jos resenja ali ovo ti je najlakse da probas.

Hvala na brzim odgovorima.Reci cu drugaru da proba pa cemo videti da li ce uspeti da resi problem.Probace i sa gps testom.

Nazad
Vrh Dno