Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ne mozes bilo koji stok, mora da bude sa bootloader-ima.
Mada je jako cudno ako nije hteo da ti podigne sistem ni sa CM-om.
Mada sam ja flesovao verzije 2, 2.5 i 3 bez problema. Imao sam nekih sitnih problema ali sad radi savrseno. Brz je i ima nekih dodatnih opcija i izbaceno je gomila nepotrebnih programa.

Skini ovo

http://sourceforge.net/projects/ficeto.u/files/DarkyROM_10.2_Resurrection.zip/download

tu imas sve, tu je i Odin imas jedan PDA.tar fajl(sa bootloaderima) koji stavis u PDA, s1_odin_20100512.pit stavis u PIT i cekiras Re-Partition i flesujes i to je to.
Rom ce ti biti i rutovan odma i sa njega mozes da stavis CM10/CM10.1 i sa njega mozes SlimBeam. To bi trebalo da radi bez problema, meni je 100 puta odradio posao.

stjepane jedno noob pitanje :D kako da izbrisem sve podatke sa internal sd memorije... uvek ostanu sve slike i sve sto imam na njemu samo izbrise programe..

Format emmc u recovery-ju?

idem u mounts and sorage i onda format /sdcard ? ovde ima dosta opcija tipa.. format /boot, format /data, format /datadata itd itd...

idem u mounts and sorage i onda format /sdcard ? ovde ima dosta opcija tipa.. format /boot, format /data, format /datadata itd itd...

Ako imas format/external sdcard onda se format/sdcard odnosi na internu. Ne znam kakav imas recovery ali ja sam imao format emmc i to mi je bilo za internu sd karticu.

KoLiko znam emmc je za externu sd kartu. Samo SD Card je interna karta i valjda to hoces da formatiras. Mozes i preko kompa i na jos x nacina :)

Pozdrav
Imam problem.
Na telefonu je instaliran4.0.4 DarkyROM V11.0 Black Edition i posle ubacivanja kartice pokazivao je vrlo slab signal (jedna crta) dok nije izbacio sledecu poruku:
"the mobile network will be unavailable until you restart with a valid sim card"
Posle toga imam opciju da uradim restart i posle restarta uopste ne pokazuje signal.Desi se po koji put da se povrati (nijedna crtica a telefon za to kratko vreme ima mrezu).
Da li je u pitanju ROM i da li postoji neki fix?
Telefon je kupljen danas,simfree je.

Unapred hvala

Za početak, probaj sa različitim sim karticama. Dalje, flešni poslednji stock rom, mislim da je 2.3.6, ako ne bude kako treba probaj da mu flešuješ neki drugi modem, ako ni to ne reši, verovatno je za servis.

Probao kartice,reinstalirao DarkyROM,idemo dalje pa cemo videti kako napreduje ozivljavanje signala :D
Hvala puno

Na telefonu je Gingerbread 2.3.5 XFJVA, hoću da instaliram SlimBean 4.2.2.

Interesuje me da li mogu odmah sa rutovanog XFJVA da flashujem poslednji Nightly?

edit: Ili recite koji CM da instaliram kao međukorak ka SlimBeanu.

edit no.2 Da li moram da instaliram ovaj Valuepack? http://androidlegend.com/update-samsung-galaxy-s-i9000-value-pack-236-xwjw5/

Mozes sa bilo kog GB-a na poslednji Nightly, samo ti mora biti rutovan i mora imati CWM. A imas i na CM xda temi uputsvo.
Znaci ako si na GB-u samo udjes u CWM i flesujes .zip poslednji nightly(mozda ces morati to dva puta da flesujes, taj cm zip zbog particionisanja, znaci ako udje u bootloop samo udjes u recovery i uradis jos jedan wipe i ponovo pokrenes taj zip) i preko njega mozes Slim Beam.

Poslednja izmena:
Iskreno, mislim da je to nešto pokvareno, vidi da uzmeš pare nazad ako možeš. Meni je sa nekim modemima bio malo jači ili slabiji domet, ali ni sa jednim nije bio nepostojeći. Ima još par modema koje možeš da probaš, jvt npr, ali vrati ti taj telefon najbolje.

Danas izgurao pola dana sa korektnim signalom i opet izbacilo onu poruku iz prethodnog posta,ubacio sam preporuceni modem.
Posle restartovao izvadio karticu i posle desetak min vratio i opet radio jedno vreme (par sati).
Sta mi preporucujete,da otvaram fon da vidim kako stoji antenica ili da probam jos nesto softverski?
Znam otprilike kako stoji antenica tj ako ima onaj kablic koji ide sa strane telefona,desilo mi se da se otkacio kablic (Samsung S5230) ali da ga ne otvaram dok ne proverim.

Hvala najlepse

Poslednja izmena:
Kucam sa tableta, skini onaj bez dodatnih slova na kraju. Sa njega možeš odmah da ideš na CM10.1.
Pre neki dan sam odradio wipe i stavio goli CM10.1 i telefon leti. Posle vratio samo najbitnije aplikacije i telefon je i dalje kao nov.

Kucam sa tableta, skini onaj bez dodatnih slova na kraju. Sa njega možeš odmah da ideš na CM10.1.
Pre neki dan sam odradio wipe i stavio goli CM10.1 i telefon leti. Posle vratio samo najbitnije aplikacije i telefon je i dalje kao nov.

Znaci ovaj semafor kernel rootuje bez obzira koji je build number I verzija androida?

Davno sam imao SGS ali treba da obratis paznju da li je kernel za GB, ICS ili JB (mada za JB ima 2 razlicita - za 4.1.2 i 4.2). Mislim da mu neke verzije kernela nisu kompatibilne unazad...bem li ga davno je bilo.
Jos dodatno ima BM verzije (bigmem) ali nije toliko bitno. Na starijim verzijama se moralo i peske skidati SuperUser i BussyBox.

Poslednja izmena:
Ne taj semaphore kernel neide za 2.3.5 evo ti Gingerbread, odin i ostalo pa posle toga JB
Inace za XXJVU semaphore kernel treba da bude 2.5.0. Nisu isti za sve verzije Gingerbread-a

Poslednja izmena:
Tako ti je najlakse, za XXJVU imas sve i root i CWM i posle toga ides na JB. Cisto da ne pogadjas koji je root za taj 2.3.5 jer taj JVA je nesto bas staro.

meni posle full wipe - odlicno. samo prati dobro uputstvo (o dva fleshovanja u startu).
i dalje ima nekih problema koje ne resavaju: slike ne mogu da se snimaju na karticu, nema radija, povremeno zna da se uspori telefon; ali i pored toga vredi staviti CM10.1 jer ipak vrteti 4.2 JB na telefonu od 3 godine je - priceless!

Nazad
Vrh Dno